Så funkar det – Av Joe Kaufman (den 24 april 2010)

MPs Spott: Hotellrummet – Orlando – Florida

Dagar tills hemresa: 13

Antal rymdraketer vi sett lyfta: 1

Trippmätaren: osäkert, men ca 2 tank uppkörda

Antal G-krafter vi utsatts för: Flera

Antal loopar vi åkt igenom: 30-40st

Det här är Mangopalm 2010. Du läser just nu en av världens största bloggar. Eller en blogg som åkt hela världen menar ja.

 

Om vi ska skriva om allt som hänt sedan den senaste bloggen skulle ni behöva skarpare glas i bågen, samt en flaska ögondroppar för att orka hålla locken uppe. Men vi ska göra det lite sammanfattat. Lite som en bulle.

 

Vi har alltså färdats upp längs kustremsan på floridas östkust och bott i Orlando 4 nätter nu. Huvud delen av programmet har varit utanför gränserna för MPs jorden runt, då vi nu till och med varit utanför jorden. I princip. Det var inte beräknat i denna resan.

Vi har varit i: Jymmden.

J.F (Johan Folke) Kennedy, var en gammal räv (president) i landet. Han såg till att skicka gubben till månen -69 och det är hans namn man satt upp besökscentret för nasa, usa och hela världen: Kennedy Space Center.

 

Hej hej, välkommen.

 

Månbilen!

 

 

Power att skicka dey till, ja. Helvetet.

 

Mp har tillbringat 2 dagar på och omkring NASAs områden. Vi har känt på månsten, åkt G-kraft träningsmaskin, sett en månraket i full skala, sett 6-7 filmer, alla troligtvis i världsklass med olika effekter. Vi har simulerat ett uppskjut, varit ute vid uppskjutningsramperna, sett delar till Internationella rymdstationen sättas ihop och sett en rymdtoalett. Som kronan på verket åkte vi på torsdagskvällen ut till havet vid Cape Carneval och såg en Atlas 5 raket lyfta och fara ut i det okända. Kvällen bjöd på en otrolig solnedgång och precis efter solen gått ner lyfte raketen, sakta, sakta. Efter omkring en minut kom ljudet, ljudet av en raket som skjuts ut i rymden. Once in a life baby!

 

NASAs huvudbygnad där man sätter ihop raketer med färjor.

 

 

Här gör man då både ettan och 2an..

 

 

Halli Hallå Magnus.

 

 

2 Astronauter

 

 

G force Simulator!

 

Raketen som ska skjutas upp senare på kvällen

 

Solen går ned..

 

 

Raketen upp..

 

 

 

Fredag. MP har fått mersmak på rymdfärd. Vi gör ett försök att åka dit!

Eller, ja. Vi övar G-krafter och adrenalin i alla fall, på Orlandos ”häftigaste” Nöjesfält och en av världens mest tekniskt avancerade; Universal Studios – ”Island of adventure”.

Parken är nog ungefär dubbelt så stor som Liseberg, men har inte dubblet så många åkattraktioner. Återigen förstår vi hur kvalitativt vi har det hemma, utan att veta om det!

Men när det gäller kvalitén på attraktionerna, då ligger Orlando långt framför. Allt är väldigt bra gjort, alla attraktioner har ett tema från en film eller en figur. Vi åker spindelmannens äventyr, Hulkens bergbana, duellerande drakar, forsfärder med otäckt levande dinosaurier och en flumeride grymmare än hemma!

MP ger parken 4/5 toast! Kanonkul!

Inträde: 610 svenska vikingamynt

 

Hulken!

 

 

Ja, kommentaren finns ju redan.

 

 

 

Flumeride!

 

 

Here we goo!

 

 

Spiderman, den attraktion vi tyckte var grymmast!

 

 

Framtiden:

Vi har ikväll gjort svarta affärer. Olagliga affärer i usa, låter kanske inte på pappret som en brilliant idé. Men det sparar oss 400 vikingamynt om det håller, vad ska man säga. En chansning.

Vi har kommit över 2 biljetter till Disney Wold imorgon för ”bara” 350 kr stycket. Vi övar in namnen som står på biljetten (mango heter ”Shellby”, vi misstänker att det är ett tjejnamn) och fokuserar på att ta oss in tidigt i parken!

Disneyworld är inte en park. Det är 6 parker.. Världens största nöjespark. Vi kommer besöka Magic Kingdom om är den ”kändaste” parken och den man förknippar med Disneyworld.

 

På måndag kör vi vidare ut på västkusten och söder över!

Sedan händer det något... Något som ikväll har chockat oss lite. Palmen gjorde ett samtal hem till mellanmjölkslandet ikväll, sent, det var natt hemma i Svedala.

Det skulle visa sig vara ett av de speciellaste samtalen i livet.

 

Låt inte en jorddag förflyta utan att du håller dey uppdaterad nu!

 

// 2 Vinnare på V75


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0