Luftburen!

MP spot:?, Sydön, Nya Zealand

Trippmätarn: 2500 km

Antal dagar i bilen: 15

Antal duschar: Palm 5, Mango 4

Antal skydive:1 Palm, 0 Mango

Stridsvärde: övergödda

Lyssnar just nu på: ”tystnaden” av moder jord!

 

Efter mer än 6,5 månad utanför landets gräns har MP börjat hallucinera, eller ja, drömma, om bara en sak. Mango uttryckte det på morgonen: ”Huvudet på nätterna är som en stor porrfilmsproduktion”. Vilka som innehåller huvudrollerna kan vi av personliga själ inte offentliggöra här, då det skulle skapa triangeldraman på hemmaplan…

 

Queenstown, denna metropol för action fyllda aktiviteter, ABSOLUT inget för chickens! MP ville ju inte vara sämre utan att visa va vi svenska vikingar gick för! Vi började dagen med ett svindlande åk i en liten bil som rullar ner för en svag lutning. Tydligen en barnaktivitet men som uppvärmning funkar det alldeles utmärkt. Sen tog vi oss ner för berget och (trumslag) gick på MINIGOLF (trumpeter)! Det va så att man kände adrenalinet pumpa och skräcken syntes ut i ögonen när vi gick de 18 hålen. Det va bara det vi gjorde..

 

Utsikt over Queenstown fran Gondolen. Ja, vi akte gondol tillsammans.

 

Det tydliga forspranget under race med liten pulka

 

palmen for par

 

SunsetWanaka, Queenstowns yngre broder och också ett ställe där man kan göra allt! Vaknar upp och i luften ser vi 2 som precis hoppat ut från ett plan. Vi börjar ana vad som väntar oss! Glider sakta in mot staden, ser ett får, parkerar bilen. Efter ett snabbt möte med en kvinna i infocentret gick vi ut och diskuterade situationen. Antingen göra en vandring eller göra ett hopp. Det blev det senare alternativet för Palmen och Mango tog bilder (någon måste göra det!). Mango kommer att ta sin luftfärdsoskuld på Norra ön där det är lite billigare :D. tydligen nåt med fallskärmen som är billigare.. Palmens kommentar efter hoppet: Kul.

 

Lite val kaxig innan hoppet

 

 

Blue moon

 

Bakgrundsbild pa eran dator?
Efter landningen la vi i D-läget och körde norröver. Vi vet inte om det var guds mening, efterenergin eller adrenalinet som gjorde att öl-lådan helt plötsligt var tom efter några timmars körning. Kvällen avslutades i skymningen vid en sjö med en virre och grillat kött. Mm kött.

 

Tisdagen var glasiärernas dag. Vi studerade Fox- och Franz Josef-glasiärerna. Det va.. is och snö.. i stort format.. kring några berg.. mycket vackert!

MP gjorde redan under första veckan ett besök vid mt Cook, och dessutom en vandring vid en annan stor glassiär där, så vi kan väl ses lite som erfarna inom glassi-branchen nu. Yxa på ryggen!

 

Inte bakgrundsbild? Glasiar ett under dagen, Fox

 

Glassiar 2, Frans Josef

 

Vi har idag också varit isär från varandra under mer än en minut för första gången på minst en månad.. Mango kände sig inte manad att ta sig an Frans Josef när det regnade från sidan och var allmänt obra väder. Palmen tog fram sina gamla krigskängor och marscherade iväg på egen hand, Mango stannade i bilen och 1,5 timmar senare kom Palmen tillbaka till ett helt och hållet igenimmat hem på 4 hjul.. .

 

Nu närmar det sig färja över till nordön och den sista 1,5 veckan där innan flyget lyfter mot San Fran! Om tiden står still, omväxla med lite pill.

 

//MP


Kommentarer
Postat av: mangomamma

Hej killar vilka fina vyer vi få se. Ni tycks få en vacker bild av NZ som alla andra som varit där. Inga giftiga djur. Snögubben var liten. Här har vi snö kvar och mer kommer nästa vecka.Ha det så skönt nu och lycka till med hoppet, jag står över. Många kramar till Er från oss.

2010-03-19 @ 17:25:46
Postat av: mango

Jaa NZ ar helt fantastiskt! finns sa sjukt mycket att gora att en manad ar pa tok for jort tid.. bara 10 dar kvar har, gjorde byngejumpet idag! allt kommer i nasta blogg som skall bearbetas snarast!

gott att snon forsvinner nu :D

kramis!

2010-03-22 @ 04:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0