Röd flagg!

Lokation: cherating, east coast malaysia
Klockan är: en liten mackapär som säger tick tick tick

under två dagar har vi spenderat våran tid mestadels i en bar med en malaysisk, lesbisk 37 åring och som reser runt i malay.. vi har inte mycket material för detta inlägget men vi ska göra ett tappert försök!!

igår... var en onsdag.. hela dagen.. dååå hade vi en jätte viktig grej att göra! hämta tvätten kl 18.00... gick till "våran" reaggebar käka frulle sen ner till stranden taggade ut i fingerspetsarna!!! men tydligen finns det någon flagga man ska hålla utkik för (något vi missa totalt första dagen och badade som inget hänt. Dock undrade vi varför vi var själva i vattnet hela tiden..) och är den hissad är det absolut förbjudet att bada... den röda flaggan var hissad så tillbaka till baren.. sitter här och gör en massa nytta! blandannat försöker vi kontakta vårat flygbolag så vi kan boka om våra biljetter vilket är ett extremt avancerat jobb om man ska göra det själv, men punga ut 1500 så gör kilroy den (nypris på en biljett 1600).. resterande av dagen var mest att lyssna på olika historier som våran lebb hade att berätta, missade även tvätten kl 18 så det fick bli morgondagens projekt ist.. man har mycket att tänka på när man är på kusten på semester!

Idag idag idag,
Vaknade som vanligt på morgonen när det börjde bli alldeles för varmt (vanligt vis mellan 11 & 12) och går mot, jaaa, reaggebaren.. avnjuter två toast, äggröra och en pannkaka snackar en massa med kvinnan.. går ner mot stranden även idag men dock utan hopp denna gången och möts av en röd flagga.. något irriterade återvänder vi mot baren för att istället försöka fixa biljetter men utan framgång, så ett mindre smickrande mail ligger nu hos kilroy sen får vi se hur detta löser sig.. varit en sväng nere på stranden ikväll och lirat några omgångar billjard, nu sitter vi i reaggebaren tillsammans med ägarens familj som sitter med en girtarr, trummor i överflöd och sånghalsar och sjunger gammla dängor från bob marley.. blir några dyra öl och pizza ikväll tillsammans med en film om inte familjen ska bjuda på konsert hela kvällen... Rätt trevligt dock!

Imorgon är en annan dag.
Vi lämnar kusten, nej, det gör vi inte. Vi lämnar semesterlivet. Nej. Vi fortsätter semestern på annan ort, Jaaa de gör vi!
Söderut med ett mål ca 4 timmar neråt malaysias östkust. De kommer bli ett spännande stopp i några dagar som ni kommer få ta del av! Mer säger vi inte än.

Idag har vi dessutom växlat till oss de första 20 singapore-dollarna! Med lite discount på växlingskursen dessutom! Det jag ville säga är alltså att vi snart ska till Singapore. Ett land. Om än litet. Där åker man Formula1. Det är nog inte lätt.


Nu gäller följande:

För er, missa inte mellanmjölksnytt på tv:n, söv barnen, ät 2 skivor skogaholmslimpa med hushållsost. Drick ett glas grön mellanmjölk, klaga över jobbet och alla problemen ni har inför morgondagen, ställ klockan en kvart tidigare så ni hinner föna håret, läs ett kapittel ur mosesevangeliet, älska i missionärställning med eran uttråkade partner, Med lampan släckt, tyst, så inga barn eller grannar hör. vänd er om. somna, som vanligt utan efterspel eller mots.

För oss gäller:
beställ in en pizza, öppna öl nummer 3, be servicepersonalen att öka lite. Skratta åt endel torra skämt och skryta lite om våra svenska blonda erövringar när vi var unga, sakta gå in i dimman där vi sitter ett fåtal meter från mangroveskog och vilda apor.
Och såklart, skänka en tanke till er där hemma!

Sov gott allesammans!



Baren på "little Bali" observera kokosnöts-ashtray:n



Sjysst namn på en bar :D



Röd flagg symboliserade dessa dagar i livet




Vy från biljardspelandet



Beach 2009?



//Mangopalm

Kommentarer
Postat av: Örneling

Trevligt, roande inlägg...tills man kom till vad vi ska göra här hemma. Jag är visserligen ledig imorgon men det är ju en klen tröst när jag vet att kylan väntar utanför kåken. Ni kanske har skrivit det innan, men vart i Malaysia befinner ni er just nu? Puss

2009-10-15 @ 17:30:35
Postat av: LF-LE

Definiera begreppet röd flagg.Det bidde inte GTB det bidde HVA from.2009-11-03.Möblerad 2:a med vätter utsikt, med spegel från balkongen.Ni kan väl huskvarnas ordspråk?Dä ä bara tömma å glömma.Ha ett gött liv.Appropå hemma jag säger bara Lakrits.Falukorv,Knäckebröd,Köttbullar.LUTFISK! julskinka you name it.

2009-10-15 @ 18:16:58
Postat av: Emmy

2009-10-16 @ 12:26:30
Postat av: Anonym

Jag tror ni längtar hem lite ändå, annars hade ni aldrig prata så mycket om mellan mjölks landet :)

2009-10-16 @ 12:27:51
Postat av: Palmen

Orneling, langst upp varje inlagg anger i varna position! just nu pa malaysias ostkust, nastan langst ner i landet, nara singapores grans!



LF-LE, jo det ordspraket kanner vi val till!



Emmelie, Langar och langtar.. Vi ser kanske fram lite emot att traffa vissa manniskor igen, ja. Men vad galler det mesta annars lanhgtar vi nog inte sarskillt mycket. Ja, pizzan da forstass. Och barnen, och dey, och barnen

2009-10-16 @ 14:13:15
Postat av: mangomamma

I detta huset är det sååååå barnfritt det kan bli, ÄNTLIGEN kan vi ha en ÄLGSKOG som vi drömt om sedan vi var unga. länge fick vi vänta utan att tänka på alla barn och derras flickvänner. Äter nu en härlig falukorvsmacka på hembakat bröd och dricker svensk mjölk. Tur att det är kallt ute så man kan svalka av sig. Lugn Fidde du kommer alltid vara minst. Puss Mamma

2009-10-16 @ 20:28:44
Postat av: LF-LE

Jag behöver ett råd Fredrik.På torsdag kommer det en man som (talar svenska med brytning),till Habo från Gislaved för att sälja 2st laptops tot 3800kr.Dom är 2år resp 3år gamla 15,1 tum.En Pack,ard Bell Easynote och en Acer Aspire5100,AMD Turion 64 2,0 Ghz.Skall jag tänka på något särskilt? det enda jag vet är att kolla batteri och trasiga pixlar på skärmen Hjälp din gamle far!Ha det fortsatt bra.

2009-10-17 @ 11:34:37
Postat av: mango

i denna blogg vill inte vi inte veta av hur aldre manniskor valjer att underhalla sig nar barnen dragit!! jaa mjolk har jag inte druckit pa 1,5 manad nu.. men det ar framforallt potatisen jag saknar!! men man ska verkligen inte klaga pa tillvaron just nu :D



av min langa livserfarenhet ar det en sak som ar saker! affarer med duvor har aldrig varit nagon hit... det basta ar att jamfora med andra likanade datorer pa natet sen ar andrahandsvardet pa en dator inte sarskilt hogt da det ar en teknikpryl... lycka till!

2009-10-18 @ 15:51:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0