Sydön, check! (Måndag den 22 mars 2010)

MP spot: Taupo, Nordön, Nya Zeeland
Trippmätarn: 3700 km
Antal dagar i bilen: 20
Antal dagar innan hemresa: 47
Antal Byngejump: 1!

Avslutningen på sydön, vaskade vi mest guld och kollade in lite glasblåsning. En dyr båtbiljett över till nordön men då ingick delfin-watching! Party Party!


Mango i skitenGollum vaskarMysig grillkvall! Eller inte mysig, grabbig!Ytterliggare en solig dag i landet! Next island please!
3 timmar senare sätter MP foten i Wellington, nordön (northisland). Dock hinner vi inte med så mycket mer denna dag utan bushcampar bredvid en golfbana. Trevligt och gratis.
Wellington, huvudstad, metropolen framför alla andra, staden med stort V. Vad förväntas MP göra här? Jo, gå på museum! Te Papa är landets största sådant och mer eller mindre en ikon för landet. 6 våningar stort, helt gratis och mycket att pilla på. MP gillar att pilla.
Vi fick se den enda jättebläckfisk som finns att beskåda i världen, i en pol, helt död, och röd. Lever vanligtvis på ett par tusen meters djup..


Stor, ja, fisk. Black.Tiden är kort och får inte slösas bort, efter museet kör vi utav bara helvete (30mil) norr ut tills både solen och barn somnat. Solen slocknar, Mango fyllnar till. Lördagskväll = Fest i bagagen!
Vi samlas i soffan, dricker öl och whiskey, lyssnar på svenska slager, Eddie och Onkel Konkels berömda julalbum! Somnar som stockar ute på en p-ruta-gräs-kulle någonstans mellan Taihape och Turangaarere.


Bagagefesten!


På morgonen händer något vi skall bära med oss hela livet, mango känner behovet av fyllebajs, hoppar in i en fårhjage och gör sina behov, efter ställer Mango sig i köket (bak i bilen) och Palmen jobbar med morgonståndet i sovrummet (mitt i bilen), då dyker bonden som äger marken upp på 4hjuling... Dessutom har han 2 aggressiva hundar med sig.. En ragger är väl han.
” Hallå där grabbar, jag ska ut och valla lite boskap, om ni vill så häng me”.
Att vi ville! Mango stängde av gasen på den halvklara havregrynsgröten och vi hoppade upp där bak, bland hunddreggel och koskit, känner oss som hemma direkt!
Vi åker omkring i hagar, kullar backar på hans 2000hektar och hundarna vallar får (10.000st äger han) och kor på order från bonnen, vilken grej! Vi skryter lite om hur bra Sverige ändå är och hur det går till hemma på landet, sedan efter ett ar timmar släpper han av oss vid bilen igen, MP vill iaf ge lite soppapengar för att han kört runt på oss, men då trycker han på gasen, ”Good luck and see you Guys” och drar vidare… Sedan kokar vi klart gröten. Och steker ägg, för det gör vi varje morgon, nu mitt på dagen. Men som MP säger, först jobba, sedan äta.


Ett gang kor pa flykt, MP reder situationen!Bonden och ett par av de 2000 hektaren han ager..


Vi kör ytterligare ett par timmar norr över till ”Mt Doom och Mordor” i sagan om ringen, vi befinner oss bland vulkaner i Tongariro National Park. Riktigt vackert och soligt väder, medför lätta kläder. Vi vandrar en 2 timmars sträcka och ser det bedömt 37:e vattenfallet under resan, ballanserar lite på gränsen till döden och blickar ut över landskapen som en gång varit täckt med lava.


MordorDet ar faktiskt hogre an vad det ser ut!!Mp Förbereder en vandring på Tongariro alpine crossing, tydligen NZ vackraste vandringssträcka som går längs foten på en vulkan och lanskapen runt den! Mp gör pastasallad och ställer kl på 07.00! Vaknar och hör att det regnar, snoozar fram till 08.00 och det regnar fortfarande. Mp somnar om, in i drömmarnas värld och gör vandringen där. Efter fantasivandringen bär vårat segelfartyg vidare mot Taupo! Metropolen för Skydive och bynge! Här utförs flest skydive i VÄRLDEN!
Men eftersom regnet inte vill ge sig denna dag får vi avvakta med skydivet tills imorgon. Vi hann dock med att hoppa byngejump! NZ högsta byngejump där man kan göra en watertouch. Och watertouch blev det! För Palmen.. Mango gav sig ut först och föll dom 47 metrana ner mot floden missade dock att nudda med en 10 cm (Trots sitt nya viktrekord..). Palmen säger därför till att han vill verkligen nudda utan och bli lovad max linlängd! När palmen är längst ner och linan är utsträckt till max syns endast smalben och skor…


Helt otroligt fint och framforallt, coolt tycker mpMango goes first! WiiiieeeThan The Palm!Palmen vann f.o Bobbie priset da linnet akte av!


Till sist vill vi skanka en tanke till varan 8Ringit-frisbee. Du har foljt med oss under 6 manader, och i nu vilar du i nationalparken bland vulkaner och geisrar.. Mango vill be om ursakt for att han kastade ivag dig langt ut at helvetet men hoppas anda du far ett fortsatt sjysst liv, det kommer sakert en polsk barplockare och hittar dig en vacker dag..

R.I.P
//MP

Kommentarer
Postat av: mangomamma

Jaha, så blev man sugen på att se sagan om ringen som man nästan glömt bort. Skönt väder, fast att det är höst där. Här ligger vättern än, så våren i jkpg kommer att vänta på sig. Tobbe hoppas på en varm sommar nu när han kör GB-lastbilen.Svårt att tro att du har ökat i vikt Fiddemanen, jag har minskat, kylskåpet är sig inte likt när du inte är hemma. Många kramar

2010-03-26 @ 15:30:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0