Da kanns det som nar vi startade...

Mangopalms spot: Georgetown pa on Penang, Malaysia
Lokal tid: 22.00 +8 fran London (vintertid)
Writer: Fido

Da va vi framme! Tog oss upp tidigt, jatte tidigt pa morgonen.. klockan va sakert 4 - 5 svensk tid.. tog en tuktuk till buss stationen som vi anlande till igar och tankte att det maste finnas en stor buss till malay.. men sa va inte fallet, den enda bussen som gick var till huvudstaden i malay och det ar lite val langt ner.. varat mal for dagen var butterworth och sedan over till on penang for overnattning.. Men som overallt annars finns det folk med special erbjudande pa mini vanar som gick till butterworth.. sa fick bli en van for 300 bath (60 kr) i 4 timmar mot det nya landet!

Akte cirka 5 mil innan vi nadde gransen och va tvungna att ga igenom tullen, ett forsta stopp dar vi visade pass och fick stampel nar vi lamna landet, bada tankte att det gick ju smidigt, kunde ju smugglat in va som helst.. aker 2 min, nasta stopp.. har gar dom igenom packning och mini bussen och far en stampel att vi far stanna i 90 dagar i malay.. aker 2 min till och ett stopp till, denna gangen for att kolla minibussen igen sa inte lost folk sitter i bagagen.. tror vi..

efter bara 3 timmar var vi framme, aldrig hant att vi tjanat tid pa en resa! blir dock avslappta mitt i ingenstans kanns det som saa vi borjar traska mot det som kanns som en hamn.. hittar ett mat stalle som vi garna sitter vid en stund eftersom vi glomde kaka innan vi akte.. fragar lite folk om vagen och det visar sig att vi ar precis vid hamnen dar baten gar.. koper en biljett for en mindre formogenhet, 2 sek..

Val over pa on, tar vi oss mot china town dar det finns manga guest house och restauranger! hittar boende och gor oss hemmastadda for forsta natten i malaysia!

Nyheter pa resan:
Ny valuta - 1 Ringit = 2 svenska ungefar
Nytt sprak - alfabetet som vi ar vana att se det
Polis - polis!
Tid - +1 jamfort med thailand

Muslimer -  Daligt med sprit!

 

 

Observera den roda texten pa imigrations pappret!!

 

 

Avslappta i tomma intet...

 

 

Pa baten mot Pengan!

 

 

Test av kamerans leendefunktion, avancerad teknik det dar!

 

 

Tankte ga ut o kaka ikvall, men som man sager: man ska inte ga over an for att hamta vatten, utanfor dorren pa varat guesthouse star en man och steker burgare!! fantastiskt goda, RM 5.10!

 

//mangopalm -09

 

 


Kommentarer
Postat av: mamma palm

Tack för att jag fårvara medpå resan via bloggen

2009-09-30 @ 16:50:02
Postat av: mangomamma

Det är inte mycket fest där. Men god mat i massor kanske, glömde äta på morgonen det tror man inte kan hända er....

2009-09-30 @ 21:23:51
Postat av: mango

Hej våra mammor!

vi tycker det bara är roligt att alla kan följa oss och vara delaktiga i resan :D

njaa nu blire inte möe till fest men det kan man juh göra när man kommer hem :D jaa mat finns det men är ungefär samma som thailand. lite andra specialrätter kanske.. ibland är vi lite stressade faktiskt så vi inte hinner äta :O

pusspuss

2009-10-01 @ 06:37:42
URL: http://mangopalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0