Sista inlägget?

jaa vart tog det vägen?
ingen vet.. MP är mycket upptagna!

En liten sumering från Mango följer: Vi har kommit hem, vi kom hem 2 dagar tidigare än beräknat å lura skiten ur er allaihop! Vi landade onsdag morgon, tog bussen till jkpg, slängde i oss en pizza och åkte ut mot våra hemtrakter! dom två följande dagar spenderades med familj i hemlighet. sen kom dagen då emmelie och hampus skulle hämta oss från flygplatsen. kl 04.00 skulle dom lämna jkpg.. MP spenderade natten hos våran insider hampe för att lura emmelie!
Vi åker bort mot emmelie och ställer oss utanför hennes port, hon kommer runt hörnet tittar på oss och säger: - oj. sen vänder hon mot bilen som om inget hänt. en sekund senare uppfattar hennes hjärna vad hon sett och chocken kommer! MP intog försvarsställning! men det blev ett glatt återseende och alla (något trötta) beger oss mot hampus för paketöppning och bärs! vi fick kalsonger, keps och svettband med svenska flaggan på, potatis med smör, öl, champange och en rejäl frukost!
Eftersom båda tagit ledigt kände MP att vi inte kan låta dagen gå till spillo utan att vi bjuder dom på något fint! MP hade inte planerat ett skit utan körde, likt vi gjort i 8 månader, enbart på magkänslan! Dagen bjöds på kära återseenden, bowling och några timmar på relaxen! En jäkligt fin dag!

Nu har det gått 3 veckor sen vi kom hem, Palmen har återigen stämplat in på Ahlins och jobbar likt en god svensson. Mango, va har jag gjort.. jag har fortsatt min semester! jag har blivit arbetssökande och flyttat upp till Vallentuna, Stockholm.

Mango signar ut och tackar alla för ett bra slut!

Svedala - Här vill jag leva!


Sammanfattning USA (Torsdagen den 6 Maj 2009)

MPs magkänsla: Spänning, medför grön avföring

Antal dagar innan hemresa: 0

Särskillt tack till: Gästbloggarna i f.g inlägg

 

MP har avslutat sista kontinenten på Jorden runt 09-10; USA

Vi sitter i skrivande stund på Chicagos enorma flygplats och väntar otåligt på sista flyget som ska ta oss hem till Svedala, efter 8 månader utomlands. Så här vill vi passa på att sammanfatta dom sista 5 veckorna, från San Francisco till Miami Beach. Som vanlig skriver vi 2 separata inlägg utan att läsa varandras, lyssna och njut!

 

Palmen har ordet:

”Att lämna Nya Zeeland kändes tungt, och att toppa det kändes inte som en möjlighet. Vi landade i ett kallt (7grader) och regnigt San Fran, våra svenska vänner som planerat att möta upp hade svikit oss. Det blåste kallt och vi möttes av oändligt mkt skumma människor, väldigt stort mörkertal> Haha.

Våran plan att bila genom landet stoppades av att bilhyran var otäckt dyr och att ”campervans” inte finns tillgängligt i landet.

Men sedan hände det något. Allt bara vände. Vi började helt plötsligt vinna pengar i Vegas, få suktande blickar från kvinnor och vi äntrade ett av världens underverk, Grand Canyon. Nu började det kittla i pungen på riktigt.

Vi flög över till Miami och påbörjade det alla pratar om: Roadtrip. Även här gick det vår väg. Vi hyrde en billig bil, bodde på hotell/motell varje natt och solen sken konstant i Florida.

Våra 2 dagar på Kennedy Space Center (inkl raketuppskjutning) blev för mig inte bara en usa-höjdpunkt, utan en höjdpunkt på hela resan! Vi spenderade en semestervecka i Orlando med bl.a besök på Universal studios och Disneyworld, 2 helt otroliga nöjesparker och attraktioner i världsklass.

Sen kom telefonsamtalet, så som grädde på mos gjorde USA-delen till höjdpunkten på hela resan..

P: Vad vill du kvinna?

E: Gissa vad jag gör?

P: Jobbar som vanligt antar jag?

E: Jag är i New York. Vi flyger till Miami imorgon..

Efter ett litet hjärtslagsuppehåll och några realistiska tankar misstänkte jag: Helvete, du skämtar?

