Lönehelg!!! ( fredag den 26 mars 2010)

MP spot: Het springa, Nordön, Nya Zeeland
Trippmätarn: 4380 km
Antal dagar i bilen: 24
Dagar till återlämning av bil: 3
Dagar tills vi flyger till US&A: 5
Antal ord i dagens blogg: 1109st



En smarre katastrof!!


Vädret På denna sida jord har inte varit sol dom senaste dagarna, anledning kan vara att mango ska göra ett skydive och då behövs det någorlunda bra väder.. Mango har haft otur i sitt liv enda sedan den dagen att såg ljuset och blev tappad i betonggolvet på BB.. men lika glad är han för det! MP heddar mot Rotorua (NZ största turistmagnet), för gaiysrar (här testar vi olika stavningskombinationer men det blir rött iaf) och varma källor! Börjar resan med att ta oss till en bäck som rinner inne i skogen, här kan man bada gratis och rena sin själ. Temp i vattnet är runt 37 grader, och man ser kvinnor i bikini, sen att det råkar komma två minibussar från ett college med endast kvinnor gör inte saken sämre! Eller jaa det låter bra… alla var kraftigt överviktiga och visade mest brevlådan…
Den stora attraktionen i trakten är ”Lady Nox Geyser” som varje dag året runt får ett utbrott exakt 10:15am. MP befann sig på sittplats, första parkett redan 10 minuter innan showen. Summa summa kardemumma var väl det hela lite överskattat kanske, men visst sprutade det vatten någon minut innan halv 11 om så med lite små hjälp på traven av den mänskliga faktorn.. Huvudattraktionen tyckte iaf vi var turisterna och deras kamerabeteende. Va gjorde människan förr om det hände något extra ordinärt?? 


Starka grabar i hett vaten!



Mango studerar



Gey som sprutar






Alla roliga turister, fantastiskt! Bagge!



Två vilsna själar söker sig in på turistbyron i Rotarua för att få lite vägledning om vad vi ska se i trakten. Detta är oftast en bra väg att gå, dock blev denna gången ett undantag. Kvinnan på andra sidan disken lespade något vansinnigt och förklaringen hon gav ang de kommande dagarnas väderutsikter missuppfattades av oss som att det skulle bli bra väder, trots att man kände lokala saliv-skurar redan nu.. Bra väder, då åker vi tillbaka ner till Bungystaden Taupo igen för att mango ska kunna skydiva, tänkte Puh. Och somnade…
Det blev som vanligt; Mango otur, regn kommande 2 dagar. Palmen däremot, han har lyckats fixa till sig en dejt!!! Med en kvinna! Så kvällen ser ut så här: Palmen kräver att mango kör in honom till staden, nyparfymerad, fixad frilla och nyrakad pung. Mango får göra det, sedan sätter han sig i sin ensamhet i bilen och tycker mest synd om sig själv, tröstäter massa godis och läser FHM uber-noggrant! Palmen har planerat att gå de 3km hem efter dejten, och när Mango hör regnet ler han lite för sig själv. Två timmar senare kommer Palmen tillbaka, i bil!! Med en söt liten tjej. Och, som om det inte vore nog med detta kommer det ut ytterligare en kvinna ut ur bilen med rufsigt hår. Mango blir först snopen, men inser snart att det är storasyrran som varit med under träffen och satt käppar i Palmens hjul… Mango återfår sitt nöjda leende på läpparna..
Dagen efter regnar det igen.



Hal med bublande lera, kokande vatten och pys och ryk



Gron sjo, hela stallet ar otroligt speciellt och gar inte att fanga pa bild!


Torsdag, MP kör med snabba km upp till Waitomo, ca 20 mil söder om Auckland. Där gör vi, tillsammans med 15 pensionärer en guidad tur genom sandstensgrottor och avslutar med en liten båttur inne i totalt mörker med oändligt många lysmaskar i taket. Otroligt hur moder jord har format vårat hem. Tyvärr var det totalförbud på fotografering inne i grottorna. Därför fick vi bara ett fåtal bilder, but still get profes!
På kvällen hamnar vi på en skön caravanpark där vi hamnar inne i värdparets husbuss och lär oss bl.a att förste man som besteg Mt Everest var en Kiwi (Nya Zeeländare).


