Situationen är prekär!

Mps Spott: jaa vem vet, 3 timmar norr om sydney, NSW,

Tiden på dygnet: 68 graders lutning på solen

Antal % kvar på resan: 35

Antal promille innan dödsfall: 150 alltså två 75:or

 

 

Man har under resan känt av när saker går ens väg och när saker inte går ens väg! Just nu befinner vi oss i en lång oturs uppförsbacke, man skulle kunna uttrycka sig så här: när detta är slut ska vi skratta!

Efter att lämnat hostelet i Coffs Harbour, där personalen kommer in mitt i natten, hög som ett hus och står och skriker tills han inser att ingen orkar diskutera mitt i natten och lägger sig, anlände vi till Port maquarie. Till en början verkar det lovande, folket som hämtade upp oss betedde sig nyktert och visade till och med runt i staden innan vi åkte till hostelet. Under första dagen hann vi dock bara med cola drickande och en och annan glass. Bestämmer oss för att klättra kommande dag. Morgonen kommer, vi kan höra carolas röst sjunga: tänk att få vakna tidigt en morgon! Dansar, sjunger och visslar runt frukostbordet. Frågar i receptionen om dom kan ringa till klätterstället för lite prisinfo och öppetider, det är stängt fredagar.. som vanligt i detta land är allt stängt då inkomsten har möjlighet att vara som störst. Utom i bottelshopen och adultshopen som har öppet dygnet runt. Då över till plan b, måla stenarna i hamnen som tydligen ska vara en stor aktivitet. Får vägbeskrivning till färgbutiken och hjular dit. Stängt..  T.o.m nerlagt, torligtvis för stora inkomster..Vi bestämmer oss för en glass.. och en t-shirt samt en flytleksak. Hurra.

Klockan blir 15.00, Det är dags för dagens stora huvudattraktion, Koala Sjukhus Besök! Palmen har gjort en del sjukhusbesök under resan men för mango blev det en ny erfarenhet att se på de sjuka små liven från ett besöksperspektiv, och inte själv ligga där. Mango fick en del flashback och längtade tillbaka när han såg syster trycka in en spruta i rumpan på det oskyldiga djuret. 

Allt fanns där, Koala ambulanse, operationssal, sjuksköterskor, träd.


 

Lördag lämnade vi städerna och begav oss ut i djungeln, bor numera i bungalow 3, Port Stephens. Ägaren är konstat full/pårökt och endast tyskar på hela hostelet! Vi har dock satt dom tillrätta och spöar dom i biljard & inhemska drickatävlingar. Ägaren kom även bort till biljardbordet senare på kvällen och ville att vi skulle kolla på en grej i köket, traskar ner 5 min senare och möter ett stort gäng tyskar. Efter stund kommer den vinglande gamle mannen med en orm runt halsen. En diamant pyton. Alla får ha den runt sig och han berättar at man har gott och väl 30 sek på sig att leva om den nu bestämmer sig för att döda dig, svårigheten är att leta upp svansen, framförallt då om man ser dubbelt/trippelt. Natten blev lång. Och hård.

 
Utsikt över Newcastle


Bush-kitchen


TYsk i hatt


Pårökt fylleoskar med dödlig orm, sen lördagkväll


NattamatSöndagen har ägnats åt sandboarding med en tysk vän, verkar som man blir tilldelad en tysk när man kommer till varje nytt ställe.. mycket trevligt dock! Lär oss tyska ramsor och kampsånger mest hela dagarna. Sanddynorna var stora, sandiga och burerska. Visade tysken hur man åker snowboard in sweden och efter 30 min börja det regna och vi fick åka hem.


Sandboarding får 4/5 toast. Kanonkul.Imorgon bär det av mot Sydney! Eller Sidney som det egentligen stavas. Där ska vi sjunga opera, äta köttbullar och hänga med div lösa brudar.

Idag funderar vi över taket. På operahuset. Faktum är att det är svenskt, vita höganäsplattor ligger på taket och skyddar mot väta. Höganäsplattor, hur fångar man dom? Går dom att äta? Svaren skall vi ta reda på under våra 6 dagar i världsmetropolen, Sidney.

 

God afton

 

 

Bloggkorsordet:

Höga stön och burriga kläder, är ett textstycke från magnus ugglas låt, och uggla, det är en fågel, som

satt över oss under en barrunda på tioman i Malaysia, därför äre fylle-oscar som ska in på lodrät 5.

 


Kommentarer
Postat av: LF-LE.........

Hej igen Ett par tips ang.Sidney.Dom flesta Back packers bor i China town (billigast tror jag).Om ni ska besöka stadens zoo,så åk dit sjövägen, båtarna tar bara 1/3 av vad taxi gör.Trevlig fortsatt resa.Henrik.

2010-02-09 @ 16:53:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0