Nyårslöfte 2009/2010!

Nu äntligen jobbar vi! Pause…  NOT! Mycket har gått emot oss den senaste tiden, men som vi säger tänk om allt skulle gå våran väg! (nån gång vore dock roligt) Vi anlände till Bundaberg, glada i hågen, och vi har så sent som på bussresan mobbat två svenska tjejer som bara jobbat en dag på en bananfarm och tänkt ”stabor, inte kan man ha dom till nått!” Framme tidigt på söndagen, som är den dag i veckan allt stänger igen, inte ens adultshopen i staden var öppen. Vi beger oss mot ett hostel för att söka boende och jobb. Alla hostel har någon sorts ”mitt på dagen” stängt så vi får vänta 4 timmar på trottoarer och parkbänkar.  Vi ser genast likheterna mellan oss själva och june-folket hemma i stan.

När dom väl öppnar och vi frågar efter jobb får vi svaret, att innan 4:e Januari finns det inget jobb i staden eftersom att farmarna stänger igen och tar ledigt, detta är en dryg vecka bort och vi känner väl så där mycket för att sitta och vänta på jobb i en tråkig stad. Vi bokar därför en buss söder ut mot Hervey bay för att åka ut till världens största sandö, Fraser island, Party Party tänker vi! Bussen går först 03.30 så vi har 11 timmar i en död stad, vi har haft mer givande dagar i våra liv! Mycket Prat om syre-väte bindningen som binds med kol-väte bindningar och kortspel gör dock att vi överlever, samt 5 timmar och 3 mål på Donken ska tilläggas.


Väl framme vid Hervey bay och någon timmas sömn, öser regnet ner, vi tar oss till ett hostel och sover och sover och sover! Vaknar! .. och det regnar fortfarande, verkligen forsar från himlen. Inte någon jätte ide att boka en resa ut till ön för att bo i ett tält resonerar vi. Queenslandarna själva verkar inte tycka så illa om regnet, det har tydligen inte regnat här på 6 månader, men när vi väl bestämmer oss för tältning, då jävlar! Riktigt vad som kommer hända fram över är lite oklart, men vi har pratat om gaskammare, halning var ju modernt förr, korsfästelse, eller kanske stening, något att fördriva lite tid med!

 

Nu stundar ett nytt år, och vi funderade lite på om vi ska kunna lova något på torsdag natt.

Vi kunde inte bestämma oss för va vi ska ha för nyårslöfte, därför får nu ni bestämma! Det ska hållas eller utföras innan hemfärden! Gör som vi, think outside the box!!

 

1: Hoppa fallskärm (Nya zeeland), ¤¤

 

2: högläsa ”mein kampf” på kvällarna för alla tyskar (Australien), ¤¤

 

3: Tatuera oss, ¤¤¤

 

4: Satsa kvarstående resebudget på en färg i roulett (Las vegas), ¤¤¤¤

 

5: Giftermål (med lös kvinna), ¤¤¤¤¤

 

¤ = svårighetsgrad

 

See ya!

// MP


Mellandagarna

MP:s position: I en soffa, Agnes water, Australien
Alkoholhalt denna lördag: 0.0 promille
Plan: Hedda söder ut.Då va julen över med all snö, julmat, tomtar och klappar som vi inte såg skymten av! Men julgroggen missade vi inte! Julafton slutade nere vid stranden, på en filt med en mugg vin till solnedgången. Här vill vi starkt poängtera att vi fes ljudligt, svor på flera olika språk och sjöng kampsånger för att visa vår manlighet! När vi först kom ner var där en del folk, men allt eftersom timmarna gick sinade även folkmassorna och det slutade med att bara Mango och Palmen satt nöjda bakom ett vindskydd som dom hittat. 4 liter mongooool delade MP på innan det va daggs att bege sig hem för att sova med alla andra tyskar som invaderat hela australien!

Juldagen, den dag australiensare firar jul, gick i lugnets tecken. Fram på eftermiddagen gick vi dock ner till stranden för ett svalkande dopp och här måste det vara tradition på att bada vid jul för stranden va full med folk! Dock ingen tomte..

