Samui ger revanch; 1-1

Lordag, 12 Februari 2011

 

Nuvarande position:  Koh Tao, Thailand

Avresta dagar: 22 tror jag. Kanske 21. Eller 23..

Hasse hissar: Thailandare som prutar ner det prutade priset annu mer

Hasse dissar: Att man behover ta av sig skorna sa fort man ska in pa restauranger & Sevardigheter

Bloggar denna soliga och vackra dag (precis som alla andra) ifran baten fran Koh samui pavag till Koh Tao pa thailands ostkust.

 

 

Under mangopalmsresan 2009 besokte vi Koh Samui och var nog anda gladast nar vi lamnade on och horbarerna bakom oss. Annat har det varit den har gangen, det kanns faktiskt lite vemodigt att aka ifran on den har gangen.

 

Det hela borjade med att vi kvarterade in trion pa resort. Japp. Ni laser ratt, resoooort. Fint ska de va! Familjebungalow, ac, varmdusch, duschkram, nybaddade sangar varje dag och dubbla badhanddukar har varit sadant vi vant oss vid.

 

Dag ett borjade inte bra. For Julia.

Jag och Hasse hade (hurtiga som vi ar) tagit oss en morgonpromenix och tillhorande morgondopp i havet. Nar vi kom tillbaka till bungalown lag Julia fortfarande och sov sa jag sag mitt tillfalle och la mig uppepa henne, -dyngblot.

Efter det pratade inte Julia med oss namnvart mkt utan drog pa solglajjerna enl nedan. Och da ska det tillaggas att det var mulet ute.

Molnen till ara medforde att vi hyrde oss 2 moppar for att forsoka gora nagot bra och intressant av dagen. Julias uttryck enl nedan.

 

 

Dagen forsta utmaning; Overlaping stones (overlappande stenar). 2 Stenar tyckte vi lat som en trevlig sevardighet. Vad vi inte riktigt visst om var att det kravdes 700m brant stigning for att na toppen dar stenarna tydligen skulle finnas.. Val uppe pa toppen efter manga om och men serverades kall cola. Julia har vid det har laget fatt av brillorna och pressar fram ett hyfsat nojt leende enl nedan.

 

 

Mannen som salde cola och som bodde pa toppen av berget var nagot av en livsnjutare. Av okand anledning har hans fjarrkontroll havererat och under varan korta vistelse i hans hem zappade han frenetiskt bland kanalerna. Med pinne.

 

 

Nu undrar ni sakert over stenen som var malet med klattringen. Julia skippade de sista 200m till stenen och jag o Hasse mottes av en; en sten. Pa en annan sten da iof..

 

 

Vi akte vidare och fann en liten bit av himlen pa jorden. En nast intill tom strand med kritvit sant och turkast vatten, vi gillade och pillade.

 

 

 

 

En av de storsta sevardigheterna pa on ar benamnd “Den mumiefierande munken”. Det ar alltsa en gammal gubbe man doppat i konserveringsmedel och satt i en glasmonter inne i ett tempel. Som kronan pa verket har man satt pa mannen ett par solglasogon av totalt meninglos anledning. Han ar ju anda dod liksom..

 

 

Dagens sista aktivitet innebar mera klattring och denna gang i vattenfall. Men da man kunde svalka sig i det kalla sotvattnet bast fan man ville gick det bra.

 

 

Sen blev det morkt.

Och eftersom att dagens plan innebar ett varv runt on och vi hade typ 2/3 kvar att fardas vid morkrets infall fick vi sla pa helljuset och lagga pa en rem for att hinna hem innan vi skulle vara tillbaka med moppen vid 9.

 

 

Samui vistelsen avslutades med strand-dag innefattande oljemassage, glass, manekyr, fotvard och sjukt mkt annanas, nastan for mkt for tungan. Mot nya aventyr, forhoppningsvis under baltet. Eller havsnivan menar jag..

 

 

//PQ

 


Kommentarer
Postat av: Pia Magnusson

Hallo gänget! Vad Ni hinner med på ett dygn, rätt inställning inte missa något. Tur att du gav ön en andra chans till. MÅNGA KRAMAR Pia

2011-02-15 @ 10:10:11
Postat av: Ulle

Stort GRATTIS Erik på födelsedagen!

Vi önskar en fortsatt skön och händelserik resa.

Många KRAMAR, Marianne o Gösta, Ulle.

2011-02-15 @ 18:14:40
Postat av: Julia

..ar sadar nojd med att du la upp "fejk-smajlet" uppe pa berget! Men men.. ja ska val inte va sann, o bjuder val pa de! :)

2011-02-16 @ 12:59:00
Postat av: Palmen

Tack Pia! Roligt att se att du foljer med lite pa bloggen oxa! Saknar er!



Tack Ulle! Lite speciellt att fylla ar har nere i varmen. Halsa de gamle!

2011-02-17 @ 08:35:26
URL: http://mangopalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0