Pe, kolla in adamsapplet..

Sondagen den 17 April Tjogohondraelva

 

Nuvarande position: Jakarta, Java, Indonesien

Resta dagar: 87

Dagar kvar att resa: 38

Antal djur pa Rangona Zoo i staden: minst 4001 st

Valuta/valutavarde: Rupier/ 1000Rp=0,71sek

Transor som sokt kontakt med mig idag: 1 (Det var da Hasse mytade rubriken)

Hasse hissar: Efterratter

Hasse dissar: Det faktum att man sjalv blir apan pa zoot

 

Sjukt Nojd!

J
ava ar varldens mest tatbefolkade o. Det ar landet dar alla roker, landet dar vattnet lacker in fran taken i bussarna och landet som rakat ut for bade terroristatacker och naturkatastrofer de senaste aren. Sa jag att alla ar muslimer forresten? Och varenda javel roker,inne, ute, och t.o.m pa bussen…

Fraga, kan detta pa nagot satt vara ett trevligt/intressant land att resa i?

Svar: Jesus Adam Urban (Urban= utropstecken tankte jag da..)

 

Nu har vi bara varit har i 2 dagar iof, men invanarna, localsen.. MUMMA! Dom e braaaaa!

Sen har jag dessutom bra minnen fran min forra resa i landet for 1,5 ar sedan och minns val att folket var bra. Jamfor man med ett land som Vietman (eller Cambodja, Thailand etc, bara det att jag gillar att hacka lite extra pa Vietnam som krossade mina forvantningar) sa skiljer det ljusar.

Har blir man bemott pa ett helt annat satt, som en faktisk manniska (en exotisk sadan). Inte som ett vandrande dollartecken.

Idag har vi bl.a blivit medtagna pa lokalbussarna av en kille som anda skulle samma vag och visade oss valdigt noga hur vi skulle ta oss till djurparken och hem igen. Pa kvallen radde totalt askvader, och nar vi kom gaendes ute i regnet kommer det en kille med paraply och vander om och foljer med oss till narmasta tak. En kille stannade 20min och hjalpte oss att fa igang ett nyinkopt simkort, regnet foll aven da. Listan kan goras lang, och jag uppskattar verkligen sattet vi blivit bemotta pa, hoppas det kan fortsatta sahar!

Detta beror val troligtvis framst pa att turismen ar valdigt begransad i landet (med undantag for ascoola Bali dar alla ascoola backpackers surfar aaaasmycket).

For det mesta ar det bara positivt, men ibland blir det lite val jobbigt. Speciellt om man ar 1.97 lang och bar rosa tisha och ljusgron klocka. Vi har varit pa zoo idag, och man skapar sig verkligen en battre insikt i hur aporna i buraren kanner sig. Dock har ingen kastat bananer till mig. An.

 

Jakarta da. Staden hyser mellan 10 och 20miljoner beroende pa kalla, men det ar i vart fall en stor huvudstad. Och mycket, mycket storre an Habo kommun. Ehhh, ja.

Snabbfakta Jakarta:

x Tuk-tukarna har drapperi

x Det behovs nar det regnar varenda javla dag!

x Biografen visar bara 2 filmer. Varav en pa Indonesiska.

x Donken ar rellativt dyrt, Big Mac o Co 32sek, Cheesburgare 13kr

x Nationalmonumentet bestar av en stenkuk, motsvarande (se bild nedan)

 

Avslutningsvis, utan guidebok vandrade vi igar ut i staden pa aventyr, och av oklar anledning kommer vi in i en stor moske, pa en sekund har vi blivit medtagna in i ett litet rum, tagit av oss skorna och fatt pa oss en morkgron rock och tilldelats en man utan engelskakunskaper. Vipps sa var vi pa guidad rundvandring i Asiens storsta moske (Enl guiden som somsagt inte gatt kvallskurser i engelska eller har studieskulder pga av ha studerat spraket).

Forsta gangen jag besokt en moske (nastan sa jag skamms nar jag skriver det). Platsen hyser under rammadan 200.000 manniskor, 5 vaningsplan och 2 enorma ytor under bar himmel med sma rutor vanda at Mecka for var och en att stalla sig pa kna och be i. Och sa en stor javla minaret som skriker 5 ggr om dagen!!

 

Lagg marke till min nya fancydancy limegrona klocka!

 

Kukmonumentet

 

Bade jag och Hasse investerade i var sin indisk Pike, Vi gillar!

 

En av de snalla ivanarna som visar oss vagen. Och en varm Hasse.

 

Posar for karmera

 

Valdigt trevligt omrade med apor pa zoot, dock var nog vi de storsta aporna

 

Moske och rutor mot Mecka. Bara att be!

 

Me in Jesuspose to Mecka

 

Mannen myten och numera legenden - moskeguiden

 

Regnar, aven under tak..

 

Och askar glatt, hejja hejja!

 

Tukkisen plojjer fram i vattenmassorna ikvall.

 

Fanga Dagen! Och Palmes mordare!

 

//Eddie M


Kommentarer
Postat av: Julie

Ni är 2 apor, fint att ni insett de nu ;)

Nej, men gött låter de som ni har! och kom ihåg, även fast de regnar har ni de väldigt mycket roligare där nere än vad vi har de i betydligt mycket kallare klimat (även om våren börjar komma med stormsteg).

Snygg piké! Rock on!

2011-04-17 @ 18:58:41
Postat av: Palmen

Dock njuter ni nog betydligt mer av vadret de har soliga dagarna an vad vi gor. Trodde en svag sekund att detta skulle bli forsta dagen utan regn pa 1,5 veckor, men nu pissar det igen..

Piken ar lite indisk. Och Dansk.

2011-04-18 @ 13:24:34
URL: http://mangopalm.blogg.se/
Postat av: Julie

Jag vet att det är jobbigt när det bara regnar hela tiden.. Jag va liksom i Aus under värsta regnet på 100 år! Men kom ihåg - det blir bättre! ;)

Danskarna kan sina pikéer. Tydligen indierna med!

2011-04-18 @ 16:40:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0