Bungyjumping the movie

Bevisen ni langtat efter! MungyBungy!!Sammanfattning Nya C-land

Mp:s position: Auckland
Uppgift: sammanfatta Nya Zeeland
Vi har inte sett varandras version forrens nu..Palmens Version
– Nya C-Land

 

Det var med glädje vi lämnade Australien bakom oss och fick bege oss in i ett nytt land, med ny valuta och nya fräscha kvinnor!

Jag grävde fram 2 A4 med tips om landet från en kär gammal vän som reste här föregående år, och detta har legat till grund för i stort sett hela den här månaden. Så tack, Emilia, du har liksom gjort den här resan på prov åt oss.

 

Ni förväntar er mina höjdpunkter från landet, men jag vill börja med en negativ sak, Mangos fotsvett.

Alla som har träffat, umgåtts eller bara varit i närheten av honom vet vad jag syftar på. Käre gud, ge mig nu styrka att stå ut med denna doft i 5 veckor till och skänk mig sedan friheten från denna odör!

 

Jag tycker allt har varit roligt på C-land. En gång såg vi ett får springandes på vägen framför oss, men det sprang i vänster fil så det var ju lagligt så sett.. Det tyckte iaf jag var roligt.


En annan sak som var roligt var när jag fick med mango på ett träningspass förra veckan (efter att ha varit lat och blivit tjock i 7månader tyckte jag det var på tiden) och dagen efter kunde han inte ens peta näsan.


En annan rolig sak är Mangos förkylning som han haft ett halvår eller så nu, är han barnet gud glömde? Vi är många som tror på det.
Sedan är alla så jävla trevliga hela tiden här nere. Det kan jag störa mig på ibland. Prata på bussen och sånt. Det ska va tyst på bussen!

 

En lördagskväll hade vi fest i bagagen, bara vi 2, en flaska whiskey och en låda öl. Det var kul, och nära hem.


Sen måste jag ju nämna dejten också som väckte lite reaktioner. Det var rätt roligt hur fel det kan bli när 2 icke engelsktalande personer bestämmer möte via sms.. Jag kan här och nu också avslöja att jag skulle fått en present, men det ””””glömde”””” hon visst, så nu måste vi ses igen. Visst är det jobbigt med alla kvinnor hit och dit, det är det ju. Tur att det snart är hemdags. Men som vi brukar säga, man var ju en helt annan människa förr.

 

Annat som varit kul:

Sova i en bil 4v, Hoppa tandem, Hoppa bungyjump med dopp, valla får, valla kor, åka cheva 56, åka buick på stöget, kolla skönhestävling, gräva hål i stranden, leka med geyser, bada i kall å, mota får igen, vandra till vattenfall, gå på vulkaner, runka, träffa trevliga Kiwis, äta pasta 2 ggr/dag, läsa more om och om igen, vänta på att april-numret ska komma ut, gå på glasiärer, vandra bland snötäckta berg, kolla pingviner, gå så nära ett sjölejon man vågar, kolla sälar, se en albatross, åka utmed havet mil efter mil med stålande sol, köra 478mil, gå på bio, dricka den inhemska Macks ölen, åka båt inne bland grottor, se millioner lysmaskar, vandra i regn, gå 2mil och 1000m upp under en eftermiddag, vaska guld, titta på glasblåsning, blogga, 11kaffet varje dag i bilen, frukost på sängen nästan alla dagar, campa, dricka vatten som smakar jord, äta pizza, äta magnum mandel varje gång man får läge, klättra i berg, besöka platser från sagan om ringen, läsa kriminalromaner, tanka fullt $80, köpa färska äpplen utmed vägarna, göra fruktsallad i bilen, steka ägg till nudlarna, gå på casino, gå på ett 6vånings museum, åka bilfärja, löpa uppför branta slingriga vägar, bada i havet, fotografera solnedgången, kolla facebooken, gå bland gröna sjöar, se rök välla upp ur marken, bubblande lera, spela minigolf, spela biliard, hyra bil, kolla in gamla vrak, gå i snötunnel, båtkryssa i ett sund, campingeld på kvällen, bygga snögubbe, se delfiner, åka lådbil, grilla, bada i varma bäckar ute i skogen, posera vid hvaet för bra bilder, spana brudar, se invägningen till boxning live, träffa människor man inte sett på 5 månader, äta super feed menyn på burger king och mycket mycket mer


Vad har DU sjalv gjort under Mars 2010?!
 

Det ska bli roligt när man skaffar barn. Själva skaffandet speciellt.


Pissepaus!
 


Ar det en Kiwi?

En sann overlevare, ensam ute bland farliga glasiarer en sen kvall

 

oooo Hej!

 

Bakljuset saknas, annars helt enl vagverkets regler
 

MAN------->GO!

 

Nya zeeland… Det finns så sjukt mycket att skriva om detta land så funderar på att skriva om navelludd istället.. Palmen har antagligen gått igenom bergen, fåren, aktiviteterna, gayisrarna, vulkanerna, campervanen och glaciärerna och säkert mycket mer..

