Sammanfattning Nya C-land

Mp:s position: Auckland
Uppgift: sammanfatta Nya Zeeland
Vi har inte sett varandras version forrens nu..Palmens Version
– Nya C-Land

 

Det var med glädje vi lämnade Australien bakom oss och fick bege oss in i ett nytt land, med ny valuta och nya fräscha kvinnor!

Jag grävde fram 2 A4 med tips om landet från en kär gammal vän som reste här föregående år, och detta har legat till grund för i stort sett hela den här månaden. Så tack, Emilia, du har liksom gjort den här resan på prov åt oss.

 

Ni förväntar er mina höjdpunkter från landet, men jag vill börja med en negativ sak, Mangos fotsvett.

Alla som har träffat, umgåtts eller bara varit i närheten av honom vet vad jag syftar på. Käre gud, ge mig nu styrka att stå ut med denna doft i 5 veckor till och skänk mig sedan friheten från denna odör!

 

Jag tycker allt har varit roligt på C-land. En gång såg vi ett får springandes på vägen framför oss, men det sprang i vänster fil så det var ju lagligt så sett.. Det tyckte iaf jag var roligt.


En annan sak som var roligt var när jag fick med mango på ett träningspass förra veckan (efter att ha varit lat och blivit tjock i 7månader tyckte jag det var på tiden) och dagen efter kunde han inte ens peta näsan.


En annan rolig sak är Mangos förkylning som han haft ett halvår eller så nu, är han barnet gud glömde? Vi är många som tror på det.
Sedan är alla så jävla trevliga hela tiden här nere. Det kan jag störa mig på ibland. Prata på bussen och sånt. Det ska va tyst på bussen!

 

En lördagskväll hade vi fest i bagagen, bara vi 2, en flaska whiskey och en låda öl. Det var kul, och nära hem.


Sen måste jag ju nämna dejten också som väckte lite reaktioner. Det var rätt roligt hur fel det kan bli när 2 icke engelsktalande personer bestämmer möte via sms.. Jag kan här och nu också avslöja att jag skulle fått en present, men det ””””glömde”””” hon visst, så nu måste vi ses igen. Visst är det jobbigt med alla kvinnor hit och dit, det är det ju. Tur att det snart är hemdags. Men som vi brukar säga, man var ju en helt annan människa förr.

 

Annat som varit kul:

Sova i en bil 4v, Hoppa tandem, Hoppa bungyjump med dopp, valla får, valla kor, åka cheva 56, åka buick på stöget, kolla skönhestävling, gräva hål i stranden, leka med geyser, bada i kall å, mota får igen, vandra till vattenfall, gå på vulkaner, runka, träffa trevliga Kiwis, äta pasta 2 ggr/dag, läsa more om och om igen, vänta på att april-numret ska komma ut, gå på glasiärer, vandra bland snötäckta berg, kolla pingviner, gå så nära ett sjölejon man vågar, kolla sälar, se en albatross, åka utmed havet mil efter mil med stålande sol, köra 478mil, gå på bio, dricka den inhemska Macks ölen, åka båt inne bland grottor, se millioner lysmaskar, vandra i regn, gå 2mil och 1000m upp under en eftermiddag, vaska guld, titta på glasblåsning, blogga, 11kaffet varje dag i bilen, frukost på sängen nästan alla dagar, campa, dricka vatten som smakar jord, äta pizza, äta magnum mandel varje gång man får läge, klättra i berg, besöka platser från sagan om ringen, läsa kriminalromaner, tanka fullt $80, köpa färska äpplen utmed vägarna, göra fruktsallad i bilen, steka ägg till nudlarna, gå på casino, gå på ett 6vånings museum, åka bilfärja, löpa uppför branta slingriga vägar, bada i havet, fotografera solnedgången, kolla facebooken, gå bland gröna sjöar, se rök välla upp ur marken, bubblande lera, spela minigolf, spela biliard, hyra bil, kolla in gamla vrak, gå i snötunnel, båtkryssa i ett sund, campingeld på kvällen, bygga snögubbe, se delfiner, åka lådbil, grilla, bada i varma bäckar ute i skogen, posera vid hvaet för bra bilder, spana brudar, se invägningen till boxning live, träffa människor man inte sett på 5 månader, äta super feed menyn på burger king och mycket mycket mer


Vad har DU sjalv gjort under Mars 2010?!
 

