kapitel 3

Right Now at: Queensland, Townsville Ferryterminal

Days with backpacks: 108

Next destination: Airlie beach, 4h from Townsville

 

People who visit our blogg but can´t understand the great swedish language, please use googles translating service here, just copy the text and paste it tnx!

MP har under de senaste 5 nätterna befunnit sig utanför Townsvills kust på semesterön Magnetic Island, en mil bred, en mil lång, en mil djup och en mil kort. Ön erbjuder vilda koalor samt en del andra djur ni kan se på bilderna..

Vi har sett och upplevt två olika delar av ön. Först anlände vi helt utan koll eller någonstans att bo till södra delen, picnic bay. Här kvarterades vi in i ett litet rum med tre sängar tillsammans med en maja-rökande österikare, ibland är livet för underbart trots allt. På det här lilla stället bodde det bara omkring 10 personer och alla kände alla, ingen skötte receptionen och ägaren satt på krogen och var tydligen sällan på plats, dessutom knäckte han extra som busschaufför till öns lokaltrafik då ofta med en halv flaska whiskey i tarmsystemet..

En natt, sedan flyttade vi norröver.

Vi kom över en säng för endast 13 dollar natten och blev glada.

Ni undrar säkert över hur australienare fungerar, hur dom ser ut och vad dom bär på sig.

Här redovisar vi detta:

Hemma i kalla landet med snö, börjar man förfesta vid 8 tiden på kvällen för att sedan vid 11-12 gå ut på krogen eller likn. aktivitet. Här har man sin topp klockan 8-9 och de flesta barer och restauranger stänger sedan vid 10-11. 5 i 2 ragget går helt bort då hon som oftast somnat. Detta medför att man börjar alcoholintaget redan tidigt på eftermiddagen. Dessutom är det inte som hemma att det är lite ”fult” att bli dyngrak, det är mer standard.

Man pratar ett konstigt språk som påminner lite om engelska, använder ofta hatt och handskar samt dricker det billiga vinet ”goon”.

Igårkväll fick vi uppleva en trevlig ritual, paddrace! Man autionerar helt enkelt ut 8 paddor och låter dom sen tävla om vem som hoppar ut ur en ring snabbast. Mkt intressant tyckte MP.

 

Just nu sitter vi och väntar på att bussen skall lämna Townsville och vi beräknas anlända till Airlie beach innan skymningen ikväll!

För övrigt kan vi nämna att Palmens skor gick sönder idag på förmiddagen så han har hoppat jämnfota på den svarta asfalten på stadens gator, blåsor förväntas. Dessutom sprider han en dålig lukt, en odör, då deodoranten plötsligt tagit slut. Mango har 4 st rollons. Som han vägrar dela med sig av om han inte får palmens Daxwax som kompensation. Ni förstår att vi har en del att uträtta, men det är ju alltid stressigt såhär i juletid!

När det gäller våran planerade sysselsättning som skulle bringa kontanter till våran resekassa så kan vi berätta att vi skickat ut ungefär 10 mail ang gratisjobb, och fått en hel del svar faktiskt.

Alla negativa. Tydligen är det inte bara vi som är upptagna när julen nalkas.

Vi har dessutom pratat med två killar som jobbat i landet, den första killen hade arbetat en månad, och när han slutade fick han inte ett öre, lurad. Den andra människan var en brazilianare som plockat mango och tydligen tjänat riktigt bra!

(Han hade dock varit tvungen att säga upp sig häromdagen då hela händerna och ansiktet blivit brännskadat av solen och hans ena pekfinger såg ut som det legat i en brödrost tsm med en skiva jättefranska på övertid.)

 

//Magneto Palmland


Kommentarer
Postat av: mangomamma

Hej Killar jag undrar vad är det för smaskiga saker som ligger på stekbodet.

2009-12-18 @ 13:18:53
Postat av: davve

ni skämmer bort utlänningarna! antingen får de lära sig svenska eller lista ut att det kan finnas böcker som man kan översätta med! på "min" tid gjorde man sig inte till för att få "dem" att förstå! då var det "nästa utlänning jag träffar i sverige ska jag hoppa på och kränga en taxi till" eller "de ska betala det dubbla för allt de köper i sverige!"



(do not use google translation on this text!!)

2009-12-19 @ 00:02:42
Postat av: Palmen

Det ar fisk. Det var en avancerad matratt, vi har lagt ner sant nu och kor 2min nudlar 3ggr om dagen!



David, vi har nu rest i en annan del av varlden, och faktiskt traffat ikke svenskar som man inte bara vill banka ihjal och trycka upp en sedelbunt i storgangen pa!

2009-12-19 @ 07:44:01
Postat av: davve

nu har det gatt upp ett ljus for mig! smart av er att inte skriva a a och o! da funkar ju inte translate funktionen!

2009-12-19 @ 09:41:04
Postat av: Fanny och Amanda

tjena grabbar! fin blogg haha :)

er vagade man ju inte vacka nar ni lag dar sa sota i det lilla krypinnet!



Btw la val du till oss pa facebook? har iaf inte fatt nan forfragan sa fick vanda oss hit till bloggen haha.

lagg till igen vettja!



hare gott och sov inte for mkt staendes!

2009-12-20 @ 07:32:25
Postat av: Palmen

Chena fan brudars! Ja ni har lite att lasa igen nu, manga inlagg har det blivit!

Hur gar de med bananerna?

Fidde addade er, men eftersom att ni heter lite konstiga saker i efternamn som inte vi kommer ihag sa kan ni ju adda:



[email protected]

[email protected]



See Ya!

2009-12-20 @ 09:50:51
URL: http://mangopalm.blogg.se/
Postat av: mormor

ERIK!

trots att det kan vara riskabelt många gånger så tycker jag att du är förståndig som reser. Jag är nästan lite avundsjuk, vi hade det så bra -90

2009-12-20 @ 13:08:33
Postat av: Henrik

Kan ni blåsa i en abogeen trumpet på julafton i face book? Simma lungt

2009-12-21 @ 11:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0