Begar forstarkning fran Sverige!

Mongos spott: Ny sang dagen till ara, nummer 25!
Palmens spott: Oxa ny sang! Pa empire hostel, rum 2
Lokal tid: 01:05 lite for sent, jag vet


Mongo mar bra sahar i veckans sista dagar! Idag tog han ett stort steg mot friskheten och kakade en dubbel cheese-burgare samt en snickers! (Vi minns ju mc donaldsabstinensen efter forra sjukdommen)
Sa det vardar gott med honom, vantas bli utslappt inom en kortare tidsperiod om inget andras, och det gillar vi har pa planen!
Han har idag dessutom fatt in sin dator pa rummet sa han kan njuta av lite akta svensk ... ja, film!

Under dom senaste dagarna har det inte hant jattemycket for varlden. jag har kvarterat in mig pa ett nytt boende, da jag inte hade rad att bo kvar dar vi forst bodde, lite trakigt iom att det var ett toppenstalle, samt att man borjade lara kanna dom som bodde dar ganska bra. Men nu ar det nya tag, for bara 9 dollar/natt! Wiiihoo!

Manga vet sakert redan om detta, men pa mandagkvall kommer vi fa ner forstarkning fran Sverige som skall resa tillsammans med oss under 4 veckor i Asien! Det ar annu ett palmblad som ska ut i varlden, David, har inte kommit pa det ratta smeknamnet an, men det ger sig nog med tiden! Han kommer troligtvis vara fruktansvart blek. Och mellanmjolksberoende, men det ska vi snart plocka ur han! jag tror han kommer fa mycket nya erfarenheter, och ett utbyggt ordforrad nar han reser med oss 2, som stannade i sinnet vid 14ars alder..

Nu ska jag vara lite ego och beratta vad jag har gjort.
jag har gjort det jag ar bast pa! Att vanda pa dygnet! Sa jag har just nu en dygnsrytm som innefattar somn mellan kl 03-12 vilket passar ratt bra for en nattuggla.
Nar man reser sjalv galler det att passa pa att gora sant som man verkligen tycker om, men som adra kanske tycker ar ltie torrt eller trakigt.
igar var jag lite i en himmel, jag var pa ett jattestort "experimenthus" och gick runt och tryckte pa massa spannande knappar, kollade in formula1 bilsteknik, sag en man skicka 3 millioner volt genom sig och diskuterade indisk-kristendom med en herre fran landet, fick dessutom ett par visdomsord samt en lapp med nagra namn pa. Ska googla dessa senare..
Idag har jag besokt en o som heter Santosa. Dar spelas just nu en stor golftavling med bl.a svenskar som heter Barclays singapore open. Har pa on roade jag mig under dagen med bl.a ladbilsrace och fick dessutom aka en akta Doppelmyer sittlift (skidlift)!!! Som jag har langtat! Man kannde nastan bradan pa fotterna nar man satt dar och gungade over marken!
Ikvall blev det bio, Halloween 2, och i forrgar blev det Julia & Juliet! -- En kass och en dalig film! men ingen ar gladare an mig i vart fall!

Imorgon kommer vi eventuellt att publicera en gastblogg! Sa hall ut vanner!


Lite bilder att bjuda pa fran mina senaste dagar!Sentosa Island, golfbanan precis vid vattnet!En vacker vattenrannaMe and my friend, Doppelmyer!2007 ars modell av formula 1! Coooool bil!En mann med 3 millioner volt i sig, ser pigg ut!Somliga gar med trasiga skor.. men nu har jag iaf kopt nya! och en skjorta oxa!

//palmoo
900% förlängd vistelse i Singapore

Mangopalms spott: Utspridda över Singapore
Lokal time: 00.27 (2 timmar, minst, innan läggdags pga ljud och ljus, men det passar ju mig ypperligt!)
Skribent: El Palmo
Veckodag: Tisdag
År: Drygt 2000 e.kr.


Ni undrar säkert hur Mongo mår allihopa.
Jag har besökt han twice under dagen och idag är han avsevärt mycket piggare än igår! Det han har råkat ut för är inte större än en mygga! Inte mindre heller för den delen. En liiiten liiten jävel som bitit honom för mer än en vecka sedan...
Detta tillsammans med en infektion i kroppen gör att han kommer att behöva stanna för lite piller & observation under en lite längre period (läs  >En vecka).
Detta besked fick vi ikväll, så riktigt hur det kommer att se ut framöver vet vi inget om än.
Men just nu handlar allt om att Mongo ska bli Mango igen!
Självklart kommer ni att kunna följa oss här på mangopalm med reservation för att uppdateringarna inte kommer bli lika frekventa framöver.


Nu över till resan!
Singapore, jag visste inte att ett så pass mångkulturellt land fanns, och att det dessutom kan fungera så bra som det gör?
För att påvisa hur regelverket är åtdraget vill jag ge ytterligare några exempel.

- Det är olagligt med tuggummi i landet
- Fimpa får man inte göra på gatan
- Offentliga hissar innehåller urin-sensorer som tillkallar polis vid utlösande
- Porr får inte tas med in i landet
- Homsexualltiet är förbjudet, enl vissa källor vilket verkar helt sjukt
- Illegal invandring bestraffas officiellt med döden
- Droghandel/smuggling medför dödsstraff, även för turister
- Dödsstraff kan enl källor bara män få.. ?
- Piratkopior på film & musik är olagligt och får inte införas i landet

Igår satt jag på tunnelbanan som vanligt, tog en klunk vatten ur vattenflaskan.
-No drinking! hördes inom loppet av 2 sekunder från en vakt på tåget. Lätt att man missar sådanna saker...
(böter för detta är ca 2500sek)

Kvällen tillbringas idag på mitt hostel, väldigt många här idag, har fått en ny sängkamrat efter fidde dage till ära, blir spännande att se vem detta är.
Då alla våra kläder helt plötsligt tagit slut utan förvarning fick jag idag duscha t.s.m 10 t-shirt och lika många kallsonger med bajsrand. Nu hänger dom på strecket iaf!