Det ska bli roligt när man skaffar barn. Själva skaffandet speciellt.


Pissepaus!
 


Ar det en Kiwi?

En sann overlevare, ensam ute bland farliga glasiarer en sen kvall

 

oooo Hej!

 

Bakljuset saknas, annars helt enl vagverkets regler
 

MAN------->GO!

 

Nya zeeland… Det finns så sjukt mycket att skriva om detta land så funderar på att skriva om navelludd istället.. Palmen har antagligen gått igenom bergen, fåren, aktiviteterna, gayisrarna, vulkanerna, campervanen och glaciärerna och säkert mycket mer..

 

Fick ju en liten önskan att skriva om Palmens lilla ”dejt” så det ska stå i min sammanfattning :D Palmen gjorde på något konstigt sätt framgång hos det motsatta könet, vilket jag skulle vilja påstå även va min förtjänst! För varje gång jag försvunnit har en stackars kvinna tagit hand om den långa lunsen! Jag ligger på sjukhus i Singapore när palmen lyckas träffa kvinnan i fråga.. Hon ska dessutom åka ner till NZ när vi är här och dom lyckas som bekant mötas i Taupo. En lite väl stolt Palm tjatar en hel dag om att han skall träffa en kvinna (som dessutom är tysk), och poängterar vid ett flertal tillfällen att jag absolut inte kan hänga med. Som snäll vän och gammal arbetskollega ger jag honom värdefulla tips så som att inte gå på dejt med laddat vapen, låta henne prata 75 - 95 % och låtsas som dom har samma intressen. Det senare är ju lätt för palmen då han gärna ägnar en söndagkväll på en hästrygg till tonerna av Celine Dion. Hursom så lyckas jag få iväg honom till mötesplatsen och åker lättad därifrån. Efter cirka 1.5 – 2 timmar hör jag en bil stanna till och ut kommer folk och mest står med en pinsam tystnad och tittar omkring sig, här gör Mango entre!! Hälsar på offret och hennes syster som vart med hela tiden :D Ibland är livet bara för rättvist :D   

 

Tänkte även försöka lyfta mitt inlägg med att köra ett skämt:

Det va 2 tomater som gick över vägen,

så blev den ena överkörd,

då sa den andra tomaten: -kom nu så rullar vi hem!

 

Hmmm, äää, jaaa sen tycker jag det kan vara viktigt att få med samspelet mellan två män i en van. Man lever mycket tätt inpå varandra, känner varandras dofter och minsta vibration. Palmen är lite som en tonåring, svårt att ta sig upp på morgonen, påpekar man något ska han alltid göra tvärtemot mest av princip skulle jag tro och en diskussion ses som något negativt där det krävs att vinna. detta har roat mig ett flertal gånger då jag inte kan låta bli att härma hans ljudnivå då han intar vätska (kall som varm), tydligt påpeka när något gått fel av hans idéer och även sparka på honom när sovsäcken vibrerar. Men skulle nog inte kunna se mig själv i en van med någon annan då jag själv är långt ifrån en ängel!

 

Vill avslutningsvis ge dig tipset att om du får möjligheten att åka till NZ, GÖR INTE DET! Detta är ett land som inte får exploateras likt alla andra turistländer, tur att det ligger långt bort ändå! Det är ett underbart land med landskap direkt tagna ur en film, invånare som är fantastiskt välkomnande och förstående, aktiviteter för den stora som den lilla plånboken och ja helt enkelt 4 av 5 toast! 

 

Just det! Kom nu ketchup så går vi, skämtet där i mitten.. ketchup ska det va.. tomaten blir överkörd, ketchup blire ju då..
 
 

 

//Sooo Long People!

 


Kommentarer
Postat av: Julia

de e sjukt va tiden går fort.. snart återvänder ni :) btw, e hunden död?? :o

2010-03-31 @ 19:21:11
Postat av: mango

hund? :D

2010-04-01 @ 22:59:48
Postat av: Palmen

Haha Julia din javla stadsbo. Det ar tur du ska ut och resa sa du lar dey kanna skilnad pa hund och Sjolejon..

2010-04-01 @ 23:13:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0