På djupet i grottan!

Still in the djungel! 

Dagen började med att en av minibussarna som skulle hämta folk har kört fast i den leriga backen utanför guest houset.. vi sätter oss, beställer frukost och ser hur männen jobbar febrilt med att få bort minivanen från hålet. I Sverige hade man nog försökt ta sig ner från backen men här försöker man ta sig upp oavsett om det är alldeles för lerigt och man ständigt kör fast. Efter att man fått hjälp av en willys jeep kommer man upp men när den försöker vända kör den fast igen.

Idag har vi verkligen visat en riktig vandrings anda! Hyrde vandrings kängor (vanliga jumpaskor), satte på oss strumpa(kändes konstigt), tog med bandage, plåster, myggmedel och ficklampa. För idag gick vi in i grottan! Ungefär 2.5 – 4 (skyltningen är så där) km till grottan igenom skogen och gjorde även lite research av våra svenska grannar som gjorde vandringen igår.. dom sa att det kunde bli lerigt.. efter 30 min möter vi ett gäng kineser helt ner geggade och smutsiga, verkligen överallt! Vi börjar ana oro.. Väl framme efter 45 min vandring och ständiga stopp för att pilla bort alla blodiglar som fastnar på en så börjar vi förbereda oss för gyttja!

Efter en meter faller Mango ner i mellan stenarna, måttligt irriterad kan tilläggas väljer dock radarparet att fortsätta, man har ändå armar att röra sig med när benen sviker! Grottan är rätt trång och det rinner vatten längs med hela grottan. Det dröjer inte länge innan vi inser hur otroligt mycket fladdermöss det finns inne i grottan! Taken var fulla och överallt svischade dom förbi alldeles intill en. Ibörjan kändes det väldigt obehagligt men efter en stund vande man sig vid det. Klättrade runt bland gångarna och de trånga passagen runt 1 timme och överallt fanns det fladdermöss..

Visst skitig blev man men så skitig som kineserna var det förstår vi inte hur man lyckats med, kan även ha missat gyttjebrottning… för att få bort lite smuts från oss tog vi oss till badplatsen vi besökte igår och traska i med kläder och skor, nu har även solen börjat skina så steker en stund vid det skitiga vattnet innan vi beger oss mot mat och vatten.

morgonens forestallning!

Pelle fastnat i den livsfarliga stryp vaxten!

Fidde vid ett litet trad..

Iglar och stenangrepp

Batman!

Das fladdermusen!

mmm..

Trangt och fuktigt

Svarframkommligt!



Flyger runt i den backsvarta grottan

//mangopalm


Kommentarer
Postat av: Lena och Dennis

Fan va häftigt ! Gillar Batmans !

2009-10-11 @ 15:47:51
URL: http://www.lenabratt.se
Postat av: mangomamma

detta var äckligt väldigt äckliga djur. var rädda om er och nu är du skadad också oj oj oj det är de små såren man skall vara rädd om kram

2009-10-11 @ 19:41:43
Postat av: Mango

jaa det blir att slappa på kusten några dagar efter allt hårt slit ;)

2009-10-12 @ 06:47:12
URL: http://mangopalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0