Final countdown! (2/5)

MP spot: Handduken, Miami beach, Florida

Antal dagar innan hemresa: 4

Antal sedda vilda aligatorer: 93, minst

Dyraste lunchen: 800 spänn (märks att kvinnor anlänt)

Pelles färg på bajset: grönt

Av är alltid av och på är på!

 

Det vi förr kallade vardag är över och den nya 4 personers kvatetten har nu börjat vänja sig vid varandras mat, lukter och, ehh, ljud.

MPES satsade sina liv för att kunna leverera bilder på vilda alligatorer till allmänheten, vi stod fåtal inches från en mördar alligator och knäppte ljudlöst av bilder på dessa underliga djur. Man blir imponerad över hur stilla dom kan ligga, väldigt stilla, precis som om dom lärde sig detta på dagis.. men skulle man köra över den med en 4hjuling skulle man få faaaan för det!

För att ge sig ut bland vilda djur i en nationalpark kände vi att vi måste lära oss hur djuren beter sig så vi åkte först till en alligatorfarm där vi fick beskåda dom små liven, dels från en airboat, där man blev riktigt blöt.. framförallt om man sitter längst fram.. sen också genom en show där man leker med dom, sätter hakan mot överkäken och håller underkäken med bara handen, det ska poängteras att kraften i en alligatorkäft är enorm, dom kan utan tvekan bita hål i ett äpple, med skalet på! MPES upplevde också matningen av trettioelva hungriga alligatorer. EXOTISCH!

 

endast en överläpp!

 

Sandra med den största alligatorn, ever!

 

Sandra kollar in chokladen!

 

håller ställningarna fram.

 

Mattajm!!!!!!

 

 

Efter våra lektioner i alligatorkunskap kände vi oss redo! Gav oss ut på en heldag i nationalparken, Everglades. Ett enormt område med våtlandskap, icke träsk! Det bjöds tillfälle att beskåda både djur och natur, stora som små. Det klart häftigaste, coolaste var ett område med ett 20-tal alligatorer som solade, runt simmar fisk och sköldpaddor. Vattnet är väldigt klart så man kan utan problem se det mesta under ytan. Everglades är dessutom det enda stället på våran ovala jord där man kan få se krokodiler och alligatorer sida vid sida! Detta beror på den unika blandnigen av saltvatten från havet och sötvatten från våtmarken. Det vet vi, vi har läst det.

 

Stekande alligatorer, vilda!

 

två med reptilhjärna!

 

 

Efter våra äventyr i det vilda begav vi oss norr ut mot vår slutdestination för resan, nämligen Miami beach. Här har det solats, druckits och rökts cigarr! Även lyxat till det med fin mat och boende på hotell! Vi lever fint, äter gott och dricker starkt. Vi är på semester! Och såhär kommer mps vilda äventyr att sluta. Vi kommer inte ge oss iväg på äventyr, dyka med fler rockor. Vi kommer sluta just så här, semester. Strand. Stringbikini. Ingen bikini alls.

 

beachlooken!

 

handrullad kubansk vinnarcigarr.

 

Rakningstajm.

 

 

 

//MPES

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0