Duon har blivit kvartett! (28/4)

MP spot: Homestead, Florida

Antal dagar innan hemresa: 9

Antal miles i åket: ingen vet, pga att trippmätaren nollställts av någon som inte erkänner, men pluralis!

Hårfärgersuppdelning: 2 röda, 1 brunett, 1 råttfärgad och krullig (Mango likes!)

 

MPES

 

 

Disney world! Världens största nöjesfält! 4 parker plus 2 vattenparker! Vi gjorde en, Magic kingdom, spenderade 11 timmar, hann med hälften.. Kvällen innan, när mörkret hade lagt sig, satt två förväntansfulla män och väntade på biljettlangarna. Vi hade bestämt tid, plats och jämna cash hade förberetts för en snabb och enkel affär. En bil full med mörka människor stannar till går igenom det praktiska och försvinner. På morgonen vid entrén skulle beviset komma, lyckades vi kränga 2 biljetter 68 dollar billigare? MP hade sömnproblem, diarre och kallsvettningar men in kom vi!

Parken är otroligt stor och väldigt genomarbetad, likt alla turistattraktioner i USA. Varje gång vi hade åkt en attraktion var man positivt förvånad!

Men en sak MP kan fastslå är att det är riktat mot den yngre generationen, jordens framtid, fast fördelen med detta är att det befinner sig många mammor på plats. Vi snackar MILF! Mother I Like To fika med.. det blev inget fika…

Vädret. Nu tänker du att vi inte har något att skriva om så vi pratar om vädret men så är det inte! Vädret, mulet och varmt, åskvärme. Oväder blev det på kvällen! Himlen öppnade upp sig likt en blondin! Svenska vikingar som vi är tog vi löpet mot bilen, totalt dyngsura! Ni pratar om lite aska, här pratar vi åska!

 

Walter Disney

 

Krig!!!! Mango vinner!

 

Slottet, kvällstid.

 

Tekopparna!

 

Färden gick söder ut efter ytterligare ett besök på IKEA! Bilade längs västkusten och övernattade vid Naples och ett dopp i mexikanska golfen! Hann även med ett efterlängtat löp på stranden. Barfota. Detta fick vi lida för.

 

KÖRV!

 

Två män i solnedgången.

 

Vi tog oss öster ut mot startplattan för MPs roadtrip, MIAMI! Här mötte två svenska tjejer upp! Emilia och Sandra, surprisade oss helt med en liten överraskningsvisit. 2 har blivit 4. MP har hittat hål att fylla. Eller jaa.. delar av MP iaf..

 

MPES heddar söder ut för att runda av roadtrippen med Key west och Everglades!

Första delmålet blev Key west, en ö på den sydligaste spetsen av Florida, Närmare Kuba än fastlandet! För att ta sig ut till ön måste man passera ca 45 broar och köra 70 miles. Bilresan tog närmare 4 timmar, en timme spenderades på key west sen 4 timmar hem igen. Men helt klart värt resan då halva nöjet är bilresan! Key west skilde sig mycket från ett ”typiskt” amerikanskt turistställe och var lite mer småstad med laidback stämning! Mycket nice!

 

Bro.

 

ES in key west!

 

Chicksen!

 

//100 kr ligger långt borta…


Så funkar det – Av Joe Kaufman (den 24 april 2010)

MPs Spott: Hotellrummet – Orlando – Florida

Dagar tills hemresa: 13

Antal rymdraketer vi sett lyfta: 1

Trippmätaren: osäkert, men ca 2 tank uppkörda

Antal G-krafter vi utsatts för: Flera

Antal loopar vi åkt igenom: 30-40st

Det här är Mangopalm 2010. Du läser just nu en av världens största bloggar. Eller en blogg som åkt hela världen menar ja.

 

Om vi ska skriva om allt som hänt sedan den senaste bloggen skulle ni behöva skarpare glas i bågen, samt en flaska ögondroppar för att orka hålla locken uppe. Men vi ska göra det lite sammanfattat. Lite som en bulle.

 

Vi har alltså färdats upp längs kustremsan på floridas östkust och bott i Orlando 4 nätter nu. Huvud delen av programmet har varit utanför gränserna för MPs jorden runt, då vi nu till och med varit utanför jorden. I princip. Det var inte beräknat i denna resan.

