Kvinnan ska sta vid spisen!

Lordagen den 12 Mars 2011

Nuvarande position: Don Khon, 4000 islands, Laos(!)
Antal oar omradet bestar av: Bedomt 4000
Antal delfiner vi skadat i floden: Omkring 5
Antal personer som tydligen reser med oss: 1
Antal miljoner vi kommer spendera i Laos: Ca 6
Antal bilder i dagens blogg: 19
Hasse hissar: Bad i sotvatten
Hasse dissar: ATM:ernas franvaro



Dagens Lista: 5 tankar om doden
1. Man kan drukna i en stor starkol
2. Ata bor man, annars dor man
3. Det samma galler med drickandet
4. Manga dor av drickande
5. Doden kan kosta dig livet
6. Carpe Diem


“Det ar bogarnas fel. I bibeln star det skrivit det ar bogarnas fel. Jag vet inte vilken rad och vers, kapitel eller del. Men nan stans har i star det, det ar, bogarnas fel.”
Ar det inte hojden av humor nar man gor totalt narr av nagot sa forbjudet och skort som frikyrkororelsens syn pa homosexuella. Minst 4/5 toast.

Jag trodde aldrig jag skulle erkanna det, inte ens for mig sjalv. Men fan vad (atminstone vissa delar med) Volbeat ar bra. Och andra sidan tycker jag Pernilla Wahlgren oxa ar ratt hyfsad.
Festivaltarmen anropar, kom.


Nuvarande stridsvardesrapport:
Palmen: Avforing C+, shortsranden 8cm norr penisroten, 7/10 i nyans, riskzoonen for den fruktade gronsaksforgiftningen som intraffar nar en svensk lantis som ar van vid kott 2ggr/dag ater for mkt gront och lok.I ovrigt fullt prima svensk lantras.
Hasse: Traningsverk (ev inflamation) i handen efter ett par km “cykling” (enl han sjalv..) igar. Mindre gaser i magen an hemma, distinkt solrand pa laren, fortfarande trasmak i stjarten efter att ha suttit pa ett alldeles for hart sate i minibussen over gransen.


Vi kommer efter bara 30min och vissa problem pa grus/sandvagar fram till batarna som skall ta oss vidare till varan forsta destination i Laos, Don Khon. En liten o i omradet dar Mekongfloden deltar upp sig och som benamns ‘4000 oarna’.
Pa batresan over kommer jag fram till att den on jag trodde vi var pavag till (Don Khong) och som jag last pa om senaste dagarna ligger flera mil norrut. Jag var beredd pa en lite storre o, bankomat, stader, horbarer och annat som hor o-livet till.
Men icke. Vi blir istallet avslappta pa Don Khon(utan G pa slutet). Utan G och utan horbarer. Och utan ATM. Som tur ar besitter vi en mindre summa dollar som vi kan leva pa (inkl taskig vxl-kurs) ett par dagar.
Men jaklar vad fint det ar har, rena paradiset! Varan o ar kanske 3km lang och man kan cykla overallt. Inga stader eller ens byar, klockan 22.30 ar det dott och allt stanger. Vattnet runtomkring ar turkast och floddelfinerna lever haromkring. Inga bilar finns har och vagarna skulle vi kalla stigar hemma (forutom huvudvagen pa on som ar en f.d jarnvag och lite bredare). Finns en liten strand, massa hoga klippor att hoppa ifran, bufflar vandrar ner till floden for ett middagsdopp, pa floden flyter sma longtail-batar (den enda typ av bat man anvander har) och lagom mycket turister pa on. Vi bor i en bungalow/rum over vattnet, har en egen hammok utanfor dorren (dar Hasse just nu ligger och laser), 45kr natten betalar vi for detta.


