Sammanfattning Australien!

MP ger varsitt utlåtande om Australien utan att se varandras värderingar, läs, njut, ta med en del hem, mys med det.

 

Australien ----> mango, om flickan själv får välja!

 

Australien är ett land. Ett stort land. Ungefär som Europa. Svårt att hinna med allt på 3 månader men vi har utan tvekan hunnit med östkusten, hostellivet och alla häftiga tyskar! Man undrar om verkligen landet varit en koloni av England.. Var kapten Cook verkligen inte tysk? En tysk som gjorde likt många ledartyskar gör, får sitt land att följa sin vision, här är visionen att rapa ljudligt, röka gräs och dricka mängder av ”goon”.

 

Överlag skulle jag nog ändå vilja säga att Australien, likt mycket annat inte alla kan pröva, är en aning överskattat. Kulturen och människorna här skiljer sig inte mycket från Europa och några Steve Irwin människor ser man inte.. dom kanske simmar i havet.. Med en rocka.. Vem vet.. Men Stränderna, surfingen, djurlivet, naturen, livsstilen mm är helt klart enastående! Har sett milslånga stränder, surfat ihop med delfiner, sett sjukt mycket vilda djur (några farliga, OOOHH!) och träffat en massa sköna människor!

 

 

Klimatet har skiljt sig en aning mot Sverige har jag förstått. Varje dag har varit runt 30 grader och mestadels sol. Man har sett alldeles för mycket sol. Mitt annars väldigt stryktåliga piggment skriker! Vill inte se solen! Det går åt solkräm i Australien.

 

Starkaste minnena från Australien är:

 

Fraser island, selfdrive i 3 dagar. Träffar mycket härligt folk, käka känguru, bada i klara sjöar, se massor av djur och firar det nya året!

 

Greyhound bussarna där man lyckats ta sig mer än 3000 km. Sitt aldrig bredvid någon som är 2 meter! Många tänker säkert stackars pelle som är så lång, men han använder 1,5 säte också!!

Bundaberg, jobbet ute på bondgården ihop med alla asiater. Finns mycket minnen ifrån slavarbetet och det dåliga boendet men i efterhand en mycket rolig upplevelse!

 

Tyskarna, dom finns verkligen överallt. En av dom sa: - åkte ner hit för att lära mig engelska men pratar bara tyska, Australien har stoppat visum till tyskar då det (enligt ryktesvägar) befinner sig 4 miljoner tyskar i Aus, det bor 20 mil Australienare här…

 

Sydney, tyckte jag var den bästa staden men sen bodde man ju vid operahuset också ;) mycket att göra i staden och kulturena skiljde sig möe!

 

 

Hostelen, Livet som backpacker kommer helt klart satt sina avtryck, alltid dela rum med en massa människor, dela kök, tvätt, toa, dusch jaa allt och sällan chans att vara själv. Man vill bara ta sitt spö och sätta sig vid en sjö.. oj råkade citera en av sveriges bögigaste artister!

 

Jag ser lite Australien som en bulle. Får en liten fantasiide så där. Jag tänker att man kanske kunde gå in i bullen. Så är det en teaterföreställning där inne med konstiga djur som man FÅR klappa och så är det en lampa som man inte ser ååå så blir det svart… eeeller jag vet inte..

 

Okej, tack ska ni ha! HEJ DÅ!

 

 

 

Palmens sammanfattning 3 månader Australien

 

Australien, eller, Australién som det från början hette ska nu sammanfattas. Vi anlände bortskämda med bilig öl, restaurangmat 3ggr/dag och billigt sex i asien, till ett regnigt Brisbane den 1 december. En månad senare än vi räknat med, tack och lov!

Asien har ju såå mycket annorlunda kultur, människor, mat och öl att erbjuda jämfört med vad man är van vid. Australien däremot har ju, till exempel, ja. Känguru!

Att någonting i landet ska vara billigare än hemma, det kan man trycka upp i storgången direkt, för så är inte fallet. Speciellt inte om man odlar maten här nere, normalpris på bananer i stor mataffär t.ex ligger runt 20-30kr/kg, en liter yoghurt ca 30-40kr, internet 35kr/h. Big Mc & co däremot, 45 kr!

 

Jag tror det finns 2 olika typer av folk som reser i landet, och några enstaka som är både och. Den första typen är tyskar (eller liknande), reser utmed östkusten, tävlar om hur häftig man är, börjar dricka goon (billigt vin, smakar förjävligt) redan på morgonen, sitter på sina äckliga hostel i bar överkropp med solglasögon (även om det är skugga) och jag tror dom tävlar lite om vem som är häftigast. Dom åker på guidade paketturer, och dricker mer goon.

 

Den andra typen, som vi tillhör, vill resa, se landet, träffa normala människor, dricka billig happy hour-öl och uppleva det som ligger utanför turistfällorna.

Olyckligtvis hamnade vi på kusten där grupp 1 håller till..

Vi har träffat många människor som tillhör våran grupp och vi delar samma uppfattning till 100%.

