Underliga Speciella Amerikaner (torsdag den 1 april 2010)

MP spot: San Francisco, Kalifornien, USA!

Temperatur ute: ca 10 grader

Temperatur inne: samma som ovan bedömt

Antal timmar till hemresa: 840

Procent överviktiga i landet: ca 66%

Procent normala människor man ser på gatan: 5, kanske 6..

Antal dagar tills nästa lediga båttur till Alcatraz: 3

Antal campervan-uthyrare vi hittat idag: 0

 

Nya C-land, ladet myten och legenden som satt spår i våran reskarriär är nu förbi. Men MP menar att ”Gårdagen är redan förbi, morgondagen för långt bort, jag vill leva i nuet. Carpe Diem!”

Det blev brottom, Palmen satt i ett viktigt inrikes telefonsamtal på engelska och mango satt och försökte trycka in en örontopps i varje öra för att kanske kunna mötas på mitten någon stans när taxichauffören kom inrusande på hostelet, nu e de brottom grabbar! Han menade att han var 30 min sen, men enl mps papper var han 30 min för tidig. Hur som helst fick vi avbryta vår verksamhet och åka till usa istället.

12 timmar flygresa (landar den 31 på förmiddagen igen, deja vu) till nästa kontinent och världens 3e största land (efter Kina och Norge).

När vi kommer ut i välkomsthallen står det massa människor och väntar på sina kompisar och annhöriga, men ingen väntar på mp… Vi är lämnade att dö i ensamhet.

 

(Välkommen till San Francisco)

 

När vi klev upp från tunnelbanan från flygplatsen möttes vi av något oväntat. Vilda, allätande, främst svarta, varelser. Nästan alla är enl mp tjocka. Många talandes med sig själva och många liggandes på marken invirade i en filt motsvarande. Några tittar otrevligt på oss, vissa skakar tomma colaburkar med mynt i medans andra går med byxorna långt ner, tofsar i håret, solglasögon och jättestora hörselkåpor på sig. Någon rullar runt med en vagn iklädd sjörövarkläder, fylld med skräp och burkar, en sjörövarflagga längst fram. Bredvid står det en man med en skylt ”Jesus loves you”. Alla dessa varelser, kallas tydligen för amerikaner.

Vi hade ju sett på tv att amerikaner, det är bikinibrudar med stora sillisar, gamla bilar och Obama, men det enda vi ser på gatorna är ärligt talat; Tattare. Folk frågar efter pengar vid biljettautomaten till t-banan. Vi blir nästan lite chockade, är det här verkligen vad vi har längtat efter?

Vi nästan skyndar oss till första bästa hostelet för att komma undan. Även här sitter det ett pucko i receptionen som sänker vårat första intryck på landet ännu mera.

MP går upp på sitt rum, låser dörren och somnar, klockan är nog bara halv 6 på eftermiddagen.

 

Efter 15 timmar vaknar MP upp ur sin dvala, Palmen har ändå lite svårt att ta sig ur sängen men lyckas med detta efter ytterligare 30 min. Uppgift för dagen blir 1: höja vårat omdöme om USA, 2: Söka i det vi trodde skulle var en djungel av uthyrningsföretag i camper världen.

1: vi begav oss ut på gator och torg för att finna den amerikanska känslan, gick upp mot hamnen för att boka alcatras biljetter. Fullbokat 3 dar fram.. Det gör inget, va är väl en dag på ett fängelse som askungen hade sagt. Traskar längs hamnen en stund och vid pier 39 möts vi av en underlig syn.. eller en mycket underlig syn kanske man ska säga, för allt här är underligt. Det ligger ett 50-tal nakna uteliggare på några bryggor och solar.. vi går närmre. Det visar sig vara stora sjölejon!

 

OBS! inga hundar!

 

Längs turiststråken mot golden gate bron möts mp av lokala konstnärer som slänger ihop schysta tavlor över bron på en pissekvart för endast 5 dallas.

Till det otäcka, inte konstigt att folk går på hel spänn i landet, vet inte om detta har något att göra med 1 april men när mp marscherar fram och nynnar lite kampsånger så hoppar en kille upp ur en soptunna och skrämmer skiten ur folket som går förbi. Kul! Vi blev inte alls rädda, när vi va små hade vi blivit rädda men nu bara underviker vi det. 10 min senare går vi förbi en buske som vi först trodde att det va, men det visar sig att det är en kille som sitter och håller upp grenar framför sig bara och jaa han gör ett hel hjärtat försök att skrämmas han också, vi gick alltså INTE på det heller!

 

Golden gate bron (guldig gatig bro)

 

Alcatras, fängelse på en ö.

 

Det finns bara en sådan här väg! här är alla turister!

 

Tunnelbana..

 

San Francisco!

 

Vårat omdöme är fortfarande 4/5 toasters, kanon kul!

2: Amerikat hyr inte ut campers om man inte vill ha en stor husbil som kostar skjortan både att hyra och i soppapengar. Detta är ett problem. Våran plan var att hyra en liten smidig toyota och sedan ta oss across the nation! Vi har ringt, vi har mejlat och under fredagen ängnade vi hela dagen i att åka runt san francisco för att prata med vanliga uthyrningsfirmor för information. Ett annat problem är att hämta och lämna på olika ställen vilket gladeligen bestraffas med en summa på runt 1000 – 1500$.

 

Skam den som ger sig! MP skall hitta en lösning till detta problem. Vi vet inte riktigt hur än. Vi har börjat kolla på en tandemcykel. En röd. Hinner man cykla över? Är det mycket nerför till östkusten? Måste man köpa en aerodynamisk cykelhjälm? Är det okej att hänka bakom en lastbil? Detta är frågor vi googlar just nu.

 

//MP


Kommentarer
Postat av: mangomamma

LA kanske Ni skall hoppa för där börja det bli jordbävningar också.Konstigt vad det änder saker när Ni två är ute i världen.Kam

2010-04-05 @ 21:25:33
Postat av: Mango

hehe jaa vi läste det, sitter i LA nu.. märker inte av större skador ;)Första intryck av LA, Mycket bra!!

2010-04-06 @ 07:40:21
Postat av: Evelina Kvarnling

Hoppas ni har det jättefint i Amerikat! Tittar till er blogg då å då...Ni kommer lagom hem till våren sen..

2010-04-08 @ 18:07:45
URL: http://ewsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0