 

Fick ju en liten önskan att skriva om Palmens lilla ”dejt” så det ska stå i min sammanfattning :D Palmen gjorde på något konstigt sätt framgång hos det motsatta könet, vilket jag skulle vilja påstå även va min förtjänst! För varje gång jag försvunnit har en stackars kvinna tagit hand om den långa lunsen! Jag ligger på sjukhus i Singapore när palmen lyckas träffa kvinnan i fråga.. Hon ska dessutom åka ner till NZ när vi är här och dom lyckas som bekant mötas i Taupo. En lite väl stolt Palm tjatar en hel dag om att han skall träffa en kvinna (som dessutom är tysk), och poängterar vid ett flertal tillfällen att jag absolut inte kan hänga med. Som snäll vän och gammal arbetskollega ger jag honom värdefulla tips så som att inte gå på dejt med laddat vapen, låta henne prata 75 - 95 % och låtsas som dom har samma intressen. Det senare är ju lätt för palmen då han gärna ägnar en söndagkväll på en hästrygg till tonerna av Celine Dion. Hursom så lyckas jag få iväg honom till mötesplatsen och åker lättad därifrån. Efter cirka 1.5 – 2 timmar hör jag en bil stanna till och ut kommer folk och mest står med en pinsam tystnad och tittar omkring sig, här gör Mango entre!! Hälsar på offret och hennes syster som vart med hela tiden :D Ibland är livet bara för rättvist :D   

 

Tänkte även försöka lyfta mitt inlägg med att köra ett skämt:

Det va 2 tomater som gick över vägen,

så blev den ena överkörd,

då sa den andra tomaten: -kom nu så rullar vi hem!

 

Hmmm, äää, jaaa sen tycker jag det kan vara viktigt att få med samspelet mellan två män i en van. Man lever mycket tätt inpå varandra, känner varandras dofter och minsta vibration. Palmen är lite som en tonåring, svårt att ta sig upp på morgonen, påpekar man något ska han alltid göra tvärtemot mest av princip skulle jag tro och en diskussion ses som något negativt där det krävs att vinna. detta har roat mig ett flertal gånger då jag inte kan låta bli att härma hans ljudnivå då han intar vätska (kall som varm), tydligt påpeka när något gått fel av hans idéer och även sparka på honom när sovsäcken vibrerar. Men skulle nog inte kunna se mig själv i en van med någon annan då jag själv är långt ifrån en ängel!

 

Vill avslutningsvis ge dig tipset att om du får möjligheten att åka till NZ, GÖR INTE DET! Detta är ett land som inte får exploateras likt alla andra turistländer, tur att det ligger långt bort ändå! Det är ett underbart land med landskap direkt tagna ur en film, invånare som är fantastiskt välkomnande och förstående, aktiviteter för den stora som den lilla plånboken och ja helt enkelt 4 av 5 toast! 

 

Just det! Kom nu ketchup så går vi, skämtet där i mitten.. ketchup ska det va.. tomaten blir överkörd, ketchup blire ju då..
 
 

 

//Sooo Long People!

 


Done Like A Dinner! ( måndag den 29 mars 2010)

MP spot: Hostel, Auckland, Nordön, Nya Zeeland

Trippmätarn: 4780 km blev det!

Antal dagar i bilen: 27

Dagar tills vi flyger till US&A: 2

Antal raggarbilar vi åkt i helgen: 2

Antal meter Palmen hoppat från som högst: 4000 (12000 feet)

Antal meter Mango hoppat från som högst: 4800 (16000 feet, man undrar vem som är luftburen!)

 

Kära dagbok.

Jag tror jag vet vad sann kärlek är.

En man finner en annan man, och 2 blir till en.

Tanken är rätt spännande. .//palmen

 

Mangopalmen, duon som för 7 månader sedan begav sig bort från trygga hem, ut på okända vägar, mot ändlösa stränder och blomstrande palmer. Snart är dom hemma igen, och vi vill bara påminna er om att vi båda är rätt fräscha, i våran bästa ålder och numera också världsvana och beresta. (våra mob nr finner ni på eniro.se)

 

Helgen började med en tidig morgon och utan tid för morgonståndsbekämpning begav vi oss mot vår nya vänner; Mr & Mrs Parker för en kopp kaffe och en gårdsrundvandring! John är väldigt stolt över sina marker och gårdens historia, Palmen späder på och försöker påvisa att han också bor på en stor gård och att marken hemma visst är betydligt mkt mer bördig än bergaknölarna här nere.

Men upptagna som vi är hann vi inte med påtår på kaffet utan var tvungna att köra vidare ner mot ”Hot water beach” medans tidvattnet fortfarande var lågt på förmiddagen.
Det är ganska intressant att se på, inte stranden alltså, utan alla galna turister som hört talas om det här. Tyskarna säger ”Exotisch”, det betyder bra på tyska.
Överallt stod folk med en hyrd spade och grävde i vattenbrynet (vissa längre ut, puckon) för att skapa sitt eget lilla spa, då det ska komma upp lite varmvatten ur marken just här enl någon berättelse av en full munk. Hundratals personer satt, låg och grävde till förbannelse efter det här varma vattnet. Man kan tro att folket inte känt varmvatten förr. Det roliga var att ingen av de hålorna vi kände på hade någon tillstymmelse till varmt vatten..

Men Palmen grävde iaf ner sig för att vi skulle få en bild på det hela, sedan var det hög tid att dra vidare mot Cruisingen och brudarna nere i Whangamata!Tjockis narmast pa bild!Ah vad varmt det ar. Vi skall tillagga att vi aven testade att varma upp polen med, ja, urin. Detta gav lite mer "spa-kansla"


Oändligt många bilar, mest amerikanare samlades just denna lördagskväll för att delta i festligheterna. Mkt ögongodis för mp, och då syftar vi främst på de yngre årsmodellerna med stora rattar samt en tight rosa liten kaross..  Vi anslöt till skönhetstävlingen där kvinnor i alla åldrar fick göra sitt för att charma juryn, och publiken. Mycket trevlig företeelse. MP gillar starkt kvinnor som förstått männens brist på intelligens och bara kör en kort kjol, tajt linne och piska i handen!


Ett av aken, dagens vader bjod som vanligt pa sol och 25 grader!