Med ett busspass på östkusten ser man inte mycket mer än hemma i Europa.

 

Men dom gångerna vi lyckats komma ifrån, tagit en lokalbuss 30min inland eller bott utanför alla fruktansvärda backpackerställen har det o andra sidan varit helt underbart!

Efter en månad, över nyår åkte vi ut med 7 andra personer till Fraser Island under 3 dagar i egen 4wd bil. Hade vi kommit med 7 häftiga tyskar hade det nog inte varit så speciellt, men nu gjorde vi ju inte det, utan hamnade med Sanna och Jax, Rut och dom Belgiska systrarna (med föräldrar!) och nyår blev nog ändå höjdpunkten på hela Australien för min del!

 

Sen hamnade vi i Bundaberg 2 veckor för att jobba. Detta får nog ses som nummer två. Vilken häftig upplevelse, vilka sköna människor vi fick lära känna (Wanda och Nathalie, Jake med familj mf) och vad mycket marijuanarök vi andades in! Det blev lite som en stor (100pers) familj som levde och arbetade på hostelet där vi bodde.

10.000 kr rikare begav vi oss vidare söder ut, mot Surfers Paradise, Byron Bay, Noosa och andra turisthålor – inget speciellt med någon av dom.

 

Jag ska försöka förtränga alla häftiga ungdomar och kommer att minnas; Surfdagarna bland vilda delfiner, fraser island, vilda koalor, första vilda kängurun man såg, jobbet på T. Prichard, billig pizza på tisdagar, dyr pizza alla andra dagar, sötpotatisar, ormar, kackerlackor, haj, dingos, alla utomhuspubbar vi suttit på, hotellbarerna på kvällarna, great ocean road – road trippen, dagen jag trillade ner för en enorm våg på bodyboarden, Lennox Head och den svarta lilla sjön, mangos dåliga lukt och framförallt alla UnDeRbArA och sköna människor vi träffat, svenskar, australiensare och ja, t.o.m en och annan trevlig tysk vi tvingats ta hand om.

 

Australien är helt klart överskattat. Men vad spelar det för roll, jag har haft 3 riktigt roliga månader som jag kommer minnas hela livet! Att dessutom kunna dela minnena med vänner i framtiden känns riktigt roligt! Kanonkul, 4/5 Toast!

 

Fraser over nyar

 

 

Sotpotatisen i Bundy

 

 

Varat underbara team pa garden!

 

Avslutningsfest pa Bondi Hotel utanfor Siddan

 

4 Glada grabbar i Port Stephens

 

//Mot Det nya Zelandet!


80 mil på vänster sida

 

Mangopalms spott: St Kilda (5km söder om centrala Melbourne) Victoria

Nattemperatur de senaste dagarna: 5-10 grader Celsius

Dagar utan hygien (dusch): 4 (kritisk odör)

Resultat i frisbee-golfen: 6-4 till Mango

Antal sedda apostlar: 7 (ska finnas ytterligare 5 till någonstans)

Antal apostlar vi urinerat på: 1

 

I måndags hämtade vi ut våran lilla Getz (Hyundai). Det var jättekonstigt, man fick sitta på andra sidan och köra utan posten märket, och alla vi mötte körde på fel sida och tutade.. På radion sa dom att en idiot körde på fel sida mitt inne i centrala Melbourne, men nästan alla vi såg körde på fel sida.

Hur som helst lyckades vi ta oss ut genom 4miljonersstaden och påbörjade resan sydväst med staden Torquay som mål. Här börjar vägsträckan ”Great Ocean Road”. En väg, vid havet, som är… ja, great!

 

Vagen vi fardats pa i 7milakliv

 

Bea ut i ful

Golfbana med en hel del invanare pa..

 

 

 

Ett fall, ett vattenfall

 

 

 

Meditation

 

Vägen byggdes efter 1a världskriget av sysslolösa soldater och sträckan är ca 300km.
Vackert slingrar den sig utmed havet och det luktar hav och tång (en lukt vi inte lika ofta få känna runt kvällningen). Vi körde bara ca 1/4 första dagen och letade upp en gratis campingplats när solen började falla. Mitt ute i en nationalpark bland ödsligheten, här fanns ingenting. Ingenting. Förutom två brudars! Och en tysk. Det finns alltid en tysk, var man än är.

MP beslutade sig för en kvällspromenad längs med en väg. Solnedgång, en öl i handen; en mysig stund. Vi träffade på familjen känguru som hoppade vidare och koalor satt högt uppe i träden, fantastiskt!

Det slutade med att vi fick upp ett bord, backade intill bilen att sitta på, lite stolar, en platta öl och hade ganska trevligt på kvällen bland alla regnskogens olika ljud. Sen fällde vi framsätena (på den mycket lilla bilen) och somande. Med shorts, t-shirt och tröja. Mango hade dock lyckats snika en filt ifrån brudarna. Trots detta: Århundradets kallaste natt! Vi skakade, frös och svor över hur kallt Australien är!