Shampo, detta jäkla I-lands påhitt!
Idag kommer jag fram tll att någon snott mitt! Bara för att jag lämnar det obekakat 3 dagar i en offentlig dusch har någon tagit det! Man kan inte lita på någon längre!
Då ska ni veta att den flaskan innehöll något som iaf löddrade i håret när man duschade till skillnad från mina föregående flaskor som tydligen varit något balsam/sköljmedel (conditioner på engelska).
Iväg til affären idag, och en heeel jävla hylla full med diverse lösa flaskor och skit. På i stort sett alla burkar o flaskor är det en kvinna på bild. Men inga med män på! Det är en djungel! Ett revir för kvinnor. Måtte människan snart inse att detta är förtryck mot oss män som bara vill ha ett vanligt jävla schampo! Fick tag på en grön flaska utan kvinna på till slut.
Provduschade och det verkade fungera bra. Sen ser jag att det står Green te på flaskan och jag lukar inte man precis. Kanske shemale om man sträcker sig!!


Dagens bild är hämtad från en jungelstig på Pulao Perhentian där vi fick se en tiger i skogen!


//Pelle

Kombinerat simmopp, level one

På begäran om videoblogg!
Idag bjuder vi på våran samtränade simhoppskonst!//Mangopalm

Mer spänning o mer Singaporr!

Mangos spott: Norra Singapore, Tan Tock Seng, säng 28, våning 10A
Palms spot: Centrala Singapores, Little India, Backpacker Hostel
Lokal tid 22:37 (välkommna till den verkliga tiden efter sommarkoman!)
Skribent idag är: Erik Palmqvist,
Passnr 56486179 (om någon är frenetisk och vill ha alla detaljer)

Ja riktigt så här spännande som det blivit hade vi kanske inte planerat.
Först lärde vi känna Polis och tulltjänstemänn, och nu, två dagar efter planerad Avresa, bekantar vi oss med stadens läkare o sjukhus..
Jag tror det är guds mening att vi ska lära känna Singapore på ett närmre, och intimare sätt! Kanske är det här vi ska gifta oss, skaffa barn och dricka mellanmjölk i våra liv?


Först vll jag bara säga:
- Mangos hälsa är under kontroll och han mår förhållandevis bra idag
- Dom närmaste personerna hemma är kontaktade innan detta skrivs
- Ingen mening att känna någon större oro för oss
- Palmens hälsa är god, han är mätt, duschar varje dag och har bra hårdet på avföringen, kisset är inte för gult

Följande har då hänt gällande Mango:
Under dom senaste dagarna har han kännt sig ganska slö och haft dåig aptit. Trött och lite verk i kroppen. Igår lördag, bestämnde vi oss för att om det inte gått över till på mogonen idag uppsöka läkare.
Halv 10 idag på förmiddagen tog Mango taxi till ett sjukhus och fick bra hjälp från första början.
på eftermiddagen kontaktade han hostelet från sin privata sängtelefon. Jag ringde upp och vi etablerade kotakt genom telefon (år 1876 Alexander Graham Bell). Senare på eftermiddagen tog jag mig till sjukhuset med div prylar till Mango, numer kallad Mongo. Prickade in besökstiden perfekt och genom oändligt antal procedurer fann jag honom där, alldeles ensam, övergiven, och blå. Blåa kläder alltså.
Han har idag fått svara på mycket frågor gällande sin hälsa, hurvida han har löständer, om han har konstgjorda leder och hur sexlivet är för tillfället. (Här vill jag påpeka att det sistnämnda inte är, över huvud taget!)
Idag har en hel del prover tagits och läkarna tror att det rör sig om en infektion orsakad av alla små sår på benen som nu är ca 14 dagar gammla. Dom har sagt 2-3 dagar som ett första besked på utskrivning.
Eftersom han inte har någon vidare aptit får han dessutom dropp för att spara in på tänderna, så han slipper dom där lösgjorda.
Men han springer både på toa och äter potatismos! Så ännu lever hoppet om ett tillfrisknande!

Jag har nu dessutom skaffat ett mobilnummer så vi kan nå varandra dygnets alla timmar!
Det är lite roligt, eller ja, inte roligt kanske, men han har hamnat i ett rum där minst två personer i skrivande stund håller på att trilla av pinnen, vilket medför en otroligt plågsam musikslinga som går på repeat HELA TIDEN, samt körer av annhöriga som sjunger sånger för dessa...
Detta påminner lite om en millitär-torrtyrmetod vi fick lära oss i lumpen som krossar fiendes psyke totalt på bara en dag.

Faciliteterna består till hans del av:
Tv med hörlurar
Ställbar säng
Varmt vatten att dricka
utsikt
närhet av sjuksköterskor
Fritt boende o mat några dagar
(inget av dessa har jag..
Tänk er att bara kunna trycka på en knapp när man känner det kvinnliga behovet vi män ändå har inom oss, det är få förunnat. Men jag tror oxå knappen kommer vara sliten efter ett par dagar. Hoppas den inte funkar förresten.)

Inga bilder från sjukhuset publiceras idag då jag inte kontollerat copyrighten med Mango än. Men de kommer dyka upp, var så säkra!Ja blir man inte mätt i Indien är nog enda utvägen USA..


Mycket shopping föregående dagar, köpcentren uppradade. Alla lika stora som a6. Gånger 7 vångingar..


Palmen i ett av de större elektronikvaruhusen, han är glad, ja!


Finns det papperskorgar är det ju lättare att hålla rent oxå..


