Service Coco till er tjänst!

Datum: 2013-02-13

Resdag: 8/50

Blogg nr: 2

Läser: GW Persson – Gustavs grabb

Ort: Malapasqua, Cebu, Filippinerna

Väderförhållande: Varannan vatten

Dagens spörsmål: Snooorkling?

 

OBS: Nu finns bilderna utlagda till f.g blogg bl.a från Hong Kong, kolla längre ner på sidan!

Filippinerna går inte riktigt att jämföra med andra länder i Sydostasien. Det är inte Thailand och inte Vietnam, inte Malaysia och inte Indonesien. Det är Filippinerna. Det är så Filippinskt här. Och så Danskt. En stor skillnad, kanske den största är religionen. Här tror man hoppsan hejsan på Jesus och inte elefantguden som många andra tycks göra i grannländerna. Detta präglar landet rakt igenom och kanske är det just den faktorn som gör Filippinerna just så genuint Filippinskt.

 

Malapascua, ön vi befinner oss på är ganska liten. Skulle chansa på 2 kvadratkilometer. Den är belägen nästan mitt i landet och är en utav tusentals öar i Filippinerna. För att vara en turistö är det väldigt lugnt här. Klockan 23 stannar generatorn och det blir mörk sägs det. Men ingen vet egentligen huruvida det är sant eller inte, för ingen är vaken så sent här.

 

Klockan fem på morgonen går de första dykbåtarna ut på havet för att hinna i tid till hajfrukosten. Inte bli hajfrukost alltså, utan kika på när hajen gör sig klar för frukost. Öns stora magnet heter ”Thresher shark”. En hajart som kännetecknas på sin långa bakfena. Här är tydligen världens bästa ställe att se detta djur på, som vanligtvis lever på djupt vatten. På morgontimmarna när hajen beger sig iväg för att tvätta sig med hjälp av sina horfiskar (ursäkta ordvalet) kommer den tydligen upp till 30m djup. Och där kommer vi in i bilden. Kaboom! Breakfast time! Blir det inte. Hoppas vi. Hajarna ska enligt uppgift vara 3-4 meter stora vilket skulle innebära ett nytt rekord för mig. Slut på hajprat, om en vecka vet jag förhoppningsvis mer detaljer om hajen och hajen vet förhoppningsvis inte fler detaljer kring mig, konsistens till exempel. Jag är ju rätt seg och benig så jag hade nog hellre satsat på ett fruntimmer.

 

Idag har vi hyrde vi en liten båt med tillhörande kapten för en tur kring ön och en första kik under ytan. Det känns stabilt, lite kallt i vattnet för min smak, men troligtvis ändå varmare än både Vättern och Vänern så här års.

 

Jag tittar inte på nyheter, har ingen telefon med mig och kollar inte Facebookflödet. Sjukt skönt.
Ok lite abstinens då, men det går kanske över. Nu har jag fått fyr på kameran också! Det var precis som Felicia sa, man måste prova alla hålen (USB-ingångarn).

 

True word!
 
 
Full rulle!


Rekar läget lite. Känns okey.
 
Båten närmar sig ö-livet. Och öööööölen!
 
Dräpt.
 
 
Lite grådassigt.
 
Inte så grådassigt!
 
 
Lite grådassig.
 
 
Inte så grådassigt!
 
 
Lite grådassig.
 
 
Inte så grådassigt.

 

Lite grådassig.
 
 

/Palmes son (Palme)


Kommentarer
Postat av: mamma

Pappa o jag bjuder på födelsedagsmiddag och en liten present som du själv väljer!
Grattis på Din dag imorgon

Svar: Tack så mkt! Återkommer när vi intagit denna..
Erik Palmqvist

2013-02-14 @ 11:13:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0