 

Har vart det fest hela kvallen lang!

 

Sovposerna

 

Under dag 2 körde vi resterande del av Ocean Roaden. Vi beskådade ”De 12 apostlarna” som för övrigt bara är 7. Kissade på en av dom och körde vidare. Vi stannade till vid ”London bridge” som strandsatte 2 turister för 20 år sedan när den plötsligt rasade. Vattnet i havet är kallt här nere, vågorna är stora och det är strömt, icke badvänligt. Närmsta granne söderut; Antarktis.

 

 

En aposteljavel i bakgrunden av palmen

 

Ett gang till

 

London Bridge

 

Fram på kvällen hittar vi en campingplats ute i ingenstans, och här fanns det inte ens en tysk. Vi fick köra in på en äng, öppna en kogrind och parkerade vid en sjö. Eller ja, före detta sjö. När man ser en sjö på kartan i Australien är det inte riktigt som hemma i Svedala. För det första, finns det vatten i sjön? Ofta inte. För det andra, om det nu finns vatten, vad är det då för vatten? Oftast saltvatten. Går det bada i en uttorkad sjö med salt?

 

Pavag in i kohagen och nattens campingplats

 

F.d Sjo

 

Vi drack öl och kollade kvarteret skatan! Palmen satte upp ett fint och tillsynes hemtrevligt litet hem utanför bilen och spenderade natten under bar himmel i sidensäcken invirad i ett illegalt stulet lakan. Man har väl gjort lumpen! Halv 6 på morgonen vaknar palmen upp av att biljäveln går igång. 3 minuter senare startar också stereon på hög volym. Mango har tröttnat på kylan och dratt igång värmen! Palmen springer in och joinar honom och båda somnar sedan tryggt tillsammans för ytterligare några timmars sömn.

 

Forlaggningen som den sag ut fran borjan, innan det blev kallt..

 

Myskvall i lilla bilen med film, gotte och Ol!

 

Dag 3 gör vi inte så mycket av värde. Vi kör mest omkring. Kollar lite småorter utmed kusterna och letar lite förbrilt efter ett hem att parkera bilen för natten. Mango är trött på att ha frusit sig genom två nätter och investerar $100 i en sovsäck som klarar minus 5 grader…

Vi utlyser en frisbeegolftävling och går en runda på en rastplats, det var trevligt.

Efter otaliga mil på små grusvägar finner vi tillslut en trevlig ficka att parkera på för natten. Det skall här tilläggas att det är förbjudet att sova i bilen, ingen kan riktigt förstå varför.

Denna natten behövde inte mango frysa. Han låg nästan naken, öppnade upp sovsäcken till max, vevade ner fönstret på palmens sida och klagade högljutt över hur förbannat varmt det var..

 

F.d sjoar

 

En batbrygga ner till sjon. Eller ja, forr var det sa iaf

 

 

Sista campingnatten..

 

Vad äter då två pojkar som är ute och luffar? Skaldjur? Fisk? – Nix!

Man äter det som naturen bjuder på. I burkform. Tonfisk, fruktsallad, banan, nutella, persikor och självklart, spagetti i tomatsås på burk! Det stod att man skulle koka i 15 minuter på stekpanna, va fan, vi ställde burkarna på grenröret under motorhuven och stängde huven 10 min, sen var det varmt! Eller ja, inte varmt, men nästan. ljummet.

 

 

 

Bilen lämnades tillbaka utan anmärkningar och vi känner att vi lärt oss mycket under dom här dagarna. Hur koalor låter, hur trångsynt tyskar tänker, att Australien är ett kallt jävla land och att Kineser finns precis överallt, överallt, fy.

 

// Mangopalm på burk!


Greyhound i himlen in..

MP:s spott: Melbourne, Victoria, Australien

Datum och tid: 21 feb 2010 19:04 (10h före Sverige)

Resterande tid att resa: 2,5 månader

Veckans öl: Carlton Draught

Veckans sås: Brun

 

Resplan som det ser ut just nu för resterande del av MangoPalm09/10:

22-25 feb – Bila längs en av världens vackraste vägsträckor: Great Ocean Road

25-28 feb – Kommer vi befinna oss i St Kilda utanför Melbourne vid havet för att runda av Australien.

1-31 mar – Hyra husbil/van på Nya Zeeland och rea runt på både syd och nordön

1-25 apr – Hyra husbil/van i San Fransisco, USA och bila genom landet till Florida.

25apr-6maj – Semester i Florida, supa upp dom sista pengarna.

7maj-8maj – Hemresa via Chicago till Stockholm

 

Idag, 21 Februari. Solen skiner, precis som dom andra 299 dagarna om året. Idag skulle vi på festival, Australiens största utomhusfestival. Jippie tänkte vi, det låter ju kul. Men festivalen var inte idag, den är i Mars.

Vi befinner oss sedan 2 dagar tillbaka i en liten stad (3,8milj) som heter Melbourne. Ni har kanske hört talas om den på tv.