ChinatownEn skylt som talar sitt tydliga språk


Ett roligt papper mango fick fylla i vid ankomst. Ville han ha ac? eller fanroom? Telefon? 8 el 2 bäddsrum? Alla prismöjligheterna finns att välja på om man blir sjuk i S'pore


Här inne befinner sig just nu Mongo


Ikväll, söndag är det enormt mycket folk ute på gatorna, i vårat kvarter indier överallt. Då menar jag överallt..

//Palm med Mongo en bit bort

En helt FABULOUS shopping dag!!

Men först en lektion i införsel..
jaa mango hade lite problem vid passkontrollen så pelle hann bort till röntgen en stund före.. när mango närmar sig röntgen ser han att pelle river ut en massa saker i väskan.. Mango lägger den (väskan) på bandet och möter pelle, tullpersonalen står nu med en svartpåse, jag känner igen hasses fyllepåsar.. tullpersonalen säger åt mig att gå ut... jag sätter mig utanför och hoppas att dom nu gör en grundlig genomsökning av pelles yttre och inre gömslen.. efter 20 min kommer en tagen pelle ut..


his story:
"Jag visste ju om att Singapores lagstadga är hårt åtdragen, men efter månader, ja, nästan år av resande i länder där det knappt finns några lagar överhuvudtaget var det svårt att ställa om sey direkt. Det tar ett tag att komma in i kulturen i ett nytt land, det måste man ha full förståelse för. Nu känns det som jag börjar komma ifrån saken lite...
Kvinnan, jag skulle vilja säga häxan vid röntgenapparaturen ser och blir dessutom lycklig över att upptäcka att jag har en behållare med lite vätska väl instuvad i min packning.. Hon kallar pa en vakt som ställer lite konstiga frågor på ett konstigt språk, tror det var engelska. jag fick packa upp min lilla Enliters Vodka-flaska som jag så glatt inforskaffat mey i några dagar tidigare for ringa 60 Ringit! Ett klipp tänkte ju jag om den Svenska Åhusproduserade drycken. Han trodde bestamt jag hade mer saker men efter lite letande nöjde han sig, tog mitt pass, och spriten och bad mig följa med in på kontoret. Där lämnade han över till 2 andra viktiga männiksor som började utredningen. För att göra en lång historia kort sa fixade dom en massa papper och lämnande sedan vidare alltsammans till herr polisöverste i lilla kontoret bredvid. Han kallade in Mr Palmqvist efter 5 min och jag fick sätta mig ner i en fåtölj. Troligtvis från tidigt 1890-tal, fransk modell, vadderad, jag varderar den till mellan 50 & 100 Ringiit.
Jag fick ett litet lustigt papper om införelseregler att studera medans han studerade mig.
-Jaha, får man inte ta med sig alcohol in i landet, förlat det visste jag inte.
- Jo det får man, om man deklarerar det och betalar skatt! Inte om man försöker smuggla in det gömt i väskan!
Snart kom han pa bättre tankar!
-Mr Palmqvist, I let you go for this time. But you must pay a charge.
han plockade fram miniräknaren och jag ljog om att spriten bara kostat 50 ringit for att försöka få ett mildare straff, kanske inte doden iaf.
han visade upp ett 4 siffrigt tal på dosan med en 3 i borjan. Fan. 3150 Dollar, tankte jag. Det ar over 15000kr!
Men till min lilla fördel såg jag snart att det satt en kommatecken efter två siffror, sa det blev bara 150 kr, Puh.
-You pay at the Policeoffice, sa han.
Oj ska jag dit tankte jag, det later ju trevligt, kanske man sparar in en natts boende på hotell, och kanske får man frukost oxå!
Where is the policestation? frågade jag, -You are there.
Sa jag plockade fram mitt visakort och lät dom plocka lite dollars från det, sen var jag fri!!
Nu känner jag mig som en fågel som är fri och kan flyga over ängar och dalar!"


lite snabb info om singapore:
Är en ö, består av flera olika delar och skillnaden är STOR! sen finns det som sagt väldigt mycket lagar.. pelle spottade när vi gick längs en gata, stannade upp, kika runt och andades ut... läste på aftonbladet att homoäktenskap nu kan göras i sverige, här är det olagligt om man har sex med samma kön... valutan är dollar, en dollar - 0.4 skr.. alltså det dyraste landet i södra asien..

Bor för första gången på ett dorm, alltså ett rum med massa våningssängar men fortfarande dyrare än ett dubbelrum i malaysia.. allt är ungefär dubbelt så dyrt men det drabbar ingen fattig!

Nedskraäpning är strängt förbjudet och man bötfälls hårt för det. Dessutom är det olagligt att dricka på tunnelbanan tillexempel...
Det förbjudet att ta med sig porr in i landet. (Smuggelpolisen gjorde dock ingen större utredning gällande detta i vårat fall.)

Men även en dag med shopping har sina Fördelar!!

//Mangopalm i Singaporr

Dan fore dopparedan!

Location: Mersing, sydöstra malaysia

Local time: 21:38

Status: mätta och spända inför morgondagen!

2 Saker, på förbekommen anledning ljusar vi upp bakgrunden till färgkod #999 för att få en mer lättläst text så även gamla människor kan läsa vad vi vill formedla.
Gör också en liten layout-ändring på prov som förhoppningsvis gör läsandet roligare, kom gärna med synpunkter kring ändringen!

Inte bloggat på några dagar nu då vi befunnit oss under extremt låg internetuppkoppling.
 De senaste 4 dagarna har vi som bekant spenderat på en ö som heter Pulao Tioman. Mestadels har dagarna handlat om sol, bad, mera sol, dykning, billig öl och djurliv; enögda katter, tuppar och hönor lösa överallt galandes tidiga mornar, stora ödlor över två meter, apor utanför dörren på morgonen, vilda ugglor, för att inte tala om det som finns under och strax över vattenytan, fisk. Luktar för övrigt äckligt. Fisk.

