Some days i swim with giants

Datum: 2013-03-08

Resdag: 31/50

Blogg nr: 11

Ort: Apo Island, Negros, Filippinerna

Antal valhajar jag simmat med senaste dagarna: 3

Antal sköldpaddor jag simmat med senaste dagarna: 5

 

Hej. Hoppas ni hade en bra dag på jobbet eller i skolan igår och att ni inte fått i er fel kött från köttbullarna ni åt till kvällsmat. Tyvärr har jag inte hunnit läsa senaste spännande nytt, det har varit fullt upp med att simma med valhajar och sköldpaddor här. Ni får berätta om hästbullarna för mig när jag kommer hem. Jag lyssnar iiiiiiidel öra.

 

Snabbfakta valhaj:
- Världens största fisk
- Kan bli över 12 meter
- Kan också bli mindre än 12 meter
- Ser ut som en val i munnen
- Ser ut som en haj i kroppen
- Prickig

 

Utanför kusten där vi befunnit oss lever valhajen i sin naturliga miljö och här finns möjlighet att köpa sig till en upplevelse utöver det vanliga. 150kr och du ligger i vattnet tillsammans med 6 fullvuxna valhajar och päser. Vattnet smakar piss på grund av den äckliga fisken som lockar hajarna till båten och turisterna och sikten är relativt dålig. Men valhajen är där. Nära. Klappavstånd. Klappa är dock lika med böter. Säkerhetsavståndet 4m är näst intill omöjligt att hålla när jättefiskarna stryker precis förbi. Snorkla med valjhaj får 4/5 toast.

Igår lämnade jag min finske vän och bytte ut honom mot något betydligt mindre hårigt och öldrickande, min kvinna! Vi fraktade ut oss till Apo, en pytteö strax söder om jätten Negros där turister inte erbjuds mycket att göra. På land.
I vattnet däremot hittar man en av landets bästa dykplatser. Står det i guidboken. Som skrevs INNAN tyfonen som drog förbi här i december och förstörde hela revet i reservatet. Typiskt. Några som däremot verkar klara tyfoner bra är sköldpaddor. Då menar jag inte dom små ni har hemma i akvarium. Igårkväll tog vi oss en solnedgångssnorkling utanför stranden och såg tre riktigt stora sköldisar. En kille som jobbar här har som mest sett 16 samtidigt utanför stranden.

 

Upp i fyren!
 
Världens största fisk bara meter ifrån.
 
En hungrig jätte. Äter ej människor.
 
Märklig känsla.
 
Så ja, gaaaapa stort!
 
 

Ett sätt att sepå livet är att tänka på sin egen gravsten. Där står två stycken årtal, det ena vet ni redan nu. Mitt emellan årtalen finns det ett litet streck. Tänk på att det är det strecket som är hela livet.
En dålig ide vore väl att bara se det som ett rakt litet streck, och inte som en enorm möjlighet att rista det precis hur du vill. Du är född med verktygen som behövs.
Det finns bara plats för ett streck på stenen och det går inte att sudda.

 

/Filip och Fredrik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0