Kebabpizza och Tuttformel

Sondagen den 20 Mars 2011

 

Nuvarande position: Vientiane, Laos (Huvudstad)

Antal  svenska kafeer i staden: 2

Antal  semlor vi klamt: 2

Antal resta dagar: 59, alldeles strax halvvags

Hasses mustachlangd: 8mm (Finish! Numera avrakad)

Hasse hissar: Kebabpizza och Semla pa samma dag

Hasse dissar: Kvinnor som sprider myten om sig sjalva som dumma

 

 

Dagens lista: 5 tips till pankaksmannen pa gatan (som vi besoker vart vi an kommer for ett litet mellanmal)

 

1. Manga kockar kan bara gora soppa..

2. En msk smor och 2msk olja per stekt pankaka ska det ga at

3. Hog temperatur pa spisen gor pankakan frasig och krispig

4. Banan & choklad ska alltid kunna kombineras

5. Du ska vara turk, talliban eller indie

 

Bara nagra enstaka natter kvar i Laos nu. Landet som fortfarande lever efter solen och inte verkar bry sig namnvart om uttrycket vi hemma mytat som; Tid ar pengar.

Vill man fa en Laosian att agera kravs det nog en tsunami eller ett par trasiga karnkraftsreaktorer ar min bedomning.

 

Men dom gor sina forsok. Vi hade en lang bussresa dar vi stannade till for lunch, motsvarande. Enl chaufforen skulle vi stanna i 30min (otroligt att denne ens funderade over begreppet tid). Efter 25min gar vi vasterlanningar in och satter oss for att vara pa plats i god tid. 15 minuter senare borjar vi se oss omkring och funderar pa varfor inget hander, vi skulle ju akt for 10min sedan.

Nar vi tittar ut genom fonstret far vi syn pa chaufforen som gar mot bussen, antligen tanker vi.

Tyvarr passerar han sin dorr pa forarsidan och fortsatter mot taxistandet en bit bort.

Han gar fram till en tuk-tuk som star parkerad, knyter loss hangmattan som finns i innertaket pa fordonet och till beskadan av 4 ariska par ogon genom bussrutan tander han sedan en cigarett och kryper lugnt ner i hangmattan. Bussen har ingen ac och just den har dagen har aven flakten lagt av.

Dryga halvtimmen senare ar vi pa rull igen.

1h 15min tog det konstaterar en bitter Australiensare i 55ars aldern, full med svettparlor i pannan nar han stirrar ner pa sitt dyra vasterlandska armbandsur.

Har ni tankt pa hur mycket energi den har mannen (australiensaren) egentligen lagt pa nagot helt onodigt? Det hade varit mycket battre att spara energin tills kvallen istallet och ge frugan hans ett ordentligt skjut, for hon sag verkligen ut att vara i behov av det.

Tid ar inte pengar. Tid ar en vasterlandskt stressfaktor. Hur manga Laosianer tror ni gar in i vaggen? Relax, it’s Lao-time.

 

Enligt Lonely Planet ar Laos huvudstad Vientiane en av varldens lugnaste och sakraste. Och det haller vi med om. Inte for att vi trott annat nar det galler Laos. Allt gar lugnt och fint i sin takt, sa aven har. Sen kan det ha att gora lite med att invanarantalet i staden inte ar skyhogt for att vara huvudstad heller, Bara 300.000 personer bor faktiskt har.

 

Forutom att vi tittat pa 2 statyer i stan forestallande man som gor nagon form av Hitler-halsningar (se bild nedan) har vi har nastan bara gjort svenska saker under de dagar vi vistats har. Forst frukost pa Scandinavian bakery med bl.a svenskt kaffe (!) dar vi sitter och pratar svenska saker med ett par ifran Leksand. Vidare hittar vi till en svensk pizzeria dar det blir kebabpizza (nej inte riktig kebab). Till middag blir det akta svenska semlor och ytterliggare diskussioner, denna gangen med tva stockholmare (brudar fodda tidigt 90-tal, Ojda!) som vi senare far med hem till hotellet. Ehhh ja. Egentligen utnyttjade dom oss bara for att skaffa billiga bussbiljetter via varat hotell. Men iaf, dom var iaf lite inne. Ska vi saga halva? Halva inne?

 

I ovrigt ar det ganska lugnt pa brudfronten. Jag och Hasse har lite olika asikter i amnet. Hasse ar inte alltid helt positivt installd till yngre, annu inte fardigmognat material eller kvinnor med en kanske ofordelaktig utsida men saval fin insida, medans jag sjalv primart insett vikten av att kvinnan ifraga utrustats med bra forutsattningar for att kunna ge sina blivande barn tillrackligt mycket energirik mjolk under den forsta levnadsperioden, samt att bleka benrangel inte ar varda att komma langre an som runkmaterial for 13aringen som sitter och smygtittar i H&M katalogens utgavor 2ggr/ar (Jag har oxa varit 13. Detta ar for ovrigt steget innan man provar den beromda termosen).

Jag och Hasse kommer hur som helst troligtvis aldrig sloss om samma brud. Och det ar ju bra.

 

Till slut vill jag delge en matematiskt utrakning som jag arbetat med under en langre tid, med tanke pa “spanningsfaktorn” och sexualdriften som uppstar kring kvinnliga brost, och som alltid finns och som alla (las ej bogar) man branner hjarnceller pa, dussintals ganger varje dag.

 

Sa har tanker jag:

Antal manniskor pa Jorden (M): 6,5 miljarder

Antal Kvinnor pa jorden (K): Bedomt 3,25 miljarder

Antal brost (B) per kvinna: 2


Palmtuttformeln lyder alltsa: KB=M


Det finns alltsa lika manga tuttar pa jorden som det finns manniskor. En tutte per manniska. Ingenting borde vara mindre intressant an nagonting det finns 6.5 miljarder utav. Anda ar det sa pass forbjudet och intressant.

Knepigt kan jag tycka.

 

Dagens traning pa balkongen!

 

Simmhall!

 

Orolig syn i Laos huvudstad

 

Kebabpizzan later sig smakas pa svenska pizzerian i Vientiane

 

Elefantritt

 

Parleporten

 

 

Fest! Sooooom fan!


//Blondinbella


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0