På annandagen fanns en tanke att börja lära oss surfa! Men vi glömde ställa klockan och vaknade någon enstaka minut(er) för sent, men vem är gladast?? Det hade nog vart en bra dag att lära sig på eftersom det blåste rätt bra och vågorna var betydligt större än tidigare dagar! Men brädor är för homosexuella män och snickare så vi lärde oss att surfa på magen vilket fungerade alldeles utmärkt, konstigt nog var det bara MP och barnen som använde sig av den tekniken..  Många undrar säkert när två arbetarklass killar ska börja håva in stor kovan i Australien. Det undrar vi också. Men imorgon bär bussen av mot Bundaberg, ett kännt ställe att plocka tomater på, som förhoppningsvis ska ändra vårat levnadssätt och göra det möjligt att komma hela vägen runt jorden.

Kvaliten på våran matlagning har ständigt förbättras och vi blir nästan lite förvånade när vi sitter med en tallrik framför oss med grönsaker och andra nyttigheter.
Jag ska ge tre exempel:
24:e – Pasta, Fiskpinnar, Annas pepparkakor!, BBQ chips, cola
25:e – Pasta, korv, ananasskivor, sallad, gurka, tomat, färskt bröd, jucie. Här ska dock tilläggas att allt grönt samt brödet blev över från julbordet som tyskarna hade.
26:e – Pasta, bolognese, ost, morot, juice   // Machopalmos

Inte bara glogg! Goda jular!


Våran Hjulplantering

 

Mangopalms spot: ”Rocky”, Queensland, AUS

Antal dagar till halva resan: 12 stychan

 

Snart infaller julaftonsmorgon, vi vill givetvis utnyttja den korta tid vi har här på jorden och går upp 04.45, en annan anledning är att bussen går 05.15. Förhoppningsvis har tomten då varit framme och lagt ett litet paket i kondomen som vi ikväll hänger upp på sängkanten (Näcken, jordgubb, oanv, size: S).

 

På bussen kommer vi att sjunga små grodorna och dansa runt busschauffören för att sedan checka in på cool banans, Agnes water. Sedan skall julmiddagen intas! Vi har börjat planera noggrant och båda är väl överrens om något lättmicrat. Vi har också pratat om vattenmelon till efterrätt, vi får se om vi har råd.

 

Sedan vid 3 tiden intar vi soffan som sig bör, korkar upp 4 liter ”goon” (billigt vin) och diskuterar något viktigt, igår räknad vi t.ex på hur stor yta det skulle behövas om alla människor i hela världen samlas på ett ställe. Vi chansade först på Nya Zeeland som kändes rimligt. Men efter några uträkningar samt ett antagande kom vi fram till att Gotland i stort sett hade räckt..

 

Sedan är det dags för julklappsutdelning! Frågan är om tomten har badbyxor och vaxad bikinilinje, om renarna ersatts av saltvattens krokodiler och om julbocken står på bakbenen och hoppar fram.. Mango har önskat sig något stort, hårt och runt, som samtidigt ska kännas lite mjukt, och då pratar vi inte om en stock snus. Dessutom skall han få en sak till, en så kallad dansk skalle.

 

Palmen ska inte få några presenter, han ska få ett straff!

 

Sen är det dags för den stora julgroggen, MUMMA! O de ska va gin, och de ska va wiskey, och de ska va gin, och så blandar man allt man har hemma, sen garnerar man med en grankotte!

Sen dricker vi genever, för det rimmar så bra på bäver!

Och glöggen, där ska det vá renat, åhh det är så gott, och så slipper man russin och mandlar!

 

 

På kvällningen blir det kanske ett avsnitt Kvarteret skatan, kanske är vi ute och surfar, kanske inte. Kanske sitter vi vid en lägereld med några Aussies, några kängurus och ljuger ihop något om ”The Moose” som vandrar omkring hemma i skogarna, samt berättar hur jävla dåliga danskar är på att åka skidor och att dom bara är ivägen.

