Lämnar dyksemestern för moppesemester

Datum: 2013-02-23

Resdag: 18/50

Blogg nr: 6

Ort: Tagbilaran, Bohol, Filippinerna

Antal toast som vårt boende får: 6 av 5

Antal Choco Mucho jag ätit idag: 5

 

Dagens blogg kommer att bestå utav fler bilder än ord. Alltså inte fler bilder än antal ord, men ändå fler bilder per ord. Vi börjar med en norsk segelbåt som inte gått på grund utanför stranden.

 
Sedan fortsätter vi med en trevlig bild på mig själv. Klockan är mycket och jag är som vanligt isbit med huvudvärk efter att ha stått för mycket upp och ner under för lång tid under ytan i för kallt vatten. Felicias fösta nattdyk dessutom!
 
 
Jag måste lägga in en bild, kanske den första någonsin här på bloggen som jag inte själv har tagit, eftersom att det istort sett är omöjligt då det råder total ljusdiceplin när dessa varelser finns i närheten. Fiskarten heter Mandarinfisk och är helt otroligt vacker. Googlar man på "beautiful fish" så kommer den upp som en av de första träffarna. Detta var första gången jag såg den, dessutom ett 15 tal av dessa varelser som dagligen under solnedgången knullar till det lite grann. Som sagt, bilden är inte tagen av mig utan bara till för att ni ska förstå tårögdvackerheten i denna varelse som jag för ett par veckor sedan inte ens visste existerade.
 
 
 
Okej, det var Mandarinfisken. Nu kommer en bild på en svart man.
 
 
 
Och en bild på två seamesiska systrar.
 
 
 
Och här är Leo! En lokal kille som varit med oss och dykt under de veckor vi varit på Malapascua. Leo är en himla trevlig kille och dessutom en jävel på att hitta det han söker under vattnet. 4/5 toast!

 
 
Sista dagen på Malapascua kom vi äntligen iväg allesammans på en dagsutflykt till Gato island. Här gjorde jag, mina tre bruwdar och våran finske vän Josh två grymma dyk med bland annat mer än fem siktningar av Whitetip shark, vissa upp mot 1,5 meter. Cooolt och värdigt avslut!
 
 
 
Lite plask och lek.
 
 
 
Och nedan kommer en trevlig båt körandes.
 
 
 
Felicia och Filippa posar mer än gärna tillsammans på bilder. Här på båten som tar oss tillbaka till fastlandet (om än en ö).
 
 
 
En faldderfitta får avsluta den här bilddagboken.
 
 
Idag har vi rest en hel del och besökt tre olika dykaffärer i jakt på en dykdator som fortfarande i skrivande stund inte har inhandlats. Vi har oxå begått flera grundläggande misstag inom back packingen enligt min regelbok.

- Rest på tom mage mellan olika butiker, ibland till fots
- Gjort detta med full packning
- Åkt buss utan att först ha kissat
- Anlänt till ny plats efter mörkrets intrång
- Åkt taxi med en bil som inte var taxiskyltad
 
Men det är inte så konstigt tänker jag. Vi har ju precis haft semester två veckor på en paradisö och helt glömt bort hur livet på resande fot skal skötas.
Som tur är hamnade vi på ett hostel/hotel som är ett av de absolut bästa jag någonsin kommit till. Helt underbar service och första varmvattenduschen sedan jag åkte hemifrån!


Halleluja gud är god. Imorgon kör en kille på hotellet fram en moppe och två hjälmar medans vi intar frukost. Imorgon splittras oxå vår kvartett och färden går vidare under kommande vecka, först tillsammans med Felicia och sedan på egen väg ett tag. Ni förstår, man måste ju få lite semester. Det är inte bara brunbrända, lättkläddda kvinnoben som följer med att resa med tre brudar, dom har krav också!
 
På återseende om ett par dagar gott folk. Då förhoppningsvis med lite brända kullar och kanske en apa om vi har tur.


//Efraimsdotter

Kommentarer
Postat av: PIA

KRAV! Du ska vara tacksam. Tänk när Du blir äldre vad Du kommer att tjata om resan och dessa ben.Kram P. Semester! vet ingen som har så mycket av den varan som Du????

2013-02-23 @ 22:34:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0