70.000 Raggare kollar pa smaflickor!


På kvällen träffade vi Paret Parker, som åkte omkring i sin brors gamla Buick cabbe. MP blev intryckta med de äldre och sedan drog vi ströget! Helt klart en kväll/dag vi kommer minnas länge! Sedan körde vi hem med våran kärra och campade upp hemma i trädgården till ett av deras (16) lyxhus nere vid havskanten..


Frank & Co

Vi kommer minnas: ”Fraaaaank, What sort of car is that?” ”- Well john, i couldn`t see it from the front


Söndagsmorgon, solen skiner!

MP får brotom, kan det kanske finnas risk att Mango äntligen ska få skydivea? Vi kör som fan (och hans moster) upp till Aucklands hoppfält och Mango signar upp sig för 12000f, (samma höjd som palmen hoppade) fort innan regnjävulen hinner se honom. Precis innan planet lyfter lackar piloten ur (kan tyckas otryggt, men gagnar Mango!) och vägrar göra 2 olika hoppnivåer p.g.a att crewet varit för slöa. Detta resulterar i att Mango får hoppa från samma höjd som den andra tandemhopparen, nämligen 16000f (4800m)! Valuta för dollarna!


Dressed for success!


Mango manovererar skarmen som sakta tar honom tillbax till moder jord


(Mango är väldigt noga med att poängtera att han hoppat från högre höjd än Palmen, som dock hävdar att han ändå är häftigare för han har gjort 6 hopp ensam, men Mango fick styra lite själv på vägen ner, Palmen fick packa sin egen fallskärm, men Mango har hår på snoppen)


Inatt delade vi våran van (BCS695) för sista gången, och senare idag lämnade vi tillbaka den, inte helt utan en tår i ögat..


Sista natten med ganget, 4 veckor har vi legat i denna positin, observera palmgrenen


Vi har fått ansluta oss till ett hostel i en storstad (Auckland) igen och i skrivande stund hörs tyska röster mumla utanför dörren..  Vi skall nu tillbringa första natten i en säng på 4 veckor, till och med duntäcke ingår och det ska ärligt talat bli ganska skönt. Dessutom kan vi berätta att vi idag har tittat på tv. Det var lite roligt. Det var jättetjocka människor som liksom behövde hjälp. Lite som en fantasifigur. Och sen blev det svart.


Toppen av "One tree hill", Observera skytower t.v om Palmen


 
Sista kvallen, manskenet belyser skonheten i nattens ljumma sommarbrisVad mer ska man saga?
En svensk Volvo - Tack Nya Zealand!

// 16000f/12000f


Lönehelg!!! ( fredag den 26 mars 2010)

MP spot: Het springa, Nordön, Nya Zeeland
Trippmätarn: 4380 km
Antal dagar i bilen: 24
Dagar till återlämning av bil: 3
Dagar tills vi flyger till US&A: 5
Antal ord i dagens blogg: 1109stEn smarre katastrof!!


Vädret På denna sida jord har inte varit sol dom senaste dagarna, anledning kan vara att mango ska göra ett skydive och då behövs det någorlunda bra väder.. Mango har haft otur i sitt liv enda sedan den dagen att såg ljuset och blev tappad i betonggolvet på BB.. men lika glad är han för det! MP heddar mot Rotorua (NZ största turistmagnet), för gaiysrar (här testar vi olika stavningskombinationer men det blir rött iaf) och varma källor! Börjar resan med att ta oss till en bäck som rinner inne i skogen, här kan man bada gratis och rena sin själ. Temp i vattnet är runt 37 grader, och man ser kvinnor i bikini, sen att det råkar komma två minibussar från ett college med endast kvinnor gör inte saken sämre! Eller jaa det låter bra… alla var kraftigt överviktiga och visade mest brevlådan…
Den stora attraktionen i trakten är ”Lady Nox Geyser” som varje dag året runt får ett utbrott exakt 10:15am. MP befann sig på sittplats, första parkett redan 10 minuter innan showen. Summa summa kardemumma var väl det hela lite överskattat kanske, men visst sprutade det vatten någon minut innan halv 11 om så med lite små hjälp på traven av den mänskliga faktorn.. Huvudattraktionen tyckte iaf vi var turisterna och deras kamerabeteende. Va gjorde människan förr om det hände något extra ordinärt?? 


Starka grabar i hett vaten!Mango studerarGey som sprutar


Alla roliga turister, fantastiskt! Bagge!Två vilsna själar söker sig in på turistbyron i Rotarua för att få lite vägledning om vad vi ska se i trakten. Detta är oftast en bra väg att gå, dock blev denna gången ett undantag. Kvinnan på andra sidan disken lespade något vansinnigt och förklaringen hon gav ang de kommande dagarnas väderutsikter missuppfattades av oss som att det skulle bli bra väder, trots att man kände lokala saliv-skurar redan nu.. Bra väder, då åker vi tillbaka ner till Bungystaden Taupo igen för att mango ska kunna skydiva, tänkte Puh. Och somnade…
Det blev som vanligt; Mango otur, regn kommande 2 dagar. Palmen däremot, han har lyckats fixa till sig en dejt!!! Med en kvinna! Så kvällen ser ut så här: Palmen kräver att mango kör in honom till staden, nyparfymerad, fixad frilla och nyrakad pung. Mango får göra det, sedan sätter han sig i sin ensamhet i bilen och tycker mest synd om sig själv, tröstäter massa godis och läser FHM uber-noggrant! Palmen har planerat att gå de 3km hem efter dejten, och när Mango hör regnet ler han lite för sig själv. Två timmar senare kommer Palmen tillbaka, i bil!! Med en söt liten tjej. Och, som om det inte vore nog med detta kommer det ut ytterligare en kvinna ut ur bilen med rufsigt hår. Mango blir först snopen, men inser snart att det är storasyrran som varit med under träffen och satt käppar i Palmens hjul… Mango återfår sitt nöjda leende på läpparna..
Dagen efter regnar det igen.Hal med bublande lera, kokande vatten och pys och rykGron sjo, hela stallet ar otroligt speciellt och gar inte att fanga pa bild!