 

Idag vill MP dessutom passa på att gratulera drottningen (den där jävla tysken) samt även Mangos syster och förebild, Therese Green med en liten dikt:

 

”Stackars satar som vid julen fyller år,

Ni inga födelsedagspresenter får.

Med detta ostrategiska beteendet,

Har ni sett till att presenterna och julklappen blir till ett.

I år blir det inget från oss,

För vi är ute, super och slåss.

Men nästa jul, då blir det dubbelt så kul!”

 

Botanic gardens, Rockhampton

 

Lite aborginer vi sag

 

Skon kille fran landet, vi har dessutom kuddlat honom!

 

Djurskotare samt 2 schimpanser som ater youghurt med sked, otroligt.

 

Observera sikten, inte som vattern direkt

 

Playing pool

 

 

Varan mest extrema middag hittills, ris, nuggets, sweet sour souse!

 

God hjul önskar MangoPalm!

 

 


Julstämma

MP befinner sig i: Norge, nej. Queensland Australia, Makay, rum 2 säng 3,4

MP planerar att: Lämna Makay idag måndag för nästa destination, Rockhampthon

MP: julstämningsnivå: Är på noll, idag såg vi första ”julgranen” iaf, dock förväntar vi oss mkt paket på julafton! Mango har sagt att han vill ha ett stort, hårt paket, palmen får se vad han ska hitta på…

 

Ikväll är det måndag. Imorgon Tisdag, om en vecka är det måndag igen, och så vidare. Vi har rest ungefär 110 dagar nu. Mango har somnat såhär en timma efter midnatt, palmen ligger vaken och tuggar snus och dricker rökig whiskey. Vi bor hos ett väldigt trevligt par. Kanske gifta kanske inte. Kanske har dom barn, en bil och bröllopsfoton. Vi vet inte. Man vet inte så mycket egentligen. Man bara finns. Och tuggar snus. Och dricker rökig whiskey.

Idag kommer bloggen i form julkänslor, håll tillgodo.

 

Det är mörkt på rummet. Endast tomten är vaken.

Åskmuller i bakgrunden, man ligger och myser, nästan naken,

men den julefrid man varje år i dessa tider lär känna, ersätts för vår del i år, av en rödbrun bränna.

Igår lämnade vi Airlie beach, orkade inte med all fest, alla svenskar och alla backpacker pris(er). Vi hängde där med brudar två, från Stockholm, lite crazy, och ganska små. Men inte kunde dom joina oss söder över, för dom skulle plocka bananer och äta pannkaka.


Palmens nya internationella namn, har i form av lappglans...

 

 

Mangot samt Amanda kor nagra Stockholmsmove

Hamnen i Airlie Beach, enormt mycket segelbatar, vacket

 

Mangos nya sovstil pa hostelet "Jesusstilen"

 

Vi bussade några timmar söder ut, plockade busar i näsan, sen in i varandras trut. Makay är dock inte staden för dom, som söker livets mening, utan bara dom som dricker rom (och cola). Jo en sak finns det faktiskt att ägna sig åt, men bara om man känner sig små kåt. Alla affärerna är konstigt nog stängda såhär innan jul, utan den man besöker om man i sitt sexliv vill ha lite mera kul. Men som tur är har vi avskedspresenten kvar, så där spar vi in ett par dollaaar.

 

Greyhound soder ut, dest. Rockhampton ("Rocky")

 

 

Enda oppna affaren i Mackay...

 

Alla metoder att halla sig kall ar tillatna da dagstempen haller sig over 30 strecket.

 

Julens högtid symboliserar också kärlek, ljus och färgen röd, för oss blir det nog fylla, rännsten, kanske en korv m bröd men självklart kommer man att sakna familj och släkt, men samtidigt också slippa fruktkaka, låtsas bli glad för paketen och A6-jäkt. Vi kommer säkert sitta på en pub, dricka grogg och träffa fölk,

ni kommer väl som vanligt dricka eran mellanmjölk (till gröten alltså).