Melbourne är lite som Norrköping. Det är en stor stad i landet, gatorna trafikeras av spårvagnar, folket är lite lömska och kebaben smakar inte alls som i Habo, det finns också Mc Donalds.

Det vi har lagt mest tid på här i staden är in och utcheckningar på hostelet för att byta rum osv. Det är ingen aktivitet vi kan rekommendera om ni har planer att åka hit.

Vi har börjat ägna oss åt lite mer sofistikerade saker på resan, såsom scouting, blockflöjtsspeleri mm. Annars har vi mest druckit öl.

 

Idag har vi bokat en liten Hyundai Getz. Det är en småbil, perfekt för par, utrustad med air condition, manuell växellåda och en kraftig 1,4 l motor. 450kr/dag.

Det är nämligen så att imorgon har vi inga hostel-nätter kvar, busspasset har gått ut, brudarna har försvunnit, kompisarna hemma har svikit oss och istället för att gå på gatan har vi tänkt att, ja, åka på gatan! Under 3 dagar kommer vi att glida runt utmed Great Ocean Road, en av världens vackraste vägar (benämning B100). Vi kommer förhoppningsvis uppleva 12 apostlar, förhoppningsvis än fler pingviner och några enstaka soppatorsk.

 

Idag har vi tänkt på följande:

I tidens begynnelse när människan var outvecklad och inte hade något språk, hur tänkte då människan?

När vi ser en sten, då tänker vi, sten, på svenska. Men om man inte har något språk, hur tänker man då? Man tänker väl med språket?

 

Kameran hr legat i dvala ett par dagar, men vi har valt att publicera några illusioner som vi själva konstnärligt format med hjälp av datorns fantastiska värld.


Hoghus, buss, kanguru, fallskarm, trad, sol, strand, hav och haj. mango


Ol, fisk, aborgin med hangtuttar


Love / MP

 

 


55 vårar har vi upplevt tillsammns.

MP:s spott: Capital of Aus, Canberra (inte Cambodja, eller usa)

Resterande dagar att resa: under 80 tror vi..

Cola: är här billigare än vatten

Bästsäljande bok i Australien: The girl with a dragon tatoo (män som hatar kvinnor)

Stridsvärde: Mango sjuk, går på rosa tabletter, Palmen haltar, går på blå tabletter och nya skor

Ända mot ända kan inget hända.

 

 

MP har under några få dagar ökat 1 år, inte nödvändigtvis på alla plan men i pappret! Födelsedagen firades i dom blå bergen, 2 timmar väster om sydney. Anledningen till att dom kallas för dom blå bergen ska ha att göra med elaktyloptys  trädens olja som droppat på bergen och får oss att uppfatta bergen blå. En annan som uppmärksammat just blått är ju Eiffel 65 (Blue Da Ba Dee) som sjöng om blått men kanske inte om dessa berg. Vad vet vi.

Vi ställer oss frågan: Hur gammalt är berget? Hur fångar man ett berg? Hur fångar man en månstråle i handen?

 

 

Vy

 

Hänger

 

3 systrar, bara äntrat den vänstra

 

Blå bergen

 

Bergsget

 

Skruv.

 

Näcken i bäcken

 

Utsikten var dock slående och vi fick göra oss bekanta med en stenformation som kallas ”de tre systrarna”! Varför dom nu kallats det. Vi såg ingen likhet mellan dessa 3 stenhögar och tre systrar. Vi bestämde oss för att tränga in i en syster, troligtvis den yngsta (ja, över 16 år, bergsäkert).. inte ens detta gav den tillfredställelse som hoppats. Besvikna tog vi oss ner för 1937285 trappsteg och promenerade likt aboriginerna planlöst runt i skogen. Vi kommer tillslut fram till en tågstation som ska ta oss upp från dalen till vyerna på en räls som har 52 graders lutning, världens brantaste, inte helt otippat.

Palmen får ingen tårta, han förtjänar ingen tårta. Han får en calippo! Hade vi dock varit i Asien hade han kunnat få en fru, bil och en mindre flygplats för samma summa.

 

52 graders uppförsbacke!

 

Systrarna ifrån linbanan!

 

Waterfall

 

Taste good, frech!

 

 

 

Födelsedagen var bra. Ända tills kvällen. Då vi glada i hågen hade handlat lite bärs för kvällen och var på väg hem till hostelet. Pang!.. Krach, Booom. – Ett 6 pack föll i asfalten. 2 öl finns nu längre inte bland oss, dess själar fick lämna jorden på en mörk bakgata i staden Katoomba. Vi sörjde en stund, lyfte på hatten, tog på oss svarta kostymen och sjöng en psalm. Från Bibeln. Jordfästningen ägde rum i en grön papperskorg, gästerna var gamla bekanta så som; 375ml colaburk, ”fimpen”, pizzakanten och herr och fru snikers.

 

Under tisdagen tog vi oss till Canberra, Huvudstaden. Capitalet. Maintown of country.

Första natten bajsade en äldre man i vårat rum på sig.

