Super Mario

Mps Spott: Busstation i Bellina, NSW, Australia

Bussen skulle hämtat oss för: 35 min sedan

Sikt i Lake Ainswortg, Linnox Head: 15 cm

Höjd på vågorna i havet senaste dagarna: omkr 10 fot, 3 ¾ tum

Använd solkräm. Allovera växer ju på träd.

Antal tyskar vi rest med de senaste dagarna: 1, Super Mario

 

I senaste bloggen berättade vi om det hektiska livet i turisthålan Byron Bay. Det var surfing, hashkakor och hostelet var överfullt av idioter. Vi har nu lämnat det livet bakom oss, och bara 30 min söderut med lokalbuss väntade en betydligt mindre stad med bara ett par tusen invånare, Lennox Head.

Vi lämnar idag Lennox Head efter 4 dagar på orten. Men det är med tåren i ögat, sura uppstötningar och med gråten i halsen.

För det första. Hostelet. Drivs av en man , 55 år, bakar chokladkaka varje dag till gästerna, lånar ut all möjlig utrustning för surfing, fiske, cykling, golf, blockflöjtsspeleri mm. Fruktansvärt hjälpsam och trevlig. Jag känner honom. Och min fru känner honom. Mycket trevlig människa. Rent, snyggt, och avslappnad stämning, det var precis vad vi behövde, lite semester helt enkelt.

 

Det började i fredagskväll, efter vi anlänt, med en fisketur i den närliggande sjön. Vi provade enl svensk tradition med majs – 3 kattfiskar blev det, och lite fler öl, en solnedgång. Direkt efter fisket hörde vi rykten om livemusik nere på lokala puben, där vi spenderadei dygnets sista timmar!


majs på krog


Fylleanden som gärna delade ölen med oss


 Catfish, Fidde - 2 st, palmen - 1 st.. .

Dagen efter anslöt en tysk kompanjon som vi träffade i Byron, Mario, eller Super Mario som han fick bli kallad. Vi hade en riktigt rolig dag ute i dom enorma vågorna på våra bodyboards, samt en del liansvingande i den mörka varma sjön, Mario flög som en vante, palmen mer ramlade sig ner.

På kvällen avnjöt vi bl.a Crocodile dunde på VHS, en pilsner till, och vi kände oss väldigt australiensiska för ett tag, aussie aussie, aussie!Bodyboard

 som vanligt en tyskjävel ivägen!


 

 Svinget

 fallet

Söndag. Vi cyklar iväg till själva Lennox heads heads head. Utsikten är bedårande, vindarna stabilt sydostliga. Här hoppade tydligen en galning ut för stupet för 14 dagar sedan, utan skärm. Han dog. Hårt misstänker vi. Vi cyklar vidare till söndagsmarknaden och äter lite gratis godis, försöker ännu en gång förstå reglerna i cricket och vänder sen hem.

För stora vågor i havet. I stort sett omöjligt att ta sig ut. Vi badar i sjön. Det börjar ösregna. Vi går hem. Vid skymningen grillar vi till en ordentlig aussie-middag och avnjuter den tillsammans med ja, ni vet, öl. Kvällen får sedan en oväntad vändning och vi 3 hamnar tsm med tre australiensare. Mycket trevliga. Jag känner dom. Och min fru känner dom. Klockan blev sent och det blev i stort sett morgon innan alla funnit säng.


På väg mot utsikten

 utsikt

vattenpause 

BBQ 

 äkta Allovera

 sudden

hotelfrukost 


 

Vi har i skrivande stund fått reda på att bussen vi sitter och väntar på har fått punka utanför Surfers Paradise. Men vem bryr sig. Vi filosoferar.  Tid är pengar. Vi har pengar, ganska mycket. Idag är det 4 veckor tills vi åker till Nya Zeeland. Vi längtar, Kiwi, klimat. Fisk. Igår fick vi veta att det är gott om pingviner i södra Australien. Kan man äta pingvin? Kan pingviner flyga? Hur låter en pingvin? Great ocean road, är det samma som riksväg 40? Visste ni att i tyskland äter man gurka, doppad i salt som snacks? I Australien kör man på vänster sida av vägen, det tycker vi är konstigt. I Tyskland är Muller vanligt efternamn. What about Hitler? Tjernobyl? I sverige drar vi mamma-skämt, i tyskland jude-skämt.

 

Nu kom bussen! 1,5 h försenad. Om tre timmar anländer vi till Coffs Harbour där vi ska spendera kommande dagar. På måndag reser vi till Sidney, eller Shitney som det kallas för 6 dagars fotograferande av operahuset.Det är så bedårande.

Som lilla flickan sade; Hellre busa naken än att få den i baken.

 

 

/ Mr E. Pålmqvist, F. Magnussun


Kommentarer
Postat av: Tommy N.M.i.JKPG.D.T

Hej pojkar

Fidde: Kolonial på Maxi är katastrof... du måste hem snarast!

P: Ytbehandlingen går utför i Habo på Alins, de säger inte att du måste hem men, de kommer nog säga f-n va bra att du kommer....

2010-02-02 @ 19:59:32
Postat av: mangomamma

va gott Ni har det killar. Njut av nuet Ni tänker bara framtid hela tiden den kommer och vad vet ni om den. Kram

2010-02-03 @ 06:17:19
Postat av: mango

Sverige faller utan sin framtid förstår vi, håll ut vi sabbar just nu för övriga världen!

Framtiden?? hänger inte med.. äre någon som lever i nuet äre väl vi?? sen tänker vi ibland på kebab men det måste vara okej när man är från jkpg :D

2010-02-03 @ 08:12:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0