MP tackar nu för sitt, nu ska vi lägga oss, mysa till det och kanske plocka fram lös----

 

 

// The Redneck-guys


kapitel 3

Right Now at: Queensland, Townsville Ferryterminal

Days with backpacks: 108

Next destination: Airlie beach, 4h from Townsville

 

People who visit our blogg but can´t understand the great swedish language, please use googles translating service here, just copy the text and paste it tnx!

MP har under de senaste 5 nätterna befunnit sig utanför Townsvills kust på semesterön Magnetic Island, en mil bred, en mil lång, en mil djup och en mil kort. Ön erbjuder vilda koalor samt en del andra djur ni kan se på bilderna..

Vi har sett och upplevt två olika delar av ön. Först anlände vi helt utan koll eller någonstans att bo till södra delen, picnic bay. Här kvarterades vi in i ett litet rum med tre sängar tillsammans med en maja-rökande österikare, ibland är livet för underbart trots allt. På det här lilla stället bodde det bara omkring 10 personer och alla kände alla, ingen skötte receptionen och ägaren satt på krogen och var tydligen sällan på plats, dessutom knäckte han extra som busschaufför till öns lokaltrafik då ofta med en halv flaska whiskey i tarmsystemet..

En natt, sedan flyttade vi norröver.

Vi kom över en säng för endast 13 dollar natten och blev glada.

Ni undrar säkert över hur australienare fungerar, hur dom ser ut och vad dom bär på sig.

Här redovisar vi detta:

Hemma i kalla landet med snö, börjar man förfesta vid 8 tiden på kvällen för att sedan vid 11-12 gå ut på krogen eller likn. aktivitet. Här har man sin topp klockan 8-9 och de flesta barer och restauranger stänger sedan vid 10-11. 5 i 2 ragget går helt bort då hon som oftast somnat. Detta medför att man börjar alcoholintaget redan tidigt på eftermiddagen. Dessutom är det inte som hemma att det är lite ”fult” att bli dyngrak, det är mer standard.

Man pratar ett konstigt språk som påminner lite om engelska, använder ofta hatt och handskar samt dricker det billiga vinet ”goon”.

Igårkväll fick vi uppleva en trevlig ritual, paddrace! Man autionerar helt enkelt ut 8 paddor och låter dom sen tävla om vem som hoppar ut ur en ring snabbast. Mkt intressant tyckte MP.

 

Just nu sitter vi och väntar på att bussen skall lämna Townsville och vi beräknas anlända till Airlie beach innan skymningen ikväll!

För övrigt kan vi nämna att Palmens skor gick sönder idag på förmiddagen så han har hoppat jämnfota på den svarta asfalten på stadens gator, blåsor förväntas. Dessutom sprider han en dålig lukt, en odör, då deodoranten plötsligt tagit slut. Mango har 4 st rollons. Som han vägrar dela med sig av om han inte får palmens Daxwax som kompensation. Ni förstår att vi har en del att uträtta, men det är ju alltid stressigt såhär i juletid!

När det gäller våran planerade sysselsättning som skulle bringa kontanter till våran resekassa så kan vi berätta att vi skickat ut ungefär 10 mail ang gratisjobb, och fått en hel del svar faktiskt.

Alla negativa. Tydligen är det inte bara vi som är upptagna när julen nalkas.

Vi har dessutom pratat med två killar som jobbat i landet, den första killen hade arbetat en månad, och när han slutade fick han inte ett öre, lurad. Den andra människan var en brazilianare som plockat mango och tydligen tjänat riktigt bra!

(Han hade dock varit tvungen att säga upp sig häromdagen då hela händerna och ansiktet blivit brännskadat av solen och hans ena pekfinger såg ut som det legat i en brödrost tsm med en skiva jättefranska på övertid.)

 

//Magneto Palmland


Soder over samt en kvinnoredogorelse

Antal palmer runt och i poolen: 7

Pizzans storlek: barnpizza på 95:an

Längsta undervattenssimmet i poolen: förbi stocken (Mango)

Plats på jorden:  Mellan Mission beach & Magnetic Island

 

 

Något av det absolut jobbigaste med Australien är alla dessa stora, flygande skalbaggarna som inte har någon styr eller navigeringsförmåga överhuvudtaget.