Vi har kommit in lite i en finsk bastuvana och sitter halvnakna med andra män och svettas. Bastun är bra, vi vill ha bastu hemma. Vi undrar; Hur svårt är det att bygga en bastu? Kan bastuar flyga? Hur fångar man en bastu?

Idag har vi besökt det stora, mytomspunna och spektakulära Parlamentet i staden. Och nej, vi såg inte kungen. Vi tog en fika, postade ett kort, vandrade omkring i några av de 4500 rummen, bl.a den stora sal där man samlar ”regeringen” och fattar beslut.

 

Utanför Parlamentet

 

Inne i parlamentet

 

Beslutssalen!

 


Ikväll går bussen vidare ner till slutdestinationen, Melbourne. Beräknas landa tidigt fredag morgon lokal tid. Här med tränger vi in i 4:e delstaten under vår resa i landet; Victoria. Och viktoria sjunger ju Magnus Uggla om. Låtens första textrad lyder: ingen kan suga som min lilla fruga, och därför är det svärmödrar som skall in på vågrät 3.

10 dagar kvar innan flyget till Nya Zeeland lyfter, mango längtar tills pirret i pungen vid starten. Palmen menar bestämt att det inte kan kittla i pungen, utan i magen. Men sen har han PLÄP också..

 

//Dansa ALDRIG nykter


Sydney, 2a halvlek! – Daggs att toppa laget!

Sista dagarna i stora farliga Sydney har verkligen bjudit på mycket spännande upplevelser, tillfredsställelse och möten. Vi har bott på världens största hostel, dock saknade vi nu utsikt över operan och annan hög standard man blivit bortskämd med. Och hög standard, det sjöng ju Peps Persson om, därmed är det tvångsrakning som skall in på lodrät 5.

 

Dag 4 Sidney

Vi bor numera i Chinatown, jag citerar en svensk tjej vi träffade i Surfers: ”Det finns typ bara kineser i chinatown”. Mangopalm tvekade inte på detta påstående och det visade sig vara sant. Så nu är det bekräftat för all framtid. Paddys market är en jättestor inomhusmarknad där det säljs caschewnötter, vanliga nötter, fisk, vit persika, torsk, bumeranger, trosor och mycket annat. Vi var enade om att det kändes och såg ut precis som i asien, vi blev nostalgiska när dom små liven ropade ”massage, massage!”

Paddys market

 

Modernt piano?

På kvällen gick vi på bio i de lite finare kvarteren, Darling Harbour tsm med två svenska tjejer. Tro det eller ej, världens största bioduk! Dessutom i 3D. Avator var filmen och i.o.m det stora bioformatet, de rabatterade biljetterna och de fula 3D glasögonen får filmen 4/5 toast! Kanonbra!

 

3D IXAM Super glasögonormar

Dag 5 Hongkongney

Nyårsafton! Kinesisk alltså. Mangopalm begav sig till nyårsfirandet och gick ut stenhårt inhemskt med kinesiska degknyten, din sum , överchilipepprade kinesiska chips samt regnponcho. För det regnade bra på de tusentals små stackars kineserna som samlats för att fira in ”Tigerns år”.

 

 

 

Lite burersk kuriosa är att mp är födda på kaninens år..  Palmen förmodar att han snarare borde fötts på Koalans år.

Hur som helst var det en trevlig upplevelse att vara med om ett K-nyår, eller rättare sagt, ett nyår som man faktiskt kommer ihåg dagen efter

Parad

 

Mango stolt över sin poncho!

 

Dag 6 Swedney

Efter gårdagens kinesinhemskhet gick den här dagen gick till 100% i svensk stil!

Lördagen började lite försiktigt med OS invigningen på storbild och med blå-gula tårar i ögat när Foppa marscherar in med den svenska fanan. Sedan hände det igen… Trycket..  Köttbullebehovet blev för stort. Vi hade inget annat val än att sätta oss på tåget till IKEA (denna gång direkt till rhodes), prova lite nya sängar och fåtöljer, läsa om småland och sedan bara göra det, ett stort köttbullemeal med mos och en svensk kanelbulle, avslutar med en daim, 2 daim.

Love..

 

 

Hem till hostelet för den prekärt svensk-inhemska aktiviteten ”bada bastu, dricka öl och se vem som pallar sitta längst” dessutom utlystes snoppmätarträvling i den kalla duschen, duschen var 3 cm kall. Sen kom vi på att just det, vi ska träffa två gamla kollegor från sötpotatisbranchen ikväll nere på Bondi. Efter nio skulle vi komma och det gjorde vi. Ganska långt efter faktiskt. Klockan blev närmre 10 innan vi vandrade in på Bondi beach hotel men tro inte att brudarna var där, vi hann köpa alldeles för mycket öl och gratisdrinkar innan dom till slut trillade in.. Men som dom gamla kollegor vi är gjorde vi firmafesten till en otroligt lyckad och blöt kväll (det regnade). Kvart över 4 på morgonen hittar vi en öppen kebaberia och lyckas få i oss en kebab innan vi spatserar hem.

