Efterlangtad semester!
Mps spot: Bundaberg, Queensland

Antal arbetade dagar: 11 (av 12)

Väderförhållande: Sol precis som 299 andra dgr om året..

Skitigaste klädesplaget: Mangos f.d vita kallingar

Antal svenska wollybolltjejer över 1,80 m: 1

Antal marijuanarökande engelsmän utanför sängen: 3
Antal störda människor på jobbet: 1 (plus ett djur, en apa på en truck)


 

Igår fredag gjorde vi sista arbetsdagen i den här staden. De senaste 2 veckorna på j-runt resan kommer vi deffenitivt att minnas, på gott och ont.

Vi har nästan gjort 100 arbetstimmar och fått ihop närmre 10.000 kr efter skatt på bara två veckor! Men vi har slitit också, icke att förglömma! Gått upp 4,30 12 dagar i rad och jobbat 12 timmars pass den senaste veckan.. Men nu är det klart, done like a dinner som vi säger här nere ;)
Mango har jobbat lite som truckförare kan han skriva i sitt cv, ja handtrucksförare alltså. Palmen fick efter klagomål till chefen ang för mkt prat med sin nya australienske vän degradera sig till potatistvättningen. Ett arbete som är ansvarsfullt och innebär att man håller i en gardena-slang och spolar lite vatten på en och annan smutsig potatis, ett jobb som i stort sett en blind skulle kunna göra. Men huvudsaken är ju att han fick det tråkigt, för det är viktigt, jobbet skall vara tråkigt, man skall inte le, man ska följa en skrikande tjock negers order och man skall som han uttrycker det ”use your brain”. Ingen vet om man ska jobba till lunch eller kvällen, hur mkt som ska packas under dagen eller varför man gör det man gör. Igår fungerade inte lyset i taken, så det var en mörk dag, ingen brydde sig om att försöka åtgärda det, man såg bara två ögonvitor vandra omkring ibland, puh, skrämmande.

 
Apa pa truck


Stora fina sotpotatisar inradade - projsiskt kinesiskt

Men vi har fått loss våra pengar och det är ju däför vi varit här, så vi är nöjda summa sumarium! Dessutom har vi träffat väldigt mycket människor, både där vi bor och där vi jobbar, vilket har varit riktigt kul! Dessutom kan vi presentera lite bilder från vårat arbete så ni får se vad vi hållt på med den senaste tiden!

 
Mango med tomkartong


harlig morgon pa garden Pritchard!Jake som pratade palmen till degradering


En ovanlig bild dar palmen faktiskt arbetar!Varat glada "Shed Team" Firmafest?Imorgon drar vi söderut till Hervey bay igen for att spendera en dag innan vi fortsatter upplevelserna med bl.a Noosa och Australia Zooooo; Det ska bli skönt med lite semester nu!

//Signerat mangopalmo


Kommentarer
Postat av: Örneling

Detta såg ju inte ut att vara något jätteroligt jobb. Men bättre än att vara arbetslös:) Vad är planen nu? Vart hamnar ni om ni nu hittar till Nossa och Zoo? Puss

2010-01-16 @ 09:32:20
Postat av: mangomamma

Fidde jag har fixat till högskolan.Chaffören på Ahlins sa att P lyfte dem och att han fattades dem, hmmm undrar om Petter håller med? Ha en skön semester och nu köper du nya klädder hoppas jag. Kram

2010-01-16 @ 12:11:53
Postat av: ina

Låter som ni har det toppen fortfarande! Lite arbete skadar ingen, fast det är på resan;)

Här har det snöat idag - igen. Man börjar längta till vår nu!

Idag va min första skoldag, det gick bra!

Pappa har gått å köpt sig en leksak..en 4hjuling pff! Har ju åkt en gång tidigare;) så kan ju lite! Körde inte in i maskinhalls-väggen denne gång! Och inte fröst-grannar som såg på och skrattade..

Ska ut och va i snön med vovven lite nu!

Ta det lugnt på fortsatt resa och ha det jäkligt roligt!:D

Kram/ina

2010-01-18 @ 19:52:22
URL: http://ewsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0