Vi har varit i: Jymmden.

J.F (Johan Folke) Kennedy, var en gammal räv (president) i landet. Han såg till att skicka gubben till månen -69 och det är hans namn man satt upp besökscentret för nasa, usa och hela världen: Kennedy Space Center.

 

Hej hej, välkommen.

 

Månbilen!

 

 

Power att skicka dey till, ja. Helvetet.

 

Mp har tillbringat 2 dagar på och omkring NASAs områden. Vi har känt på månsten, åkt G-kraft träningsmaskin, sett en månraket i full skala, sett 6-7 filmer, alla troligtvis i världsklass med olika effekter. Vi har simulerat ett uppskjut, varit ute vid uppskjutningsramperna, sett delar till Internationella rymdstationen sättas ihop och sett en rymdtoalett. Som kronan på verket åkte vi på torsdagskvällen ut till havet vid Cape Carneval och såg en Atlas 5 raket lyfta och fara ut i det okända. Kvällen bjöd på en otrolig solnedgång och precis efter solen gått ner lyfte raketen, sakta, sakta. Efter omkring en minut kom ljudet, ljudet av en raket som skjuts ut i rymden. Once in a life baby!

 

NASAs huvudbygnad där man sätter ihop raketer med färjor.

 

 

Här gör man då både ettan och 2an..

 

 

Halli Hallå Magnus.

 

 

2 Astronauter

 

 

G force Simulator!

 

Raketen som ska skjutas upp senare på kvällen

 

Solen går ned..

 

 

Raketen upp..

 

 

 

Fredag. MP har fått mersmak på rymdfärd. Vi gör ett försök att åka dit!

Eller, ja. Vi övar G-krafter och adrenalin i alla fall, på Orlandos ”häftigaste” Nöjesfält och en av världens mest tekniskt avancerade; Universal Studios – ”Island of adventure”.

Parken är nog ungefär dubbelt så stor som Liseberg, men har inte dubblet så många åkattraktioner. Återigen förstår vi hur kvalitativt vi har det hemma, utan att veta om det!

Men när det gäller kvalitén på attraktionerna, då ligger Orlando långt framför. Allt är väldigt bra gjort, alla attraktioner har ett tema från en film eller en figur. Vi åker spindelmannens äventyr, Hulkens bergbana, duellerande drakar, forsfärder med otäckt levande dinosaurier och en flumeride grymmare än hemma!

MP ger parken 4/5 toast! Kanonkul!

Inträde: 610 svenska vikingamynt

 

Hulken!

 

 

Ja, kommentaren finns ju redan.

 

 

 

Flumeride!

 

 

Here we goo!

 

 

Spiderman, den attraktion vi tyckte var grymmast!

 

 

Framtiden:

Vi har ikväll gjort svarta affärer. Olagliga affärer i usa, låter kanske inte på pappret som en brilliant idé. Men det sparar oss 400 vikingamynt om det håller, vad ska man säga. En chansning.

Vi har kommit över 2 biljetter till Disney Wold imorgon för ”bara” 350 kr stycket. Vi övar in namnen som står på biljetten (mango heter ”Shellby”, vi misstänker att det är ett tjejnamn) och fokuserar på att ta oss in tidigt i parken!

Disneyworld är inte en park. Det är 6 parker.. Världens största nöjespark. Vi kommer besöka Magic Kingdom om är den ”kändaste” parken och den man förknippar med Disneyworld.

 

På måndag kör vi vidare ut på västkusten och söder över!

Sedan händer det något... Något som ikväll har chockat oss lite. Palmen gjorde ett samtal hem till mellanmjölkslandet ikväll, sent, det var natt hemma i Svedala.

Det skulle visa sig vara ett av de speciellaste samtalen i livet.

 

Låt inte en jorddag förflyta utan att du håller dey uppdaterad nu!

 

// 2 Vinnare på V75


Vägresan (roadtrip på engelska) kan börja! (den 19 april 2010)

MPs spot: I närheten av Palm beach på väg norröver, Floridas östkust

Antal körda miles: 44

Dagens ilandsproblem: Glassen på donken var slut (det fick bli paj)

Antal dagar tills ankomst till Arlanda Int: 17

 

Nu är det snart slut. Fast nu börjar det. Roadtrippen i USA alltså. Ni fattar. Bil. Åka. Cruisa. Dunka Elvis. Bo på motell. Nu har det börjat! Här och nu! Vi bloggar från kärran I realtid. Eller inte i real, men i tid.

