Redovisnig Asien!

Resplan: färdas mot Australien

Resdag: 91

 

 

Synpunkter Mango:


månad 1!

Tog oss från habo med cirkus 10 000 inv till bangkok på 10 000 000 inv. Thailand var första landet att avverka, med hög intensitet tog vi oss upp i norr för den vackra naturen för att sedan åka söder ut mot dykning på öst kusten. Vi fokuserade hela början av resan på att vara så ekonomiska som möjligt och göra mycket research, detta har nu kraftigt avtagit! Vi fick se hur fantastiskt vackert det kan vara i Thailand med all natur, det genuina folket och vackra dykplatser men vi har också fått se motsatsen med alla dessa gubbar och deras små thailändare, galna taxichaufförer och fattigdomen. Gillar Thailand starkt men håller mig borta från turistställerna om det inte är dykfolk! :D

 

 

 

Månad 2!

I malaysia började semesterkoman slå till! Tog oss ut mot öarna för mycket avslappning och dyk! Gjorde även en avstickare mot djungeln för lite djungelliv vilket senare skulle visa sig vara ett idiotiskt val! Malay är ett muslimskt land så ölpriserna gick i taket, kvinnor bar slöja och männen höll handen.. mycket påminner om thailand fast billigare boende och dyrare mat.

 

 

 

Månad 3

Inledes med sjukhus och en ny reskamrat eller ny en likadan fast yngre.. Resrutten ändrades nere i en tunnelbana till indonesien! Kommer minnas den lokala bussen i detta land! Sinnessjuk! Utöver bussen är det naturen, klimatet och dykning som är klart tilltalande! Extremt mycket mindre turister nästan dött men betydligt mycket mer droger.. sänk ölpriserna istället!

 

Asien nu klart och livsstilen vi har skaffat oss kommer förmodligen förändras nu när Australien står på schemat!

 

 

 

Synpunkter Palmen:

 

Vi har under de 90 första dagarna besökt 4 Länder, jag har valt att göra en liten hissa och dissa lista för varje land, inkl det vi hört om Sverige sedan dagen då vi lämnade land och familjer!

 

Hissar i Sverige:

x Aftonbladet som lyfte upp den stora nyheten om den 85-årige mannen som blev lurad på 500kr i en bankomat till den största nyheten i landet den dagen. Viktigt!

 

Dissar i Sverige

x Den där Anna Anka som man läser om, vem fan är de?

x Allt tjat om den där gres-influensan med tillhörande vaccin som folk verkar bli ilurade och blir sjuka av.

 

 

Hissar i Thailand

x Kyckling med cashewnötter samt den opålitliga Changbeer som landet erbjuder.

x Jättesköldpaddan som visade sig på Koh Tao under mitt andra dyk på ön.

x Födelsedagskalaset vi blev inbjudna till i Chang Dao, med tillhörande vit whiskey med honung, bara några meter från risfälten där folk gick och arbetade på kvällen, solnedgång och det stora berget, amazing!

x Restaurangen Ma Prow samt soppamacken vi rullade in på med soppatorsk i Pretchuap.

 

Dissar i Thailand:

x Hua Hin med alla dessa äckliga svenska torskar och en turistmiljö, inte av denna värld.

x Guesthouset Moby Dick på Koh Samui, det mest högljudda stället jag bott på.

x AC:n på nattågen, alldeles för effektiv, ac över lag är för mesar och folk med för mkt pengar.

 

 

Hissar i Malaysia

x Ön Perhentian Kecil, det perfekta valet för var och en som vill ha de gött med mat, dykning, sol och bad samt skön atmosfär.

x Birdparken med dom stora krokodilerna, fågelshow i världsklass, iaf humorvärldsklass.

 

Dissar i Malaysia

x Denge-myggor.

x Penang och Georgetowns goda rykte, icke värt ett besök.

 

 

Hissar i Singapore

x Atmosfären och människorna jag och David mötte under vår gemensamma vecka i staden.

x Sciens center och den indiska maten i Little India

 

Dissar i Singapore

x Mangos gratislivsstil

x Förbudet mot att dricka vatten på tunnelbanestationer

 

 

Hissar i Indonesien

x Lokalbefolkningen, ingen annan stans vi har besökt har människorna varit så bemötande. Speciellt kring den icke muslimska vulkansjön Lake Toba där vi till och med blev inbjudna på fika hos en familj då det regnade ute där vi gick.

x Mr Moon, eller månen som vi kallar honom samt den magiska svampkultur man erbjuder i landet.

x Den flera meter stora Djävulsrockan vi fick se ”flyga” förbi över oss där vi befann oss på 15 meters djup med riktigt bra sikt dagen till ära – Halleluja!

 

Dissar i Indonesien:

x Kackerlackorna samt taket i lokalbussarna som medförde ett otal obekväma uppvaknande under den nattliga färden.

 

Nu väntar Landet OZ i 3 månader och jag kommer ha svårt att ställa om mig från min semesterkoma och att andra gör allting åt en. Det är så jag vill leva mitt liv

 

//Mangopalm


Kommentarer
Postat av: Örneling

Härligt att få hänga med runt jorden! Ni har bjudit på mycket härlig läsning hittils så det hoppas jag ni fortsätter med. Speciellt nu när ni kommer till Landet med stor T! (ausTralien), som ju lockar mig mer än något annat land. Vad är planerna för denna vistelsen? Kram och glad påsk!

2009-11-30 @ 18:49:30
Postat av: davve

hej hej, klockan e 05:02 och sitter i ett delvis nytt kök. hat bra

2009-12-01 @ 05:02:36
Postat av: Palmen

Daniel: Sjalvfallet ska vi fortsatta blogga och vi ar jatteglada for att vi har sa mkt besokare som vi faktiskt har!

Planerna for Australien ar fa, men vi kommer till stora delar befinna oss pa ostkusten som alla andra svennar, och vi kommer leva ett gott liv innehallande sol, bad, dykning, forhoppningsvis lite arbete och troligtvis en del alkohol.



David: Vi ar alla overaskade over att du tog dig hem, kollat julkalendern idag?

2009-12-01 @ 12:08:38
URL: http://mangopalm.blogg.se/
Postat av: LF-LE...

Jag förmodar att ni åker till Sydney.(till att börja med)Detta kanske är en dum kommentar men håll er till backpacker places för där hittar ni tillfälliga jobb på i huvudsak plantager,farmarbetare.Jag kan rekomendera västkusten med stora barriär revet.När ni färdas så åk med greyhoundbus så åker ni bekvämt.Men ni kan också göra som många andra backpackers köp en bil och när ni kommer T:E:X:till Carins, så säljer ni bilen till några som är på väg åt andra hållet så har ni åkt på det billigaste sättet.Ett tips HÅLL i pengarna det är mkt.dyrare än i Swedala.Vi hörs ha det bra.Jag kan också berätta att om ni blir sjuka eller råkar ut för en olycka så kostar behandlingen ingenting för Australien är på pappret fortfarande en kolloni till England och England är med i EU så ni har samma förmåner som i Sverige.

2009-12-01 @ 12:45:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0