Att bo i sitt kök

MP spot: Fortrose, The Catlins, Sydön, Nya Zealand

Trippmätarn: 1385 km

Antal dagar i bilen: 8

Antal sedda får: 53754

Antal duschar:  Fortfarande, bara 1

Antal sedda sjölejon: 15-20

Antal gul-ögda-pingviner: 5

Stridsvärde: Mangos nu 6 veckor gamla förkylning, aaatcho!

Lyssnar just nu på: Guldbruna Ögon

 

Mer än en vecka har gått sedan vi flyttade in, eller flyttade ut kanske man ska säga. Vi sover i köket, lagar maten i sovrummet, äter i sängen och duschar i tv-soffan (def. Av dusch; torka av det värsta med en våtservett).

-Men Jäklar va gott vi har det! Inte en tyskjävel så långt man kan se.

 

Koket/sovrummet

 

Kuriosa:

Härromdan diskuterade vi Runar Sörgard. Det började med att mango aldrig har duschat gratis på en camping, palmen förklarade att det är väl jättevanligt, måste vara mango som bara bott på tattar-campingar menar han. För på Gullbrannagården där palmen vuxit upp på somrarna är det minsann gratis, och på just den campingen hade Palmen en lite konfrontation med Carola en gång i tiden, och hon var ju som bekant gift med Runar en gång i tiden. Försök förstå vårat tänk.

Hur som helst, vi funderar lite över livet, döden, och Runar. Som bekant har han ju skaffat sig en riktig Super M-I-L-F, blond, stygg. Stora ögon.

Mango funderar över ett tag på varför hon väljer en religiös tomte som bryter på norska. Sen kommer han på att det kanske beror på just det, får man sånna kvinnor skulle t.o.m mango bli religiös.. Och Carola, vilka enorma ögon hon har!!

 

Vi har under föregående dagar rest ner till östkusten för att uppleva natur, djur och pungdjur. Bl.a åkte vi ut på en halvö, Otago peninsula, helt fantastiskt! Vi besökte Royal Albatross Center och såg flygande albatrossar, söta små sälar och fiskmås. Otroligt vackert. På eftermiddagen gick vi en strandpromenad och fick se sjölejon som låg på stranden och sov, passerade dom med bara någon meter, och som grädde på moset fick vi njuta av ett par gul-ögda-pingviner bland klipporna.. Världens största landlevande pingvin (70cm). Otroligt vaggande djur i rörelse.

 

Pausvila

 

Najs vag, 2 mil utmed vattnet..

 

Albatross centret

 

En farskalle, och massa far

 

Pingu.

 

Stekarn

 

 

De senaste dagarna har vi varit nere i ”The Catlins” i sydligaste södern. Här bor det mest sjölejon, får och fiskmåsar. Innan man åker in i området skall man buffra upp och tanka bilen! MP fyller köket, sovrummet, verkstaden, vardagsrummet till bredden men öl, chips och pasta. Sen ger vi oss ut bland kullarna och stränderna. Landskapen är otroligt vackra och det drar soppa att åka runt bland bergstopparna! Längs kusten ligger det sjölejon och pingviner, en å annan tysk som har svårt att läsa skyltar befinner sig också bland djuren. Folk börjar satsa pengar på hur länge tysken överlever.

 

OBS! Ej levande.

 

69an med 2 sjolejon, inte varje dag!

 

Grov.

 

MP har inte bara tittat på djur, vi har även lagt en hel del energi på naturen. Sett flera olika vattenfall och dessutom NZ niagara fallen! Det va en fors.. man känner sig som Björn Rosenström när han ringer på en kontaktannons, LURAD! Något som inte lurat oss är vädret! Solsken och varmt på dagarna, endast någon enstaka gång har det fallit en skur på vårat åk!

 

MongoPongo

 

Vackert?

 

Vallhund pa vagen, cool syn!

 

Slutligen; Palmen ställde kockan extra tidigt idag för att hinna ringa och gratulera sina tvillingbröder som fyller 20år idag! Men p.g.a obefintlig mottagning de senaste 36 timmarna sket sig detta, därför har han bytt samtalet mot en liten dikt, en vägledning i det kommande livet, den går så här:

 

”Bröder mina små, David och Daniel, ni föddes två och två.

Under årens ljuva gång, har jag alltid gått först, testat mig fram, tjatat om högre veckopeng och berett vägen för er gång efter gång.

När ni nu fyller 20 är det dags att ni på eget ben kan stå, sikta mot systemet och börja gå!

Även jag är glad att tonåren för er del nu är slut, nu slipper jag ju alkohol åt er köpa ut! Med gröna kassen från staden hem ni far, till lillebror, mor och far.

En rekommendation jag nu till er skall ge, det är till tyskland med polon och huyndaien ni ska er bege.

Fyll upp till maxad vikt, åk hem och festa samt förbered er på dagenefter-bikt (till ev flickvän).

Göm dock ölen för käre lillebror, han får vänta tills han också blivit stor.

Jag minns dock att det med 20årsdagen var lite trist, att inte längre behöva gömma saker, under vår farstukvist. Det sista rådet jag vill ge, blanda inte för svagt, med G&T!”

-Storebror på andra sidan jorden


//MP 10/3-10


Kommentarer
Postat av: Örneling

Nu vet jag iaf att jag Måste till NZ innan döden fångar mig. Det där ser ju helt ljuvligt ut! Kan man bada där nere eller är det svinkallt? Det ligger ju ändå inte särskilt nära ekvatorn.



Sen ett förslag till P; poet på heltid? ;)

2010-03-11 @ 09:43:17
Postat av: davve

Tack för den fina dikten!

2010-03-11 @ 10:22:48
Postat av: mangomamma

Vilka fina djur Ni få se och komma väldigt nära.Det är nästan bara Ni? Eller är semester tiden över och alla åkt hem? Skönt att Ni har kul, lite Kalle Ankas husvagn finns allt på liten yta. Många kramar

2010-03-11 @ 12:27:16
Postat av: palmen

Ja nz e fantastiskt.. pa manga satt. Iskallt i vattnet for ovrigt! Badade en svang i gar och man har inte manga centimeter kvar efter det kan jag saga!



David: Njut



Semestertiden och hogsesangen har nere i australientrakterna ar over och hosten kommer allt narmre, man ser lite gula lov falla till marken nu och natterna haller sig ner mot 5 grader.. Brrr



Kram till er alla

2010-03-12 @ 21:47:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0