Den vite mannen

Datum: 2013-03-13

Resdag: 36/50

Blogg nr: 13

Ort: San Juan, Siquor, Filippinerna

Antal Yatzyomgångar vi snittar per dag: 3

 

Siquor är en liten ö i Visayas, centrala Filippinerna. Ön är mest känd för sin healing och sin mystiska atmosfär. Nu för tiden är atmosfären dock mer expat (ex-patriot, vit man som flyttat hit) än healing. Sen är det ju en fantastiskt vacker och öde paradisö! Som gjord för en veckas semester, och det är lite så vi jobbar nu. Jag och Flisan bor på ett trevligt resort och våra två resvänner bor hundra meter bort på stranden.

 

Ikväll har vi ätit grillad kyckling och räkor. En ganska enkel middag på en restaurang tillhörandes strandens enda backpackerställe. Förresten, backpackers, att dom orkar släpa omkring sina ryggsäckar och resa runt var och varannan dag. Skit samma.

 

Bakom kulisserna på resortet skymtade en vit man förbi, och jag har sett honom förut när vi passerat förbi i jakt på någon som kunde tvätta mina 2kg smutsiga kläder. Den vite mannen finns nästan överallt. Igår var vi inne i byn San Juan 2,5 km från resortet och käkade på ett hak. Trevlig mat, trevlig servitris och hamburgare på menyn. Där ringer varningsklockan. Sen ser jag honom i baren, skarpt talandes till den lilla Filippinska servitrisen. Den vite mannen.

 

För ett par veckor sedan jagade jag runt bland alla möjliga dykaffärer efter en dykdator. Vart jag än gick så fanns det alltid trevlig Filippinsk personal, ofta tillmötesgående. Men bakom varje disk, bakom ett nytt IKEA-skrivbord, inne på kontoret eller halvt fumlande med låset till kassaskåpet så fanns han där. Ofta rätt välgödd, blek och alltid med tatueringar.  Han ger mig dessutom alltid dåliga vibbar och hans makt finns alltid som en osynlig ande i rummet.

 

Den vite mannen.

 

Det är så vi lever just nu.
 
Fångar dagen!
 
Simmträning
 
Kajaking har varit populärt senaste dagarna
 
Två glada systrar
 
Hejdå sol. Skönt med lite vila ifrån dig.
 
Grande!
 
 
 

 

/Niggelovve


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0