Vi checkade ut från Miami beach idag. Men vi kommer tillbaka den 1 Maj då vi måste trippat färdigt.

En viktig sak i en roadtrip, det är ju trippen. Inte trippmätaren alltså. Utan trippen. Hur ska vi trippa? Ska vi pippa? Strippa?

 

Plan (måste man ha när man trippar),(pippar)å(strippar),(i dom två senare () är dock finalen viktigast enl MP)

Vi planerar en så kallad loop. Det innebär att man kör som i en ring, eller liksom runt om. Och sen kommer man tillbaka igen, loop. Vi kör mot medurs, alltså moturs. Vi börjar nere i högra hörnet vid Miami, sen kör vi upp till Kennedy Space Center, sen svänger vi runt hörnet till Orlando via Disneyworld, sen svänger vi ner på andra sidan, kör ner via Tampa Bay söderut, svänger vänster igen in mot Everglades Nationalpark. Sen gör vi en luring, en loopluring, som en liten svans på loopen, ner till Key West de sista dagarna, och sen in till fastlandet och Miami för avslutande studier (av sillisar). Som en parentes vill vi tillägga att till och med skyltdockorna i Miami har stora fasta lökar. Mp gillar stora fasta.

 

MPs enda karta, lite mycket utzoomad..

 

Mango behöver mat...

 

Åket!

 

Duon i övrig. Inte hänt något drastiskt. Palmen drömde en mardröm inatt, mina egna ord: ”Jag vaknade upp och såg en gammal man stå naken i rummet, lyset var tänt och han var jätteläskig”. På morgonen diskuterade vi detta och tydligen hade mango en liknande dröm. Sen kom vi på att det var ju ingen dröm, det hade hänt, realtid!

 

Harem!

 

I lördags var det bögfestival på stranden, ni vet, akterskyttar samlas. MP gick dit för att ta sig en titt. Eller ja, inte titt så sett. Väldigt mycket pojkar och väldigt lite kläder. MP tycker att alla ska få vara som dom vill.

Eller, vi tyckte ju så. Nu efter att ha sett killar som kysst varandra pensionerat är vi mer skeptiska. Ärligt talat lite äcklade.

Men inget ont utan något gott! Vi fick dessutom se ett par JÄTTE lökar. En sympatisk kvinna som klätt av sig allt och satt en rund liten klisterlapp över vårtgårdarna som enda insiktsskydd på sina enorma lökar! Chockocko!

-Anders. Chockocko?

-Ja, inte vet jag, jag har väl aldrig sett såna där.

-Nej tro jag det, chockocko…

-JiiiiiiHOOOOO!!!

 

Slutligen vill Mango att vi tar upp en annan sak/fråga, något som han tydligen spenderade morgonen i sängen på att fundera ut. Huruvida detta är något från hans egen uppväxt eller ej framkommer inte.  Detta är menat som ett litet tips till er/allmänheten, vi tar upp frågan ingen annan riktigt vågar lyfta:

Föreställ dig att du sitter och onanerar. Upp, ner, livet är fridfullt, fågelsång och en ljummen bris.

Plötsligt blir du tagen på bar gärning. Glassen i handen så att säga. Vad säger du?

 

Ex 1) Man skyller ifrån sig, ”-Det var inte jag”. Ofta finns det kanske inte så många fler i närheten, då håller det ju inte.

Ex2) Man skyller på den som kommer på en. Kan funka. Om det inte är ens flickvän, för dom erkänner ju ändå aldrig att dom onanerar.

Ex3) Krampanfall. Du initierar att du fått ett krampanfall och bara tagit tag i först bästa föremål. Denna gången råkar det vara penisen.

Ex4) Sist men inte minst, den gamla beprövade: ”Det är inte som det ser ut!”

 

En påkommen man!

 

 

På Onsdag kl 18.44 ( Torsdag 00.44 hos er) Skjuter NASA upp en jymdjaket från basen på Cape Canaveral ut i, ja, jymmden. MP hoppas på att om inte få åka med, så i alla fall se på när det sker. Kolla bloggen dagligen för att inte missa något!

