Diare i soluppgangen

Tisdagen den 22 Mars 2011


Senast sedda i: Vang Vieng, Laos

Antal personer som "tubar" pa floden varje dag: Bedomt 300

Antal av dessa som ar 55+: 1

Antal grottor vi besokt: 2 (Riktigt bra!)

Antal timmar vi sov igar natt: 12

Antal timmar jag sov inatt: 4

Hasse hissar: Folkfest pa Rivern!

Hasse dissar: Alla som inte glider ner hela floden utan tar taxi hem


Dagens lista: 5 anledningar till att dom som planerar att spendera hela sina liv i Jonkoping aldrig

kommer fa uppleva "Tubing".


1. Man kan inte satta upp staket 3km runt en flod/a och kan darmed inte fa serveringstillstand

2. Det ar inte sakert. Nagonstans faktiskt.

3. Det skulle vara sa dyrt sa massan skulle inte ha rad, trots att man bara behover en innerslang, det skulle sakerligen finnas flodskatt, badbyxeavgifter osv.

4. Det uppmanar folk till att festa och ha roligt utanfor pingstkyrkan.

5. Oppettiderna skulle inte passa andamalet: Man-Fre 8-17. Inte ens Icas 9-9 skulle halla.



Jag undrade precis vad det var som lat, lite som en brusande hogtalare.

Det ar en luftballong som haller pa att fyllas med varmluft och lyfter just nu, bara 200 meter bort. Natten har just givit vika och den tunna morgondimman har borjat latta over bergen. Ni anar inte hur vacker denna morgon ar pa mina kordinater. Klockan pa datorn visar 06.35. Jag sitter i tjocktroja pa restaurangen precis over floden som rinner mellan bergen.

Morgonbris.

 

For forsta gangen pa valdigt lange kan jag inte sova och vaknade redan vid tretiden inatt. Satt pa toaletten ett bra tag, och simsalabim var det ljust ute nar jag oppnade toadorren igen. Oklart om det beror pa gardagens aktiviteter som inkluderade intag av alkoholhaltig dryck eller om det kanske ar diaremagen som inte later hjarnan (eller rumpan heller for den delen) vila.

Kan du inte ta en bild om det nu ar sa himla vackert? tanker ni sakert.
Nepp. For just den har morgonen som troligtvis ar den enda morgonen/soluppgangen som nattugglepalmen kommer att fa uppleva under lang tid framover fungerar inte kameran.Kan tankas vara samma anledning som ovan namnt ang gardagen.

Gardagen=Tubing. Tubing= Flyta medstroms pa floden i en traktorinneslang, gora div stopp pa vagen och forsoka ta sig tillbaka till staden med livet i behall, forhoppningsvis oxa med tuben. Helst opunkterad.
Tubingens hysteri har medfort att Vang Vieng ar en av Laos storsta turistorter, speciellt for den yngre skaran (Dock borde naturen vara det starkare lockbetet hit).
Vi tankte nog att det har med tubing var nog anda lite overskattat och lite val ungdommligt for oss annars sa mogna man, men ack, dar gick vi bet.
Fan vad roligt det var!

Mycket gar ut pa att barerna utmed floden forst fiskar in forbiflyande vasterlanningar med hjalp av rep. Val i land ar det gott om gratis shots och billiga drinkar (inte i glas, i hinkar). Aktiviteterna bestar primart av olika gungor, vattenrutchbanor, linbanor, hopptorn samt sprayfarg pa burk for div kroppsmalningar. Passar en hojd/fart-alskande Palm perfa.

Tubingens aktiviteter som primart omfattar stora/for stora intag av alkohol/ovrig substans som far kroppens sinnen tillfalligt ur balans och hoga hopp i grunda vattendrag borde kanske ha en skriven regel: Safety first. Detta ar inte fallet.

Chansen att vi infor tubing i Sverige ar nog procentuellt mindre an att Olof Palme skot sig sjalv med ballongbella (ni minns val ballongbellan? Hemmagjort vapen bestaende av toarulle och avklippt ballong som man skot gula artor med).
Jag har svart att se svenska akademins ordforande ens infor ordet tubing i de svenska lexikonen efter att inforstatt sig med ordets innebord. Jag kan tanka mig att risken att skadas lindrigt ar ca 1 pa 5. Allvarligt en pa 100 och do kanske en pa 1000 (tag i beakt att detta ar min personliga bedomning). Men antagligen ar det ju oxa detta som gor det hela roligt, och som far folk hemma att stalla undan sitt grona mjolkpaket langt bak i kylen, be grannen mata guldfisken och bege sig till Laos.

Attityden och tanket har ar sakert det samma som for 200 ar sedan och mariuanaroken ligger som en tunn dimma over staden. Hashkakor, happyshakes och glada svampar kan bestallas bakom disk.
Men halla Sverige! Det ar ju just den har mentaliteten (inte svamparna), som gor Laos vart att resa till. Och vad vi erfarat ser du betydligt mycket mer sa kallad skit bara du ror dig i Habo centrum en vanlig fredagskvall (och da har Habo fatt pris som Sveriges basta kommun).

Kriminaliteten ar nast intill obefintlig har och alla man moter ar trevliga. Faktum ar att jag har inte sett ett enda brak eller en enda odragligt packad kille ligga och spy i gatustenen. Igarkvall hangde jag mina blota pengar pa tork utanfor bungalown innan vi gick och at middag (detta ar dock troligtvis inte rekomenderat ens i Laos), utan att vara ett dugg orolig for dom och i guideboken star det bl.a att "Det ar troligt att restaurangpersonalen kommer springandes efter dig pa gatan med din vaxel om du glommt den".

Jag alskar Laos. Det finns inget ont att saga om det har landet eller dess invanare. Och jag tycker defenetivt att om du planerar att resa till sydostasien for andra anledningar an strandlivet sa ar Laos det perfekta alternativet. Man kan inte tycka illa om varken Laos eller dom sma laosianerna.
Precis som i Kambodja tvingas tyvarr aven dessa manniskor till att leva med stora mangder odetonerad ammunition i terrangen, primart i form av klosterbomber.
Varfor ar varlden sa orattvis mot goda manniskor?
Sa far det inte vara

Doda Gadaffi.





Ute i naturen och harjar


Vackert vid bergens fot

 

Toalettbesok. Bara for man har dorren oppen. Hundjavel! 


Pa g med tukkis till Tubingen 


Strax innan ihopp 


iHOPP 


Swing som luice sa 


Rosa klar vissa och vissa inte 


Riktig lirare 


Aaaahhh Hej! Kalasskon bild tagen av Hasse!


Skylten kommer upp nar vi passerar, annars lite deskret bakom kulisserna. Man kan ju inte skylta hur som helst med att man saljer Brownies menar jag..


Mannen t.h i bild ar fran Raslatt, otroligt nog traffades vi pa floden 


Gangbang 



En bartender som vart med forr. Har blandar hon min Mohjito


/Stora fotter


Kommentarer
Postat av: B.E

Hoppas tubingen gick bra för er, en nära vän till mig omkom där i höstas under sin resa.

Han åkte en av de större rutschkanorna och slog antagligen i huvudet så han blev medvetslös. Ingen hoppade i efter honom och han drunknade... :(

RIP David (RB) Bergström.. :'(

2011-04-04 @ 10:51:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0