1a ölen

 

Sista ölen. Underbar kwell!

 

//MP


Halvtidsvila - Sydney!

Vi anländer från en liten bungalow till en världsmetropol på 4,5 miljon inv. vi har inte hälsat på alla men vi jobbar sakta på det!  Vi checkar in till troligtvis det bästa rummet på hela hostelet och betalar inte mer än 25 dollar för det! Utsikt: både operahuset samt harbour bridge i ett område som kallas ”the rocks”, 3 nätter skall tillbringas tillsammans med endast 2 rumskamrater, som vanligt hamnar vi tillsammans med lite ”knepigt” folk. Killen under mango stönar konstant även om han bara viker kläder, dock mer oroande under småtimmarna.

 

Utsikten från varat fönsster!

 

Dag 1 - mån:
Promenerar runt i våra lite mer finare områden, går fram och tillbaka på bron, funderar kring fackverkets kapacitet, förundras över Australiens översäkerhet överallt och blickar ut över operahuset som är betydligt mindre än vi räknat med. Vi bestämmer oss för en närmare titt, ja operahuset är en rätt liten konstruktion men eftersom den har svenskt tak så tycker vi att det är en otrolig skapelse! Sitter utanför operan och hör folk gapa inne i lokalerna. Vi kan nu se broa från ett lägre perspektiv och försöker gissa dess höjd. 124,6 meter är en högst ungefärlig gissning, rätt svar 134 men vi tvekar på den mätningen. Kanske var det lågvatten när dom mätte?

 

 

 

Vy från hostelet!

 

 

 

 

Dag 2 - tis:
Är en dag då vi ska få äta köttbullar och korv, köpa svenskt godis och bara gå runt och provsitta fåtöljer, vi ska till IKEA! Vägen dit förklaras som rätt krånglig och efter att åkt ut till förorter, rest i nästan 2 timmar och bytt tåg 4 gånger så kan vi intyga detta. Dock ser vi att man kunde åkt direkt dit och sparat 1.5 timme, bara man förklarar sin slutdestination och inte slutstationen tåget har man ska med. Dessutom häger vi en del i klädaffärer, shoppar som 2 kvinnor och kollar in det senaste tjejunderklädersmodet.

 

Aj

Dag 3 - ons:
På morgonen möter vi upp två svenskor vi träffat under de första dagarna i Australien, bestämmer oss för att åka till den mest kontroversiella stranden i världen troligtvis, Bondi Beach. Allt detta snack för en, jaaa, vanlig rätt liten strand (ur ett Australien perspektiv). Väldigt mycket folk hade hittat hit och man var ständigt i fara när surfinglektionernas offer spolades upp bland alla badande. Mycket topless gjorde dock att Boni fick 4/5 Toast! Kanonkul!

Kvällen bjuder på romantisk promenad vid den vackra hamnen; Darling Harbour

Bondi!

 

 

 

Darling Harbour

 

//Seee Ya!


Situationen är prekär!

Mps Spott: jaa vem vet, 3 timmar norr om sydney, NSW,

Tiden på dygnet: 68 graders lutning på solen

Antal % kvar på resan: 35

Antal promille innan dödsfall: 150 alltså två 75:or

 

 

Man har under resan känt av när saker går ens väg och när saker inte går ens väg! Just nu befinner vi oss i en lång oturs uppförsbacke, man skulle kunna uttrycka sig så här: när detta är slut ska vi skratta!

Efter att lämnat hostelet i Coffs Harbour, där personalen kommer in mitt i natten, hög som ett hus och står och skriker tills han inser att ingen orkar diskutera mitt i natten och lägger sig, anlände vi till Port maquarie. Till en början verkar det lovande, folket som hämtade upp oss betedde sig nyktert och visade till och med runt i staden innan vi åkte till hostelet. Under första dagen hann vi dock bara med cola drickande och en och annan glass. Bestämmer oss för att klättra kommande dag. Morgonen kommer, vi kan höra carolas röst sjunga: tänk att få vakna tidigt en morgon! Dansar, sjunger och visslar runt frukostbordet. Frågar i receptionen om dom kan ringa till klätterstället för lite prisinfo och öppetider, det är stängt fredagar.. som vanligt i detta land är allt stängt då inkomsten har möjlighet att vara som störst. Utom i bottelshopen och adultshopen som har öppet dygnet runt. Då över till plan b, måla stenarna i hamnen som tydligen ska vara en stor aktivitet. Får vägbeskrivning till färgbutiken och hjular dit. Stängt..  T.o.m nerlagt, torligtvis för stora inkomster..Vi bestämmer oss för en glass.. och en t-shirt samt en flytleksak. Hurra.

Klockan blir 15.00, Det är dags för dagens stora huvudattraktion, Koala Sjukhus Besök! Palmen har gjort en del sjukhusbesök under resan men för mango blev det en ny erfarenhet att se på de sjuka små liven från ett besöksperspektiv, och inte själv ligga där. Mango fick en del flashback och längtade tillbaka när han såg syster trycka in en spruta i rumpan på det oskyldiga djuret. 

