Världens bästa mango knullar i munnen

Datum: 2013-03-16

Resdag: 39/50

Blogg nr: 14

Ort:  Poolen, Coral Cay Resort, Siquor, Filippinerna

Antal sorters glass vi ätit slut på i resortet: 1 (Rocky Road)

 

Vi har gått in lite i koma. Ni vet resortskoman med alla bekymmer som det medför. Myggbetten kliar faan på benen så halva dagen går åt till att klia tillbaka på dom. Sen ska man hinna med tre mål mat, simma ut till flotten, ligga vid poolen, passa tider när fruktbilen kommer Onsdagar och Lördagar, leta efter Choco Mucho-återförsäljare och sen ska man försöka hinna se några sevärdigheter samtidigt så man kan uppvisa någon form av ”vi har minsann sett”-bevis när man kommer hem i form av bilder. Som om inte detta vore nog så finns det självklart en kvinnlig röst vid min sida som tycker jag måste bättra på brännan tills jag kommer hem. Efter 6 veckor förmedlar kameran mest bruna partier snarare än en brun helhet. Mycket moppebränna i nacken har det blivit.

 

Idag skulle jag beställa min sedvanliga 3-kulorsglass med en mangosmak och två Rocky Road. Tro fan den ena smaken har tagit slut. Jag betalar skatt! Jag är blodgivare och jag har gjort lumpen! Men dom här, dom kan hålla på! Vart är vi på väg?

Nu kanske ni tror att jag sover ut på morgonen, men icke! Idag ringde tre jävla alarm kvart i åtta. Upp och äta frukost. Som vanligt var tonfiskmackan bra, men ägget? Jag beställde 5 minuter kokt ägg, totalfail. Av rinnigheten att döma har dom säkerligen missat en eller en halv minut. Sen var det bara att packa bagen och gå ner till stranden för att möta dykbåten som vi chartrat till klockan 9. Som tur var var båten redan på stranden när vi kom ner så det kostade mig ingen värdefull tid. Dykningen var dessutom chockerande bra. Felicia dök dubbelt så djupt som hon är certifierad för och jag fick djupfylla för första gången (en onykterhetskänsla som uppkommer vid djupare dyk men som försvinner så fort man går upp till grundare vatten igen). Ganska knepig känsla att känna sig full på 34 meters djup när man behöver kontrollen av sin kropp som mest.

Vi såg bland annat den största havsormen jag sett någonsin, ca 1,5 meter och 9! sköldpaddor.

 

Nu sitter jag i stekhet sol för att försöka göra två flugor på smällen då jag bloggar och har egentid samtidigt som jag (troligtvis inte för klockan är redan 16) skaffar lite bränna på kroppen. Ikväll ryktas det om hamburgare på stammishaket och troligtvis en omgång Yatzy i solnedgången med våra två kära resekamrater.

 

Klaga inte på livets obetydliga småsaker! Imorgon kan ditt största problemen bestå av en facebook-stalker.
Liten tuva stjälper ofta stort lass, här på ön har vi slut på god glass.

 

Bangkan med tre besättningsmän redo för att serva den vite mannen och hans kvinna.
 
Skön service med kaffe och musik på båten, best so far!
 
Behöver en rakning. Shit, ännu ett måste.
 

//Björn Gustavsson


Kommentarer
Postat av: PIA

Hej P! Här är inte så varmt. Vättern lägger sig och bilarna vägra att starta och de som gör det slutar efter en stund att rulla. Se ut som kriget utmed 195:an står bilar överallt. Så här behövs skägget om du tänker komma hem snart. Kram

Svar: Låter som jag ska överväga att spara det då..Planerade ju att det skulle vara vår hemma om två veckor..
Erik Palmqvist

2013-03-16 @ 20:52:24
Postat av: Tommy"EPP"Ekman

Hej P
Looooooooooong time no see, fick höra att "Mangopalmen" var i bruk fast det bara var Palmen med nytt sällskap on tour. KOllat lite snabbt och är sjuuukt avis på alla dyk.
Rock on dude!
Tommy

Svar: Det är roligt att höra att du är tillbaka i cyberspace! Lurar lite på svenska vatten i sommar.. Seeeee youuu soooon Mr!
Erik Palmqvist

2013-03-17 @ 17:04:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0