 

Vi hittade oss 3 hängmattor precis under vårat guesthouse med en grym utsikt utöver havet och dessa användes flitigt varje dag, då man gärna blir lite trött efter en dag på stranden och något kallt i handen!

 

Vårat rum, ett av de bättre boenden vi fått för ungefär 40 sek, fotsköljning utanför dörren! Samt en galen tupp som gjorde oss sugna på chicken-curry varje gång han gol!

 

Bestämda steg ut mot flotten där vi spenderade x antal timmar i det helt genomklara vattnet!

 

Tog inte lång tid innan mango hittat en brännmanet. Fet, troligtvis.

 

Vi har börjat med synkroniserad simhoppning! Mycket vacker och berörande föreställning, fick applåder, kanske, inte. alls.. Men det är en show ni ska få ta del av senare när vi publicerar filmen!

 

Ytterligare en bild på utsikten, vågornas former, vattenbrynets brytning och vipps! en kvinna springer in i bilden precis när vi tar kort.. oflyt..

 

På kvällen bestämde oss för att vara lite ”vild and crazy” och beställde in en fisk, efter någon minut kommer servitrisen med en fisk på en tallrik och frågar om den storleken blir bra. Då är fisken död, och kall. Till slut, efter närmare två Carlsberg och en del kortspel får vi in en hel fisk med huvud och fenor kvar, rensad dock! I något spa med lite chili och tomat.. smakade fisk.. rätt okej, men inget ögongodis! (för ögongodis hänvisar vi till föregående blogginlägg och kinesen som äter ris.)

 

Idag lämnade vi ön med lite ont i magen, det har ändå varit några vackra dagar tillsammans. Tillsammans med varandra, tillsammans med glada medmänniskor, med katter som slickar sig själva i skrevet och med solen som våran bästa reskamrat.


Ikväll ligger vi på hotellet som är kinesiskt, precis som det mesta är här nere, och funderar över morgondagen. Dagen D. Dagen vi alla väntat på i årtionden. Dagen då Jesus återuppstår, då solen tändes och stringtrosan uppfanns! Dagen då vi ska förtulla vårat bagage, visa upp passet för en totalt främmande människa som vi inte ens vet namnet på. Än mindre hennes skostorlek. Dagen då ord ska bli till handling, då gränser mellan länder, svarta och vita suddas ut, människor lever tillsammans med djur, dagen då könssjukdommar inte finns som ett begrepp, ugglor läser nattsagor för mössen, lejonen tvättar pälsen på hyenorna. Dagen, då VI, vi två människor från Sverige, ska till Singapore. Landet, myten, legenden, stämmer det? Imorgon vet vi, då korsar vi dess gräns och beträder dess ädlaste delar, utan fruktan, sorg, och med ett mod, starkare än plutos dragningskraft! Halleluja!

Sovdags nu Pelle?-Ja…


En sann Robinsson O!

Mangopalm spott: Satang beach, Pulao Tioman, Malaysia
Lokal time: Sunset (18:50)


I fredags lämnade vi Cherating, Reaggea-baren, Bobo & Leo. Lite sorgset, men med pulsen strax under 40 och en väl utvilad kropp. Mannen i familjen var något av en reaggeafanatiker och en kväll fick vi se en tv-inspelning där han med sitt lilla band framträdde. En kändis alltså! Och han känner inte bara mey, han känner Gunnar också! Under fredagen färdades vi med buss söder ut till staden Mersing som ligger i Malaysias sydligaste provins, Johor. Staden är utgångspunkten för turister som skall resa vidare till div lösa öar ute i sydkinesiska havet på Malaysias östkust. Vi spenderade en natt i staden och morgonen efter tog vi en speedboat över till kustens största ö, Pulao Tioman. Ön ligger bara någon kilometer från Pulao Tengha där Robinsson spelades in, tror det var -97 med Martin Melin o co. Hur som helst, här befinner sig nu mangopalm. På en robinsson ö. Troligtvis i en hängmatta mellan två palmer, på en dykbåt eller utanför ”smuggel-hasses spritbolag” där vi utan tax köper 3 st Carlsberg för priset av 10 ringit, dvs 6,50 sek/st! Mycket billigt för att vara Malaysia där ölen annars kostar dubbelt så mycket som i Svealand! Men så har vi mått bra de senaste veckorna också! Idag har vi varit ute med en dykbåt och gjort två dyk på två olika rev. Sett bland annat stingrocka, större sköldpadda och bläckfiskar. Palmen sitter fortfarande i skrivande stund och försöker tryckutjämna höger öra som krånglar lite. Men stoltserar också med sitt nya luftrekord, 85 bar kvar efter 45 min dykning. Bra för en storväxt man med en annars stor och välutvecklad lungkapasitet! (mango stoltserade efter dyk 1 med hela 10 bar! Men det är också gott!) I övrigt har vi legat på en flotte större delen av eftermiddagen och guppat omkring på det kristallklara vattnet, idag ca 30 grader varmt. Vattnet kryllar av djurliv, och har man tur, kanske en och annan bikini! Och har man mer tur, kanske en och annan utan bikini. Nu förbereder vi oss för kvällens restaurangbesök och kanske nån Carlsberg! Livet är för skönt ibland.

 Idag tillexempel.En sann kung i ett land som detta

 


Baten till on Tioman

 


En kul bild

 


En dag pa dykbaten

 


En kines som ater ris, inget konstigt med det

 


I foren pa baten under matrasten passade vi pa att snorkla lite bland fiskarna

 


Fredrik, are you confortable with the back roll?

 


2 Stekare

 


Varan divemaster for dagen i bakgrunden


Varat forsta torn i varan framtida vision om att bygga sa hog pyramin som mojligt, vi borjar med 3 i basEn uggla satt och tittade pa oss nar vi at en kvall, trevligt.

