Java – More exiting than my underpants

Paskafton, 23 Aprillus Nollelva

 

Last spotted in: Magelang, Yogjakarta province, Java, Indonesia, Tellus, Milky way, jyyymden

Resta dagar: 94

Dagar kvar att resa: 31

Antal punka pa resan: 2

Idag pa repeat: Fallen, Volbeat

Hasselbackspotatis hissar: Hasse o Pelles kulturella ådra

Hasselbackspotatis dissar: Det höga ölpriset i landet


Dagens Vits: Vattnet i Ramlosa ska visst smaka valdigt bra. Enligt deras egna källor...


Laste om batolyckan hemma. Beklagar. Ni som kande Rickard. Hans familj.

 

 

Observera att bloggen ar skriven Paskafton, Lordagen den 23 April.

Publicerad den 27 April. Pga att internet annu inte ar uppfunnet pa de delar av Java dar vi rort oss.

 

Har funnit ett hyfsat smidigt satt att införa åäö. Men det ar som vi brukar saga jag och Hasse, man har ju anda glomt vad saker heter pa svenska efter att ha varit ute i varlden. Man gar ju mest runt med sarong och turban och ar allmant inhemsk.

 

Jag vet inte hurvida det varit en nyhet in Kingdom of Sweden, men bara 2 dagar efter det att vi lamnade Jakarta visade indonesiska tv-kanaler intensivt hur 19 terrorister gripits efter att ha placerat ut bomber vid en kyrka i huvudstaden Jakarta.

Som tur var han bomberna aldrig detonera innan polisen kunde avbarga det hela.

Det kanns lite trakigt. Bade for indoneserna och for landets turism som inte far nagon ro att vaxa sig stabil med terrorhot, naturkatastrofer av alla dess slag, varldens 4:e (?) mest korrupta regering och bombningar av superturist-svenne-paradiset Bali.

Senast igar besokte vi en stadsdel i Yogjakarta som fortfarande inte var helt uppbyggd efter den forodande jordbavningen staden var med om 2006. 6000 manniskor omkom och enorma skador pa byggnader i ett stort omrade uppstod.

 

Merapi. Indonesiens mest aktiva vulkan. Med sitt senaste utbrottet i oktober 2010. Vulkanen ar sedan dess avstangd for klattring, men man ska kunna ta sig fram till foten och ev kunna se bade lava och roken ur skorstenen. Detta var planen igar eftermiddag nar vi lamnade Yogja.

Lite for sent uppenbarligen. Efter 4 stadsbussar och en lokalbuss (totalt 3h) hade vi tagit oss till orten Balak dar vi skulle byta till sista bussen till orten Selo som var varan slutdestionation.

Vid den tiden (utfardade kjejsar Agustus en forordning om att alla manniskor skulle bege sig till Judeen for att skattskriva sig) hade morkret infallit och vi blev avslappta pa vagkanten. Sista bussen till Selo hade gatt..

 

Det ar aldrig bra att anlanda till nya (speciellt sma) orter efter det att det blivit morkt.

Efter att ha konfronterat ett antal av byns icke engelsktalande invanare och bl.a blivit varnade av en man som teckensprakligt med handen (vagratt fram och till baka over strupen) visade att det var nog ingen bra ide att satta sig bak pa en moped 3mil ut i ingenstans sa har sent pa kvallen beslutade vi oss for att ta in pa forsta basta hotell och invanta morgonstund. Japp, sa skulle det bli!

Om det nu hade funnits nagra hotel, vill saga...

 

I ett lage som detta galler det att kopa sig en glass. Ta av sig ryggsacken. Satta sig ner pa trottoaren. Och fundera over hur Mc Gayver hade gjort.

Vi tog forsta basta minibuss som bl.a lastade in en man med tillhorande kok, grytor (pa kok) och pressade in sig bland vara ryggsackar och de andra passagerarna.

Jag vet heller inte om det var ryggsackarna, som visserligen borjar bli ordentligt tunga nu, som orsakade punkteringen pa minibussen halvvag till forsta storre stad.

 

Helt kart en dag att minnas.

Kanske framst for att det slutade sa bra och vi hamnade pa ett jattefint familjehotell, stora sangar med hart strackta lakan, valkomstdrink (och en vårrulle?) levererat till varat rum, swimmingpool, frukostbuffe, ac och sadant som kanns lyxigt i den annars fattiga tillvaron.

Tillaggas ska att vi de senaste 3 natterna inte ens haft sittring pa toaletten (som f.o oxa saknat spolanordning) utan har fatt docka skinkan direkt emot porslinskanten vid utrattande av behov kategori 2.

 

Idag fortsatter vi jakten pa Vulkansten, lycka och den Heliga Grahl.

 

Pos

 

Prambanan Temples

 

Ok. Okidoki

 

Kvinnlig toalett?

 

Dagens lakan

 

I den har poolen valde kjejsaren en av 40 kvinnor och gick direkt in i ett rum och satte henne.

Verkar sjukt soft.

 

Stans-Olle

 

hart regn, mjuk kille

 

Denna ja*la bussunderhallning. 75 ore fattigare pa kuppen

 

Templenisse

 

Museum

 

Valkomstkaffe

 

Buss. Buss. Lokalbuss.

 

Don’t drink and fly!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0