Äntligen inne i något fuktigt

Spotted at: Taman Negara National park, Pahang, Malaysia

Local time: 17:06

Written by: Two lonley guys, lost in the djungle

 

 

Det var tidigt igår morse två nyvaka män långsamt öppnade ögonlocken 03:09 efter bara en enda snooze. Då befinnande i den Malaysiska handelsstaden Kota Baru, längst upp i det nordöstra hörnet på den pensylianska halvön av Malaysia (den andra delen av landet ligger på ön Borneo, många mil bort).

Morgontåget lämnar stationen 04:18 (enl tabell!) och långt bak i andraklassvagnen hittar man oss. Temperaturen på morgontimmarna i våran vagn, tippar vi låg strax under 15 grader. Men som dom hårda och initiativtagande människor vi ändå är började vi tömma våra ryggsäckar på klädesplagg. Strumpor, jeans, långbyxor över shortsen, tjocktröja med långarmad t-shirt ovanpå och kläder virade runt huvudet som bonad. Då vi nu reser i ett muslimskt land tordes detta ses som en god sjäst. Hur som, stela och förfrusna anländer vi till Jerantut som är dagens första mål. Här träffar vi 2 stycken svenskar, eller ja, danskar kanske man benämner dom (skåne) som vi delar resterande del av dagen med och blir slutligen grannar.. Taxi och buss till Kuala Temberling som är en infartsport mot malaysias äldsta och halvöns största nationalpark, Taman Negara. Sista dryga 3 timmarna mot nationalparken spenderar våra stjärtar tätt ihop med hårda plankor i en träbåt, liten, sittandes med vattennivån i brösthöjd, över huvudet om man låg ner och sov ska tilläggas.

 

Dagen, som för övrigt är lördag den 10 oktober 2009 har varit intressant. På många sätt. Vi har gjort det, entrat, eller som vi föredrar att kalla det, Penetrerat Parken. Sakta. Nerifrån.

Utan förväntningar (vi har mött och sett så många människor som inte förstått att man måste göra saker utan förväntningar och själv bilda sig en uppfattning om saker och ting) traskade vi efter en stadig frukost på taxibåten över floden och in i nationalparken. Självklart är det mycket nya intryck som penetrerar en när man besöker jordens äldsta regnskog och djungel, fascinerande! Ni undrar såklart om vi sett vilda djur, typ panter, leopard, giraff och tiger?

Ja det har vi. Men mer myggor, mördarmyror, fjärilar och söta fåglar. Med tanke på att bara omkring 200 tigrar lever i parken (som är mer än dubbelt så stor som Luxenburh) är det faktiskt inte så konstigt att vi inte sett några, än. Dock har vi sett några andra spännande djur där ute, apor hoppandes mellan trädtopparna, två djungelekorrar, några apor till samt två (3 om man räknar med en påkörd) ormar som till synes utövade samlagsfas 1, förspel. Sammanfattat en innehållsrik och intressant dag i livet. Badat har vi också gjort, det glömde jag. I floden dessutom, skön känsla.

Boendet, det är ett roligt inslag! Vi bor i en riktigt sjysst liten hydda 500 m från parken. Separata sängar och myggnät, faciliteter vi inte vant oss vid! Dessutom betalar vi bara 25 kr per person och natt och det gör ju saken ännu mer exotisk!

 

Kom på att vi glömt att berätta en sak för 40 dagar sedan.  Men bättre sent än aldrig.

Vi har sett en kändis. Flugit med en kändis till och med!! Niklas Wahlgren!! Skithäftigt!

 

Vi önskar en fortsatt trevlig dag från ett just i skrivande stund monsunregnsdrabbat Malaysia!!!




Ishavstaget..

 


Battransport mot nationalparken, 7mil! 3,5h!

 


Varat mysiga krypin! Vi gillar!

 


Dagens forsta djur vi sag, morgontrott!

 


Ingen kommentar behovs

 


Rotvalta, modell stor

 


Trad, modell stor

 


Varldens langsta hangbro drygt 30meter over marken. Coolt!

 


Palmen bland tradtopparna

 


Har uppe vandrar manniskor, kor och grisar

 


Monitor lizard, kan inte det svenska namnet. Sag en lika dan fast over 1,5 meter stor forra veckan!

 


Gammal krigsskada, men som man gar man bara vidare som inget hant.




Sammanbitna efter ett par timmars vandring

 


Utsikt over nationalparken, vyerna e skona!

 


En djungewlekorre. kan inte det svenska namnet

 


Ormar under forspel, en vacker och exotisk syn!

 


Badning i smutsigt vatten. Skooont

 


Detta ar det sjukaste djur vi nagonsin sett. Hade kunnat skriva en hel blogg om bara denna, men valjer att inte gora det, hur som, det ser ut som en pinne. Men ar inte det.


//mangopalmen pavag mot hamburgare!!


Kommentarer
Postat av: mamma palm



Nu har jag fått vara med er på ytterligare ett äventyr,nationalparken. Tack för sms, Du hade lämnat skype när jag fick det

2009-10-10 @ 16:45:09
Postat av: syster mango

Hallå hur kommer det sig att ni helt plötsligt kan skriva med åäö innan har man fått hitta på vad det ska stå men nu kan man till och med förstå. En liten fråga men är det så att ni gillar durparker? i sverige finns det väl typ borås och kolmården??? Hoppas att ni har det gött tänker på dig kram kram

2009-10-10 @ 22:41:59
Postat av: syster mango

En fråga till det är väl så att det bara var dunglen som var fuktig som ni kommit in i och inget annat???

2009-10-10 @ 22:43:27
Postat av: Palmen

Ingen kommentar Therese

2009-10-11 @ 11:45:52
Postat av: mango

Kan inte yttra i den fragan.. vi har val lange haft en forkarlek till djur och natur vilket speglar varan resa ;)

2009-10-11 @ 12:00:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0