 

 

 


Röd flagg!

Lokation: cherating, east coast malaysia
Klockan är: en liten mackapär som säger tick tick tick

under två dagar har vi spenderat våran tid mestadels i en bar med en malaysisk, lesbisk 37 åring och som reser runt i malay.. vi har inte mycket material för detta inlägget men vi ska göra ett tappert försök!!

igår... var en onsdag.. hela dagen.. dååå hade vi en jätte viktig grej att göra! hämta tvätten kl 18.00... gick till "våran" reaggebar käka frulle sen ner till stranden taggade ut i fingerspetsarna!!! men tydligen finns det någon flagga man ska hålla utkik för (något vi missa totalt första dagen och badade som inget hänt. Dock undrade vi varför vi var själva i vattnet hela tiden..) och är den hissad är det absolut förbjudet att bada... den röda flaggan var hissad så tillbaka till baren.. sitter här och gör en massa nytta! blandannat försöker vi kontakta vårat flygbolag så vi kan boka om våra biljetter vilket är ett extremt avancerat jobb om man ska göra det själv, men punga ut 1500 så gör kilroy den (nypris på en biljett 1600).. resterande av dagen var mest att lyssna på olika historier som våran lebb hade att berätta, missade även tvätten kl 18 så det fick bli morgondagens projekt ist.. man har mycket att tänka på när man är på kusten på semester!

Idag idag idag,
Vaknade som vanligt på morgonen när det börjde bli alldeles för varmt (vanligt vis mellan 11 & 12) och går mot, jaaa, reaggebaren.. avnjuter två toast, äggröra och en pannkaka snackar en massa med kvinnan.. går ner mot stranden även idag men dock utan hopp denna gången och möts av en röd flagga.. något irriterade återvänder vi mot baren för att istället försöka fixa biljetter men utan framgång, så ett mindre smickrande mail ligger nu hos kilroy sen får vi se hur detta löser sig.. varit en sväng nere på stranden ikväll och lirat några omgångar billjard, nu sitter vi i reaggebaren tillsammans med ägarens familj som sitter med en girtarr, trummor i överflöd och sånghalsar och sjunger gammla dängor från bob marley.. blir några dyra öl och pizza ikväll tillsammans med en film om inte familjen ska bjuda på konsert hela kvällen... Rätt trevligt dock!

Imorgon är en annan dag.
Vi lämnar kusten, nej, det gör vi inte. Vi lämnar semesterlivet. Nej. Vi fortsätter semestern på annan ort, Jaaa de gör vi!
Söderut med ett mål ca 4 timmar neråt malaysias östkust. De kommer bli ett spännande stopp i några dagar som ni kommer få ta del av! Mer säger vi inte än.

Idag har vi dessutom växlat till oss de första 20 singapore-dollarna! Med lite discount på växlingskursen dessutom! Det jag ville säga är alltså att vi snart ska till Singapore. Ett land. Om än litet. Där åker man Formula1. Det är nog inte lätt.


Nu gäller följande:

För er, missa inte mellanmjölksnytt på tv:n, söv barnen, ät 2 skivor skogaholmslimpa med hushållsost. Drick ett glas grön mellanmjölk, klaga över jobbet och alla problemen ni har inför morgondagen, ställ klockan en kvart tidigare så ni hinner föna håret, läs ett kapittel ur mosesevangeliet, älska i missionärställning med eran uttråkade partner, Med lampan släckt, tyst, så inga barn eller grannar hör. vänd er om. somna, som vanligt utan efterspel eller mots.

För oss gäller:
beställ in en pizza, öppna öl nummer 3, be servicepersonalen att öka lite. Skratta åt endel torra skämt och skryta lite om våra svenska blonda erövringar när vi var unga, sakta gå in i dimman där vi sitter ett fåtal meter från mangroveskog och vilda apor.
Och såklart, skänka en tanke till er där hemma!

Sov gott allesammans!Baren på "little Bali" observera kokosnöts-ashtray:nSjysst namn på en bar :DRöd flagg symboliserade dessa dagar i livet
Vy från biljardspelandetBeach 2009?//Mangopalm

Salt i håret och sand i sandalen!

Spot: Cherathing, east coast
tid: 16.45

Under två dagar har vi nu tagit oss från den djupa djungeln ut till östkusten för sol och bad! Efter att åkt lokalbuss från taman negara (nationalparken) ut till Jerantut, paus i 2.5 timme går ner till ticket counter och vill beställa 2 biljetter till kuantan, men ordinarie buss har gått sönder.. men killen i disken pekar på en annan buss så går dit och denna bussen går tydigen också till samma ställe så den får det bli i 4 timmar!

Väl framme i kuantan runt 18.30 letade vi upp ett hotel, ingen turiststad alls så finns inga guesthouse utan bara hotel vilket gör natten lite dyr men hellre det än att punga ut 60 ringit till en taxi! Lite halvsega och trötta efter att suttit letar vi käk och kollar lite karta.. ser att det ska finnas något internet cafe där vi kan döda någon timma innan vi ska sova, men bakom huset döljer sig ett stort köpcenter! i ett köpcenter finns bio så direkt upp och boka biljett! 21.30 går surregater (bruce willis) och vi känner oss hemma i några timmar :D

Imorse traskar vi ut mot bussen och får under resan norr ut se vårat första offer i trafiken, diskuterade inte för så längesen att vi inte sett några olyckor med tanke på hur dom kör.. framme i cherathing tog vi oss snabbt ner mot havet för ett efterlängtat bad i det blå (bruna) vattnet! spendera någon timme med olika funderingar kring varför man flyter så olika och vart frisben tagit vägen.. vi har mycket att hålla reda på!

