7-4 En vanlig mellanmjölks-arbetsdag

 

Mangopalms spot: Moby Dick guesthouse, Chaweng, Koh Tao, Thailand, Världen

Lokal tid: GMT+7

Skribent: El Palmo

 

Ikväll spelar enl uppgift Björn Rosenström på Sigges. Vi spelar Björn här hela kvällen och tänker på Göteborg, sen ber vi böner, att dessa barn får många söner, som går i pappas farfars spår.

Vi inleder bloggen med en hälsning till er som ska dit ikväll: Fan vá gött!

 

Igårkväll, eller ja, snarare eftermiddag berättade bloggen om förfesten som nalkades. Den kom, sågs och segrade! Redan strax efter sjutiden besökte vi första baren. Trevligt, inte som i sverige och mycket, mycket av det mesta. Främst biljardomgångar. Näst efter rabarberpaj.

Tiden gick som vanligt väldigt fort och inte förens vid 4 tiden vankade vi hem till lilla sängen. Det är med andra ord en vanlig arbetsdag, 7-4, sånna ni gör hemma i Sverige ni vet, varje dag. Kul.

Bilderna kommer visa delar av vad vi var med om, känsliga tittare kanske ska nöja sig med texten.. Och då har vi redan censurerat bland bilderna ska tilläggas.

 

Hur som helst, idag vaknade vi som vi förtjänade, lagom pigga vid 11 tiden, pinnade ner till Burgerking, sa hej (sá wat dí krap) till expiditen, beställde maten, provade en papp-krona och satte oss för att äta, koma och bara njuta av flöt!

Resterande del av dagen har kretsat kring helikopterrånets offer. Det är hemskt, och vi är enade om att de var sjukt coolt gjort, genialiskt!

Vi själva har försökt planera en liknande kupp imorgon. Här på ön finns det folkabussar, omgjorda till banker med bankomater i bagagen, och en liten servicelucka i fram för stora uttag. (Finns likadana bussar omgjorda till barer också, vilket ni kommer se på bilderna nedan) Vi ska landa på taket på bussen med en helikopter, spränga oss genom den 1mm tjocka plåten med en kinapuff och sedan plocka med oss alla hundratals bath i fickorna innan vi lämnar stället och flyr med en longtailbåt in i djungeln där en tuk tuk står på ojämn tomgång och väntar på oss för vidare transport.

 

Jag vet inte om vi nämnt det tidigare, men innan jag reste trodde jag inte att ett så korrumperat land som thailand fortfarande existerade på 2000-talet. Så betalar vi x-procent av bytet till polisen skulle vi ärligt talat kunna genomföra kuppen i verkligheten..

Har pratat med människor som haft narkotika på sig, blivit haffade (då säljaren är korrumperad med polisen), handfängslade och köpt sig fria för en summa inte större än en svensk 42” platt-tv.

I ett annat fall fick en pappa köpa loss sin grabb som smugglat över gränsen, och fått 38 års fängelse. Det var dock dyrare, 5.000.000 bath enl historien. I Malaysia ska man inte heller röka på för hårt då det officiella straffet vid grövre narkotikabrott är, ja. Execution. Och det vore ju onödigt, speciellt nu när vi redan betalt 21 nätter i Australien…

 

Imorgon ska vi gå upp i hyfsad tid, helst springa en runda på stranden, och sedan resa runt på ön med moppo. Jaja, vi får se hur det blir med löpningen.

Sen är vi klara på den här ön, i det här landet och den första månaden på resan!

Som man säger i Karlsborg: Pergite!

 

En kompletterande bild från dykkursen, här torröver Fidde tryckutjämning i baren!

 

 

Drinklista, Mango valde Screwdriver, Palm Kamikazi...

 

 

En vanlig företelse, alltså biljard, inte det i bakgrunden!

 

 

Patygata!

 

Mangodansen kring stången

 

 

Live! Sköna killar i musikarbetarklassen

 

 

Klockren partybild!

 

 

Green Mango, största baren i stan

 

 

Funderade länge på om jag skulle lägga ut denna, men som mango säger, man måste bjuda på sig själv ibland!

 

 

 

Observera huvudbonaden

 

 

 

Bananpannkaka med nutella på är stadard i landet!

 

 

 

Barbuss

 

 

 

God natt från ett idag, lite mulet och småkallt (25grader) Thailand

 

Mangopalm


Kommentarer
Postat av: Örneling

Hmm, vad var det för kvinna du raggat upp P?;) det var nog tur att ni censurerade så vi slapp se när ni byte ännu mer kläder=)

2009-09-26 @ 18:20:39
Postat av: emm

Vad lik adam sandler killen på första bilden var... (och nej inte du fidde)

2009-09-27 @ 13:19:26
Postat av: mangopalm

I thailand delar man med sig har vi lärt! så även kläder...

det är adam sandler lilla emmelie.. hänger en del med kändisar vettu!

2009-09-27 @ 16:22:58
URL: http://mangopalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0