 

//Tratten och Finkel


I`m at Miami, BITCH (Beach)!

MPs spot: Miami beach, 15 street.

Antal sedda lökar: 4 st! WHOHO! Ett par va riktigt stora!

Solskyddsfaktor: 50+ kids

Antal dagar innan hemresa: 21

 

Mp Befinner sig som planerat i slutfas! Vi har nu lyckats ta oss en bra bit runt jorden och avslutar våran resa efter allt slit med lite semester. Lite löst försöker vi hyra en bil, eller vi har kontaktat Sverige nu som får ta tag i det här, som sagt vi är på semester! Planen är att lyckas ta oss till Key west, Disney world och någon stor nöjespark. Lite beror på hur Sverige jobbar i veckan och hur mycket mer vi kommer få se på stranden.


 

Miami INK, här kanske dom får sig ett besök?? :D


På stranden handlar det inte så mycket om att bada, här har människor sprungit, ätit diet och opererat sig för att få den perfekta looken. Inte MP dock, men vi tittar mer än gärna. Dock måste man smörja in ryggen mer än magen då denna ligger mest i skugga, förstår ni? Vi ligger alltså på mage för att dölja… våra otränade kroppar. Vi funderar på att införskaffa oss en kikare, fågellivet på stranden är dramatiskt och unikt! Kommer man undan? Kanske köpa glasögon med glas tjocka som flaskbottnar..


 

Det är alltså solkräm..


 Området vi bor på är tydligen väldigt känt, lite bögig kanske, men väldigt parant. Detta har vi inte märkt av så jätte mycket, eller om det är alla killar som går runt i en mindre version av speedos? Fast nästan alla gör det. Ska Fullvuxna män verkligen gå runt i tajta små kalsonger öppet? Någonsin? Många män ser dessutom ut som anaboladjur, sen att sätta på sig små speedos, dödar man inte manligheten direkt? MP har inte svar på dessa frågor..


 

Stad Vid hav.


En märklig upptäckt i Miami är att alla pratar spanska, tydligen gör 50% detta. Många latinskor blire. Fick höra av en gammal god argentinsk väninna att det går 8 kvinnor på 1 man i Argentina. Har man råd? Har kvinnor lingonvecka samtidigt? En annan sak, det är tydligen lagligt att åka runt utan hjälm när man åker motorcykel. Detta tar man på stort allvar och vi har inte sett någon med hjälm.. Men bälte på flygplanet det ska man ha!


 

Downtown!


Jaha! Nee.. nu blir klockan mycket.. det är ju en dag imorgon också.. man är inte 20 längre! Simma lugnt!

 

// 2 killar som överlevde svininfluenssan -09!


6 timmar öster ut – Mot topless och stringbikini! (Onsdagen den 14 april 2010)

MPs spot just nu: 30.000 feet över Grand Canyon

Bortspelat belopp i Vegas: lite osäkra

Vunne belopp i Vegas: omkring $10

Summa summarium: Klart back

Destination för dagen: Miami, Florida!

Veckor på resande fot: 32

 

Mangopalm sitter i skriande stund på säte 11A och 11B, flight 380 från Las Vegas – Charlotte, där vi mellanlandar för vidare transport söderut till Florida och Miami.

 

Mp har spenderat sina 5 senaste nätter på ett fint hotellrum (med porrkanals-tillval på tvn) i den mustiga Nevada-öknen, Las Vegas. Några dagar för avkoppling och reflektion.

Men igår kom vi på att vi måste ju besöka ”Grand Canyon” som tydligen skall vara en av världens största sevärdigheter. Eftersom att vi inte har något bättre för oss hyr (efter många om, men och telefonsamtal) vi en liten Hyundai. Rätt trevlig. Ljusblå, inget centrallås.

 

Hover dam!

 

Mango på Hover dam!

 

VI kör över 5 timmar öster ut i ökenlandskap, fullt medvetna om att det är ungefär lika långt hem. Förväntningarna var inte särskilt höga hos MP som så många gånger förr nått sina mål och tänkt; ”Jaha. Mhm. Jah,. okey.”

