Smurf

Mangopalms position: Byron Bay
Väder: Åska
Dagar kvar på resan: 100!
Antal nakna bröst inkl vårtgård: 6
Antal sedda delfiner: 0
Longitud: Ostligaste punkten i Australien!
Tidsomställning: Är numera +10h, inte 9h för er då vi passerat in i nästa delstat (NSW), och här använder vi daylight saving time!
Avklarade kuster: Solskenskusten, GuldkustenNästa kust, semesterkusten, första stoppet gör vi i en känd ort, fylld av surfare och semestrande stadsbor. Men ändå trevlig.
Igår kväll fick vi oss en tankenöt att fundera på. Vi samtalade med två svenska tjejer, någonstans i vår ålder, troligtvis från stockholmsregionen (nej, vi kände inget behov utav att gräva i deras liv) som berättade om en hemsk sak.
Dom tyckte att det var alldeles för mycket asiater i australien, och bara asiatmat att köpa. Exemplet hon gav oss var från Sidney, chinatown..
”- Alltså det var typ kineser överallt, och när vi skulle äta på restaurang så fanns det typ bara kinesiskt, japanskt, thailändskt så vi behöver typ inte åka till thailand eller så nu.”
Vad gör då två så intelligenta människor på semestern? Provat surfing?
”- Nej gud nej, det vågar vi inte. Asså, jag fattar inte var dagarna tar vägen, dom bara försvinner, man sitter typ på hostelen hela dagarna. Men idag hade våra mammor gett oss en klänning och en pizza så idag har vi typ varit lite icke-backpacker o så. Men de e typ jättedåligt med storlekar här.”
Sen gick mangopalm och samtalade med en krukväxt resten av kvällen.


Igår var vi ute på promenad, tillsammans. På kvällen. Vid havet. Det var mycket vackert, vi äntrade Australiens östligaste punkt med tillhörande fyr, med tillhörande fyrtornsvaktarbastu. Utmed vägen fick vi vackra vyer över havet, topless kvinnor och omgivande stränder. Bedårande.


Kitesurfing


Topless, forstoring kan mailas


Ett barn ater glass
Fyyyy.r


Strand och hav


Pilot? Kamikaze?


Idag var det dags för vattenaktivitet, nationalsporten i landet, om det nu inte är cricket, vi skulle prova surfing! Stå med fötterna på en jattebräda, bara följa med vågorna in till land, kanske ligga och titta på fiskar, det låter simpelt! Det var det också!
Här på hostelet erbjuder man lektioner för $60, mp hyrde varsin gammal sunk-bräda och gav sig iväg på egen hand! Mango framhäver bestämt att svårighetsgraden med surfing är totalt överskattad, och efter ett par timmar i vattnet håller även palmen med om detta. Vi båda tycker dock att surfing är kul. Jättekul. Imorgon ska vi surfa, med dom stora grabbarna i dom stora vågorna!


Lite mer avancerat; katamaransurfing


Nice ass


Ja


Nej!


Oj


Ni kanske undrar lite vad vi äter om dagarna och hur livet på resande fot tagit sig efter närmre 5 månader hemifrån.
Varje morgon kokar vi havregrynsgröt. Inte för det är gott, inte för att det är nyttigt, utan mest för att det är billigt. Till det äter vi stena-line sylt och dricker sån där långlife mjölk, den är billigast. Ett par äckliga toast till det med billig ost, ibland ett glas vatten.

Till lunch äter vi pasta & färdig köttfärssås på burk, 6 av 7 dagar, vatten till maten, ibland har palmen även köpt morot.
Kvällsmat, McDonalds finns det en hamburgerkedja som heter, helt okey. På tisdagar är det cheap-Tuesday och då är det pizza, köper ofta med oss en extra pizza var till dagen efter. Övriga dagar kör vi pasta, och färdigsås till kvällsmat. Kanske en morot.
Tvättar, ca en gång i månaden när vi inte kan med att vända ut och in på kalsångerna längre. Däremot brukar vi duscha med dom för att förlänga bäst före datumet på lukten. Ändå ingen som bryr sig.
När det gäller sängrutinen, mango ligger nertill, palmen ovantill. Hans långa ben och sprattlande då han inte tagit sin medicin medför att mango allt som ofta blir sjösjuk då våningssängen gungar. Ilandsproblem.

//Surf in usa


Kommentarer
Postat av: LF-LE.........

När åker ni till opal fälten?Skjut om er.

2010-01-27 @ 09:00:44
Postat av: mangomamma

Din syster åker också bräda men på snö. Men hela backen ståd still för hon gormade så på Christer, hon blir ju lite arg när hon är rädd. Vi har snöstorm här. Bra att veta vad som inte skall finnas i kylskåpet när du kommer hem. Ha sköna 100 dagar Kram

2010-01-27 @ 11:29:22
Postat av: Mango

vet inte om det blir några opalfält under vår resa, börjar bli stressigt!hahah asså, tur jag slipper se det ;)

2010-02-01 @ 08:42:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0