Ett exempel: Sitter i lung och ro med en öppnad öl sent en kväll. Ser något med en kropp stor som en femma farandes rakt ner i backen! Det surrar till en aning sen lufter den med full kraft och flyger rakt in i taket bakom oss med en bra smäll. Tyst en stund sen får den luft under vingarna igen och flyger rakt in i palmen, nu ”flyger” den aldrig mer…

 

Mango har även försökt övertyga Palmen om att det går att göra ringar under vattnet vilket han starkt förnekar. Men pågrund av förmycket piss och klorin i vattnet har inga bevismaterial kunnat läggas fram, trots kamerans undervattensfunktion

 

Många som aldrig varit i Australien kan ha fått den felaktiga bilden av att man hänger vid havet och badar längst stränderna, detta går alltså inte att göra pågrund av box jelly fish. Denna manet är osynlig från land och man har ungefär 50 % chans att överleva om man kommer i kontakt med den. Ofta dör man inom någon minut…

 

De sista dagarna har vi alltså spenderat i en ganska lugn och fridfull atmosfär kring polen i ”Mission Beach”. Igar lämnade vi stället och alla jättecoola människor, 25-30 år som faktiskt är jättehäftiga, enligt dom själva alltså. Vi har begett oss till Magnetic Island och ”Picnik bay. Ön ligger strax utanför staden Townsvill ca 5 timmar söder om Cairns. Riktigt vad man gör här vet vi inte riktigt, men antagligen gör man väl som på alla andra ställen i landet; börjar dricka öl vid 4,5 tiden på eftermiddagen, har sin topp strax efter Bollibompa, och är där med ganska så australisk av sig. Vi lite mognare människor ägnar sig åt lite mer civiliserade saker så som, blockflöjtsspeleri, scouting mm.Pa begaran fran diverse lost folk hemma ska vi nu redovisa kvinnorna i ett par av landerna vi besokt:::

Thailand: -Thailand, ja ni vet ju. Helt fantastiska kvinnor. Och billigt! Detta alternativ passar givetvis MPs resa upperligt! Dock sma till vaxten. Brosten, 1/5 toast

Malaysia: Malayer kor ju med bordsduk, sa har har vi ingen redovisning, dock finns det individer dar det avslojande putar fram nagot i brosthojd

Singapore: Konstigt nog minns vi bara sjukskoterskor fran den har delen av varlden. Och har var det tjejerna som stoppade in i mango och inget annat! Mangkulturen medforde sjalvklart att det fanns en och annan 4-toastare, men vi ger nog bara 3 i medel.

Indonesien: Ja, ni sag ju sjalva hur vi fick dansa oss till framgang i landet. Faktum ar att tjejerna ar ratt sa snygga i landet. Konstiga ar dock att mango gick hem valdigt bra hos manga av dom. Brosten, kanske beror det pa svampkulturen kanske itne, hur som helst 2/5 toast blir det.

Australien: Lattkladda, i det har landet handlar det mest om att ha pa sig sa lite som mojligt, men anda lamna lite at fantasin! Kvinnorna ar mer storvuxna, laren ar precis som hemma val tilltagna och haret ofta blont. Brosten, klar 5/5! Vi har aldrig sett maken till tuttar!

 

Redovisning prisläget Australien:

Öl på bolaget: 15-20 kr

Öl på bar: 45 kr

Normal restaurang: 100kr, exkl dryck

Buss: ca 1 kr per kilometer (jämför med swebuss ca 0,5kr/km)

1 liter mjölk: 10-15 kr

Bananer på stormarknad: ca 5kr/st

Caschewnötter: 400 g ca 100 sek

Förstår ni att det är ett dyrt land vi reser i?! Sinnessjukt!

 


100 Dagar, 150 kvar, 200 minnesluckor!

Right now at: Cairns, Queensland, norra Australien
Resdag: Exakt 100! Tårta till oss!

Resplan: Idag börjar vi 80 dagars resa söder över utmed östkusten. Vi har införskaffat oss i en wwoof-bok nu oxå, och håller i skrivande stund på med lite arbete kring att hitta oss ett bra lant-ställe att flytta in i! Spännande att se om det blir några mailsvar!