Och det kostar Dallas att göra någonting i staterna!! Priserna är billiga överallt, till en början. Gäller på allt från bilhyra till hamburgare på Donken. Sen ska det va skatt, dressing-avgift på burgaren, sugrörs-hyra, och då har du inte ens betalt brödet på hamburgaren. En liten bil som kostar 45 dollar kostar egentligen 110 dollar innan sista kvittot är skrivet. Överallt samma sak. Jävla tattare.

Litet sidospår där.

 

Skylt.

SNÖ!

Sten.

 

Tjockis.

 

Hur som helst, Grand Canyon, 4/5 toast! MP är enade om att detta är något ut över det vanliga skitsnacket och ryktena som folk har ang sevärdigheter världen över. Grejen är att GC överträffade verkligen våra förväntningar och det är tveklöst en av dom mest speciella platser vi besökt. Och då ska det tilläggas att Palmen har sett Pyramiderna i Egypten och Mango har sett grisar flyga.

 

utanför avspärrningarna :D

Filosoferna!

adrenalinsten.

vilsen man.

en ELK, vi såg 5!

...

Solnedgång, BEUtiful!

 

 

Mango menar ändå att höjdpunkten inte var själva kanjonen, utan den cyklist och den fågel som Palmen stolt lyckades upptäcka med sin lasersyn och som han visade Mango.

Tillbaka på rummet strax innan klockan ett, och vi var sletna!

 

06.30 ringer klockan och 2 (3 för palmen) snoozar senare är vi uppe, packar ihop sista pinalerna, 07.10 checkar vi ut och sedan lämnar vi hotellet med hyrbilen och kör mot flygplatsen, lyckas korttidsparkera innan 07.30. Letar upp incheckningsdisken och betalar ytterligare $50 (370kr) i någon form av bagageavgift innan vi lyckas bli incheckade för bording 09.15.

08.00 tillbaka till bilen och löser ut den mot en mindre kostnad från garaget, tillbaka genom stan för att tanka upp bilen innan vi lämnar tillbaka den. Kortet funkar inte. Skiter i att tanka. Kör efter ett par felkörningar ut till uthyrningsfirman (som igår inte var särskilt lojala och seriösa)och betalar 113 dollar (som sagt var det 45 från början). Känner att vi måste ta oss tillbaka till flygplatsen inom kort om vi ska hinna och planerar ringa taxi. Men då säger ”Ed” (som för övrigt ingen på firman kände till igår när vi sa att vi pratat med honom) att dom kör oss ut till flyget och MP anländer slutligen 09.15 till sin gate, då har vi dessutom hunnit med en bagel och en kaffe till frukost!

Förresten, har vi berättat att när vi flög bort från Sverige 1 September så åkte Niclas Wahlgren på samma flight som oss till Bangkok, de ni! Vart va laila bagge 1 sep?

 

 

Plan för de sista veckorna: Semester, Baywatchbrudar och rysk champagne till MP!

Njut av våren och vitsippsdofterna hemma, för snart kommer vi hem, slitna, orakade kön och utan presenter!

 

//Mimmi och Lotta


What happens in Vegas, stays in Vegas

//MP

LA, Hollywood och finska syntare! (Fredagen den 9 April 2010)

 

Mp spot: LA, Californien, USA

Temperatur i havet: 10

Temperatur i luften: 60 (vi snackar inte Celsius!)

Antal öl igår: 5 oz – 7”

 

Bloggverksamheten har avtagit något det sista, men detta beror på att vi fortfarande jobbar hårt på att komma in i det amerikanska landets kultur. Detta innebär att man måste lära sig hur många feet det går på en miles, hur många oz det går på ett kilo, eller en liter? Huruvida 40 grader är varmt eller kallt och hur många yards det är ner till stranden.

 

 

MP har nu bara 4 veckor kvar på sig att tillsammans färdas de sista milesen runt jorden, innan vi taxar in, denna gången från väst på Arlanda international för att återgå till grön mellanmjölk, typisk svensk millimeternoggrannhet, överkokt King Edward potatis och mulliga svenska tjejer… Men, det finns dom som har det värre, barnen i Afrika till exempel.

 

 

Jakten efter transportmedel har inte gått som på en dans! Vi har blivit tvungna att tänka om. Våran plan om att åka över landet har krossats! Detta p.g.a att vi är första människorna någonsin som tänkt; ”Det skulle vara kul att roadtrippa i usa, det vore coolt” samt att våran ekonomi inte håller för att genomföra detta i skrivande stund.

