1 vecka med potatis...

Mps spot: Bundaberg, Queensland
Antal arbetade dagar: 6 (av 7)
Väderförhållande: Sol idag, regn föregående dgr.
Skitigaste klädesplaget: Mangos t-shirt
Antal svenskar på hostelet: 11
Antal små tighta norskor: 3 

Mangopalm är i trans, arbetstrans. Vi har varit så upptagna så vi knappt hunnit blogga på hela veckan! Idag lördag fick vi sovmorgon till 10, annars har klockan ringt mellan 5 & 6 varje dag, och vi har åkt iväg med våra australiensiska outbackhattar till potatisfarmen som ligger 20 min från stan.


Vi sorterar, packar och sätter plantor om vartannat, och så här efter att vi kommit in i det går det rätt bra. Men man ska inte jämföra med mellanmjölksjobben hemma i sverige. Om ni visste hur bra ni har det på jobbet ni säkert ändå inte tycker om! Här får man slita hårt för sina pengar, och mp haltar på kvällarna omkring i byn, som vore vi ett äkta par. Om vi tjänar några pengar? Nja, vi behöver jobba 25 timmar i veckan för att få ihop till mat, transport och boende, resten är plus. Men  efter en intensiv vecka kommer vi nog att kunna spara ihop några dollarsch.När vi kommer hem på kvällarna fixar vi mat och matlådor inför morgondagen, köket stänger redan nio och senare än så brukar inte kvällarna bli.

So, what about our hostel?

100 personer skall samsas om ett kök  med 2 fungerande spisar och som städas en gång om dagen. Dessutom diskar ingen efter sig då alla vet att det kommer två asiater och gör i ordning allt efter stängning. Kackelackor jagas varje kväll på rummet och det luktar allmänt kattpiss utanför längan vi bor i, även kallad ”Chinatown”. Fuck it.Lite småsaker vi diskuterar så här i arbetstider: 

- Är verkligen inte asiater bara halvvägs i utveckling från apa till människa?
-  Chefens fru, vilken milf-potential har hon egentligen?
- Vad är det för gasbollar som fastnat uppe i det mörka på nätterna?
- Varför har man 2 av allt på kroppen?
- Är månen verkligen inte en ost?
- Varför är Australienska sötpotatisen 20 gånger dyrare än king edward hemma?
- Fortfarande, vem fan är Anna Anka?
- Ligger Hong kong i kina eller japan?
- Har storleken någon betydelse?

 Nu väntar en ny arbetsvecka med våra älskade småpotatisar!


Kommentarer
Postat av: mangomamma

Nu måste du snart byta byxor Fidde. Vad duktiga ni är som klara av att vara så många i ett kök jag är väldigt impad. Lycka till med potatisen Kram

2010-01-10 @ 10:40:56
Postat av: mammapalm

Roligt att få bilder ifrån er arbetsplats. Vet ni att det är ipomoea batatas, en avlägsen släkting till vår svenska potatis som ni packar?

Ha det bra!

2010-01-10 @ 16:36:52
Postat av: LF-LE.........

Flickor är söta,men potatis?ja vet inte.Är det väldigt varmt där ni jobbar?Ha det bra tills nästa gång.

2010-01-11 @ 18:24:21
Postat av: LF-LE.........

En sak till!Glöm för allt i världen inte att åka till opal fälten,där kan framtiden finnas.(om ni har tur).Jag träffade en australiensare nu senast i Thailand John Fuller, och han hade med sig stenar i stället för pengar som han betalade med.(Men jag tror inte han hade alla sina hästar i stallet)

2010-01-11 @ 18:31:19
Postat av: Tommy EPP

Låter som ni borde gå med i facket, upp på barrikaderna nu o lär de däringa utlänningarna hur "the swedish working way is" börja 0800 kaffe 0830-0930 lunch 1130-1300 fika 1400-1430 hem 1530.. ja sta dagar på kneget. Knyt nävarna nu o starta ett nytt fack, The Mango-Palm facket, håva in medlemsdeg o åk som rediga fackpampar på skandalsemester istället. Plocka potatis?? Ja fy f...

2010-01-12 @ 00:46:56
Postat av: mango

heheh jaa nu ar det faktiskt saa att viu har det ratt lugnt, storre delen av dagen hanger vi med en australienare i 20ars aldern som inte har nagra storre problewm i livet och snackar en massa skit medans 10 kineser star langst ett band och sorterar...

men pa lordag drar vi vidare!

2010-01-13 @ 12:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0