Nu Sitter vi i en reaggebar och tänkte avnjuta lite mat till ljudet av ett härligt gung, bob marley är lite av en kung här nere..Den moderna bussen..Oljepalmer längs hela vägen

Lite avkoppling runt en spelautomat


Våran lilla stuga, med tillhörande vakt-katt!No Women, No Cry!

//mangopalm

På djupet i grottan!

Still in the djungel! 

Dagen började med att en av minibussarna som skulle hämta folk har kört fast i den leriga backen utanför guest houset.. vi sätter oss, beställer frukost och ser hur männen jobbar febrilt med att få bort minivanen från hålet. I Sverige hade man nog försökt ta sig ner från backen men här försöker man ta sig upp oavsett om det är alldeles för lerigt och man ständigt kör fast. Efter att man fått hjälp av en willys jeep kommer man upp men när den försöker vända kör den fast igen.

Idag har vi verkligen visat en riktig vandrings anda! Hyrde vandrings kängor (vanliga jumpaskor), satte på oss strumpa(kändes konstigt), tog med bandage, plåster, myggmedel och ficklampa. För idag gick vi in i grottan! Ungefär 2.5 – 4 (skyltningen är så där) km till grottan igenom skogen och gjorde även lite research av våra svenska grannar som gjorde vandringen igår.. dom sa att det kunde bli lerigt.. efter 30 min möter vi ett gäng kineser helt ner geggade och smutsiga, verkligen överallt! Vi börjar ana oro.. Väl framme efter 45 min vandring och ständiga stopp för att pilla bort alla blodiglar som fastnar på en så börjar vi förbereda oss för gyttja!

Efter en meter faller Mango ner i mellan stenarna, måttligt irriterad kan tilläggas väljer dock radarparet att fortsätta, man har ändå armar att röra sig med när benen sviker! Grottan är rätt trång och det rinner vatten längs med hela grottan. Det dröjer inte länge innan vi inser hur otroligt mycket fladdermöss det finns inne i grottan! Taken var fulla och överallt svischade dom förbi alldeles intill en. Ibörjan kändes det väldigt obehagligt men efter en stund vande man sig vid det. Klättrade runt bland gångarna och de trånga passagen runt 1 timme och överallt fanns det fladdermöss..

Visst skitig blev man men så skitig som kineserna var det förstår vi inte hur man lyckats med, kan även ha missat gyttjebrottning… för att få bort lite smuts från oss tog vi oss till badplatsen vi besökte igår och traska i med kläder och skor, nu har även solen börjat skina så steker en stund vid det skitiga vattnet innan vi beger oss mot mat och vatten.

morgonens forestallning!

Pelle fastnat i den livsfarliga stryp vaxten!

Fidde vid ett litet trad..

Iglar och stenangrepp

Batman!

Das fladdermusen!

mmm..

Trangt och fuktigt

Svarframkommligt!Flyger runt i den backsvarta grottan

//mangopalm


Äntligen inne i något fuktigt

Spotted at: Taman Negara National park, Pahang, Malaysia

Local time: 17:06

Written by: Two lonley guys, lost in the djungle

 

 

Det var tidigt igår morse två nyvaka män långsamt öppnade ögonlocken 03:09 efter bara en enda snooze. Då befinnande i den Malaysiska handelsstaden Kota Baru, längst upp i det nordöstra hörnet på den pensylianska halvön av Malaysia (den andra delen av landet ligger på ön Borneo, många mil bort).

Morgontåget lämnar stationen 04:18 (enl tabell!) och långt bak i andraklassvagnen hittar man oss. Temperaturen på morgontimmarna i våran vagn, tippar vi låg strax under 15 grader. Men som dom hårda och initiativtagande människor vi ändå är började vi tömma våra ryggsäckar på klädesplagg. Strumpor, jeans, långbyxor över shortsen, tjocktröja med långarmad t-shirt ovanpå och kläder virade runt huvudet som bonad. Då vi nu reser i ett muslimskt land tordes detta ses som en god sjäst. Hur som, stela och förfrusna anländer vi till Jerantut som är dagens första mål. Här träffar vi 2 stycken svenskar, eller ja, danskar kanske man benämner dom (skåne) som vi delar resterande del av dagen med och blir slutligen grannar.. Taxi och buss till Kuala Temberling som är en infartsport mot malaysias äldsta och halvöns största nationalpark, Taman Negara. Sista dryga 3 timmarna mot nationalparken spenderar våra stjärtar tätt ihop med hårda plankor i en träbåt, liten, sittandes med vattennivån i brösthöjd, över huvudet om man låg ner och sov ska tilläggas.

 

Dagen, som för övrigt är lördag den 10 oktober 2009 har varit intressant. På många sätt. Vi har gjort det, entrat, eller som vi föredrar att kalla det, Penetrerat Parken. Sakta. Nerifrån.

Utan förväntningar (vi har mött och sett så många människor som inte förstått att man måste göra saker utan förväntningar och själv bilda sig en uppfattning om saker och ting) traskade vi efter en stadig frukost på taxibåten över floden och in i nationalparken. Självklart är det mycket nya intryck som penetrerar en när man besöker jordens äldsta regnskog och djungel, fascinerande! Ni undrar såklart om vi sett vilda djur, typ panter, leopard, giraff och tiger?

Ja det har vi. Men mer myggor, mördarmyror, fjärilar och söta fåglar. Med tanke på att bara omkring 200 tigrar lever i parken (som är mer än dubbelt så stor som Luxenburh) är det faktiskt inte så konstigt att vi inte sett några, än. Dock har vi sett några andra spännande djur där ute, apor hoppandes mellan trädtopparna, två djungelekorrar, några apor till samt två (3 om man räknar med en påkörd) ormar som till synes utövade samlagsfas 1, förspel. Sammanfattat en innehållsrik och intressant dag i livet. Badat har vi också gjort, det glömde jag. I floden dessutom, skön känsla.

