Work Work!

MPs spot: Bundaberg (frenetiskt uttal: banndabäärrg) igen!
Arbete: stapla sötpotatis
Arbetstoast: 4/5
Ryggproblemiframtidensfaktor: 8
Lön: 17,5 dollars/timmen (115kr) före skatt då vi inte lyckats hitta svartjobb, än
Arbetade dagar: 1
Antal riskokare i vårat kök: 10-15st

 Snabbfakta Bundaberg:
-Invånare: 55 lakan
-Känd för: Rom (och cola)
- Mc Donalds öppet 24/7

 

Vi anlände till Bundaberg i söndags och gjorde klart pappersarbetet, måndag morgon kl 5 ringer våra klockor! Ingen aning om något körs vi ut i en minibuss tillsammans med 7 kvinnliga kineser till en bondgård. Engelska kunskaperna hos våra kollegor är nästintill obefintliga så fråga efter något gör man med kroppspråk. Inne i en stor hall går det ett långt band och längs banden står det kineser och tjocka australienare, i slutet och på ett sidospår ställs MP. Vår uppgift blir att stapla kartongerna med sötpotatis, varje kartong väger ungefär 20 kg och staplas upp till 2 meter. För en människa som är 2 meter är detta ett mindre problem, en människa som befinner sig närmre jordskrapan har dock större problem då det är en hel del vatten i kartongerna och det vattnet luktar inte hallon!

Snabbfakta sötpotatisen:
-Söt
-Potatis
-Lite lik swedish morot
- Väger mycket 

Man kan lite skämtsamt säga: - ”Att börja på ett nytt jobb kan liknas vid analsex; Det går trögt i början, men med lite ansträngning passar man snart in.”

Varje kväll kl 7 sätts det upp nya scheman på var, när och hur man jobbar dagen efter, idag var tanken att vi skulle börja kl 08.30 men eftersom det regnar väldigt mycket just nu ställdes det in. Så idag har vi en mycket efterlängtad semester! Man måste verkligen ta vara på sina lediga dagar så här i arbetstider.

Planen för januari är att försöka ligga plus-minus noll på kontokortet och så länge regnet håller sig borta är det ingen omöjlighet! Så ut och förbränn fossila bränslen och håll tummar, långfingrar och tånaglar för att ozonhålet över oss växer och solen skiner på våra små (stora) potatisar!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: mammapalm

Det är inte alla som varit i Bundaberg och staplat potatis, det kommer förhoppningsvis att bli ett roligt minne...

2010-01-05 @ 05:55:12
Postat av: mangomamma

Kul att Ni fick till ett jobb. Stannar Ni länge där eller skall Ni snart vidare? Jag menar bara det är många ställen som behöver regn i det landet . Varför inte bli regn Gudar? Tänk vad många som skulle bli glada då i ett land det inte regna för ofta. Här snöar det och snöar. Stor kram

2010-01-06 @ 09:21:35
Postat av: mollimus

Va söta ni är :) nästan så man blir lite sugen på att åka ner till er..

Kom på att jag glömt tipsa er om en jobb sida,http://jobsearch.gov.au/harvesttrail/map.aspxde har massa jobb över hela oz.

Puss o pill

2010-01-06 @ 18:32:44
Postat av: Palmen

Vi blir nog kvar ett par veckor omvi star ut.. Livet har pa landet ar hart!!Molly, du ar sa valkommen, kan fixa sa du bara behover betala for en halv sang! ;)

2010-01-07 @ 09:51:51
Postat av: mango!

jag behover pengar sa vi stannar ett tag ;) borjar trivas som bonde med! nagot jag kommer att satsa pa nar jag kommer hem!Tack saaa jjjaaavvv....aaa mycket molly!! kunde ibnte klamt det lite tidigare??!!! ;)

2010-01-07 @ 10:05:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0