Waitomo Caves


Mango och Palmen har haft olika uppväxt och gått olika vägar för att nu åka samma väg en stund i våra liv. Mango gick vägen där scouting ingick som en vägledning i livet, palmen gjorde luftburen jägare i lumpen.
Detta har skapat en viss rivalitet.. Palmen kräver att mango ska stå i jägarvila minut efter minut och mango gör knopar på palmens skosnören. Efter en smärre chockvägning hos byngejumpet insåg mango att viktminskning är ett krav! Han är tjock! Palmen tar med mango på en springrunda där BRAK ingår vilket tydligen står för Buk, Rygg, Armar och Knän.. om palmen hade gjort scouting hade man sagt MARK istället som då blir Mage, Armar, Rygg och Knän som låter betydligt mer logiskt! Dagen efter dessa små ”övningar”, samt en dryg timmas löpning kan mango inte röra armar eller ben.. Mango ska hålla sig ifrån militära aktiviteter och hålla sig till scouting..



Fredag, bara 5 dagar kvar i landet med stort, jättestort C! Vi har här fått en lucka i våran planering och 3 dagar över.. Detta medför att vi även kommer att hinna med norra östkusten av ön, känd för, för, gräva hål i stranden.. Det låter lite lurigt att detta skulle locka hundratusentals turister varje år, men det hela handlar om att det kommer up varmvatten ur marken (under lågvatten) och vipps så har man sitt eget spa, och alla udda badaktiviteter är ju bra för kroppen har vi ju fått erfara (annars skulle ju ingen bada i skiten).
MP hinner dock inte med grävandet p.g.a tidvattnet och planerar det som Lördagens aktivitet. Istället besöker vi Cathedral Cove, en liten plats på jorden där vatten utformat en tunnel genom sandstensberget. MP tyckte dock siluettfotografering vid stor sten var mera underhållande än själva tunneln..


Cathedral Cove



Vi har sagt det forut, ingenting pa den har resan ar romantiskt!



View


(Vi vet att det börjar bli långt nu, men det bästa är kvar till sist!)
Under tiden vi skrev denna bloggen hände något märkligt (händer frekvent på denna sidan jorden). Vi har ikväll ställt oss ute i bushen, bland kullar och fårhagar, så som man inte får göra här i landet. Ägaren till marken kommer åkandes i en stor Cheva-65:a tillsammans med frugan. Båda dryga 70år. Han rullar upp till oss och frågar vad vi gör.. Efter en minut sitter MP i baksätet och åker på oviss framtid iväg ner mot byn för en fredagsrunda! Otroliga människor som av okänd anledning äger hus lite överallt i trakterna är frågvisa angående våran bakgrund, Svearike och klimatförändringar.. Vi får reda på att imorgon ska det vara Nyz C-lands största bilträff, här i närheten, förväntas 70.000 besökare! (MP jämför med den stora raggarträffen i Pajala!)
Så imorgon (lördag) är vi fullbokade; Tidig frukost, rundvandring på gården vi bor på, gräva hål i sanden aktivitet, raggarträff i grannkommun och där får vi stanna med kärran över natt vid ett hus som våran nya vän tydligen äger.. 


Imorrn ska vi se om pöken i grannkommunen e kååååta fan!


//2 Räggers

Kommentarer
Postat av: Lena o Dennis

Ha ha ha ! Ville gärna sett Eriks min när syrran var med på dejt ! Bättre lycka nästa gång ;o)

2010-03-29 @ 11:33:50
URL: http://www.lenabratt.se
Postat av: Örneling

Mango: Jag vill gärna höra mer om Palmens misslyckade dejt med storesyrran. Jag skriver till dig för jag misstänker att Palmen helst vill begrava det minnet ;)

2010-03-29 @ 11:55:43
Postat av: mango

hahaha! behovs det sagas mer ;)

2010-03-29 @ 21:16:34
Postat av: Palmen

Vad ska man saga, alla gar vi pa en nilott da och da!

2010-03-30 @ 03:29:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0