Ett alldeles for informativt inlagg

Fredagen den 25 Februari 2011

 

 

Nuvarande position:  Batambang, Nordvastra Kambodja

Antal resta dagar: 35/125

Antal dagar tills jag fyller 25: 355

Antal utlasta bocker under resan: 1

Antal paborjade bocker under resan: 6

Kambodjas korrumptionsrank i varlden: 5a

Antal otrevliga manniskor i landet vi hitills mott: 0

Antal minor vi hitills trampat pa: 0

Antal Toast Kambodja far efter 2 dagar: 4 av 5

Antal frisorer som bara klipper langa frisyrer i Landet: Bedommt 1

Hasse hissar: Entimmes Spabehandling hos frisoren for US$5

Hasse dissar: Korumperade Kambodjaner

 

Vi befinner oss nu i Battambang, 3h in i kambodja

 

En for resan ovanlig kansla i form av osakerhet omfamnade mig igar. Hitills har det mesta vi gjort varit repris fran f.g resor, men igar skulle vi plotsligt in ett for mig helt nytt land. Vi ordnade visum i Thailand och tog oss over gransen till Poipet utan storre missoden.

Jag var lite orolig da jag blivit varnad for radande korrumptionsproblem vid gransovergangen, men som tur var hade vi information (som mkt bygger pa att man har gott om nar man reser) som raddade oss undan ett par situationer.

I sista stund bestamde vi oss for att rora om i planeringen och kopte oss en bussbiljett till Batambang, ca 3h fran Thailandska gransen, dar befinner vi oss for tillfallet.

Vi bor pa ett sjysst hotell, ett ganska vanligt hotell i staden, man har balle, flakt, handukar, schampo, engangstandborste, tv, varmvatten, kyl och frys. Ok hotellstandard helt enkelt, 28 kr natten kostar detta rum lilla plomboken (per skalle da).

 

Igarkvall tankte vi snygga till oss lite (vi vet att det ar som att sminka en gris) med en ny frisyr och uppsokte darfor en frisor. Komunikationsproblem forst da det inte verkade som dom ville/kunde klippa oss. Men efter en stund forklarade som att dom bara kan gora langa frisyrer, och det vill (kan) vi ju inte ha.. Vi gick vidare och fann. En bog-salong. Tror vi.

Efter dryga timmen blev vi utslappta fran stallet. Palmen nyklippt, tvattat har och ansat skagg. Hasse med nojd frisyr, nytvattat har, nyrakad och masserad. Bada tva fick huvud och ansiktsmassage, fonat och stylat har. 30 kr kostar detta var svagt bantade pengapung.

 

Idag hyrde vi en egen tuk-tuk med tillhorande forare. Vi har under 6 timmar akt omkring utanfor staden och sett/gjort div aktiviteter. Huvudattraktionen blev dels Bambutaget som under 40min transporterade oss fram och tillbaka pa en gammal, mycket gammal rals ute i bushen.

Har passar vi aven pa att kopa hatt!

Dagens utmaningar har annars handlat om att klattra i trappor upp pa berg for att se olika tempel etc.

Vi klattrade upp pa ett hogt berg (1000 trappsteg) dar det fanns en grotta.

((Och for att komma in dar behovde man saga en jattegammal trollformel. Och dar inne bodde en gammal trollpacka, som hette.. Ehh.. Lochnochklochidochsoch. Och dar gjorde man inte whiskey, eller vi vet inte.))-Kvarteret skatan

Har uppe avrattade man under sent -70tal manniskor som inte foll inom ramen for vad Potte onskade spara pa. Ca 3000 manniskor ska ha kastats ner genom ett hal i taket och (forhoppningsvis) dott i landningsogonblicket. Letade man skulle man tydligen fortfarrande kunna hitta tander fran dessa manniskor nere i grottan. Vi letade inte. Otroligt att fa vara pa en plats som denna.

 

Det kanns otroligt bra att kunna placera redan forsta dagen i Kambodja pa min topp5 lista hitills pa resan. Detta ar ett fantastiskt land med fantastiska (Brudarna ar mkt snyggare an Thailand! fortfarande dock smabystade) manniskor!

Imorgon Handlar allt om att aka bat. Vi ska ge oss ut pa en 8 timmar lang batresa till staden myten och legenden, Siam Reap (Med varldens underverk ‘Angkor Wat’)

 

Sen ar det lite som Hasse precis uttryckte det; “Det kan inte bli hur roliga bilder som helst i ett tempel heller”.

 

Kambodjianska gransen

 

Mkt tillfredstalld med ny frilla. Bog ser oxa nojd ut!

 

Varan syn 6h under dagen. Bra chaffis dock

 

Orden talar mer an 1000 bilder, eller, ja..

 

Offorskamt nojda med bambutaget i bakgrunden

 

Nu rullar vi! Tuuuut

 

Alskar lokalbefolkningens attityd, ser man en orm fangar man den och gor nagra kronor pa den. Allt raknas

 

Ihopsattning av taget efter mote fran andra hallet

 

Avrattningsgrottan

 

 

//En av dom som inte mordade Olof Palme


Kommentarer
Postat av: Örneling

Härligt med nytt outforskat land. Nu vet jag inte om man kan göra det men det sägs så, skjut kor med granatkastare på vissa ställen i Kambodja. Do it och utvärdera för en okunnig ;)

2011-02-26 @ 12:33:27
Postat av: Anonym

Sannt danne, ska bli intressant som fiskiken nu framover med masssa nytt!

Ja en akta skrona har jag alltid sagt, om det har med kor och granater i Cambodja. \

Men faktum ar att vi idag pa morgonen traffade en kille som pastod sig ha hyrt en ak47 med 2 mag for 40 dollar och gatt los. han menar oxa att man fick en hel meny med vapen och grejer att testa.

Allt detta ska finnas i narheten av Phon Phen som aar huvudstaden och dit ska vi nasta vecka sa du far snart ett mer utforligt svar ;)

Kul att du hanger med fortfarande foresten!

2011-02-26 @ 17:23:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0