55 vårar har vi upplevt tillsammns.

MP:s spott: Capital of Aus, Canberra (inte Cambodja, eller usa)

Resterande dagar att resa: under 80 tror vi..

Cola: är här billigare än vatten

Bästsäljande bok i Australien: The girl with a dragon tatoo (män som hatar kvinnor)

Stridsvärde: Mango sjuk, går på rosa tabletter, Palmen haltar, går på blå tabletter och nya skor

Ända mot ända kan inget hända.

 

 

MP har under några få dagar ökat 1 år, inte nödvändigtvis på alla plan men i pappret! Födelsedagen firades i dom blå bergen, 2 timmar väster om sydney. Anledningen till att dom kallas för dom blå bergen ska ha att göra med elaktyloptys  trädens olja som droppat på bergen och får oss att uppfatta bergen blå. En annan som uppmärksammat just blått är ju Eiffel 65 (Blue Da Ba Dee) som sjöng om blått men kanske inte om dessa berg. Vad vet vi.

Vi ställer oss frågan: Hur gammalt är berget? Hur fångar man ett berg? Hur fångar man en månstråle i handen?

 

 

Vy

 

Hänger

 

3 systrar, bara äntrat den vänstra

 

Blå bergen

 

Bergsget

 

Skruv.

 

Näcken i bäcken

 

Utsikten var dock slående och vi fick göra oss bekanta med en stenformation som kallas ”de tre systrarna”! Varför dom nu kallats det. Vi såg ingen likhet mellan dessa 3 stenhögar och tre systrar. Vi bestämde oss för att tränga in i en syster, troligtvis den yngsta (ja, över 16 år, bergsäkert).. inte ens detta gav den tillfredställelse som hoppats. Besvikna tog vi oss ner för 1937285 trappsteg och promenerade likt aboriginerna planlöst runt i skogen. Vi kommer tillslut fram till en tågstation som ska ta oss upp från dalen till vyerna på en räls som har 52 graders lutning, världens brantaste, inte helt otippat.

Palmen får ingen tårta, han förtjänar ingen tårta. Han får en calippo! Hade vi dock varit i Asien hade han kunnat få en fru, bil och en mindre flygplats för samma summa.

 

52 graders uppförsbacke!

 

Systrarna ifrån linbanan!

 

Waterfall

 

Taste good, frech!

 

 

 

Födelsedagen var bra. Ända tills kvällen. Då vi glada i hågen hade handlat lite bärs för kvällen och var på väg hem till hostelet. Pang!.. Krach, Booom. – Ett 6 pack föll i asfalten. 2 öl finns nu längre inte bland oss, dess själar fick lämna jorden på en mörk bakgata i staden Katoomba. Vi sörjde en stund, lyfte på hatten, tog på oss svarta kostymen och sjöng en psalm. Från Bibeln. Jordfästningen ägde rum i en grön papperskorg, gästerna var gamla bekanta så som; 375ml colaburk, ”fimpen”, pizzakanten och herr och fru snikers.

 

Under tisdagen tog vi oss till Canberra, Huvudstaden. Capitalet. Maintown of country.

Första natten bajsade en äldre man i vårat rum på sig.

Vi har kommit in lite i en finsk bastuvana och sitter halvnakna med andra män och svettas. Bastun är bra, vi vill ha bastu hemma. Vi undrar; Hur svårt är det att bygga en bastu? Kan bastuar flyga? Hur fångar man en bastu?

Idag har vi besökt det stora, mytomspunna och spektakulära Parlamentet i staden. Och nej, vi såg inte kungen. Vi tog en fika, postade ett kort, vandrade omkring i några av de 4500 rummen, bl.a den stora sal där man samlar ”regeringen” och fattar beslut.

 

Utanför Parlamentet

 

Inne i parlamentet

 

Beslutssalen!

 


Ikväll går bussen vidare ner till slutdestinationen, Melbourne. Beräknas landa tidigt fredag morgon lokal tid. Här med tränger vi in i 4:e delstaten under vår resa i landet; Victoria. Och viktoria sjunger ju Magnus Uggla om. Låtens första textrad lyder: ingen kan suga som min lilla fruga, och därför är det svärmödrar som skall in på vågrät 3.

10 dagar kvar innan flyget till Nya Zeeland lyfter, mango längtar tills pirret i pungen vid starten. Palmen menar bestämt att det inte kan kittla i pungen, utan i magen. Men sen har han PLÄP också..

 

//Dansa ALDRIG nykter


Kommentarer
Postat av: inte mango

hahah åå va roligt inlägg! mera mera!

2010-02-19 @ 11:46:52
Postat av: LF-LE......

Har ni funderat på opal fälten?Man hinner mycket på 10 dagar.Ha det bra.Henrik.

2010-02-19 @ 12:56:23
Postat av: Julia

hahahh!! ni e sjuka.. nu e de inte långt kvar tills ni kommer hem. DÅ blire hederlig, svensk fest med mjöd, bröd och dylikt

2010-02-19 @ 12:57:41
Postat av: mango

kul att du gillar varan blogg, inte mango!vi har funderat och kommer fram till att opalfalten far lamnas ororda... blir nog great ocean road istllet!vi ser fram mot mjoden! ;)

2010-02-20 @ 05:24:59
Postat av: MANGO

nemen va roligt "inte mango" att du tycker det!opalfalten forblir ororda! kor nog ocaenroad instead!daaaa ska vi drick mjod!! forsta omgangen pa mig!

2010-02-20 @ 05:51:02
Postat av: Inte palmen

Vilken trevlig liten blogg ni har. Ni ser valdigt mustiga och valtranade ut maste jag saga.Oj vad mycket kommentarer ni far pa denna bloggen. Jatte rolig blogg. Vad snygga ni ar!Kram

2010-02-20 @ 06:14:47
Postat av: Anonym

Hahaha nötter!!

2010-02-20 @ 11:01:21
Postat av: inte mango

jag håller med "inte palm", va bra dom är, dom där pojkarna... man skulle vilja vara ihop med dom... är dom singlar??

2010-02-20 @ 12:30:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0