Under de senaste dagarna har vi spenderat tiden i och runt Cairns. Cairns, stort som jönköping med Huskvarna och med en turistnäring som borde hålla hela Australiens befolkning välgödda.
För ett par dagar sedan var vi på zoo, igen. Zoo är lite våran grej, man ser djur, barn och samspelet mellan dessa. Cairns zoo bjuder framförallt på krokodiler, känguru och koala, ett djur med väldigt låg intelligens. Genast kände vi oss familjära och skapade givande konversationer med det söta djuret som tillbringar större delen av dagen kramandes ett träd samtidigt som det sover.Krokodiler var det gott om. Stora, små, hårda och till och med en filmstjärna fanns ibland dessa. Krokodilshowen man hade var uppskattad. (dock hade palmen lite språksvårigheter då guiden talade grov australiensiska lika fort som Magnus Härenstam rabblar jeoperdy.


Denna bilden symboliserar vårat nya levnadssätt. Vi kom snabbt på att sitter man och ser ut som en känguru en liten stund så kommer det snart fram en massa barn och vill mata en = gratis käk! Det kallar vi backpacker-beteende!


2 Habobor känner sig hemma när man finner denna gammla skorv, inte årets modell precis..


Världens giftigaste orm är då det här. Och nej, det är ingen sort ni har hört talas om innan. Vi har lärt oss att det är skillnad på världens giftigaste, farligaste, landlevande mm. Vi har kommit över våran lilla ormskräck och lärt oss en hel del om djuret de senaste veckorna, och precis som alla andra djur så rör dom dig inte om du inte bråkar med dom. Vi har dessutom ett par gånger gått igenom hur man tar hand om ett ormbett, bra kunskaper inför de kommande månaderna kanske..Annars har det mest varit det här som gällt. Sol, varje dag runt 30 grader i skuggan, polen är förhållandevis varm, dessutom har vi en pool på hotellet och man behöver inte kika långt bort för att söka ögongodis!


Efter en veckas i stort sett nykterhet, efter mangos födelsedag har vi nu börjat komma på banan igen. Queenslands stora ölsort heter 4X och vi ger den 4/5 toast för smaken, dock bara 1 toast för alkoholhalten på 4,6.


Härrom kvällen hade vi ett litet halleljua-moment! Emmelie hade skickat några små videohälsningar hemmifrån våran lägenhet på torpa, där vi bor på halvtid. Så för en kväll förenades våran trio och direkt började luften hagala med låga och dåliga skämt.
Dessutom började vi sparka framför oss okontrollerat, vana vid att det går omkring en kattjävel framför bena på oss.
Tack Emmelie iaf, vi uppskattade detta!

//Mangopalm

Ocean!

Right now at: Cairns, Au
Resdag: 96
Resplan: planera dyk och zoo

 Efter gårdagens fegbad i en lagun var det idag daggs för ett riktigt dopp i det blå! Tog oss mot bussen som skulle ta oss 2 mil norr ut till en strand som hette Palm cove. Att läsa busstiderna är precis som i Sverige men har man glömt hjärnan hemma blir det ständigt problem, Mango ställde sig vid tavlan och kollade, en stund senare kommer palm fram och säger:
-          Men IDIOT, du kollar juh söndag
Han börjar kolla mån – fre som det ju för det mesta är..
Senare på bussresan kommer vi på.. att det är ju lördag.
Badsuget ökar!


Framme vid havet som inte riktigt var blått slog vi oss ner bredvid vakttornet som alla badställen har oavsett storlek (lagunen hade 2) med en gammal badvakt som säkert suttit där i 75 år. Begrundade ett brunt hav till stormbyarna som svepte in mot stranden, det blir en härlig dag! Vågorna var även dom en bit större än väntat och de kineser som försökte sig ut befann sig snart på strandkanten igen.. Vi smörjde dock in oss och låg kvar, tog även senare ett dopp i det bruna vattnet mest för att kunna säga att vi badat.Ur en krokodilssynvinkel

Det var en lördag i Australien det! Imorgon ska vi börja reka dyk och kolla upp det zoo vi åkte förbi med bussen i hopp om att se och lära oss om krokodilerna innan vi stöter på dom.