Boendet, det är ett roligt inslag! Vi bor i en riktigt sjysst liten hydda 500 m från parken. Separata sängar och myggnät, faciliteter vi inte vant oss vid! Dessutom betalar vi bara 25 kr per person och natt och det gör ju saken ännu mer exotisk!

 

Kom på att vi glömt att berätta en sak för 40 dagar sedan.  Men bättre sent än aldrig.

Vi har sett en kändis. Flugit med en kändis till och med!! Niklas Wahlgren!! Skithäftigt!

 

Vi önskar en fortsatt trevlig dag från ett just i skrivande stund monsunregnsdrabbat Malaysia!!!
Ishavstaget..

 


Battransport mot nationalparken, 7mil! 3,5h!

 


Varat mysiga krypin! Vi gillar!

 


Dagens forsta djur vi sag, morgontrott!

 


Ingen kommentar behovs

 


Rotvalta, modell stor

 


Trad, modell stor

 


Varldens langsta hangbro drygt 30meter over marken. Coolt!

 


Palmen bland tradtopparna

 


Har uppe vandrar manniskor, kor och grisar

 


Monitor lizard, kan inte det svenska namnet. Sag en lika dan fast over 1,5 meter stor forra veckan!

 


Gammal krigsskada, men som man gar man bara vidare som inget hant.
Sammanbitna efter ett par timmars vandring

 


Utsikt over nationalparken, vyerna e skona!

 


En djungewlekorre. kan inte det svenska namnet

 


Ormar under forspel, en vacker och exotisk syn!

 


Badning i smutsigt vatten. Skooont

 


Detta ar det sjukaste djur vi nagonsin sett. Hade kunnat skriva en hel blogg om bara denna, men valjer att inte gora det, hur som, det ser ut som en pinne. Men ar inte det.


//mangopalmen pavag mot hamburgare!!


Det primitiva livet!

Mangopalms spot: khota bahru nordostra Malaysia
Lokal tid: 19.00
Writer: Fido&pelé

(Eftersom att vi varit pa semester nu i nastan en vecka kommer har en snabbgenomgang, da det ar omojligt och skulle ta 500 sidor att fa med allt vi varit med om)

Nattbussen mot ostra sidan var en resa med lite somn och utrymme for de losa kroppsdelar sa som ben och armar.. men fram kom vi mitt inatten, vanta i 3 timmar sen buss langre soder ut for bat mot perhentian island.. blev mest somn forsta dagen pa on..

Vad galler boendet:
Vi bor oftast ganska sa spartanskt (trevligt ord det dar!), men denna gangen slar nog de flesta. Under nastan en hel vecka har vi bott i en form av bungalow, ja, man har spenderat sa lite tid som mojligt dar inne kan man saga. Varje dag har vi upptackt en ny djurart inne/i anslutning till oss, tillexempel mordarmygga, odla, djungelekorre, slemmig groda pa vaggen vid sangen samt kondom, anvand sadan.
Utanfor restaurangen fick vi dessutom se en jatteodla, minns inte namnet, men mellan en och 1,5 m stort monster, ratt facinerande faktiskt!
Tillaggas skall oxa att on saknar det mesta. elektrisitet t.ex. Klockan 19.00 slar dom dock pa ett elverk sa man kan se vad man heter atminstonde pa natten, och kora flakten, fram tills soppan tar slut, ca 05.00 pa morgonen.
En mysig kvall nar alla paren var samlade pa restaurangen (och vi 2 da forstass) kollade vi pa en mysig film. Men ratt som det ar slocknar allting, och efter en minut kommer det oftast igang igen, men da borjar liksom filmen om igen... Sanslost!


Dag 1: Snorkeldagen!
vi bestamde tidigt att vi skulle testa snorklandet pa oa! vilket vi inte skulle angra! nastan... Fint snorkel vatten med otroligt mycket fisk, koraller och berg utmed vattnet! Snorklade allt langre och langre.. siktade pa nasta strand som lag 5 km bort fran varan strand.. inte langt fran stranden ser fidde nagot man inte brukar se vid snorkling: en Haj!! mango forsoker kontakta pelle och upplysa honom om detta.. han tror givetvis inte pa mango.. men efter en liten stund fick aven han se hajen nar den narmade sig.. runt 0.5 meter bamboo shark, otroligt haftig! Snorklingen tog betydligt langre tid an raknat och vi hade bara smorjt in axlar och simmade utan t-shirt, vill dock saga att det va mulet!! men pa kvallen saa insag vi att 4 timmar aven i mulet vader blev en aning for mycket..

Dag 2: Forsta dykdagen (for pelle)
Pa morgonen vaknar vi bada tidigt eftersom vi hade bokat dykning idag.. mango har dock svart att rora sig, solbrand.. pelle bestammer sig dock for att ge sig ut pa havet och kolla in dykomradena pa perhentian! dyker pa pinnacle pa morgonen och far se den tre fotade skoldpaddan! pa eftermiddagen dyker han vid vraket! varje dyk ligger pa ungefar 140 sek! Mango ligger inne i skuggan tills solen forsvinner :D

Dag 3: 2:a dykdagen!
Nu reser vi bada ut pa havet for att dyka! Vi 2 tillsammans med 2 divmasters och en kines som mest simma runt och tog kort.. akte till "T3", en grott miljo.. simmade runt bland grottor och fick se en stor Sting ray, en sadan som dodade steve irwin! var ungefar 1 meter ifran den dar den lag i en grotta som vi forst skulle simma in i.. pelle simma in i 6 grottor innan hans luft va slut, fidde 7 grottor innan jag flot upp mot ytan eftersom jag hade for lite vikter, nagot irriterad dive master men shit happends ;)

Dag 4: 3:e dykdagen.
Aker ut 09.00 mot pinnacle, dar pelle gjorde sitt forsta dyk och skulle titta pa mycket fisk trodde vi.. dock hard strom, den varsta nogonsin enligt varan dive master saa sikten var valdigt dalig men man sag iaf 3 - 5 meter.. dyket handlade mest om att inte forsvinna med stromen :) pelle och jag blir aven dykpolare for forsta gangen (vi far simma bredvid varndra) detta med succe! firas vid sakerhetsstoppet dar vi satte tejp i pannan samt dansa en vals i vattnet...

