Halvtidsvila - Sydney!

Vi anländer från en liten bungalow till en världsmetropol på 4,5 miljon inv. vi har inte hälsat på alla men vi jobbar sakta på det!  Vi checkar in till troligtvis det bästa rummet på hela hostelet och betalar inte mer än 25 dollar för det! Utsikt: både operahuset samt harbour bridge i ett område som kallas ”the rocks”, 3 nätter skall tillbringas tillsammans med endast 2 rumskamrater, som vanligt hamnar vi tillsammans med lite ”knepigt” folk. Killen under mango stönar konstant även om han bara viker kläder, dock mer oroande under småtimmarna.

 

Utsikten från varat fönsster!

 

Dag 1 - mån:
Promenerar runt i våra lite mer finare områden, går fram och tillbaka på bron, funderar kring fackverkets kapacitet, förundras över Australiens översäkerhet överallt och blickar ut över operahuset som är betydligt mindre än vi räknat med. Vi bestämmer oss för en närmare titt, ja operahuset är en rätt liten konstruktion men eftersom den har svenskt tak så tycker vi att det är en otrolig skapelse! Sitter utanför operan och hör folk gapa inne i lokalerna. Vi kan nu se broa från ett lägre perspektiv och försöker gissa dess höjd. 124,6 meter är en högst ungefärlig gissning, rätt svar 134 men vi tvekar på den mätningen. Kanske var det lågvatten när dom mätte?

 

 

 

Vy från hostelet!

 

 

 

 

Dag 2 - tis:
Är en dag då vi ska få äta köttbullar och korv, köpa svenskt godis och bara gå runt och provsitta fåtöljer, vi ska till IKEA! Vägen dit förklaras som rätt krånglig och efter att åkt ut till förorter, rest i nästan 2 timmar och bytt tåg 4 gånger så kan vi intyga detta. Dock ser vi att man kunde åkt direkt dit och sparat 1.5 timme, bara man förklarar sin slutdestination och inte slutstationen tåget har man ska med. Dessutom häger vi en del i klädaffärer, shoppar som 2 kvinnor och kollar in det senaste tjejunderklädersmodet.

 

Aj

Dag 3 - ons:
På morgonen möter vi upp två svenskor vi träffat under de första dagarna i Australien, bestämmer oss för att åka till den mest kontroversiella stranden i världen troligtvis, Bondi Beach. Allt detta snack för en, jaaa, vanlig rätt liten strand (ur ett Australien perspektiv). Väldigt mycket folk hade hittat hit och man var ständigt i fara när surfinglektionernas offer spolades upp bland alla badande. Mycket topless gjorde dock att Boni fick 4/5 Toast! Kanonkul!

Kvällen bjuder på romantisk promenad vid den vackra hamnen; Darling Harbour

Bondi!

 

 

 

Darling Harbour

 

//Seee Ya!


Kommentarer
Postat av: Örneling

Fy fan vad klockrent! Måste säga att Operahuset på kvällen såg riktigt fint ut(lät det fjolligt?).

Vad är planerna nu efter Sidney? Till NZ eller USA?

2010-02-11 @ 10:44:13
Postat av: LF-LE...

Visst är det vackert i Sydney.Åk ut till Chinatown och offra någon timma,ni kommer inte att ångra er,där har dom bla.en stor drake byggd i pärlemor (tror jag)och bara den är värd en tripp.Ha det.Henrik. ps Är det stor arbets löshet i AU också?ds

2010-02-11 @ 11:00:30
Postat av: mango

Örneling, MP uppskattar att du visar ditt rätta ja ;)

planen är fortsätta mot melbourne sen äre NZjorå hunnit med china town och paddys market, imorgon börjar kinesiska nyåret det ska bli riktigt drag här!! nja jobb finns alltid beror på hur kräsen man är bara ;)

2010-02-11 @ 13:17:48
Postat av: Ewa

Visst är Sydney en härlig stad! Blir så ressugen när jag läser er blogg.....ok, vi beställde en resa till Bangkok, åker om några dagar :-). TIllbringar två veckor i värmen och ska bara njuta! Dyka en del, golf kanske och läsa, mysa och träna!! Kram och ha de så got Erik önskar moster och morbror , de gamle men fortfarande unga

2010-02-11 @ 22:51:52
URL: http://www.ewablogg.blogspot.com/
Postat av: palmen

Ja Siddan e ratt trevligt! Men jag foredrar anda de sma orterna framfor staderna har i landet, och hemma oxa iof ;)Bangkok ar ju oxa en varldsmetropol, otroligt mkt storre och livligare an Sydney, ha en toppenressa!

Halsa M

2010-02-12 @ 12:44:42
URL: http://mangopalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0