Att gå från pojke till man

Datum: 2013-02-16
Resdag: 11/50
Blogg nr: 3
Läser: Projektledning
Ort: Kalanggaman Island, Cebu, Filippinerna
Väderförhållande: Sol i sinnet
Antal brudar jag vaknar upp med nu för tiden: 3
 
På alla hjärtans dag satt jag och Felicia på en italiensk restaurang precis vid stranden och skålade i rysk champagne (okej, vin, men champagne låter bättre i sammanhanget). Miin blick mötte diin då jag mållöst vandrade fram mellan grändernas trånga passager. På förekommen anledning kom vi in på ålder och definitionen av ungdom. Utan att närmre tänka efter sa jag att ungdom är man till och med 25. Jaha, då är det alltså dina sista timmar som ungdom nu då, svarade Flisan. Dagen därpå förändrades allt. Jag kunde inte längre åka som ungdom med SJ.
Lite hoppsan hejsan har våran 2-manna-kärleksbungalow nu förvandlats till ett mindre resort. Numera vaknar jag upp till fniss, hårspray och med tomma tampongförpackningar runt omkring mig. Tre oftast halvnakna yngre kvinnor med t-shirts som ”BOYS R FUN” möter mina torra, nyöppnade korkgluggar på daglig basis. –Så Lina, hur skapade gud kvinnan? Ehhhh, först skapade han mannen… Och sen tog han ett rivjärn och skapade kvinnan. Nej Lina, ett reeeevben.
Mitt livs 26:e födelsedag (27:e om födseln räknas vilket jag tycker att den borde) firades till största delen på och under havets skumpiga vågor till och från en liten paradisö ett par timmars båtresa från vårt resort. Bland annat fick jag se min favoritfisk. Fast inte som i favoritgratängfisk, för då kommer utrotningshotad östersjötork. Näst efter rabarberpaj. En trevlig sak med kvinnor och födelsedagar är att dom gillar att fixa. På morgonen åt vi improviserad pannkakstårta och jag fick paket. När jag kom tillbaka till bungalown på eftermiddagen satt det en vas med blommor och ballonger på verandan och när jag kikade i ryggsäcken låg där ett litet fint paket ifrån Sverige. Tack gud för att du trollade till det där revbenet ändå, amen.
 
Kära vänner. Livet går vidare. Vad kommer ni att minnas från den 15 februari 2013? Är det dom kritvita stränderna på Calangman Island, det glasklara vattnet vid dess strand, den mikroskopiska sjöhästen på korallväggen 35 meter under havsnivån eller de tre snärta, brunbrända paren av kvinnoben som dina ögon mötte när du vaknade? Jag kan bara inte bestämma mig. Såhär dagen efter har jag lämnat tjejerna på skolan, behöver lite tid för eftertanke och reflektion. Dessutom behöver dom ett dykcert för att jag ska orka med dom. Win-Win!
 
 
Chabo hej!
 

Hell Yeah!
 
Bara ben - Av Bengt Brutto Bondeblad.
 
Semesterbord.
 
Jag har ätit pannkaka!
 
Mixtrar med utrustningen innan dykning
 
Typiskt självutlösarförsök.
 
Flisbeachen!
 
//Hugh Hefner

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0