Dan fore dopparedan!

Location: Mersing, sydöstra malaysia

Local time: 21:38

Status: mätta och spända inför morgondagen!

2 Saker, på förbekommen anledning ljusar vi upp bakgrunden till färgkod #999 för att få en mer lättläst text så även gamla människor kan läsa vad vi vill formedla.
Gör också en liten layout-ändring på prov som förhoppningsvis gör läsandet roligare, kom gärna med synpunkter kring ändringen!

Inte bloggat på några dagar nu då vi befunnit oss under extremt låg internetuppkoppling.




 De senaste 4 dagarna har vi som bekant spenderat på en ö som heter Pulao Tioman. Mestadels har dagarna handlat om sol, bad, mera sol, dykning, billig öl och djurliv; enögda katter, tuppar och hönor lösa överallt galandes tidiga mornar, stora ödlor över två meter, apor utanför dörren på morgonen, vilda ugglor, för att inte tala om det som finns under och strax över vattenytan, fisk. Luktar för övrigt äckligt. Fisk.

 

Vi hittade oss 3 hängmattor precis under vårat guesthouse med en grym utsikt utöver havet och dessa användes flitigt varje dag, då man gärna blir lite trött efter en dag på stranden och något kallt i handen!

 

Vårat rum, ett av de bättre boenden vi fått för ungefär 40 sek, fotsköljning utanför dörren! Samt en galen tupp som gjorde oss sugna på chicken-curry varje gång han gol!

 





Bestämda steg ut mot flotten där vi spenderade x antal timmar i det helt genomklara vattnet!

 

Tog inte lång tid innan mango hittat en brännmanet. Fet, troligtvis.

 

Vi har börjat med synkroniserad simhoppning! Mycket vacker och berörande föreställning, fick applåder, kanske, inte. alls.. Men det är en show ni ska få ta del av senare när vi publicerar filmen!

 

Ytterligare en bild på utsikten, vågornas former, vattenbrynets brytning och vipps! en kvinna springer in i bilden precis när vi tar kort.. oflyt..

 

På kvällen bestämde oss för att vara lite ”vild and crazy” och beställde in en fisk, efter någon minut kommer servitrisen med en fisk på en tallrik och frågar om den storleken blir bra. Då är fisken död, och kall. Till slut, efter närmare två Carlsberg och en del kortspel får vi in en hel fisk med huvud och fenor kvar, rensad dock! I något spa med lite chili och tomat.. smakade fisk.. rätt okej, men inget ögongodis! (för ögongodis hänvisar vi till föregående blogginlägg och kinesen som äter ris.)

 

Idag lämnade vi ön med lite ont i magen, det har ändå varit några vackra dagar tillsammans. Tillsammans med varandra, tillsammans med glada medmänniskor, med katter som slickar sig själva i skrevet och med solen som våran bästa reskamrat.


Ikväll ligger vi på hotellet som är kinesiskt, precis som det mesta är här nere, och funderar över morgondagen. Dagen D. Dagen vi alla väntat på i årtionden. Dagen då Jesus återuppstår, då solen tändes och stringtrosan uppfanns! Dagen då vi ska förtulla vårat bagage, visa upp passet för en totalt främmande människa som vi inte ens vet namnet på. Än mindre hennes skostorlek. Dagen då ord ska bli till handling, då gränser mellan länder, svarta och vita suddas ut, människor lever tillsammans med djur, dagen då könssjukdommar inte finns som ett begrepp, ugglor läser nattsagor för mössen, lejonen tvättar pälsen på hyenorna. Dagen, då VI, vi två människor från Sverige, ska till Singapore. Landet, myten, legenden, stämmer det? Imorgon vet vi, då korsar vi dess gräns och beträder dess ädlaste delar, utan fruktan, sorg, och med ett mod, starkare än plutos dragningskraft! Halleluja!

Sovdags nu Pelle?-Ja…


Kommentarer
Postat av: mamma palm

Era ändringar gällande layout är till fördel!!

2009-10-21 @ 21:16:37
Postat av: LF-LE...o... Farmor.

Vad tänker ni ställa till med i Singapore?Kolla efter elektronik prylar någon dag när det regnar.Lev anständigt och njut av livet.

2009-10-22 @ 14:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0