Sydney, 2a halvlek! – Daggs att toppa laget!

Sista dagarna i stora farliga Sydney har verkligen bjudit på mycket spännande upplevelser, tillfredsställelse och möten. Vi har bott på världens största hostel, dock saknade vi nu utsikt över operan och annan hög standard man blivit bortskämd med. Och hög standard, det sjöng ju Peps Persson om, därmed är det tvångsrakning som skall in på lodrät 5.

 

Dag 4 Sidney

Vi bor numera i Chinatown, jag citerar en svensk tjej vi träffade i Surfers: ”Det finns typ bara kineser i chinatown”. Mangopalm tvekade inte på detta påstående och det visade sig vara sant. Så nu är det bekräftat för all framtid. Paddys market är en jättestor inomhusmarknad där det säljs caschewnötter, vanliga nötter, fisk, vit persika, torsk, bumeranger, trosor och mycket annat. Vi var enade om att det kändes och såg ut precis som i asien, vi blev nostalgiska när dom små liven ropade ”massage, massage!”

Paddys market

 

Modernt piano?

På kvällen gick vi på bio i de lite finare kvarteren, Darling Harbour tsm med två svenska tjejer. Tro det eller ej, världens största bioduk! Dessutom i 3D. Avator var filmen och i.o.m det stora bioformatet, de rabatterade biljetterna och de fula 3D glasögonen får filmen 4/5 toast! Kanonbra!

 

3D IXAM Super glasögonormar

Dag 5 Hongkongney

Nyårsafton! Kinesisk alltså. Mangopalm begav sig till nyårsfirandet och gick ut stenhårt inhemskt med kinesiska degknyten, din sum , överchilipepprade kinesiska chips samt regnponcho. För det regnade bra på de tusentals små stackars kineserna som samlats för att fira in ”Tigerns år”.

 

 

 

Lite burersk kuriosa är att mp är födda på kaninens år..  Palmen förmodar att han snarare borde fötts på Koalans år.

Hur som helst var det en trevlig upplevelse att vara med om ett K-nyår, eller rättare sagt, ett nyår som man faktiskt kommer ihåg dagen efter

Parad

 

Mango stolt över sin poncho!

 

Dag 6 Swedney

Efter gårdagens kinesinhemskhet gick den här dagen gick till 100% i svensk stil!

Lördagen började lite försiktigt med OS invigningen på storbild och med blå-gula tårar i ögat när Foppa marscherar in med den svenska fanan. Sedan hände det igen… Trycket..  Köttbullebehovet blev för stort. Vi hade inget annat val än att sätta oss på tåget till IKEA (denna gång direkt till rhodes), prova lite nya sängar och fåtöljer, läsa om småland och sedan bara göra det, ett stort köttbullemeal med mos och en svensk kanelbulle, avslutar med en daim, 2 daim.

Love..

 

 

Hem till hostelet för den prekärt svensk-inhemska aktiviteten ”bada bastu, dricka öl och se vem som pallar sitta längst” dessutom utlystes snoppmätarträvling i den kalla duschen, duschen var 3 cm kall. Sen kom vi på att just det, vi ska träffa två gamla kollegor från sötpotatisbranchen ikväll nere på Bondi. Efter nio skulle vi komma och det gjorde vi. Ganska långt efter faktiskt. Klockan blev närmre 10 innan vi vandrade in på Bondi beach hotel men tro inte att brudarna var där, vi hann köpa alldeles för mycket öl och gratisdrinkar innan dom till slut trillade in.. Men som dom gamla kollegor vi är gjorde vi firmafesten till en otroligt lyckad och blöt kväll (det regnade). Kvart över 4 på morgonen hittar vi en öppen kebaberia och lyckas få i oss en kebab innan vi spatserar hem.

1a ölen

 

Sista ölen. Underbar kwell!

 

//MP


Kommentarer
Postat av: Mamma o pappa Palm

Erik!

Grattis på födelsedagen 15 !!!

2010-02-14 @ 08:13:08
Postat av: Gösta Marianne Ulle

GRATTIS Erik!

Hur känns det att fylla år på sommaren som omväxling?

Ha en bra födelsedag!

2010-02-14 @ 12:07:45
Postat av: LF-LE...

Vilken våning bor ni på i hostelet?.Jag bodde högst upp och där finns det en stor terass med fin utsikt.Och där är det ofta fest.Ha en bra alla hjärtans dag. Vi höres

2010-02-15 @ 01:09:19
Postat av: Palmen (erik)

Faster m man samt kusin: Tack sa mkt! Kul att ni finns har pa internet! Det kanns faktiskt lika lite som det alltid gor, men firande ju fodelsedag i Thailand for 2 ar sedan oxa.. Hoppas allt e bra med er dar hemma!LF: Vi bodde pa 6an, av 8. Ja vi hangde endel i bastun och polen pa oversta vaningen!Allt val till alla dar hemma!

2010-02-15 @ 10:13:48
Postat av: ina

Grattis på födelsedagen Erik lille! Fira inte allt för lugnt! Hoppas dagen blir bra!/ina

2010-02-15 @ 17:21:32
URL: http://ewsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0