80 mil på vänster sida

 

Mangopalms spott: St Kilda (5km söder om centrala Melbourne) Victoria

Nattemperatur de senaste dagarna: 5-10 grader Celsius

Dagar utan hygien (dusch): 4 (kritisk odör)

Resultat i frisbee-golfen: 6-4 till Mango

Antal sedda apostlar: 7 (ska finnas ytterligare 5 till någonstans)

Antal apostlar vi urinerat på: 1

 

I måndags hämtade vi ut våran lilla Getz (Hyundai). Det var jättekonstigt, man fick sitta på andra sidan och köra utan posten märket, och alla vi mötte körde på fel sida och tutade.. På radion sa dom att en idiot körde på fel sida mitt inne i centrala Melbourne, men nästan alla vi såg körde på fel sida.

Hur som helst lyckades vi ta oss ut genom 4miljonersstaden och påbörjade resan sydväst med staden Torquay som mål. Här börjar vägsträckan ”Great Ocean Road”. En väg, vid havet, som är… ja, great!

 

Vagen vi fardats pa i 7milakliv

 

Bea ut i ful

Golfbana med en hel del invanare pa..

 

 

 

Ett fall, ett vattenfall

 

 

 

Meditation

 

Vägen byggdes efter 1a världskriget av sysslolösa soldater och sträckan är ca 300km.
Vackert slingrar den sig utmed havet och det luktar hav och tång (en lukt vi inte lika ofta få känna runt kvällningen). Vi körde bara ca 1/4 första dagen och letade upp en gratis campingplats när solen började falla. Mitt ute i en nationalpark bland ödsligheten, här fanns ingenting. Ingenting. Förutom två brudars! Och en tysk. Det finns alltid en tysk, var man än är.

MP beslutade sig för en kvällspromenad längs med en väg. Solnedgång, en öl i handen; en mysig stund. Vi träffade på familjen känguru som hoppade vidare och koalor satt högt uppe i träden, fantastiskt!

Det slutade med att vi fick upp ett bord, backade intill bilen att sitta på, lite stolar, en platta öl och hade ganska trevligt på kvällen bland alla regnskogens olika ljud. Sen fällde vi framsätena (på den mycket lilla bilen) och somande. Med shorts, t-shirt och tröja. Mango hade dock lyckats snika en filt ifrån brudarna. Trots detta: Århundradets kallaste natt! Vi skakade, frös och svor över hur kallt Australien är!

 

Har vart det fest hela kvallen lang!

 

Sovposerna

 

Under dag 2 körde vi resterande del av Ocean Roaden. Vi beskådade ”De 12 apostlarna” som för övrigt bara är 7. Kissade på en av dom och körde vidare. Vi stannade till vid ”London bridge” som strandsatte 2 turister för 20 år sedan när den plötsligt rasade. Vattnet i havet är kallt här nere, vågorna är stora och det är strömt, icke badvänligt. Närmsta granne söderut; Antarktis.

 

 

En aposteljavel i bakgrunden av palmen

 

Ett gang till

 

London Bridge

 

Fram på kvällen hittar vi en campingplats ute i ingenstans, och här fanns det inte ens en tysk. Vi fick köra in på en äng, öppna en kogrind och parkerade vid en sjö. Eller ja, före detta sjö. När man ser en sjö på kartan i Australien är det inte riktigt som hemma i Svedala. För det första, finns det vatten i sjön? Ofta inte. För det andra, om det nu finns vatten, vad är det då för vatten? Oftast saltvatten. Går det bada i en uttorkad sjö med salt?

 

Pavag in i kohagen och nattens campingplats

 

F.d Sjo

 

Vi drack öl och kollade kvarteret skatan! Palmen satte upp ett fint och tillsynes hemtrevligt litet hem utanför bilen och spenderade natten under bar himmel i sidensäcken invirad i ett illegalt stulet lakan. Man har väl gjort lumpen! Halv 6 på morgonen vaknar palmen upp av att biljäveln går igång. 3 minuter senare startar också stereon på hög volym. Mango har tröttnat på kylan och dratt igång värmen! Palmen springer in och joinar honom och båda somnar sedan tryggt tillsammans för ytterligare några timmars sömn.

 

Forlaggningen som den sag ut fran borjan, innan det blev kallt..

 

Myskvall i lilla bilen med film, gotte och Ol!

 

Dag 3 gör vi inte så mycket av värde. Vi kör mest omkring. Kollar lite småorter utmed kusterna och letar lite förbrilt efter ett hem att parkera bilen för natten. Mango är trött på att ha frusit sig genom två nätter och investerar $100 i en sovsäck som klarar minus 5 grader…

Vi utlyser en frisbeegolftävling och går en runda på en rastplats, det var trevligt.

Efter otaliga mil på små grusvägar finner vi tillslut en trevlig ficka att parkera på för natten. Det skall här tilläggas att det är förbjudet att sova i bilen, ingen kan riktigt förstå varför.

Denna natten behövde inte mango frysa. Han låg nästan naken, öppnade upp sovsäcken till max, vevade ner fönstret på palmens sida och klagade högljutt över hur förbannat varmt det var..

 

F.d sjoar

 

En batbrygga ner till sjon. Eller ja, forr var det sa iaf

 

 

Sista campingnatten..

 

Vad äter då två pojkar som är ute och luffar? Skaldjur? Fisk? – Nix!

Man äter det som naturen bjuder på. I burkform. Tonfisk, fruktsallad, banan, nutella, persikor och självklart, spagetti i tomatsås på burk! Det stod att man skulle koka i 15 minuter på stekpanna, va fan, vi ställde burkarna på grenröret under motorhuven och stängde huven 10 min, sen var det varmt! Eller ja, inte varmt, men nästan. ljummet.

 

 

 

Bilen lämnades tillbaka utan anmärkningar och vi känner att vi lärt oss mycket under dom här dagarna. Hur koalor låter, hur trångsynt tyskar tänker, att Australien är ett kallt jävla land och att Kineser finns precis överallt, överallt, fy.

 

// Mangopalm på burk!


Kommentarer
Postat av: inte palmen

Vilket roligt inlagg! Ni ser ut att vara valtranade och i bra form for bilkorning! Jag antar att ni fick manga brudar att aka med er. Vad roliga ni ar.

2010-02-26 @ 07:46:03
Postat av: Emmi

Vilken äventyrlig roadtripp ni verkar ha gjort :) ni är då kreativa när de gäller överlevnad kan nästan tro att ni gått teknik :)

2010-02-26 @ 09:19:56
Postat av: Mango

Sa sant som du sager "inte palm" manga brudar blire.. lr jaa manga.. nan.. ibland.. njaa.. inte kanske.. men det ser haftigt ut iaf!Emmi man har val gjort lumpen!pusch!

2010-02-27 @ 05:02:17
Postat av: mango syster

Va fint det var där!!! Kvateret skatan hahahhahahha

2010-02-27 @ 07:35:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0