Sedan ett par dagar tillbaka har vi varit trio igen. 2 blir 3 liksom. En mamma, en pappa. Tycker om varandra. Jattemycke och vill kramas och simsalabim blir det  en till ni vet. Pappan for liksom.. ne..
En Schweitsisk brud ville val ha ett par ariska storvuxna man vid sin sida, helt forstaligt. Sa fick det bli, Aline hanger med oss, men mest vi med henne. Men inte pa natterna nej.. kanske lite? Hepp.. inte de ne..


2 hojdpunkter fran den forsta tiden och det forsta stoppet i Laos.


1.Skogsbrand.
Igar skulle vi cykla soderut for att slutligen runda on tankte vi. Men efter bara 2 km kommer vi fram till en till synes helt okontrollerad skogsbrand. Stora trad brinner och lagorna stiger hogt upp i luften, inte kostigt, det ar kruttorrt och regnsasongen borjar om 1.5 manad, det har vart torrt i ett halvar! Vi cyklar inte vidare da vi inte kanner for att bli instangda och brinna upp.
Herregud, ska ingen slacka tanker vi?
Nu till det som symboliserar Laos, etthundra % rakt igenom.
-Inte en kotte syns till. Jag betvivlar hart att det finns nagon form av brandingenjor inom de narmsta 50 milen och troligtvis ingen slackningsutrustning heller. Dom kallar det (precis som alla andra lander oxa iof) “Lao Time”. Lugn, det slocknar. Forr eller senare. Det har det val alltid gjort.
Detta ar verkligen landet dar ingenting hander (darfor roker man opium). Man kan sitta och vanta pa sitt te pa morgonen i en halvtimma. Ska man med baten vet ingen riktigt vad som galler,-Ar biljetten kopt i Cambodja sager du, vanta lite.
Det gar en timma. Men fram kommer man till slut. Och det jag kan se av on harifran ar inte nerbrunnet, sa elden har val slocknat antar jag..


2.Riverdolphins!
Det behover ingen narmare forklaring. En liten ranglig bat (skulle kunna vara byggd av ett urgropat trad) med nagra plankor att sitta pa, 2 svenskar, en swiss och 2 danskar samt en chaffis. En timmas battur ute pa floden och det underbara landskapet for att leta delfiner. Val framme tar det bara minuter innan vi ser den forsta (vissa vi pratat med har akt hem lottlosa). Otroliga djur. Alla i baten ar knapptysta. Latet nar de andas over vattenytan, 2 st kommer (mjukt)hoppandes samtidigt, det skulle kunna vara sa att det ar en delfinmamma och en delfinpappa som tycker om varandra valdigt mycket och vill kramas. Men detta har vi inga belagg for.


12.000 kep, eller 10kr blir det iaf for den turen.




Roligt med 1/4 sida i dagstidningen ang en regnskur.


Gransen


Dirty roads, mote dessutom


Halla Chala!


Breakdown pa cykeln


Balans


Vockert, vattenfall



Skogsbrand till v


Skogsbrand till h


Min partybike!


Middagsbadet




Aline och Hasse spanar Delfiner


Och dar har vi han!


FlodSpan


Set


Mager stackare


Naturmodern


Fiskelycka?


Jag vill knarka!
// Bjornjaktsfilmaren

 


Kommentarer
Postat av: Pia Magnusson

Vist är det kul att köra rosa. Honda undrade om jag skulle byta till en nyare BLÅ, Aldrig. Skogsbrand och där står Du, ojoj FN soldat kanske hade varit säkrare. Ska Du inte ner till Japan också, där händer saker, ta med pannlampa o vattenflaska för de har inget vatten eller el.Vi tänker på Er. många kramar.

2011-03-13 @ 09:52:24
Postat av: palmen

Haha precis pia, det ar du och jag som kor rosa ;)

Misstanker att afghanistan hade varit snappet varre, dessutom har dom ju vinter dar nu och minusgrader, vilket inte lockar..

Saknar er oxa, men kommer snart hem och halsar pa er pa eftermiddagarna igen ;)

Halsa Matzen

2011-03-13 @ 11:04:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0