Torsdag, MP kör med snabba km upp till Waitomo, ca 20 mil söder om Auckland. Där gör vi, tillsammans med 15 pensionärer en guidad tur genom sandstensgrottor och avslutar med en liten båttur inne i totalt mörker med oändligt många lysmaskar i taket. Otroligt hur moder jord har format vårat hem. Tyvärr var det totalförbud på fotografering inne i grottorna. Därför fick vi bara ett fåtal bilder, but still get profes!
På kvällen hamnar vi på en skön caravanpark där vi hamnar inne i värdparets husbuss och lär oss bl.a att förste man som besteg Mt Everest var en Kiwi (Nya Zeeländare).


Waitomo Caves


Mango och Palmen har haft olika uppväxt och gått olika vägar för att nu åka samma väg en stund i våra liv. Mango gick vägen där scouting ingick som en vägledning i livet, palmen gjorde luftburen jägare i lumpen.
Detta har skapat en viss rivalitet.. Palmen kräver att mango ska stå i jägarvila minut efter minut och mango gör knopar på palmens skosnören. Efter en smärre chockvägning hos byngejumpet insåg mango att viktminskning är ett krav! Han är tjock! Palmen tar med mango på en springrunda där BRAK ingår vilket tydligen står för Buk, Rygg, Armar och Knän.. om palmen hade gjort scouting hade man sagt MARK istället som då blir Mage, Armar, Rygg och Knän som låter betydligt mer logiskt! Dagen efter dessa små ”övningar”, samt en dryg timmas löpning kan mango inte röra armar eller ben.. Mango ska hålla sig ifrån militära aktiviteter och hålla sig till scouting..Fredag, bara 5 dagar kvar i landet med stort, jättestort C! Vi har här fått en lucka i våran planering och 3 dagar över.. Detta medför att vi även kommer att hinna med norra östkusten av ön, känd för, för, gräva hål i stranden.. Det låter lite lurigt att detta skulle locka hundratusentals turister varje år, men det hela handlar om att det kommer up varmvatten ur marken (under lågvatten) och vipps så har man sitt eget spa, och alla udda badaktiviteter är ju bra för kroppen har vi ju fått erfara (annars skulle ju ingen bada i skiten).
MP hinner dock inte med grävandet p.g.a tidvattnet och planerar det som Lördagens aktivitet. Istället besöker vi Cathedral Cove, en liten plats på jorden där vatten utformat en tunnel genom sandstensberget. MP tyckte dock siluettfotografering vid stor sten var mera underhållande än själva tunneln..


Cathedral CoveVi har sagt det forut, ingenting pa den har resan ar romantiskt!View


(Vi vet att det börjar bli långt nu, men det bästa är kvar till sist!)
Under tiden vi skrev denna bloggen hände något märkligt (händer frekvent på denna sidan jorden). Vi har ikväll ställt oss ute i bushen, bland kullar och fårhagar, så som man inte får göra här i landet. Ägaren till marken kommer åkandes i en stor Cheva-65:a tillsammans med frugan. Båda dryga 70år. Han rullar upp till oss och frågar vad vi gör.. Efter en minut sitter MP i baksätet och åker på oviss framtid iväg ner mot byn för en fredagsrunda! Otroliga människor som av okänd anledning äger hus lite överallt i trakterna är frågvisa angående våran bakgrund, Svearike och klimatförändringar.. Vi får reda på att imorgon ska det vara Nyz C-lands största bilträff, här i närheten, förväntas 70.000 besökare! (MP jämför med den stora raggarträffen i Pajala!)
Så imorgon (lördag) är vi fullbokade; Tidig frukost, rundvandring på gården vi bor på, gräva hål i sanden aktivitet, raggarträff i grannkommun och där får vi stanna med kärran över natt vid ett hus som våran nya vän tydligen äger.. 


Imorrn ska vi se om pöken i grannkommunen e kååååta fan!


//2 Räggers

Sydön, check! (Måndag den 22 mars 2010)

MP spot: Taupo, Nordön, Nya Zeeland
Trippmätarn: 3700 km
Antal dagar i bilen: 20
Antal dagar innan hemresa: 47
Antal Byngejump: 1!

Avslutningen på sydön, vaskade vi mest guld och kollade in lite glasblåsning. En dyr båtbiljett över till nordön men då ingick delfin-watching! Party Party!


Mango i skitenGollum vaskarMysig grillkvall! Eller inte mysig, grabbig!Ytterliggare en solig dag i landet! Next island please!
3 timmar senare sätter MP foten i Wellington, nordön (northisland). Dock hinner vi inte med så mycket mer denna dag utan bushcampar bredvid en golfbana. Trevligt och gratis.
Wellington, huvudstad, metropolen framför alla andra, staden med stort V. Vad förväntas MP göra här? Jo, gå på museum! Te Papa är landets största sådant och mer eller mindre en ikon för landet. 6 våningar stort, helt gratis och mycket att pilla på. MP gillar att pilla.
Vi fick se den enda jättebläckfisk som finns att beskåda i världen, i en pol, helt död, och röd. Lever vanligtvis på ett par tusen meters djup..


