Igårdagens inlägg idag

Mangopalms spott: KL (Malaysias huvudstad, 1,8 milj inv), Fängelsecell i Chinatown

Local timma: Sen Måndagskväll (bloggen upplagd tisdag kväll av praktiska och ekonomiska skäl)

Stridsvärden: Lillpalmen på benen igen! Palmen har dykarsnuva och Mango är för en gångs skull frisk

Idag hissar vi Air Asias jordgubbsdonuts och dissar gatumusikanter utan instrument.

 

Idag var dagen då vi hade beslutat oss för att vara lite kulturella, solidariska samt en gnutta medlidande till 2004 års Tsunamis offer. Staden Banda Ache i norra Indonesien drabbades fruktansvärt hårt av flodvågen och otaligt många människor dog, alla som överlevde har någon familjemedlem, eller nära vän som strök med. Vattennivån steg så högt att båtar blev liggandes uppe på hustaken när vågen drog sig tillbaka, och människorna hade ingen stans att fly. Till minne av detta, och för att påminna männiksor om vad som hände byggde man upp ett tsunami-museum med medel skänkta bl.a från Europa.

-Vi skulle på Museum!

Och efter mycket om och men med en taxichaufför som höjde priset med 400% efter han kört oss var vi framme! Kul tänker ni!

”Men tror ni det var öppet? Nej det var det inte! Och tror ni vi blev förbannade? Ja det blev vi. Vi blev så jävla förbannade. Då förklarade killen vid entrén att dom brukar köra ett sånt här praktical joke med en snubbe ibland. Och när vi såg oss omkring hade hela stan gått in på museet.”

(Det inom ”” är inte sant till 100%, men det är en liten låt som går så)

 

Efter det misslyckade museibesöket begav vi oss till flygplatsen och flög ner till KL! Tog oss 1.5 timme så det blev brått med att hinna äta upp mackan och efterrätten innan vi landade. Vi fann vårat lilla krypin (som vi hade förbokat för att minska strul och tidsåtgång denna gång). Ett litet fängelserum där vi bor precis som dom 3 små grisarna i Astrid Lindgrens kända saga.

 

Vi har dessutom avnjutit kött av ko och hjort tillsammans med en tigeröl ikväll på en ordentlig svenne-restaurang där 90% var västerlänningar. Men det får de va slut på nu!

 

I Kuala Lumpur finns det 2 fina saker att göra. Man kan shoppa en jävla massa skit, och man kan titta på tvillingtornen (petronas tower). Kul stad va?

Men vi ska bevisa att det finns en del annat att göra också under de 5 kommande dagarna som vi är här!

 

Ta hand om er i vinterkylan!

///Mr. Palmqvist & Mr. Magnusson


Kommentarer
Postat av: mangomamma

Hej killar kul att ni försökte vara lite kulturella. Tomten har ni träffat också. Du ser lite rädd ut Fidde. Lille Fidde du får köpa dig något fint på din födelsedag kanske nya shorts för nu har du haft dem i tre månader och jag ser att det är hål i dem vid fickorna, att vara hel och ren är A och O det vet du.KRAM

2009-11-24 @ 17:43:46
Postat av: Anonym

jag har väl gjort mig bekant med tomten!

jaa vi ska shoppa nu innan vi drar till aus.. men som backpacker har man inga höga krav :D

2009-11-25 @ 13:07:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0