Vi sitter återigen på en buss och sjunger: - Hjulen på bussen dom går runt runt runt. Vi är slagna hjältar! San francisco var inte MPs stad! Så vi tog oss en busstur på 9 timmar och landade i St Monica, Los angeles, L.A! Detta är Californien!

Solen skiner, lätt klädda kvinnor (och män) springer, cyklar och åker rollerblades längs stranden. Mp njuter av $1 Sunday på donken och solen skiner vidare på oss, vi njuter av solnedgångar på piren, mm! Vi gillar.

 

 

Första dagen i staden åkte vi till Hollywood! Ni har säkert hört om det. Vi kanske inte ens behöver skriva att vi fotade stjärnor i marken med kändisar på, la handen i kändisarnas avtryck, såg massa Elvisar, kollade Marlin Monroes byststorlek i vaxfigur utanför Madamme Tussou, tog bild på hollywoodskylten och strosade på walk of fame. Det är sådant man gör i Hollywood.

 

 

 

 

 

 

 

 

MP gjorde även här ett helhjärtat försök att finna ett hem på fyra hjul, det gick så där. Det positiva var dock att vi hamnade mitt i en inspelining med jennifer aniston och adam sandler! Sa en kille senare på kvällen att det var.. vi såg dom aldrig..

 

 

 

På kvällen ville vi inte höra mer om bilhandlare och uthyrare, utan dränkte istället våra sorger i sprit. Det funkar ju alltid. Farsan lärde mig det.

Vi började med en fin middag för 3 (ja ni hörde rätt) på restaurang (nej, inte donken) tillsammans med Anna. Anna är från Göteborg. Anna är äldre än oss, och mognare. Vi träffade Anna i pastakön, vårt hjärta det stanna, hon var av rätt kön!

Ehh, ja. Hur som helst. Vi åt med kniv och gaffel tills klockan blev nio och det var dags för krogrunda som hostelet anordnade. Vi anslöt oss med ytterligare en gammal polare från SF och begav oss ut i krogdjungeln! Sen mins vi inte mer.

När vi kom hem fram på morgonkvisten (av någon anledning med 3 finska rollspelskillar med rastaflätor) låg de en skön kille utanför våran dörr och sov gott, se bild. Det var roligt.

 

Måltid

 

Hela gänget!

 

Pose med riktigt packad kille!

 

Nu känner vi oss klara med L.A och till helgen bär det av mot Vegas! Ni vet Vegas, Lasse Vegas. Förvänta er inte att få veta särskilt mycket därifrån. För som vi säger i Habo; ”What happens in Vegas, stays in Vegas”

 

//MP på slutspört!


Underliga Speciella Amerikaner (torsdag den 1 april 2010)

MP spot: San Francisco, Kalifornien, USA!

Temperatur ute: ca 10 grader

Temperatur inne: samma som ovan bedömt

Antal timmar till hemresa: 840

Procent överviktiga i landet: ca 66%

Procent normala människor man ser på gatan: 5, kanske 6..

Antal dagar tills nästa lediga båttur till Alcatraz: 3

Antal campervan-uthyrare vi hittat idag: 0

 

Nya C-land, ladet myten och legenden som satt spår i våran reskarriär är nu förbi. Men MP menar att ”Gårdagen är redan förbi, morgondagen för långt bort, jag vill leva i nuet. Carpe Diem!”

Det blev brottom, Palmen satt i ett viktigt inrikes telefonsamtal på engelska och mango satt och försökte trycka in en örontopps i varje öra för att kanske kunna mötas på mitten någon stans när taxichauffören kom inrusande på hostelet, nu e de brottom grabbar! Han menade att han var 30 min sen, men enl mps papper var han 30 min för tidig. Hur som helst fick vi avbryta vår verksamhet och åka till usa istället.

12 timmar flygresa (landar den 31 på förmiddagen igen, deja vu) till nästa kontinent och världens 3e största land (efter Kina och Norge).

När vi kommer ut i välkomsthallen står det massa människor och väntar på sina kompisar och annhöriga, men ingen väntar på mp… Vi är lämnade att dö i ensamhet.