Stor, ja, fisk. Black.Tiden är kort och får inte slösas bort, efter museet kör vi utav bara helvete (30mil) norr ut tills både solen och barn somnat. Solen slocknar, Mango fyllnar till. Lördagskväll = Fest i bagagen!
Vi samlas i soffan, dricker öl och whiskey, lyssnar på svenska slager, Eddie och Onkel Konkels berömda julalbum! Somnar som stockar ute på en p-ruta-gräs-kulle någonstans mellan Taihape och Turangaarere.


Bagagefesten!


På morgonen händer något vi skall bära med oss hela livet, mango känner behovet av fyllebajs, hoppar in i en fårhjage och gör sina behov, efter ställer Mango sig i köket (bak i bilen) och Palmen jobbar med morgonståndet i sovrummet (mitt i bilen), då dyker bonden som äger marken upp på 4hjuling... Dessutom har han 2 aggressiva hundar med sig.. En ragger är väl han.
” Hallå där grabbar, jag ska ut och valla lite boskap, om ni vill så häng me”.
Att vi ville! Mango stängde av gasen på den halvklara havregrynsgröten och vi hoppade upp där bak, bland hunddreggel och koskit, känner oss som hemma direkt!
Vi åker omkring i hagar, kullar backar på hans 2000hektar och hundarna vallar får (10.000st äger han) och kor på order från bonnen, vilken grej! Vi skryter lite om hur bra Sverige ändå är och hur det går till hemma på landet, sedan efter ett ar timmar släpper han av oss vid bilen igen, MP vill iaf ge lite soppapengar för att han kört runt på oss, men då trycker han på gasen, ”Good luck and see you Guys” och drar vidare… Sedan kokar vi klart gröten. Och steker ägg, för det gör vi varje morgon, nu mitt på dagen. Men som MP säger, först jobba, sedan äta.


Ett gang kor pa flykt, MP reder situationen!Bonden och ett par av de 2000 hektaren han ager..


Vi kör ytterligare ett par timmar norr över till ”Mt Doom och Mordor” i sagan om ringen, vi befinner oss bland vulkaner i Tongariro National Park. Riktigt vackert och soligt väder, medför lätta kläder. Vi vandrar en 2 timmars sträcka och ser det bedömt 37:e vattenfallet under resan, ballanserar lite på gränsen till döden och blickar ut över landskapen som en gång varit täckt med lava.


MordorDet ar faktiskt hogre an vad det ser ut!!Mp Förbereder en vandring på Tongariro alpine crossing, tydligen NZ vackraste vandringssträcka som går längs foten på en vulkan och lanskapen runt den! Mp gör pastasallad och ställer kl på 07.00! Vaknar och hör att det regnar, snoozar fram till 08.00 och det regnar fortfarande. Mp somnar om, in i drömmarnas värld och gör vandringen där. Efter fantasivandringen bär vårat segelfartyg vidare mot Taupo! Metropolen för Skydive och bynge! Här utförs flest skydive i VÄRLDEN!
Men eftersom regnet inte vill ge sig denna dag får vi avvakta med skydivet tills imorgon. Vi hann dock med att hoppa byngejump! NZ högsta byngejump där man kan göra en watertouch. Och watertouch blev det! För Palmen.. Mango gav sig ut först och föll dom 47 metrana ner mot floden missade dock att nudda med en 10 cm (Trots sitt nya viktrekord..). Palmen säger därför till att han vill verkligen nudda utan och bli lovad max linlängd! När palmen är längst ner och linan är utsträckt till max syns endast smalben och skor…


Helt otroligt fint och framforallt, coolt tycker mpMango goes first! WiiiieeeThan The Palm!Palmen vann f.o Bobbie priset da linnet akte av!


Till sist vill vi skanka en tanke till varan 8Ringit-frisbee. Du har foljt med oss under 6 manader, och i nu vilar du i nationalparken bland vulkaner och geisrar.. Mango vill be om ursakt for att han kastade ivag dig langt ut at helvetet men hoppas anda du far ett fortsatt sjysst liv, det kommer sakert en polsk barplockare och hittar dig en vacker dag..

R.I.P
//MP

Luftburen!

MP spot:?, Sydön, Nya Zealand

Trippmätarn: 2500 km

Antal dagar i bilen: 15

Antal duschar: Palm 5, Mango 4

Antal skydive:1 Palm, 0 Mango

Stridsvärde: övergödda

Lyssnar just nu på: ”tystnaden” av moder jord!

 

Efter mer än 6,5 månad utanför landets gräns har MP börjat hallucinera, eller ja, drömma, om bara en sak. Mango uttryckte det på morgonen: ”Huvudet på nätterna är som en stor porrfilmsproduktion”. Vilka som innehåller huvudrollerna kan vi av personliga själ inte offentliggöra här, då det skulle skapa triangeldraman på hemmaplan…

 

Queenstown, denna metropol för action fyllda aktiviteter, ABSOLUT inget för chickens! MP ville ju inte vara sämre utan att visa va vi svenska vikingar gick för! Vi började dagen med ett svindlande åk i en liten bil som rullar ner för en svag lutning. Tydligen en barnaktivitet men som uppvärmning funkar det alldeles utmärkt. Sen tog vi oss ner för berget och (trumslag) gick på MINIGOLF (trumpeter)! Det va så att man kände adrenalinet pumpa och skräcken syntes ut i ögonen när vi gick de 18 hålen. Det va bara det vi gjorde..

 

Utsikt over Queenstown fran Gondolen. Ja, vi akte gondol tillsammans.