Allt fanns där, Koala ambulanse, operationssal, sjuksköterskor, träd.


 

Lördag lämnade vi städerna och begav oss ut i djungeln, bor numera i bungalow 3, Port Stephens. Ägaren är konstat full/pårökt och endast tyskar på hela hostelet! Vi har dock satt dom tillrätta och spöar dom i biljard & inhemska drickatävlingar. Ägaren kom även bort till biljardbordet senare på kvällen och ville att vi skulle kolla på en grej i köket, traskar ner 5 min senare och möter ett stort gäng tyskar. Efter stund kommer den vinglande gamle mannen med en orm runt halsen. En diamant pyton. Alla får ha den runt sig och han berättar at man har gott och väl 30 sek på sig att leva om den nu bestämmer sig för att döda dig, svårigheten är att leta upp svansen, framförallt då om man ser dubbelt/trippelt. Natten blev lång. Och hård.

 
Utsikt över Newcastle


Bush-kitchen


TYsk i hatt


Pårökt fylleoskar med dödlig orm, sen lördagkväll


NattamatSöndagen har ägnats åt sandboarding med en tysk vän, verkar som man blir tilldelad en tysk när man kommer till varje nytt ställe.. mycket trevligt dock! Lär oss tyska ramsor och kampsånger mest hela dagarna. Sanddynorna var stora, sandiga och burerska. Visade tysken hur man åker snowboard in sweden och efter 30 min börja det regna och vi fick åka hem.


Sandboarding får 4/5 toast. Kanonkul.Imorgon bär det av mot Sydney! Eller Sidney som det egentligen stavas. Där ska vi sjunga opera, äta köttbullar och hänga med div lösa brudar.

Idag funderar vi över taket. På operahuset. Faktum är att det är svenskt, vita höganäsplattor ligger på taket och skyddar mot väta. Höganäsplattor, hur fångar man dom? Går dom att äta? Svaren skall vi ta reda på under våra 6 dagar i världsmetropolen, Sidney.

 

God afton

 

 

Bloggkorsordet:

Höga stön och burriga kläder, är ett textstycke från magnus ugglas låt, och uggla, det är en fågel, som

satt över oss under en barrunda på tioman i Malaysia, därför äre fylle-oscar som ska in på lodrät 5.

 


En bra dag! (Känsliga läsare varnas, mkt svordommar)

Mps Spott: Coffs Harbour, NSW,

Tiden på dygnet: 10 timmar före er, kväll m.a.o

Snödjup i terrängen: 0 cm

Dagens fågel: Muttonfågel

Antal cl coka cola mango druckit idag: 110

Antal cl coka cola mango drack igår: ca samma

Världens godaste dryck: Cola, inte öl

Antal regnfria dagar de 4 senaste dagarna: 0

Mps plan: Reptillverkning och hägning

 

Vi har under de senaste dagarna kommit. Varje dag.

På grund av Hitler finns det nu bara tyskar kvar på jorden. Vi förstår nu att väldigt många hatar Hitler, det gör vi med. Tyskar är inte liksom svenskar särskilt mustiga och burerska.

Idag åt vi 12 hamburgare, vi blev jättemätta, varför äter man så många?

-          Det är billigt, och vi har ingen frys.

 

 

 

 

I Coffs Harbour finns det en hamn. Vi har 2,5 km till närmsta pizzeria, imorgon lämnar vi det här livet. Inte ens Donken finns.

Igår köpte vi 200 golfbollar, ställde oss på en platta och slog iväg dom jävlarna långt åt helvete. Det regnade snett från sidan.

 

 

Sen vandrade vi upp på en kulle, med en stor jävla fitt-springa i, där bodde det en massa fågeljävlar i typ skyttegravar. Man skulle inte trampa på deras tak. Sen blev det svart, och regnet kom. Vi kom.

 

Ser ni vad vio ser eller har vi bara varit hemmifrån för länge?

 

 

 

Idag lånade vi var sin bodyboard, det är som en liten surfingbräda man ligger på mage på och surfar med vågorna på. Problem ett: Det mjuka skummaterialet på brädan skaver på bröstvårtorna så häxmjölken nästan sipprar ut ur vårtjäveln. Problem två: uppstår när en vågjävel äntligen kommer och man tänker, ”Nu ska det bli kul att åka bräda”, vågen växer till en tre meter hög vägg och precis innan man tror man ska glida med får vågen för tidig utlösning och man gör en dubbel saltomortal med 7 ton vatten över sig, knäcker ryggen och trycks ner på botten, vatten i alla tre bihålorna och kalsongerna upptryckta i räva!

 

Vi ger bodyboarding 4/5 toast! Kanonkul.