Dag 5 (idag)
Lamnar on kl 12.00 och beger oss mot khota bahru, inatt gar resan vidare med djungleltaget soder over!En laaang natt, har ser vi frulle utanfor 7-11 i kota baruVal pa baten mot Pulao Perhentian! Glada i hagen!Skylden talar tydligt. Likforbannat eldade folk varje kvall pa stranden..Troligtvis storsta askvadret hittils pa resan, vi gav oss ut for att soka foda!Palmen ute pa en liten tripp under ytan!Sag fisk. Luktade FiskPalmen med sin franska dykbuddyMedans mangot rakade sig, spartansktI djungeln, farorna lurar overallt!2 Valbyggda man!Vackra flaggan med en o i narheten av The Pinnacle som var dagens dykplats!Tva helt nojda manniskor igar formiddag!
Debreathing efter dyketIdag bar det av fran on, lite trist kanns det..Med 400 hkp gar det undan in till mainland igen!Taxibat ut till stora baten..En vacker bild som talar sitt klara sprak for dagen!//mangopalm

now i show you a Very nice bird!

Mangopalms spot: butterworth i provinsen Penang, Malaysia
Lokal tid: 17.10
Writer: Fido&pelé

Mangopalm uppe med tuppen idag! klockan var ställd på 7.00 en timme senare började vi röra på oss, ur sängen alltså...  Pelle hade då anjutit hela 5 znoozningar, nytt rekord för resan! sen bar det av mot bussen för att åka mot george town där vår förhoppning var att hitta en buss till andra sidan malay.. såå va inte fallet, bussarna dit gick bara från butterworth, så hoppade på en färga över till butterworth och traska ner mot busstationen 10.15.. bussarna till andra sidan går 10.00 samt 22.00.. såå det får bli natt buss för våran del.. så vi tänkte att vi sätter väl oss i ett köpcenter och väntar då..

men oj va det händer saker med lite fantasi och lite frågor till fölket i staden! efter att vi suttit på en restuarang med gratis internet i 2 - 3 timmar fick vi höra att det fanns en fågel park på gångsavstånd från köpcentrat.. går bort för att kolla läget och "uggla" lite :P 300 olika sorters fåglar och 2 krockodiler och 1 lång orm.. mycket coola djur att se och våran vistelse avslutades med en show!! en helt fantastisk show om dom fick säga det själva... vi säger: -en show...

fick bland annat se pappegojer som spela basket, pelikaner som åt fisk och en vithuvad havs örn flyga precis vid huvudet (näst största örnrasen på jorden)

snart väntar även malayländsk bio! längst uppe i köpcentrat hitta vi en bio och beställde biljetter till the ugly truth! hoppas det är någe bra och att vårat malaysiska ordföråd får oss att uppskatta filmen :D

filmen slutar runt 20.00 sen bort till busshållplatsen för att hoppa på nattbussen mot östkusten!


Framme vid fågelparken!


flamingos och vi och barnen...


ÖRN! brun..


Stekarn, arg, uuhhhh!


Pelle blixtstilla, fidde vågar inte ens titta...


Rödspräcklig stjärtsimmare, härstammar från friadalen..


Pappigoja!


Uggla, ducka ankan!


Vithuvad havsörn flyger förbi!


Pelle blir förälskad!


Bio, 17.50

//mangopalm

Inte vår dag!

Mangopalms spot: Batu ferringhi on Penang, Malaysia
Lokal tid: 21.32
Writer: Fido

 

En bättre start på Malaysia hade man nog hoppats på men det är alltid lurigt med förväntningar! Inatt sov vi inne i George town på ett guesthouse där det var mycket lyhört.. efter att lyssnat till ljudet av ett samlag somnade man gått in i drömmarna, hem till Sverige som dom flesta nätter..

 

Imorse åkte vi vidare norr ut på ön, hoppade på lokalbussen precis utanför guesthouset.. dock skulle man betala med jämna pengar!? 2.70.. pelle hade 3 sen hade mango bara 5 snål som mango är sa han att jag åker inte med bussen! Pelle börjar febrilt leta småpengar och tillslut lyckas vi skrapa ihop något så när 5.40..

 

Efter 45 min var vi framme vid Batu ferringhi, en pärla vid kusten hade vi läst.. en fin sandstrand med ett skönt svalkande bad tänkte vi.. hitta ett dyrt guesthouse sen gick vi ner mot stranden.. stranden hade sand, så även vattnet.. nästan bajsbrunt till färgen och fullt med sand.. såå ingen ide att gå där nere vid stranden, vänder och går upp mot guest houset för lite informationssökning.. 20 min senare bestämmer vi att lämna ön och söka lyckan på östkusten istället! Så imorgon ska vi upp tidigt och sätta oss mot bussen till koala besut och sen båt till perhentian. En ö på östkusten med fina dykvatten! Även framröstad till en av världens finaste ö-grupper!

 

Tankar har även gått kring våran vistelse i Asien. Behövs det mer tid? Vi har gett varandra en vecka att väga fördelar resp nackdelar om vi ska flytta en månad från aus till asien istället.. hjälp oss gärna att fatta ett beslut!

 

very happy hour!! blir bara bättre och bättre ;)

discount på middagen med!!

här kan man också finna special priser!!

trötta och sega!

 

//mango


RSS 2.0