 

Det tydliga forspranget under race med liten pulka

 

palmen for par

 

SunsetWanaka, Queenstowns yngre broder och också ett ställe där man kan göra allt! Vaknar upp och i luften ser vi 2 som precis hoppat ut från ett plan. Vi börjar ana vad som väntar oss! Glider sakta in mot staden, ser ett får, parkerar bilen. Efter ett snabbt möte med en kvinna i infocentret gick vi ut och diskuterade situationen. Antingen göra en vandring eller göra ett hopp. Det blev det senare alternativet för Palmen och Mango tog bilder (någon måste göra det!). Mango kommer att ta sin luftfärdsoskuld på Norra ön där det är lite billigare :D. tydligen nåt med fallskärmen som är billigare.. Palmens kommentar efter hoppet: Kul.

 

Lite val kaxig innan hoppet

 

 

Blue moon

 

Bakgrundsbild pa eran dator?
Efter landningen la vi i D-läget och körde norröver. Vi vet inte om det var guds mening, efterenergin eller adrenalinet som gjorde att öl-lådan helt plötsligt var tom efter några timmars körning. Kvällen avslutades i skymningen vid en sjö med en virre och grillat kött. Mm kött.

 

Tisdagen var glasiärernas dag. Vi studerade Fox- och Franz Josef-glasiärerna. Det va.. is och snö.. i stort format.. kring några berg.. mycket vackert!

MP gjorde redan under första veckan ett besök vid mt Cook, och dessutom en vandring vid en annan stor glassiär där, så vi kan väl ses lite som erfarna inom glassi-branchen nu. Yxa på ryggen!

 

Inte bakgrundsbild? Glasiar ett under dagen, Fox

 

Glassiar 2, Frans Josef

 

Vi har idag också varit isär från varandra under mer än en minut för första gången på minst en månad.. Mango kände sig inte manad att ta sig an Frans Josef när det regnade från sidan och var allmänt obra väder. Palmen tog fram sina gamla krigskängor och marscherade iväg på egen hand, Mango stannade i bilen och 1,5 timmar senare kom Palmen tillbaka till ett helt och hållet igenimmat hem på 4 hjul.. .

 

Nu närmar det sig färja över till nordön och den sista 1,5 veckan där innan flyget lyfter mot San Fran! Om tiden står still, omväxla med lite pill.

 

//MP


Thats alright mama!

MP spot: mossburn, Sydön, Nya Zealand

Trippmätarn: 2001 km

Antal dagar i bilen: 11

Antal sedda får: 69854

Antal duschar:  imponerande 3!

Antal sedda fjorda : 5

Antal gjorda snögubbar: 1

Stridsvärde: skoskav

Lyssnar just nu på: ”THE KING” (inte Eddie utan hans amerikanska kusin Elvis) Vi har skivan!

 

 

Efter en underbar shopping dag i Invercargill där MP införskaffat sig mössa, vantar, kalsonger (utan bajsrand), byxor och ena jacka (samt ett dyrt telefonsamtal till Sverige!) drog vi mot fjordlandskapet i sydöst! Siktet va inställt mot Milford sund som är ett stort..ja.. sund. Eller fjord. På vägen upp övernattade vi vid en mysig liten sjö och gjorde upp en lägereld, mycket större och häftigare än tyskarnas. Jättemycket större. På morgonen körde vi på som fan med biljäveln, sladdade in vid et snöras och byggde en snögubbe, kom fram till Milford senare på eftermiddagen, just i lagom tid för att hinna med 16.30 båtturen ut. Vi gick lös med kameran ute på vattnet under dryga 2 timmar och kom tillbaka utan kamerabatteri och med ett sinne fullt av lust och glädje. Det var fint. Nedan delar vi med oss av vyerna så slipper ni åka hit.

 

Mysig stund tillsammans med dunken. Och Virren

 

Mirror Lake

 

 

Snogubbe, isgubbe

 

 

MP Goes Cold!

 

 

En av varldens vackraste vagstrackor till Milford sound

 

 

Vi såg säl. Vi ropade skepp o hojj. Vi blev berusade av de kvinnliga dofterna så som tång och fisk. Vi åkte under vattenfall. Vi såg albatross. Det visade sig inte vara en albatross. Utan en annan fågel. Vi körde genom regnbågar, kysstes under tisteln och smygonanerade i akterspegeln. Mm vackert.

Sen åkte vi ner till basen i Te Anau och käkade Subway, alla var glada och fulla. Några var faktiskt jättefulla.

 

Solen ar som vanligt med oss, trots 7-9 m regn/ar har! 7-9!!

 

 

Lurifax

 

 

Mongo

 

 

Sal ,fast med a, inte a

 

 

Wasserfallen

 

 

Sjosjuka!

 

 

Sunset

 

 

Te Anao, staden myten legenden. Hur fångar man staden? Hur låter den, och vem lever här?

Dagen börjar med ett besök på turistinformationen, med information, film och allmänt viktig information, för dom som skall åka till Milford sund. Aja. Va ska man säga, en chansning. Vissa går turistvägen, andra off-track, det samma gäller kvinnor.

Vi beslutar oss för en vandring under eftermiddagen utmed den kända Kepler track (65km 4dgr om man vill gå hela). Vi gick och vi gick, upp, upp, fram upp. Under 3 svettiga timmar gick vi utan mål och med en tom blick en mil långt och en kilometer upp. Sug på den ni! Helvete va trötta vi var sen. Efter nästan 3h tänkte vi vända tillbaka, för dagen gick mot sin ända och trots allt slit uppför såg man inget annat än träd. Och ormbunkar stora som hus. Vi mötte 2 marscherande tyskar (eins, twei, drei!) och frågade hur långt det var tills man såg annat än träd. Dom mumlade tillbaka något på väst-tyska, och sa exotish, det betyder bra på tyska. Så vi fortsatte! En minut, sen tog träden slut..