 

Imorgon landar vi efter tre timmars busshelvete i en håla stor som Pajala, Port Macquarie. Vi har inte en enda jävla förväntning, hoppas det regnar. Då är det nämligen bättre och coolare att surfa. Allt enl en svensk idiot som inte ens kom upp på brädfanskapet under hela idag.

 

//Ne, ja e inte bitter


Super Mario

Mps Spott: Busstation i Bellina, NSW, Australia

Bussen skulle hämtat oss för: 35 min sedan

Sikt i Lake Ainswortg, Linnox Head: 15 cm

Höjd på vågorna i havet senaste dagarna: omkr 10 fot, 3 ¾ tum

Använd solkräm. Allovera växer ju på träd.

Antal tyskar vi rest med de senaste dagarna: 1, Super Mario

 

I senaste bloggen berättade vi om det hektiska livet i turisthålan Byron Bay. Det var surfing, hashkakor och hostelet var överfullt av idioter. Vi har nu lämnat det livet bakom oss, och bara 30 min söderut med lokalbuss väntade en betydligt mindre stad med bara ett par tusen invånare, Lennox Head.

Vi lämnar idag Lennox Head efter 4 dagar på orten. Men det är med tåren i ögat, sura uppstötningar och med gråten i halsen.

För det första. Hostelet. Drivs av en man , 55 år, bakar chokladkaka varje dag till gästerna, lånar ut all möjlig utrustning för surfing, fiske, cykling, golf, blockflöjtsspeleri mm. Fruktansvärt hjälpsam och trevlig. Jag känner honom. Och min fru känner honom. Mycket trevlig människa. Rent, snyggt, och avslappnad stämning, det var precis vad vi behövde, lite semester helt enkelt.

 

Det började i fredagskväll, efter vi anlänt, med en fisketur i den närliggande sjön. Vi provade enl svensk tradition med majs – 3 kattfiskar blev det, och lite fler öl, en solnedgång. Direkt efter fisket hörde vi rykten om livemusik nere på lokala puben, där vi spenderadei dygnets sista timmar!


majs på krog


Fylleanden som gärna delade ölen med oss


 Catfish, Fidde - 2 st, palmen - 1 st.. .

Dagen efter anslöt en tysk kompanjon som vi träffade i Byron, Mario, eller Super Mario som han fick bli kallad. Vi hade en riktigt rolig dag ute i dom enorma vågorna på våra bodyboards, samt en del liansvingande i den mörka varma sjön, Mario flög som en vante, palmen mer ramlade sig ner.

På kvällen avnjöt vi bl.a Crocodile dunde på VHS, en pilsner till, och vi kände oss väldigt australiensiska för ett tag, aussie aussie, aussie!Bodyboard

 som vanligt en tyskjävel ivägen!


 

 Svinget

 fallet

Söndag. Vi cyklar iväg till själva Lennox heads heads head. Utsikten är bedårande, vindarna stabilt sydostliga. Här hoppade tydligen en galning ut för stupet för 14 dagar sedan, utan skärm. Han dog. Hårt misstänker vi. Vi cyklar vidare till söndagsmarknaden och äter lite gratis godis, försöker ännu en gång förstå reglerna i cricket och vänder sen hem.

För stora vågor i havet. I stort sett omöjligt att ta sig ut. Vi badar i sjön. Det börjar ösregna. Vi går hem. Vid skymningen grillar vi till en ordentlig aussie-middag och avnjuter den tillsammans med ja, ni vet, öl. Kvällen får sedan en oväntad vändning och vi 3 hamnar tsm med tre australiensare. Mycket trevliga. Jag känner dom. Och min fru känner dom. Klockan blev sent och det blev i stort sett morgon innan alla funnit säng.


På väg mot utsikten

 utsikt

vattenpause 

BBQ 

 äkta Allovera

 sudden

hotelfrukost 


 

Vi har i skrivande stund fått reda på att bussen vi sitter och väntar på har fått punka utanför Surfers Paradise. Men vem bryr sig. Vi filosoferar.  Tid är pengar. Vi har pengar, ganska mycket. Idag är det 4 veckor tills vi åker till Nya Zeeland. Vi längtar, Kiwi, klimat. Fisk. Igår fick vi veta att det är gott om pingviner i södra Australien. Kan man äta pingvin? Kan pingviner flyga? Hur låter en pingvin? Great ocean road, är det samma som riksväg 40? Visste ni att i tyskland äter man gurka, doppad i salt som snacks? I Australien kör man på vänster sida av vägen, det tycker vi är konstigt. I Tyskland är Muller vanligt efternamn. What about Hitler? Tjernobyl? I sverige drar vi mamma-skämt, i tyskland jude-skämt.

 

Nu kom bussen! 1,5 h försenad. Om tre timmar anländer vi till Coffs Harbour där vi ska spendera kommande dagar. På måndag reser vi till Sidney, eller Shitney som det kallas för 6 dagars fotograferande av operahuset.Det är så bedårande.

Som lilla flickan sade; Hellre busa naken än att få den i baken.

 

 

/ Mr E. Pålmqvist, F. Magnussun


RSS 2.0