MC-Semester Del 2

Datum: 2013-03-01

Resdag: 24/50

Blogg nr: 8

Ort: På en båt mellan Tagbilaran och Cebu, Filippinerna

Väderförhållande: 28 grader i vattnet

Dagens chansning: Resa utan pass

 

På ön Bohol finns två av Filippinernas största turistattraktioner. Som tur är betyder detta inte nödvändigtvis att det ser ut som exempelvis vid Cheops pyramid i Egypten. De stora turisthjordarna har ännu inte hittat till Filippinerna så de sevärdigheter som finns går fortfarande att betrakta som just sevärdiga. På Bohol består dessa i solbrända kullar och halvapor, såkallade spökdjur på svenska.

 

Chocolate Hills
 
Mysiga kullar. Stor kupa.
 
I den här holken på en fjärilsfarm vaknade vi upp en morgon - MUMMA

 

Något av det jag mest uppskattar när jag reser är alla roliga och fula djur man stöter på. De senaste dagarna har bjudit på flera trevliga arter både över och under vattenytan, här följer några av de förstnämnda.

 

Kommer rätt ok överrens jag och den långsvansade macaquen.
 
En liten rackare
 
En lite större rackare.
 
En alldeles för stor rackare.
 
Så går det om man lämnar ryggan utan tillsyn. Felicias smutsiga trosor utspridda och våran väl inplastade clementin urplockad i påsen, skalresterna skymtar till höger om hjälmen.
 
Woop Woop
 
Gullegrisen. Ehh, gullapan! .. Ehhh gullehalvapan!
 
Söta som barnen i Bullerbyn.

 

Igår var det dags för överraskningsdag. Jag skulle stå för överraskningarna och Felicia för att bli överraskad. Jag planerade Delfintur, shopping, dykning, solbad, eldflugewatching, local lunch och kvällstur på floden med tillhörande buffe. Klockan ringde 04.30 och dagen kunde äntligen sätta igång!
Dock hade jag inte kunnat fixa så mycket innan så det blev lite improviserat. Tyvärr skulle detta redan 05.30 resultera i att vi stod på en öde pir 6km hemifrån och blickade ut mot ett blankt hav, troligtvis fullt av hoppande morgonpigga delfiner. Båtmannen, priset och tiden för turen var uppklarad. Problemet var bara att när vi skulle gå till båten så visade sig stora stygga månen sin kraftfulla sida och båten som skulle frakta oss stod alldeles orörbar och blickstilla på havsbotten i väntan på bättre tider och lite vatten att flyta på.
Skit samma. Dagen gick inte alls som planerat. Men det blev bra ändå. Shoppingen byttes ut mot spelhall och flodturen mot ett öde hak längst ut på spetsen av ön Panglao med en middag vi sent kommer glömma och en service utöver det vanliga.

 

Den beryktade Alona Beach från vattnet sett. Riktigt trevlig dykning och riktigt jobbiga försäljare.
 
Kvällen avslutas med finmiddag. Mycket bra dag. Mycket bra solnedgång.

 

Idag har jag lämnat tjejerna själva för en vecka så att dom ska hinna gå igenom alla sina tjejgrejer noggrant med varandra. Jag sitter just nu på färjan tillbaka till Cebu och ägnar dagen åt förflyttning. För imorgon bitti börjar nästa äventyr och det har blivit dags att bli certifierad fridykare!

 

Snabbfakta fridykning:
- Man måste hålla andan. Annars dör man.
- Man ska tänka på Pytagoras när man väljer väg tillbaka till ytan.
- Man blir förhoppningsvis en bättre snorklare efteråt, vilket kanske lönar sig redan i veckan..
- Man framstår som lite dum i huvudet om man sysslar med det.

 

/Fam. Dafgårds presstalesman


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0