Väl uppe över trädgränsen och 1000meter över havet hade vi sköna vyer över landet med stort M (Mya Zealansd). Sen gick vi ner.

Efter våra 2 mil under eftermiddagen stekte vi oss 2 pannkakor var, det var vi värda. Vi älskar Olof Palme, och hans Jan Ove Fäldt.

 

Observera Mangos rekvesita

 

 

1000m upp och over tradgransen efter 3 timmar och mycket lutning

 

 

Nu sitter vi 6 mil öster om Te Anau på en liten campingplats med 2 tända värmeljus och lördagskvällsmyser. Vi har just ätit jättemycket tonfisksallad och har magknip. Imorgon fm fortsätter färden mot myten, legendernas och skräckens stad, Queenstown, staden med stort..ja.. Q. Här ska vi söka efter livets stora frågor (vad finns i lådan), den rätta kvinnan samt adrenalinpumpade utflykter!

 

//Olof Palme


Att bo i sitt kök

MP spot: Fortrose, The Catlins, Sydön, Nya Zealand

Trippmätarn: 1385 km

Antal dagar i bilen: 8

Antal sedda får: 53754

Antal duschar:  Fortfarande, bara 1

Antal sedda sjölejon: 15-20

Antal gul-ögda-pingviner: 5

Stridsvärde: Mangos nu 6 veckor gamla förkylning, aaatcho!

Lyssnar just nu på: Guldbruna Ögon

 

Mer än en vecka har gått sedan vi flyttade in, eller flyttade ut kanske man ska säga. Vi sover i köket, lagar maten i sovrummet, äter i sängen och duschar i tv-soffan (def. Av dusch; torka av det värsta med en våtservett).

-Men Jäklar va gott vi har det! Inte en tyskjävel så långt man kan se.

 

Koket/sovrummet

 

Kuriosa:

Härromdan diskuterade vi Runar Sörgard. Det började med att mango aldrig har duschat gratis på en camping, palmen förklarade att det är väl jättevanligt, måste vara mango som bara bott på tattar-campingar menar han. För på Gullbrannagården där palmen vuxit upp på somrarna är det minsann gratis, och på just den campingen hade Palmen en lite konfrontation med Carola en gång i tiden, och hon var ju som bekant gift med Runar en gång i tiden. Försök förstå vårat tänk.

Hur som helst, vi funderar lite över livet, döden, och Runar. Som bekant har han ju skaffat sig en riktig Super M-I-L-F, blond, stygg. Stora ögon.

Mango funderar över ett tag på varför hon väljer en religiös tomte som bryter på norska. Sen kommer han på att det kanske beror på just det, får man sånna kvinnor skulle t.o.m mango bli religiös.. Och Carola, vilka enorma ögon hon har!!

 

Vi har under föregående dagar rest ner till östkusten för att uppleva natur, djur och pungdjur. Bl.a åkte vi ut på en halvö, Otago peninsula, helt fantastiskt! Vi besökte Royal Albatross Center och såg flygande albatrossar, söta små sälar och fiskmås. Otroligt vackert. På eftermiddagen gick vi en strandpromenad och fick se sjölejon som låg på stranden och sov, passerade dom med bara någon meter, och som grädde på moset fick vi njuta av ett par gul-ögda-pingviner bland klipporna.. Världens största landlevande pingvin (70cm). Otroligt vaggande djur i rörelse.

 

Pausvila

 

Najs vag, 2 mil utmed vattnet..

 

Albatross centret

 

En farskalle, och massa far

 

Pingu.

 

Stekarn

 

 

De senaste dagarna har vi varit nere i ”The Catlins” i sydligaste södern. Här bor det mest sjölejon, får och fiskmåsar. Innan man åker in i området skall man buffra upp och tanka bilen! MP fyller köket, sovrummet, verkstaden, vardagsrummet till bredden men öl, chips och pasta. Sen ger vi oss ut bland kullarna och stränderna. Landskapen är otroligt vackra och det drar soppa att åka runt bland bergstopparna! Längs kusten ligger det sjölejon och pingviner, en å annan tysk som har svårt att läsa skyltar befinner sig också bland djuren. Folk börjar satsa pengar på hur länge tysken överlever.

 

OBS! Ej levande.

 

69an med 2 sjolejon, inte varje dag!

 

Grov.

 

MP har inte bara tittat på djur, vi har även lagt en hel del energi på naturen. Sett flera olika vattenfall och dessutom NZ niagara fallen! Det va en fors.. man känner sig som Björn Rosenström när han ringer på en kontaktannons, LURAD! Något som inte lurat oss är vädret! Solsken och varmt på dagarna, endast någon enstaka gång har det fallit en skur på vårat åk!

 

MongoPongo

 

Vackert?

 

Vallhund pa vagen, cool syn!

 

Slutligen; Palmen ställde kockan extra tidigt idag för att hinna ringa och gratulera sina tvillingbröder som fyller 20år idag! Men p.g.a obefintlig mottagning de senaste 36 timmarna sket sig detta, därför har han bytt samtalet mot en liten dikt, en vägledning i det kommande livet, den går så här:

 

”Bröder mina små, David och Daniel, ni föddes två och två.

Under årens ljuva gång, har jag alltid gått först, testat mig fram, tjatat om högre veckopeng och berett vägen för er gång efter gång.

När ni nu fyller 20 är det dags att ni på eget ben kan stå, sikta mot systemet och börja gå!