 

(Välkommen till San Francisco)

 

När vi klev upp från tunnelbanan från flygplatsen möttes vi av något oväntat. Vilda, allätande, främst svarta, varelser. Nästan alla är enl mp tjocka. Många talandes med sig själva och många liggandes på marken invirade i en filt motsvarande. Några tittar otrevligt på oss, vissa skakar tomma colaburkar med mynt i medans andra går med byxorna långt ner, tofsar i håret, solglasögon och jättestora hörselkåpor på sig. Någon rullar runt med en vagn iklädd sjörövarkläder, fylld med skräp och burkar, en sjörövarflagga längst fram. Bredvid står det en man med en skylt ”Jesus loves you”. Alla dessa varelser, kallas tydligen för amerikaner.

Vi hade ju sett på tv att amerikaner, det är bikinibrudar med stora sillisar, gamla bilar och Obama, men det enda vi ser på gatorna är ärligt talat; Tattare. Folk frågar efter pengar vid biljettautomaten till t-banan. Vi blir nästan lite chockade, är det här verkligen vad vi har längtat efter?

Vi nästan skyndar oss till första bästa hostelet för att komma undan. Även här sitter det ett pucko i receptionen som sänker vårat första intryck på landet ännu mera.

MP går upp på sitt rum, låser dörren och somnar, klockan är nog bara halv 6 på eftermiddagen.

 

Efter 15 timmar vaknar MP upp ur sin dvala, Palmen har ändå lite svårt att ta sig ur sängen men lyckas med detta efter ytterligare 30 min. Uppgift för dagen blir 1: höja vårat omdöme om USA, 2: Söka i det vi trodde skulle var en djungel av uthyrningsföretag i camper världen.

1: vi begav oss ut på gator och torg för att finna den amerikanska känslan, gick upp mot hamnen för att boka alcatras biljetter. Fullbokat 3 dar fram.. Det gör inget, va är väl en dag på ett fängelse som askungen hade sagt. Traskar längs hamnen en stund och vid pier 39 möts vi av en underlig syn.. eller en mycket underlig syn kanske man ska säga, för allt här är underligt. Det ligger ett 50-tal nakna uteliggare på några bryggor och solar.. vi går närmre. Det visar sig vara stora sjölejon!

 

OBS! inga hundar!

 

Längs turiststråken mot golden gate bron möts mp av lokala konstnärer som slänger ihop schysta tavlor över bron på en pissekvart för endast 5 dallas.

Till det otäcka, inte konstigt att folk går på hel spänn i landet, vet inte om detta har något att göra med 1 april men när mp marscherar fram och nynnar lite kampsånger så hoppar en kille upp ur en soptunna och skrämmer skiten ur folket som går förbi. Kul! Vi blev inte alls rädda, när vi va små hade vi blivit rädda men nu bara underviker vi det. 10 min senare går vi förbi en buske som vi först trodde att det va, men det visar sig att det är en kille som sitter och håller upp grenar framför sig bara och jaa han gör ett hel hjärtat försök att skrämmas han också, vi gick alltså INTE på det heller!

 

Golden gate bron (guldig gatig bro)

 

Alcatras, fängelse på en ö.

 

Det finns bara en sådan här väg! här är alla turister!

 

Tunnelbana..

 

San Francisco!

 

Vårat omdöme är fortfarande 4/5 toasters, kanon kul!

2: Amerikat hyr inte ut campers om man inte vill ha en stor husbil som kostar skjortan både att hyra och i soppapengar. Detta är ett problem. Våran plan var att hyra en liten smidig toyota och sedan ta oss across the nation! Vi har ringt, vi har mejlat och under fredagen ängnade vi hela dagen i att åka runt san francisco för att prata med vanliga uthyrningsfirmor för information. Ett annat problem är att hämta och lämna på olika ställen vilket gladeligen bestraffas med en summa på runt 1000 – 1500$.

 

Skam den som ger sig! MP skall hitta en lösning till detta problem. Vi vet inte riktigt hur än. Vi har börjat kolla på en tandemcykel. En röd. Hinner man cykla över? Är det mycket nerför till östkusten? Måste man köpa en aerodynamisk cykelhjälm? Är det okej att hänka bakom en lastbil? Detta är frågor vi googlar just nu.

 

//MP


RSS 2.0