Men nu var det inte så, och någon dag senare plockade vi upp Emilia och Sandra i Miami. Denna gång fanns ingen syrra med ;)

Sista veckan reste vi alla 4 i våran lilla bil. Det var trångt, luktade ogott som vanligt blandat med nyduschad kvinna och sången i baksätet var stundtals bedövande.

Everglades nationalpark, alligatorfarm, svävarbåt, Key West och några dagar/nätter på världens kanske kändaste strand, Miami Beach hann vi med.

Resan fick ett helt oanat och värdigt slut. Top Notch!

 

USA får: minst 4/5 Toast

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Mangolien!

 

U, S and A.. Filmernas land. Möjligheternas land. Hit åker man för att finna lyckan. Åkte MP hit för att finna den? Hur ser den ut? Kan man rida på den?

Mango vet inte. Men lyckliga är jag för det! Resan i landet började illa, trots tillgånget till snus gav mitt tålamod upp tidigt, jakten på hyrbil sänkte mig och landet. Jag tyckte landet var ett övcerskattat tattarland. Här bor folk som inte vet bättre. Okunniga amerikaner. Detta land kan dom ha för sig själva och ge oss gärna en film någon gång ibland som visar erat ”underbara” land och sammanhållningen ni har i det.

 

Vi lämnade västkusten och la hyrbilen på hyllan för ett tag. Vi kom till Vegas! Spelmaskinens hemstad, nu snackar vi klass! Staden som vaknar på eftermiddagen och lägger sig på morgonen. Ny energi till MP, skumpan flödade och pengar rullade.. mest ur handen.. Vi bestämde oss också för en daggsutflykt till grand canyon. Riktigt mäktigt!

 

Florida, här har man semester! Vädret, stränderna och aktiviteterna är i världsklass! Dom sista 3 veckorna i florida har varit helt perfekta. Sen att få finbesök från europa gör inte saken sämre :D

Helhetsbetyget för usa får, nästan europaklass, fast lite sämre! Tror jag.. aldrig vart i europa.. eller jaa.. åland.. färjan..

 

Tänkte runda av, resan går mot sitt slut, bloggverksamheten kommer dö ut. Det absolut största Mango har upptäckt under sina 8 månader runt jorden är SVERIGE! Jag uppskattar MITT land enormt mycket mer och är verkligen en STOLT svenk! Här vill jag leva, här vill jag dö!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa blogginlägg kommer efter våran hemkomsthelg, simma i frid så länge!

 

Puss på er // MANGO

 

 


Kvinnlig fägring (4/5)

ES spot: Topless , Miami beach, Florida

Antal dagar innan hemresa: 2

Antal medmotionärer:  2 ( o int va det fidde iaf)

Antal McDonaldsbesök:  Iaf 2 per dag

Bikinilinjen:  Välansad…

 

Då var det dags igen för två gästbloggare, denna gång i form av två tjejer...  Så håll i er där hemma!

Det är Eriks kära ”vän” Emilia och hennes själsfrände Sandra som har tagit sitt förstånd till fånga och åkt västeröver för att surprisa de två små vilsna resenärerna MP. Vi började vår tripp i New York för att därifrån ringa till grabbarna och berätta att vi var i närheten om de ville träffas, Erik blev en aning chockad så han fick ringa upp en stund senare när han kommit till sans för att se om det verkligen stämde. Och ja, det gjorde det!  Jag (Emilia) skulle egentligen ha åkt ner till Australien i vintras och mötts upp men efter vissa förhinder och besvikna miner så bestämde jag mig för att åka till USA ist och hälsa på utan att berätta… och det funkade. Nu är vi här och allt är frid och fröjd.

Ni har ju redan läst allt som vi gjort, nu skulle vi vilja ge vår version av den här veckan tillsammans med MP...

 

Tror att vi gav grabbarna en chock när vi kom eller var det de som chockade oss kanske??

Det här är vår slutsats. Livet är mer än McDonalds!!

 

 

 

Den här veckan har killarna fått uppleva kvinnlig fägring, rena underkläder, solkräm med kokosdoft, dålig humor, skoaffärer, grönsaker, tidiga morgnar, bar hud, topless solning, skönsång i bilen och dyra middagar med vin…

 

Det vi två däremot har fått uppleva är skitiga strumpor på sin huvudkudde, skor i sängen, trasiga kalsonger, Per Gessle, FHM, mindre skön sång, björnjakt, ännu lite mer McDonalds, öppen toadörr i alla lägen, gnisslande sängar, blaskig amerikansk öl, kött, KS-skämt, många timmar i ett trångt baksäte, pommes frites och allmänt manliga dofter… Fast ändå har vi känt oss som två kvigor på grönbete då vi fått åka västerut för att få lukta på blommorna så att säga.

