Det Nya C-landet

 

MP spot: Familjecamping!! Första seriösa campingen, Twizel, Sydön, NZ

Trippmätarn: 677 km

Antal dagar i bilen: 4

Antal sedda får: 24869

Antal duschar: 1

Antal FHM tidningar: 1, utläst, uttittad (noggrant)

Antal WOW (inte spelet) upplevelser: 4

Stridsskador: Solbrända axlar och mangos förbannade nysningar

 

Måndagen den 1 Mars landade vi i Christchurch, taggade för nya äventyr, får och skydive! Skönt att äntligen komma till ett nytt land med nytt språk, valuta och klimat. Typ. Från flyget såg vi vad som komma skulle, berg och dalar, en bort tappad ring och en jävla massa får!

I Christchurch stannade MP i två nätter för att reka diverse livsnödvändiga saker så som; ölsorter, campingutrustning och ett hem för den kommande månaden. Vi blev inte besvikna! Ölen smakar bra, campingutrustningen ingår i bilen och vårat åk är billigt, bensinsnålt och otroligt fult!

mango botaniserar i bilar-till salu-tavlan. Blocket kanns spontant smidigare..

 

Så på onsdagen, dagen med stort D, checkade vi in i den vita faran hos uthyraren och påbörjade bilfärden i sydöstlig riktning.

Första målet blev Akaroa, en liten gemytlig stad på en halv ö 7 mil utanför Christchurch. Vyerna var slående! Vägarna klättrade upp och ner på bergen och djuren gick längs vägen och betade, troligtvis. Ett litet problem man inser med en van som bara har en motor på 1.5 liter är att det går inte fort i uppförsbackarna. Men vilken tur då att MP har all tid i världen! Något dock inte alla verkar ha. Vi hamnar mitt i ett kidnappningsförsök uppe på kullarna! En örn lyfter bredvid vägkanten med en liten harunge i klorna. MP ler. Men örnen tappar sitt byte eftersom MP kommer åkande i en dundrande fart (15 km/h)!

 

Skonheten, eller ja, odjuret kanske..

 

Första natten tillbringas ute i det vilda! Några kilometer från det tasmanska havet och kullar med får som grannar. Ska tilläggas att det inte är lagligt att campa hur som helst men bakom en halmförvaring lyckas ingen se oss! Morgonen gryr och vyn man ser genom backluckan när man tittar upp ur sovsäcken är oslagbar. Trodde vi då.

 

Akaroa...

 

The girl next door" Bidgrag nr 5, fhm

 

Allmant los ko

 

Frukost time!

 

Brekky in nowhere

 

Berg och dal

 

Far

 

Färden gick vidare väster ut och med riktning mot de sydliga alperna. Andra natten tillbringar vi i anslutning till Lake Taupo, en slående vacker sjö med en stark ljusblå nyans och med en vattentemperatur som har potential att förvandla även den största negerns rovdjur till bara en liten prinskorv, det var alltså kallt, dit jag ville komma. Vi har bara 2 kompanjoner i närheten av oss och det är 2 äldre gubbar som fiskar och säkert pratar skit om sina fruar ute i båten. MP njuter av natur, berg, öl och frisbeegolf under kvällen.

 

Kallt och blatt

 

Gubbarnas eka

 

Dagen därpå färdas vi dom sista 5 milen upp till landets högsta berg, Mount Cook. Här ligger snön på bergen, flera glassiärer rinner ner för bergen och åar med kristallklart vatten sipprar förbi. MP går en kvällsvandring tillsammans innan solnedgången och smakar lite på naturen och omgivningarna, mmm!

 

Hangbro, Mt Cook

 

Mossa bor man ha for att inte frysa

 

 

Vi övernattar på nån form av campingparkering och vaknar upp bland vita berg, milslånga vyer och ett oändligt strålande solsken. Vi gör som vanligt en nyttig frukost bak på gasolplattan innehållandes bl.a gröt och ägg. Därefter tar dagens aktivitet vid: vandring utmed smutsig glasiär. Vi vandrar och vandrar, upplever och suger i oss intryck och utsikter, 5 hela timmar. Bergen är mustiga, hårda och höga. Isen är frostig, lite burerskt knakande och kall, jättekall. Vi vandrar, solen är med oss. Vi blir röda på axlarna, solskyddsfaktorn är slut. Vi är, vi finns, vi blir ett med bergen.

 

Morgonstund i mt cook

 

Mt Cook, 3750m

 

Tasman Glacier

 

mango, berg, sno och glass. iar

 

En palm bland snon

 

 

Allt snack om Nya zeelands landskap är sant! Det är otroligt vackert och då har vi bara hunnit göra en liten liten bit av sydön. Hyra en bil är ett måste i dessa landskap för att komma in på småvägarna och sitta och tuta på en ko, kanske se en örn som fixar middag eller ett får som springer på fel sida stängslet. MP är överväldigade!

 

MPs nummer i NZ: +64226904128

 

//MP


Kommentarer
Postat av: mangomamma

Hej Fidde. Detta ser ut som i Norge och trollstigen som vi gjorde för några år sedan men du var ju så liten då så du kanske har glömt eller var du så rädd när mammis körde i det krogiga landskapet?Många kramar

2010-03-07 @ 11:58:34
Postat av: Molliemus

Verkar verkligen som ni hamnat rätt nu :) Glad att ni testa Akaroa, ett av mina favoritställen!! Blir ju alldels sugen på att åka tbx när jag ser o läser om det ... Ha det kalas där borta o glöm int the catlins, milford o wanaka :D KK

2010-03-07 @ 12:40:23
Postat av: Palm

Ja, vi ar lite i himmelen! Vilket underbart land!

Ja Akaroa var gott, samma med peninula utanfor Dunedin... sjukt fint.. Lamnar catlins nu och beger oss mot milford i dagarna, nytt inlagg finns klart och vantas dyka upp inom kort!

2010-03-11 @ 00:22:13
Postat av: mango

Morsan!

jag mionns och har delat med mig av mina upplevelser till palmen! mycket paminner om trollstigen faktiskt fast utan fjordar men tror vi kommer se det snart!Molli!

vi heddar mot milfords idag! :D

2010-03-11 @ 00:46:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0