Forlat mamma...

Detta inlagget ska egentligen komma fore nasta inlagg, men av tekniska skal gor det inte de, hall tillgodo!



Mangopalms spot: Moby Dick guesthouse, Chaweng, Koh Samui inget annat!, Thailand, Världen

Lokal tid: GMT+7

Skribent: Ali mango

 

Dagen var planerad in i minsta detalj, dock hjälper inte detta i alla lägen…

Plan: hyra moped, se vattenfall och andra lösa aktiviteter runt ön och kolla upp båt tills imorgon..

 

Börjar förhållandevis bra med lite discount på moppen, specialerbjudande som givetvis bara gällde oss just idag :D sån otrolig tur! Åker mot piren och lyckas ta oss dit på 30 – 40 min, båtar söder ut går en gång i timmen så bokar allt imorgon.. kollar på kartan för att se lite aktiviteter runt ön.. ser att det finns ett vattenfall inte långt från piren och bestämmer oss för att åka dit.. (våran uppfattning av karttillverkning i thailand har väl inte varit på topp enda sen vi kom hit, men kan kanske inte begära för mycket av en gratis karta..) åker in på vägen som tydligen ska nå vattenfallet, fanns bara en väg enligt kartan.. åker så långt in det går och möter en återvänds gränd efter några km.. Åker ut igen för att försäkra oss om att det verkligen är rätt infart.. Enligt karta, jaa.. åker in igen och prövar en annan sidoväg , utan resultat.. bestämmer oss för att byta vattenfall..

 

Vårat nya vattenfall är mer utmärkt med skyltar så detta kunde vi inte missa! Det gjorde vi inte heller utan kunde hoppa av våra moppar och traska upp till ett vattenfall på 18 m! va en liten pöl nedanför som man kunde simma lite i, hade dock läst tidigare att det fanns ett vattenfall på närmare 80 meter inte alls långt från detta vattenfallet så bestämde oss för att åka dit..

 

Detta är nog det mest attraktiva vattenfallet på ön och en massa aktiviteter runt om tex tiger klappning, elefant ridning, åka linbana och annat sköj! Från parkering upp till vattenfallet skulle det ta ca 25 minuter att gå enligt en taxi-försäljare som skulle ta 100 bath per skalle för denna vägen upp, HA aldrig livet tänker vi… hur svårt kan det va?? Första etappen tog oss runt 10 min pigga och glada! (Halvvägs hit hade taxin kunnat nå pga terrängen, om det nu inte var helikoptertaxi dom menade.)Ser en liten pöl och några människor, men detta kan inte va allt, eller? Byter om för att bada en sväng, möter då ett par som kommer uppifrån, frågar om det finns mer där uppe, och tydligen hade vi bara nåt 1/3 av berget fram till vattenfallet.. fortsätter därför att traska uppför, nu i betydligt svårare terräng.. stigen lutar mer och mer ser dock skyltar hela tiden där det står ”keep clean” så vet (tror) att vi är rätt.. kommer dock aldrig till ett vattenfall som är 80 meter och eftersom stigen fortsätter, fortsätter även vi uppför, allt värre terräng hela tiden, även stigen börjar försvinna eller bli mer otydlig, ser inga skyltar på en lång stund.. efter 45 min, konstant svettande bestämmer vi oss för att vända.. ser nu att stigen som vi trodde vi följt inte syns till eller det finns massor av stigar ser det ut som, lite skillnad mot hemma där det är mossa om det inte är en stig.. allt såg precis likadant ut.. efter 10 min frågar pelle: - har vi gått här? Fidde: -ja! Eller…. Vi har tappat bort vart vi kom ifrån ute i skogen i tuff terräng, vet dock att det går en fors en bit bort och den kan leda oss ner.. kommer ut från skogen och klättrar längs en uttorkad fors eller mindre vatten i iaf.. är väl inga bergsklättrare i grunden men tar det väldigt försiktigt ner för skada sig här uppe vore ingen hit… En skrämmande men också rolig och helt fantastisk klättring väntade oss..

 

Kommer fram till första lite större vattenhålet och stannar här för lite avkylning, vätskekontroll och bildtagning.. kallt och skönt vatten och en lite mindre grotta :D, kl är nu 16.30 så ungefär 1.5 h innan det mörknar.. tar oss sakta allt längre och längre ner och till slut ser vi människor och märker då att vi tagit oss allra längs ner även förbi där vi bytte om första gången.. Andas ut och badar en sväng till i det sköna sötvattnet!

 

Hungriga hoppar vi upp på våran moppe och når en restaurang som från utsidan ser ut som en buffé vilket det typ va, fast i metallformarna låg det rått kött och där vi skulle sitta ställde dom fram en typ av grill.. Man lagar liksom sin egen mat thai-style! Klämmer i oss stora mängder mat och frukt och avslutar med glass..


























Srry att bildkommentarerna uteblev, tekniskt strul!!

//Mangopalmen


Kommentarer
Postat av: Pia Magnusson

Anton tycker att Ni är så kolla som hoppar och grottan det är som i fantomen vety. kram

2009-09-29 @ 20:02:10
Postat av: Mango

det tycker vi ocksa ;)

2009-09-30 @ 16:28:39
URL: http://mangopalm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0