Vit sand och Belgiska systrar

Hey everyone!
Enjoy the pictures from 3 awsome days around the new year with all the Great people we met at Fraser Island!
And dont forget to put your comment!
Use google translation if u want to read the story in your language!


MPs spot: Bundaberg (agan... This time we will work ;)

Travel %: 49,5

Year: 2010 (tror vi, inte helt 100..)

Bilderna: Kommer i slutet av tekniska skal! 


Har turen vänt?

Hade man frågat oss för en vecka sedan hade vi nog tyckt lite sådär om vårat flyt. Men någonting hände efter förra blogginlägget, vände turen kanske?

Som vanligt spelade tillfälligheterna in, och trots att vi hamnat mitt i monsunens mecka bestämde magen att vi skulle ge oss ut på campingäventyr. Tack magen!

Två svenskar som skulle ut på ”self drive” tur till Fraser Island (världens största sandö) tyckte verkligen att vi skulle hänga på, så 10 minuter efter det att debreathingen skulle starta signade vi samt Rut, in oss i receptionen. Rut, en fin kille i arbetarklassen från Holland, eller Nederländerna som landet faktiskt heter.

Slumpen satte MP i en bil tsm med  Belgiska familjen, med rötter i bl.a sydafrika, innehållande mamma, pappa och två döttrar (våran ålder ja), allas våran Rut samt våra två landskamrater från Boråstrakten- Jax & Sanna.

Årets sista dag började med packning av fordonen och lite genomgångar, det tog inte länge innan vi insett vilken tur vi haft med våran grupp, vilka människor!

Vi lämnande resortet med våran stora 4x4 jeep med orden från arrangören: ”Om ni inte känner varandra nu så kommer ni garanterat göra det efteråt”. En sanningens man!

 

Troligtvis skulle vi kunna göra en novell om resan men vi sammanfattar det mest intressanta nedan:

 

Dag 1

Vi besökte en sötvattensjö vid namn Lake McKenzie, varken ord eller våra suddiga bilder kan beskriva platsen. Men det var vackert. Och svalkande.

På kvällen slog vi läger och MP delade tält med Rut, samt ett nattdopp i den förbjudna sjön som är känd för sina sköldpaddor som biter killar i snoppen, vi var dock inte särskilt oroliga då betet var litet i det kalla vattnet.

 

Dag 2 – Nyårsafton

Dagen började i nykterhetens tecken med mycket bilkörning på milslånga stränder och nya intryck. Det stora målet var norra ändens utsiktspunkt, indianhuvudet. Vackraste utsikten i livet ? Kanske.

Efter en lunch i anslutning till denna plats satte vi Rut vid ratten, vi andra korkade upp ”goonet” för fulla muggar, och vilken kväll det blev!

Grillad känguru blev till nyårssupe, alla hade humöret på topp, dock var pappa o speciellt mamma belgien till synes inte helt lugna med deras döttrars position i MPs sällskap – helt rätt!

Eftersom att kvällen också bjöd på en timmas regn passade alla nio på att sätta sig bak i bilen, vi drack vin, körde viskningsleken på minst 5 olika språk samt hade det allmänt trevligt. Den yngre generationen begav sig sedan iväg till en bar någon timma, för att sedan fira 12slaget i vattenbrynet vid det dundrande havet – What a success!

 

Dag 3

MP vaknar denna morgon inte upp i sitt tält…

Inte heller i döttrarnas…

På loftet i bilen? –ja, mango iaf. Palmen hade tagit det mer luftiga utrymmet nere i sittbrunnen..

 

Beskådade djur: Haj, havsörn, rocka, känguru, orm, maneter och som moset på grädden avslutades båtresan hem med delfiner!

Efter hemkomsten samlades alla utan familjen (då dom tyvärr var tvungna att åka) för att laga mat tillsammans och säga hejdå över en öl på kvällen.

Hade då arrangören rätt? – Är påven katolik? –Ja. En otroligt bra sammanhållning och sammarbetsförmåga genomsynade hela resan från början till slut. Tack.

 

 

Som avslutning kan vi berätta att vi har fått jobb, troligtvis iaf. På måndag morgon stoppar vi in snusen, stämplar in och förbereder kontot mentalt för en lönechock! Det är även den dagen då halva MPs resa är gjord – Seeeee Ya!

 

// Mc Palmo

 Fladderfittorna


Rut the man!


Back in the car


On the way to lake Mckinzey, Jan-banan first!


So Beautiful U cant emarge!


Borje in the sand!


Luk was the master chef thees days! Tnx a lot!


Fredrik in the first morning, tired?


Sanna - Swedish blond girl, as we want them!


West coast!


Borje drove the car on the bitch!! oh, i mean beach!


Groupphoto close to indianhead


View was amazing..


People on the top of the hill


Dont worry, be happy! 50%!


The wreck, sorry about the cloudy pics (caused of my camera)


Goon, snacks and freeeeeesbe!


Wisper-game in five different language!


On the way to the Pub!


Close to the pub!


Ferry back to mainland - Hervey beach

Tnx a lot! //MPKommentarer
Postat av: Mangosyster

Ser ut att gå livat till i australien. Vem är Göran??? Kram kram

2010-01-02 @ 16:47:23
Postat av: mangomamma

Hej Fidde! Bilderna var fina. Har Ni surfat än undrar Anton och Emma. Du skulle ju göra det en lördag. Anton skall nu lära oss åka skidor Mmmmm....Barnen sänder mångar kramar till Er

2010-01-03 @ 18:19:21
Postat av: mango

det ar alltid livat i australien, fram till till 8 iaf..har inte lart oss surfa an, ska gora det nerat landet sen, men det kommer :D

2010-01-04 @ 10:19:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0