 

 

 

Vi har varit här på semester vilket grabbarna har fått känna på, vi har visat dem allmänt bordsskick, kostcirkeln och kvalitetsshopping i form av underkläder och skor. Det finns ju ingenting bättre att spendera många timmar på J Synd att Claes Olsson inte finns här annars hade vi ju gärna följt med dem dit o kollat på tekniska prylar… NOT!!

 

 

 

 

 

 

 

Sista dagarna har ändå vart goa, mycket intim närhet, obetalda hotellrum, sol och bad i Miami Bitch, kubanska cigarrer och många öl och drinkar. Vi har som sagt njutit av tiden med MP!!

 

Stor puss till er båda, utan er vore Miami tråkigt!! Vi ses snart hemma i Svedala…

 

Tack och bock, vi trugar oss.

 

Emilia och Sandra <3


Final countdown! (2/5)

MP spot: Handduken, Miami beach, Florida

Antal dagar innan hemresa: 4

Antal sedda vilda aligatorer: 93, minst

Dyraste lunchen: 800 spänn (märks att kvinnor anlänt)

Pelles färg på bajset: grönt

Av är alltid av och på är på!

 

Det vi förr kallade vardag är över och den nya 4 personers kvatetten har nu börjat vänja sig vid varandras mat, lukter och, ehh, ljud.

MPES satsade sina liv för att kunna leverera bilder på vilda alligatorer till allmänheten, vi stod fåtal inches från en mördar alligator och knäppte ljudlöst av bilder på dessa underliga djur. Man blir imponerad över hur stilla dom kan ligga, väldigt stilla, precis som om dom lärde sig detta på dagis.. men skulle man köra över den med en 4hjuling skulle man få faaaan för det!

För att ge sig ut bland vilda djur i en nationalpark kände vi att vi måste lära oss hur djuren beter sig så vi åkte först till en alligatorfarm där vi fick beskåda dom små liven, dels från en airboat, där man blev riktigt blöt.. framförallt om man sitter längst fram.. sen också genom en show där man leker med dom, sätter hakan mot överkäken och håller underkäken med bara handen, det ska poängteras att kraften i en alligatorkäft är enorm, dom kan utan tvekan bita hål i ett äpple, med skalet på! MPES upplevde också matningen av trettioelva hungriga alligatorer. EXOTISCH!

 

endast en överläpp!

 

Sandra med den största alligatorn, ever!

 

Sandra kollar in chokladen!

 

håller ställningarna fram.

 

Mattajm!!!!!!

 

 

Efter våra lektioner i alligatorkunskap kände vi oss redo! Gav oss ut på en heldag i nationalparken, Everglades. Ett enormt område med våtlandskap, icke träsk! Det bjöds tillfälle att beskåda både djur och natur, stora som små. Det klart häftigaste, coolaste var ett område med ett 20-tal alligatorer som solade, runt simmar fisk och sköldpaddor. Vattnet är väldigt klart så man kan utan problem se det mesta under ytan. Everglades är dessutom det enda stället på våran ovala jord där man kan få se krokodiler och alligatorer sida vid sida! Detta beror på den unika blandnigen av saltvatten från havet och sötvatten från våtmarken. Det vet vi, vi har läst det.

 

Stekande alligatorer, vilda!

 

två med reptilhjärna!

 

 

Efter våra äventyr i det vilda begav vi oss norr ut mot vår slutdestination för resan, nämligen Miami beach. Här har det solats, druckits och rökts cigarr! Även lyxat till det med fin mat och boende på hotell! Vi lever fint, äter gott och dricker starkt. Vi är på semester! Och såhär kommer mps vilda äventyr att sluta. Vi kommer inte ge oss iväg på äventyr, dyka med fler rockor. Vi kommer sluta just så här, semester. Strand. Stringbikini. Ingen bikini alls.

 

beachlooken!

 

handrullad kubansk vinnarcigarr.

 

Rakningstajm.

 

 

 

//MPES

 

 


RSS 2.0