//Mangopalm


På det berömda xxxxhåret igen!

Right Now at: Cairns, Aus

Resdag: 95:e efter kristus

Resplan: Finna en fin strand för sol & bad

 

Morgonen började med panik! Mango och palm skulle upp 04.15 och hade ställt klocka som vanligt, men även som vanligt när man åker i olika tidszoner måste man även ändra klockan, detta är viktigt! Palmens klocka ringde dock i tid men man måste vakna av den.. 04.45 vaknar dock palmen upp snärtar till mango så han går upp sen blir det fart på pojkarna! 04.56 lämnar vi rummet för att hämta våran mat på översta våningen men märker att det öppnar först 05.00 men vakten kommer lite innan så vi hinner plocka med maten och be ge oss mot tåget till flygplatsen.

 

05.20 lämnar tåget stationen och vi beger oss mot flygplatsen, nästa problem, dom säger att internationella ska lämna tåget där vi hoppade på när vi kom men dom säger inget om inrikes till en början, men väl framme säger dom att vi ska stanna. Kommer fram 05.45 till incheckningen som senast skulle vara 05.30 men stänger först 06.00.. incheckningen gjordes någon minut i 6!

2 timmar flyg sen var vi nästan 2000 km norr om brisbane, här är tempen över 30 grader och skinande sol, det är varmt! Spenderar mesta delen av dagen vid en utomhuslagun precis intill havet..

 

Imorgon blir det en strand en bit från Cairns och börja spana efter dyk!

 

I enlkighet med våra förändrade levnadsvillkor står vi nu för tiden själva för:

x Matlagning

x Disk
x Tvätt (av kläder samt våra kroppar)
x Allmän självdisiplin

I Cairns hamn är båtarna i stort sett större än Habo, i stort sett alltså.

Ja, vi vet, vi är bara avundsjuka!

 

//mangopalm

 


OZ!

Right Now at: Brisbane, Aus

Redag: 94

Resplan: flyg mot Cairns 06.40 imorgon bitti

 

Kungskobra

annan typ av kobra

Phyton

Phyton

kväll på floden i bangkok

 

Sista dagen i Asien bestod av giftiga och kramiga ormar! Fick nys om en snakefarm i centrala Bangkok som vi åkte till, först var det bara ett utomhusområde med några burar och vi tänkte är detta allt? Sen öppnade vi dörrarna in till en större snakefarm! Här fanns det orm, kungskobra, phyton, boa det fanns gröna, röda & blå de va långa som korta och de va giftiga eller kramiga.

Vi har tidigare varit med om en birdshow som ointe håll ordentlig klass så när det va daggs för denna farmen att visa en show var förväntningarna låga. Men här plockar dom fram världens längsta giftiga art, kungskobran, och leker med den som ingenting.. dom plockar fram en efter den andra som är så giftiga att ett hugg och man dör efter några timmar om man inte får behandling. Mangopalm förstår då att giftkörtlarna är borttagna… Men i slutet av showen förklara han att inte göra detta hemma eftersom det extremt farligt och en nyligen kom tillbaka från sjukhuset efter att blivit biten under en show för en månadsen…

 

Brisbane

..

Kl 23.59 avgick vårat flyg mot Brisbane, en resa på 9 timmar och genom 3 tidszoner (9 timmar före swedala nu). Lokaliserade oss en aning och checka in på ett guest house och gav oss ner mot city. Något man märker är att folket är vitt, dyrt (dyrare än Sverige), Brösten är enorma och att det är kallt…

Idag har vi varit lite nyttiga, varit på skattekontoret och beställt ett skatte nummer, varit på banken och skaffat oss ett bankkort och beställt ett flyg mot norra Australien..

Imorgon tidigt på morgon åker vi norr ut för mer sol och framförallt dykvatten!


RSS 2.0