Även jag är glad att tonåren för er del nu är slut, nu slipper jag ju alkohol åt er köpa ut! Med gröna kassen från staden hem ni far, till lillebror, mor och far.

En rekommendation jag nu till er skall ge, det är till tyskland med polon och huyndaien ni ska er bege.

Fyll upp till maxad vikt, åk hem och festa samt förbered er på dagenefter-bikt (till ev flickvän).

Göm dock ölen för käre lillebror, han får vänta tills han också blivit stor.

Jag minns dock att det med 20årsdagen var lite trist, att inte längre behöva gömma saker, under vår farstukvist. Det sista rådet jag vill ge, blanda inte för svagt, med G&T!”

-Storebror på andra sidan jorden


//MP 10/3-10


Det Nya C-landet

 

MP spot: Familjecamping!! Första seriösa campingen, Twizel, Sydön, NZ

Trippmätarn: 677 km

Antal dagar i bilen: 4

Antal sedda får: 24869

Antal duschar: 1

Antal FHM tidningar: 1, utläst, uttittad (noggrant)

Antal WOW (inte spelet) upplevelser: 4

Stridsskador: Solbrända axlar och mangos förbannade nysningar

 

Måndagen den 1 Mars landade vi i Christchurch, taggade för nya äventyr, får och skydive! Skönt att äntligen komma till ett nytt land med nytt språk, valuta och klimat. Typ. Från flyget såg vi vad som komma skulle, berg och dalar, en bort tappad ring och en jävla massa får!

I Christchurch stannade MP i två nätter för att reka diverse livsnödvändiga saker så som; ölsorter, campingutrustning och ett hem för den kommande månaden. Vi blev inte besvikna! Ölen smakar bra, campingutrustningen ingår i bilen och vårat åk är billigt, bensinsnålt och otroligt fult!

mango botaniserar i bilar-till salu-tavlan. Blocket kanns spontant smidigare..

 

Så på onsdagen, dagen med stort D, checkade vi in i den vita faran hos uthyraren och påbörjade bilfärden i sydöstlig riktning.

Första målet blev Akaroa, en liten gemytlig stad på en halv ö 7 mil utanför Christchurch. Vyerna var slående! Vägarna klättrade upp och ner på bergen och djuren gick längs vägen och betade, troligtvis. Ett litet problem man inser med en van som bara har en motor på 1.5 liter är att det går inte fort i uppförsbackarna. Men vilken tur då att MP har all tid i världen! Något dock inte alla verkar ha. Vi hamnar mitt i ett kidnappningsförsök uppe på kullarna! En örn lyfter bredvid vägkanten med en liten harunge i klorna. MP ler. Men örnen tappar sitt byte eftersom MP kommer åkande i en dundrande fart (15 km/h)!

 

Skonheten, eller ja, odjuret kanske..

 

Första natten tillbringas ute i det vilda! Några kilometer från det tasmanska havet och kullar med får som grannar. Ska tilläggas att det inte är lagligt att campa hur som helst men bakom en halmförvaring lyckas ingen se oss! Morgonen gryr och vyn man ser genom backluckan när man tittar upp ur sovsäcken är oslagbar. Trodde vi då.

 

Akaroa...

 

The girl next door" Bidgrag nr 5, fhm

 

Allmant los ko

 

Frukost time!

 

Brekky in nowhere

 

Berg och dal

 

Far

 

Färden gick vidare väster ut och med riktning mot de sydliga alperna. Andra natten tillbringar vi i anslutning till Lake Taupo, en slående vacker sjö med en stark ljusblå nyans och med en vattentemperatur som har potential att förvandla även den största negerns rovdjur till bara en liten prinskorv, det var alltså kallt, dit jag ville komma. Vi har bara 2 kompanjoner i närheten av oss och det är 2 äldre gubbar som fiskar och säkert pratar skit om sina fruar ute i båten. MP njuter av natur, berg, öl och frisbeegolf under kvällen.

 

Kallt och blatt

 

Gubbarnas eka

 

Dagen därpå färdas vi dom sista 5 milen upp till landets högsta berg, Mount Cook. Här ligger snön på bergen, flera glassiärer rinner ner för bergen och åar med kristallklart vatten sipprar förbi. MP går en kvällsvandring tillsammans innan solnedgången och smakar lite på naturen och omgivningarna, mmm!

 

Hangbro, Mt Cook

 

Mossa bor man ha for att inte frysa

 

 

Vi övernattar på nån form av campingparkering och vaknar upp bland vita berg, milslånga vyer och ett oändligt strålande solsken. Vi gör som vanligt en nyttig frukost bak på gasolplattan innehållandes bl.a gröt och ägg. Därefter tar dagens aktivitet vid: vandring utmed smutsig glasiär. Vi vandrar och vandrar, upplever och suger i oss intryck och utsikter, 5 hela timmar. Bergen är mustiga, hårda och höga. Isen är frostig, lite burerskt knakande och kall, jättekall. Vi vandrar, solen är med oss. Vi blir röda på axlarna, solskyddsfaktorn är slut. Vi är, vi finns, vi blir ett med bergen.

 

Morgonstund i mt cook

 

Mt Cook, 3750m

 

Tasman Glacier

 

mango, berg, sno och glass. iar

 

En palm bland snon

 

 

Allt snack om Nya zeelands landskap är sant! Det är otroligt vackert och då har vi bara hunnit göra en liten liten bit av sydön. Hyra en bil är ett måste i dessa landskap för att komma in på småvägarna och sitta och tuta på en ko, kanske se en örn som fixar middag eller ett får som springer på fel sida stängslet. MP är överväldigade!

 

MPs nummer i NZ: +64226904128

 

//MP


RSS 2.0